• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbet anksiyete

kuzuprensesim

Guru
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2012
128
3
318
İçimde tasidigim duygusal yükü kelimelerle anlatmak bazen zor oluyor.Her gün icimdeki o hisle savaşmaktan yoruldum.Kendimi ait hissetmediğim memleketimin o sıcaklığı huzurunun uzaklarda olduğu bir yerde gurbette yaşıyorum.Bi ara baya aşmistim içime o kötü hissettiren his gelmiyordu.Ama son aylarda neden böyle oldu bilmiyorum.Sürekli beynim bu gurbet duygusuyla meşgul.Kaybolmusluk hissi, hızlanan kalp atışları, nefes alamama hissi yani anksiyete ile yakın arkadaş olduk.Hissettigim yoğun duygusal baskı artık bedenime yansıyor...Direnmiyorum artık kabul ettim anksiyete hissi geldiği zaman işime gücüme devam etmeye çalışıyorum elimden geldiğince umursamamaya çalışıyorum.Fakat o yoğun his bir tokat gibi çarpıyor yuzume... Yine de içimde bir umut var.Paylasmak ve yükümü bı nebze beni anlayacak insanların okumasi dilegiyle...

tam olayınızı bilemiyorum ama alıştığın yerden uzaklaşınca bu duygular çok normal. ben de şehir değiştirdim. arada böyle hissedebiliyorum. evli ve çocuklusunuz galiba. çevreye alışmak artı çevre edinmek biraz zaman alıyor alışana kadar kendinizi meşgul edin. eşinizle izin günlerinde veya iş çıkışı bol bol gezin. evde de aktiviteler bulmaya çalışın. ben kendimle vakit geçirmeyi seven bi insanım şu an çalışmıyorum mesela evimde dizi film açıp keyifle kahve içmek bile beni mutlu ediyor. şu anda da açıktan üniye kaydoldum onunla uğraşıyorum. (ataması yapılmayan öğretmen dramı🥹🥲)
neden böyle hissediyorsunuz? durum geçiciyse de elbet şartlar değişecektir bi gün. ama o zamana kadar da kendinizi harap etmeyin. tayin durumu varsa memleketinize yakın bi yere taşınamıyor musunuz

Back