Gurbette olanlar, aileniz yanınıza kalmaya geldiğinde, eşinizin tavrı nasıl?

gurbet deyince yurtdışı sanmıştım şehir dışı anlaşılan.yani öyle bir kardeş bir anne 15-20 gün gibi uzun zamanlar.yutdışı olsa tamam çok külfetli gelmesi gitmesi diyeceğim de o da değil.bence misafirlik bir haftayı geçmemeli ve iki misafir arası 2 ay gibi bir süre olmalı.eşiniz zaten insancıl yapıda değil ki misafirperver bile olsa bunalır bu kadar zamanda.bence önceliğiniz eşiniz olmalı.peki görümce ve kv size sık geliyorlar mı?

benim komşum var yeni evlendi.1 ay sonra annesini getirdi.3 aydır kalıyor annesi onunla.yazık diye acıyorum adama.sanki sen git ben arkadan gelirim der gibi.hep benimle hoş beş etmeye çalışırdı.oraya buraya gidelim derdi.şimdi annesi var ya yüzüme bile bakmıyor,soğuk konuşuyor.insaoğlu işte menfaati olduğu sürece...neyse ikinci paragrafın senle alakası yok canım.sadece çok misafire boğma bence eşini.

Türkiyede olsa bence gurbet:1: 1 yılda sadece bir kere annem geldi, oda 16 gün felan kaldı. Oda bundan 10 ay önceydi canım. Şimdi geldiklerinde 1 hafta kalacaklar. Eşimin ailesi devamlı bizimle, aile apartmanında yaşıyoruz. Yani aynı apartmandayız, sık bir aradayız onlarla. O yüzden eşim özlem nedir bilmiyor:34: Bahsettiğin örnekteki gibi öyle aylarca ailem kalmaz zaten, anlayışsız değillerdir ki:20:

gelip kalmaları gayet doğal....
tabiki kalacaklar kızlarının evi..
eşin ayıp ediyor...
onlar herşeyden önce evinize gelmiş misafirler....
benim eşimde biçok konuda huysuzdur ama annem gelince bize neredeyse kucağına oturacak kadının yapışıp kalıyo...
benim oturduğum yer daha rahatsa zorla beni kaldırıp annemi oturtuyo dengesiz...
"deniz teyzeme kahve yap, deniz teyzeme terlik ver, deniz deniz deniz deniz......" sanki ben bilmiyorum ne yapacağımı...(anneme teyzecim diye hitap ediyo)

Anlasilan esinde yabanilik var biraz…insan karisinin annesinide istemezse ne denir ki buna??? Kaldiki surekli kalmiyor ya bu kadin, misafir adi uzerinde..insan yabanci bile gelse el ustunde tutmaya calisirken, karini doguran buyuten kadin bu…

Sen nasil onun ailesine katlaniyorsan o da seninkilere 1-2 hafta katlaniversin bi zahmet. Once tatli dille anlat konusmaya calis, senin onun ailesine olan tavrina dikkat cek. Baktin olmuyor…o zaman sende artik onun ailesini gormek istemedigini soylersin…yani ciddi oldugundan degil belki ama en azindan bu sekilde davranmasinin neler hissettirdigini anlasin biraz.

Sonucta orasi ikinizin evi, insan agiz tadiyla bacisini anasinida agirlayamayacaksa neye yarar??? Alsin evine basina calsin.

Yabani kelimesi az kalır canım, değişik bir huyu var. İnşallah zamanla geçer. Ailesiyle devamlı bir aradayız, çok şükür çok iyi anlaşıyoruz hepsiyle, bir sıkıntım olmadı onlarla. Sever, sayarlar beni. Söylediğin gibi, ben ailemi rahatça ağırlayamayacaksam neye yararki bu evliliğim. Çok haklısın canım ya. Bu arada kayınvalidem söylemiş (zaten herşeyi anlatıyorlar birbirlerine) eşim bildiğini bana söylemedi. Hani surat yapma, idare et felan dedim diyor.Değerli yorumun için teşekkürler:29:

kocanın karakteridir birşey diyemeceğim ama 3 aylık evlilerin evinde de 15-20 gün kalınmaz ki. benim babaannem 1 yıl oldu hala gelip kalmaz siz yeni evlisiniz diye. ben olsam eşimin annesi gelip bu kadar kalsa bende sıkılırım.

ama ailenden gelenler mutlaka olmalı eşin surat yapacak diye kimseleri çağırmazsan yalnızlaşırsın zamanla. o yüzden o istediği kadar surat yapsın sen onu hiç takma ailenle ye iç gül eğlen boşver.

