• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gurbet :(

Yani neden herkes için konuşuyorsun ben onu anlamadım.
Sakın ha sakın gelmeyin ülkenizi bırakmayın sakın haaa!!! diyorsun da belki milletin hemen uyum süreci var nerden biliyorsun senin gibi her şeyi sorun edeceklerini?
Hayır zaten bir dönem de Afrikadaydın sanırım her şeyi abartıyorsun...

Alismaya benimseye calis. Pismanlikla zamanini harcama bosuna. Uzulsen de kahrolsan da orada zaman geçecek. Ama yeni bir kultur taniyacaksin, farkli arkadaslarin cevren olacak ama her gun aglayacaksin.
19 yasinda erasmusla yurt disina gittim. Tecrubem var yani. Keyfini cikar. Oralari keşfet. Blog yaz resim paylas altina hikayeler yaz kahve iç, kurslara katil, ne bileyim Amerika yaaa

Alismaya benimseye calis. Pismanlikla zamanini harcama bosuna. Uzulsen de kahrolsan da orada zaman geçecek. Ama yeni bir kultur taniyacaksin, farkli arkadaslarin cevren olacak ama her gun aglayacaksin.
19 yasinda erasmusla yurt disina gittim. Tecrubem var yani. Keyfini cikar. Oralari keşfet. Blog yaz resim paylas altina hikayeler yaz kahve iç, kurslara katil, ne bileyim Amerika yaaa
bende Erasmus yaptim ama iyiydim cunku sureli gitmistim ona benzemiyo bu .

Ben de bunu anlamıyorum. Gurbetçilerde bu gittikleri ulkeleri kötüleme türkiye guzellemeleri yapmanın nasıl bir sebebi olabilir ki? E güzel kardeşim kafana silah mi dayadilar, ya da amerika seni zorladı mi gel burda yaşa diye. Kendi rizanla gitmissin, kendi isteğinle türkiyeden ayrilmissin. E Türkiye o kadar cennetse gitmeyip burda kalsaydın o zaman. E tabi burda iş bulmak kolay değil ama Amerika iş imkânı sunmuş şükredeceğin yerde neden ekmeğini kazandığın yerlere çamur atıp kendini depresyona sokuyorsun? Mis gibi yerdesin. Ki ben gitmeden methetmek istemiyorum ama o kadar bunalıp ağlamak yerine yeniden ulkene dönebilirsin. Mutsuz olduğun ülkedeki 10 kuruş mutlu olduğun yerdeki 5 kuruştan daha kıymetli olamaz.

Yani neden herkes için konuşuyorsun ben onu anlamadım.
Sakın ha sakın gelmeyin ülkenizi bırakmayın sakın haaa!!! diyorsun da belki milletin hemen uyum süreci var nerden biliyorsun senin gibi her şeyi sorun edeceklerini?
Hayır zaten bir dönem de Afrikadaydın sanırım her şeyi abartıyorsun...

Amerika yaaaa dusunsene :KK36:

merhaba . evet goc ettm ama mecburen sartlar oyle gerekiyordu. uzaktaym ta amerika . tatile bile gelemicm uc yads dort yil . ama dayanmak cok zor. sakin turkiye harici baska ulkede yasamayin keyif olarak . turkiye givi ulke yok . istambulda yasamak icin nele4 vermezdim. sanki tum dunyanin yuku benim uzerimde dua edin
Sizi çok iyi anlıyorum bende 8 aydır Almanyadayum o kadar zorki. Hiç bişey Türkiyemin yerini tutamaz gurbette olunca daha ıyı anlıyosun

Bu kadar alışamayan ve belli ki alışmayacak insanların yurtdışında bulunmasını yanlış buluyorum açıkcası. Aman haa gelmeyin diyeceğinize, kendiniz dönün ülkenize madem hasretinden ölüyorsunuz. Saçma geliyor bana bu kadar ağlanmak. Bile isteye gitmişsiniz yani elin ülkesine. Ki kimbilir ne yollardan geçildi ABD'ye yerleşmek için. Madem yapamıyorsunuz, dönmek bir bilete bakar.

Cevre edindiginizde alisirsiniz. Ama sanki mecburiyetten gitmis gibi bir haliniz var is icin olduguna eminmisiniz??

Ah vah edip kendinizi iyice mutsuz edeceginize yasadiginiz yere alismaya calisin bence. 3-4 sene cok uzun bir sure degil bence, ben 10-12 sene gelmeyenleri gordum, yapilabiliyor demek ki. Bir de bu istemedigi halde baska ulkelerde yasayanlari gorunce uzuluyorum acikcasi, keske sizin yerinize gercekten gitmek isteyenler firsat bulabilse ama hep boyle vatan ozlemi cektigini soyleyenlerin yurt disi firsati yakalayabildigini goruyorum nedense.

Bu kadar alışamayan ve belli ki alışmayacak insanların yurtdışında bulunmasını yanlış buluyorum açıkcası. Aman haa gelmeyin diyeceğinize, kendiniz dönün ülkenize madem hasretinden ölüyorsunuz. Saçma geliyor bana bu kadar ağlanmak. Bile isteye gitmişsiniz yani elin ülkesine. Ki kimbilir ne yollardan geçildi ABD'ye yerleşmek için. Madem yapamıyorsunuz, dönmek bir bilete bakar.
hay agzina saglik!

Yani şunu bizim ülkemize gelen bir göçmen yapsa, turkiyeye gelip daha sonra kötülese n3ler saydiririz arkasından, ama bizim gurbetçiler yapınca sorun yok. Çoğunun da çifte vatandaşlığı var hani. Ne yardan geçiyorlar ne serden. İkiyüzlülüğün daniskasi.

Biz kendimizi yirtsak gidemeyiz ama gittikten sonra kıymetini bilmeyenler sevmeyenler gidebiliyor zalımsın hayat.
:mad:
deselerki yer degis bir Saniye dusunmem. hatalarima agliyorum su an kendimi sucluyorum ama gecmisi degistiremiuorhm turkiye gibi ulke yokkkkkkk

Back
X