• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günün 20 saatini yatarak geçiren kv.ve kp

Yorumlara bayildim :) gidin evinizde uyuyun demek istiyosun anladigim kadariyla konu sahibesi yazik ya uyusunlar bir kosede 20 saat kuyunuda kazabilirlerdi birde oyle dusun

Herkes 80 yasinda yatmaya aday heralde burada. :)
Ingilizler 80 yasinda singir mingir makyajlarini yapip aliyorlar ellerine bir seyyar sandalye duklan dukkan geziyorlar :D
Bizim memlekettekiler anlasilan yaslansam da yataktan cikmasam diye gun sayiyor.

ne var yatsınlar niye karışıyorsun anlamadım. 80 yaşında adamla kadının horon tepmesini beklemiyorsun herhalde.

Rahat Bırak yaşlıları canım, onlar gençken ne işler görmüştürler, şimdide vucutlar yorgun.

Evet bayanlar abartmiyorum.kv. ve kp. Icin hayat yemekten ve yatmaktan (uyumaktan) ibaret.sabah kalkar kahvalti yapar tv karsisinda uzanarak uyuklarlar.daha sofrayi toplamadan öglen yemegi derdine düşerler.etsiz yemek yemezler.yemek ve namaz kılmak dısında oturduklarini hic görmedim diyebilirim.ne zaman görsem yatakta yorganın icindeler. (80 yasinda her ikisi de bu arada) gece nerenize uyuyosunuz dedim gecenlerde.biz uyumuyoruz ki yatakta bakınıyoruz dediler:) aksam 8 gibj yatarlar.gun icinde yemek harici kalktiklarini görmüyorum tuhaf degil mi? Ayrı şehirlerdeyiz ama sık sık gelirler koca koca valizlerle ve uzun süre kalırlar.ev resmen yatakhane onlar varken.salon oonlara tahsis olmus durumda.aniden bi misafir gelse yandım.esimin tum ailesi böyle zamanli zamansiz yatmaya bayılıyorlar.sinir oluyorum geriliyorum her seferinde. ..

sen 80 yaşına geldiğinde nasıl olacaksın belli mi ?

Canım , bu aslında yaşlılıkla alakalı birşey değil. Rahmetli annem babam sabah herkezden önce kalkıp yataklarını toplarlardı. Uyuyacaklar ise bile öglene doğru yatak dışında bir yerde uyurlardı..Sabah yatak toplanıp ev düzenlenmez ise rahat olamazdı annecim..Ama onun evladı ben 40 yaşında kadın evde iken zamanımın çoğunu yatakda geçirebilirim. Bu biraz alışkanlık ile de alakalı. kendi evlerinde öylebir düzenleri olduğu için bu şekilde devam ettiriyorlar ve kendilerini rahat hissediyorlar. Salonda yatılıp kalkılması dışında bencede bir problem yok öyle rahat ediyorlar ise yapacak birşey yok. Tüm arkadaşlar gibi bende onlara özel tv.li bir başka oda ayarlanması fikrine katılıyorum..80 Yaşında tontonlardır onlar şimdi yaa çocuk gözüyle bakmak lazım onlara herzaman.

Her insanın yapısı farklıdır.. Demek ki sizin kayınvalide ve kayınpederin uyumayı, yatmayı seviyor. Ya da hayat şartları bunları gerektiriyor.. Benim babaannem ve dedem köyde yaşıyorlar.. Maşallah diyeyim nazar, mazar değmesin.. 80 kusur yaşlarındalar, dedem köyde çobanlık yapıyor, ineklerin peşinden koşturuyor.. Babaannem de evin temizliğinden, yemeğinden sorumlu.. Birde bahçe yapıyorlar.. Düşün.. Neden çünkü sürekli hareket halindeler, boşuna dememişler, işleyen demir pas tutmaz diye..
Birde şöyle bir durum var, bizim köy çok havadar bir yer. Dağın tepesinde, ormanın içerisinde bir köy.. Oksijen oranı çok çok yüksek.. Beni bıraksalar burada 11 kadar uyurum, uykumu alamam. Ama köyde güneş doğduğu zaman, direkman uyanıyorsun.. Akşam 5 saat dahi yatsan, dinlenmiş ve uykunu almış şekilde uyanıyorsun.. Doğal yiyecekler, doğal yaşam, insanı her zaman zinde tutuyor...

arkadasımneyıne sınır oluyosun anlamadım .ınsan yaslandık ca dokularının hucrelerının oksıjenlenmesı azalır .oksıjen azlıgı da uyku yapar .mesela karbonmonoksıt zehırlenmesınde kısının uyuması gıbı .onun ıcındır kı yaslılar uyuya uyuya ölur derler .napsın yanı gelmıs 80 yasına tabıkı yıyıp ıcıp yatacak napcak yanı