Belki o zaman ı hoş olmamış olabilir ama hem bizde adettir. Gelin görmesi felan denilir. Annemde özledim kızımı, hemde bir göreyim diyerek geldi. Bende istedim gelmesini. Ama ne bileyim bu kadar sorun olacağını nerden bilebilirdimki:26:

açıkça konuşsana eşinle. kusura bakma da çok sinir oldum eşine. kendi ailesiyle aynı apt da oturur sana gelince... oldu canım, allah akıl fikir versin. ebnim eşim de annemle uzaktayken annem ilk geldiğinde psikiyatra gidip sakinleşt. almış keendine. herhalde annem onun annesinin bana yaptıklarını yapsa adam intiahr edermiş. anlamıyorum bu tarz s..lak erkekleri. eşinle açıkça konuş. annem geçen geldiğinde sen bunu yaptığından şu an çok tedirginim de, ben senin ailenden biri gelince aynısını yapsam ne hissedersin de, hatta bir daha yapmamasını çok büyük saygısızlık olduğunu ve hoş olmadığını anlat eşine. anlamazsa da foruma girdir eşini okusun burda yazanları. belki anlar. çünkü erkekler genelde eşlerini anlamakta zorluk çeker nedense hep başkalarını daha rahat anlarlar, aynı şeyi konuşsalar da...

Çok benciller canım ya, senin eşinde ne ayıp yapmış öyle. Dediğin gibi onlar kayınvalide görmemişler:27:
Hani derler ya tok açın halinden anlarmı diye? herkes yanında, adam rahat tabi. Keyfine dokunulsun istemiyor.
Söylediğin şekilde akşam konuşacağım canım, çok haklısın. Değerli yorumun için çok teşekkürler:29:

Canım ben mesela evime daha hiç 2 günden fazla yatılı misafir almadım ama eşimin ailesine ve benim aileme evlerimiz 3er saat ayda bir gittiğimizden onlarda gelse en fazla 2şer gün kalıyorlar bende hoşlanmıyorum eşimle bir yerde 2-3 günden fazla kalmaya ya da birinin evimde uzun kalmasına
ama bence senin durum faklı çünkü 1. eşin ailesiyle hep bir arada aynı apartmanda ama sen uzaktasın, yani ya 2 3 ayda bir sen git kal 10 gün kadar seni çok iyi anlıyorum ben yakın olmama rağmen çok özlüyorum ve 15 te bir bile görüşsem ayyarılırken ağlıyorum... bak annem geldiğinde bende çok rahatım ama eşimin annesi falan geldiğide 2 gün zor tahammül ediyorum ççünkü hiç insan ayağını uzatıp oturamıyor akşam insan eşiyle hiç başbaşa kalamıyor vs. vs. yani bence ortasını bul bir ay sen git kal 1 hafta 1 ay onlar gelsin ama 1 haftayı geçirmeyin sizin canınız ciğerinz ama karşı taraf rahat edemiyor e kalma süresi uzayıncada suratlar asılıyor tabii ama eşinizle konuşun bak kalacakları 1 haftacık suratını asma akşam 10dk.de olsa gel hatırlarını sor vs. de neticede sen onun ailesine surat asmıyorsun dimi canım üzme kendini(:

Evleneli 2 kere gittim, ilkinde eşimle beraber gitmiştim bayramdı, diğerinide 3 ay önce 5 gün kalıp geldim. Söylediğin gibi zor oluyor ayrılmak, bende ağlıyorum, üzülüyorum.
Eşim rahat etsin diye, o oturma odasında oturuyor. Biz salonda oturuyorduk. Bizde her yerde tv var. Annem rahatça bacağını uzatsın felan diyordu, şimdide öyle yaparız. Fakat yanında ben yokum ya, yine gönlü olmaz gibi:19: söylediğin gibi konuşcam bakalım. Çok teşekkürler değerli yorumuna:29:

O zaman sizde onun ailesine aynısını yapın, surat asın, gelip gitmesinler onlarda bakalım nasıl hissediyormus kendisini.
Böyle bir adamla nasıl bir ömür geçer ki :(

Haklısın, zor valla canım ya, bazen bende düşünüyorum. Eşimi çok seviyorum ama böyle garip huyları var. İnan yolda tanıdık birini görsün, sırf bununla konuşmasın diye yolunu değiştiriyor,kimselerle iş dışında sohbet etmek istemiyor. Varsa yoksa, annesi ben ve kardeşi. Başkalarına yer yok hayatında:25:

Ankara -Bursa yanlış bilmiyorsam 4 saat falan sürüyor yol çok çok uzun değil yani 15-20 gün kalmasına eşinin tepkisi yanlış olmuş tabiki ama belki de 3. ayınız olduğu içindir . yada alıştırmak istemiyordur bilmiyorum ama eşininde karakteriymiş de onlar senin ailen sıradan bir arkadaşın değilki onun ailesinden de uzakta olsan onlar da gelip kalıcaklardır. En güzeli sanırım orta yolu bulmak kalma süresini azaltmak

Annem o zaman öğrendi huyunu, tabi bende. Misafirden pek hoşlanmadığını. Şimdi ise kardeşimin eşi 1 haftalık izin vermiş. Fazla kalamazlar zaten. teşekkürler:34:

gelip kalmaları gayet doğal....
tabiki kalacaklar kızlarının evi..
eşin ayıp ediyor...
onlar herşeyden önce evinize gelmiş misafirler....
benim eşimde biçok konuda huysuzdur ama annem gelince bize neredeyse kucağına oturacak kadının yapışıp kalıyo...
benim oturduğum yer daha rahatsa zorla beni kaldırıp annemi oturtuyo dengesiz...
"deniz teyzeme kahve yap, deniz teyzeme terlik ver, deniz deniz deniz deniz......" sanki ben bilmiyorum ne yapacağımı...(anneme teyzecim diye hitap ediyo)

Senin eşinde ilginçmiş:1: anne demiyor demek:1: aslında anne demesinde önce, saygısı, hürmeti önemli. Eşin ne güzel ilgi gösteriyormuş.
Aslına bakarsam annemle öyle aralarında kötü, tatsız birşey hiç bir şey geçmedi, karakteri böyle malesef. Haklısın çok ayıp ediyor, hemde çok.
Teşekkürler, sevgiler:29:

Ankara -Bursa yanlış bilmiyorsam 4 saat falan sürüyor yol çok çok uzun değil yani 15-20 gün kalmasına eşinin tepkisi yanlış olmuş tabiki ama belki de 3. ayınız olduğu içindir . yada alıştırmak istemiyordur bilmiyorum ama eşininde karakteriymiş de onlar senin ailen sıradan bir arkadaşın değilki onun ailesinden de uzakta olsan onlar da gelip kalıcaklardır. En güzeli sanırım orta yolu bulmak kalma süresini azaltmak

bence de canım. hatta arkadaşın eşinin ailesi 15 gün değil 1 ay da kalabilir. hiç hoşlanmıyorum hep bana hep bana eşlerden ve ailelerden. yani sanki onlarınki aile, aynı evde, apt.da oturulur, gelip 1 ay kalsalar oğlunun evi olur ama geline-eşe gelince neden suratlar asılır anlamam. 1 hafta veya 10 gün çok ideal, azı az çoğu çok. haklısın bence.

Çok benciller canım ya, senin eşinde ne ayıp yapmış öyle. Dediğin gibi onlar kayınvalide görmemişler:27:
Hani derler ya tok açın halinden anlarmı diye? herkes yanında, adam rahat tabi. Keyfine dokunulsun istemiyor.
Söylediğin şekilde akşam konuşacağım canım, çok haklısın. Değerli yorumun için çok teşekkürler:29:

allah yardımcın olsun. inşallah konuşmandan iyi sonuç alırsın canım. bize haber vermeyi unutma konuşunca ve devamında.

Eşim bu şekilde davransa çok kırılırım ben de onun ailesinin suratına bakmam...Bende ailemde 15 saat uzaklığa geldim.En son doğumda annem gelip kaldı 40 gün.Eşim sağolsun çok iyi ağırladı.Elinden geleni yaptı.Saygılı davranır,sevdirirde kendini....

Sen bence eşine yaptıkları hakkında bir şey söyleme.Gelecekler de çok mutluyum onların gelmesine keşke fazla kalsalar de.Bunun senin çok istedğini bilsin.Saygılı olmak zorunda olduğunu anlasın...Taviz verme bence...

valla kim ne derse desin bence bir erkek kaynanasıyla oturup 20 gün boyunca hoş sohbet edemez, ne konuşackki her akşam her akşam, bunun dışında extra surat astıysa ayıp etmiş

ankara bursa arası çok yok, kısa kısa kalın bence birbirinizde

Haklısın, zor valla canım ya, bazen bende düşünüyorum. Eşimi çok seviyorum ama böyle garip huyları var. İnan yolda tanıdık birini görsün, sırf bununla konuşmasın diye yolunu değiştiriyor,kimselerle iş dışında sohbet etmek istemiyor. Varsa yoksa, annesi ben ve kardeşi. Başkalarına yer yok hayatında:25:

İnsan sevince mecbur katlanıyor ama bir tarafta da ailen var. Sen onun ailesine nasıl davranıyorsan onunda öyle davranmasını bekliyorsun sonucta ama o da bunu yapmadığı için seni üzüyor. Ben düşünüyorum benim sevdiğim insan üzülüyorsa sevmediğim bir insan dahi olsa misafirimiz sırf sevdiğimin üzülememesi için katlanırdım.
Şimdi bakıyorum yazdıklarına ailenle, eşin önceden herhangi bir sorun yaşamamış, hani yaşandıda böyle davranıyor diyelim onu da anlarız ama yok yani... bu adamın karakteri böyle diyorsunuz bence karakterle alakası yok ailesine neden surat asmıyor? Merak ediyorum nereye kadar böyle davranacak, sen hiç anneni kardeşini aileni özlemeyecekmisin? En azından senin ailene böyle davranmamalı bence çok yanlış. Allah yardımcın olsun inşallah eşin biraz empati yapar!