Evet bayanlar abartmiyorum.kv. ve kp. Icin hayat yemekten ve yatmaktan (uyumaktan) ibaret.sabah kalkar kahvalti yapar tv karsisinda uzanarak uyuklarlar.daha sofrayi toplamadan öglen yemegi derdine düşerler.etsiz yemek yemezler.yemek ve namaz kılmak dısında oturduklarini hic görmedim diyebilirim.ne zaman görsem yatakta yorganın icindeler. (80 yasinda her ikisi de bu arada) gece nerenize uyuyosunuz dedim gecenlerde.biz uyumuyoruz ki yatakta bakınıyoruz dediler:) aksam 8 gibj yatarlar.gun icinde yemek harici kalktiklarini görmüyorum tuhaf degil mi? Ayrı şehirlerdeyiz ama sık sık gelirler koca koca valizlerle ve uzun süre kalırlar.ev resmen yatakhane onlar varken.salon oonlara tahsis olmus durumda.aniden bi misafir gelse yandım.esimin tum ailesi böyle zamanli zamansiz yatmaya bayılıyorlar.sinir oluyorum geriliyorum her seferinde. ..
80 yaşındaymışlar.Az bir yaş değil

benımde kışın baban dedem gelir. 84 yas cıvarındalar. onlarda öyle sürekli yatarlar terastan dısarıyı izlerler namaz yemek başkada yaptıkları birşey yok.

annem önlerıne yemek yapmaya laf eder sureklı yatıyor az dısarı cıksalarda rahat etsem der rahat etmeden kastıda gunde 10 saat uyuyorsa onlar evde yokken 15 saat uyusam dıye bakar. banyo yapmıyorlar der yahu yıkayıver ıste babanemı yaslı kadın hemen üşür yıkayamaz kendını. falan fılan uzar gider. cok kızarım annemın bu huyuna yaşlı insanlar hastalıkları yok bir şeylerı yok alt tarafı yemek yapıp bulasıklarını yıkamakta ne var.

cok sevap lütfen sizde sabredin size bir zararı yokkı belkıde evlerınde bu kadar yatmıyorlardır sizin ayagınıza dolanmamak ıcınde yatıyor olabılırler.onlara bır oda ayarlayın 2 yatak 1 tv yeter.

Bence çok şanslısınız.:KK8: Bu yaşta olupta Allah korusun hasta, yatalak, bakıma muhtaçta olabilirlerdi. En azından kendi temel ihtiyaçlarını görebiliyorlar. Babam derki hep Rabbim beni çocuklarıma bile muhtaç etmesin. Başımızın üstünde yeri var, yoksa bakmayacağımızdan mı? Size de hak veriyorum, birileri gelse dan diye salonun ortasının yaryatak olması illa ki hoş değil. Bence onlara bir oda ayarlarsanız çözüm olur diye düşünüyorum:KK66:

yine bütün millet saldırmış
kadın bi anlık bunalmış ve derdini anlatmış şuraya

ya ben merak ediyorum buraya yazanların acaba 80 yaşında kaynanası kayınpederi alıp bavullarını gelip
salonlarını yatakhaneye çevirip günlerce yatsalar hangisi kabul eder?
millette ne çok yaşlı sevgisi varmış
herkes ne çok merhametli 80 yaşında kaynanasına kayınpederine evini yatakhane yapmaya ne meraklıymış millet

konu sahibi de biliyordur heralde 80 yaşında insanların kalkıp dans edemeyecegını sadece madem yatıyorlar evlerinde yatsınlar demiş

ayrıca yok evinde onlara bi oda ayır dıyenler olmuş
konu sahıbını bılmıyorum da evler zaten kaç paralık ev oluyor mesela 3+1 evı olmu olsa e bı oda oturma odası bı oda salon bı yatak odası cocuk odası hangı odasını yapacak ?
ayrıca nıye oda yapsın zaten evlerı varmıs evlerınde ıstedıklerı kadar uyusunlar
konu sahıbı de calısıyormus zaten herkes ıster evıne gelınce rahat etmek

yanı yatalak degıller heralde anladıgım kadarıyla
o zaman bu mıllet heralde 80 yasına gelınce kayanasına kayınpederıne ayrı oda yapıp yanlarına alacaklar demekkı

çok güldüm arkadaşım ya kusura bakma.
yatmalrı normal de biraz hareket etseler sanki sağlıkları için daha iyi olur:KK48::-)

Back
X