kız annesi de olsa, damat annesi de olsa evli bir çitfin evinde 1 haftadan fazla kalınmasını bende istemem açıkçası
yurtdışında yaşıyor olsanız, yada doğum vs. gibi ekstra durumlar olsa anlarım ama normal şartlarda henüz yeni evli bir çiftin evinde 15 gün kalmak gerçekten uzun bir süre
eşine annenin ve ablanın geleceklerini, 1 hafta kalacaklarını , onları çok özlediğini söylemen yeterli bence
ayrıca surat asmasından yada ailenin gelmelerini isteyip istememesinden bahsetmene gerek yok bence
zaten eviniz müsaitmiş, her akşam olmasada eşinizin ayrı bir odada oturmasıdan annenizin rahatsız olmaması gerektiğini düşünüyorum
erkek sonuçta, bayanlarla bi yere kadar rahat edebilirler

herif oturup dedikodu yapsin kaynanasiyla demiyor kimse zaten, ama biraz daha normal davranabilir. kendi ailesine nasil davranilmasini istiyorsa aynen o sekilde...bu herif yabaniliginden yapiyor bunlari, yoksa konusmaya birsey bulamadigindan degil. kaldiki her aksam saatlerce oturup sohbet etsin diyen yok dedigim gibi. hem neticede damatta olsa o kadinin bir oglu sayiliyor Allah katinda :34:

Eşim bu şekilde davransa çok kırılırım ben de onun ailesinin suratına bakmam...Bende ailemde 15 saat uzaklığa geldim.En son doğumda annem gelip kaldı 40 gün.Eşim sağolsun çok iyi ağırladı.Elinden geleni yaptı.Saygılı davranır,sevdirirde kendini....

Sen bence eşine yaptıkları hakkında bir şey söyleme.Gelecekler de çok mutluyum onların gelmesine keşke fazla kalsalar de.Bunun senin çok istedğini bilsin.Saygılı olmak zorunda olduğunu anlasın...Taviz verme bence...

Kesinlikle taviz vermeyeceğim, daha evliliğimizin ilk yılında böyle ise, ileriki yıllarda kimseleri almaz eve. Sağol canım desteğine:29:

valla kim ne derse desin bence bir erkek kaynanasıyla oturup 20 gün boyunca hoş sohbet edemez, ne konuşackki her akşam her akşam, bunun dışında extra surat astıysa ayıp etmiş

ankara bursa arası çok yok, kısa kısa kalın bence birbirinizde

Ben birlikte otursunlar demiyorum ki, hem bizim evde tüm odalarda tv var, yani eşim istediğinde odaya çekiliyordu. daha doğrusu annem çekiliyordu. Yorgundur, bacaklarını uzatmak ister diye. Benim söylediğim akşam işten gelince, içeriye girip bir '' merhaba'' yı esirgemesi.

Ben birlikte otursunlar demiyorum ki, hem bizim evde tüm odalarda tv var, yani eşim istediğinde odaya çekiliyordu. daha doğrusu annem çekiliyordu. Yorgundur, bacaklarını uzatmak ister diye. Benim söylediğim akşam işten gelince, içeriye girip bir '' merhaba'' yı esirgemesi.

valla canım o zaman çok büyük ayıp etmiş, bir selamınıda esirgiyosa ben bişey diyemiyorum
o zaman bu klasik misafir sevmeyen insan karakterini aşar

İnsan sevince mecbur katlanıyor ama bir tarafta da ailen var. Sen onun ailesine nasıl davranıyorsan onunda öyle davranmasını bekliyorsun sonucta ama o da bunu yapmadığı için seni üzüyor. Ben düşünüyorum benim sevdiğim insan üzülüyorsa sevmediğim bir insan dahi olsa misafirimiz sırf sevdiğimin üzülememesi için katlanırdım.
Şimdi bakıyorum yazdıklarına ailenle, eşin önceden herhangi bir sorun yaşamamış, hani yaşandıda böyle davranıyor diyelim onu da anlarız ama yok yani... bu adamın karakteri böyle diyorsunuz bence karakterle alakası yok ailesine neden surat asmıyor? Merak ediyorum nereye kadar böyle davranacak, sen hiç anneni kardeşini aileni özlemeyecekmisin? En azından senin ailene böyle davranmamalı bence çok yanlış. Allah yardımcın olsun inşallah eşin biraz empati yapar!

İnşallah canım, bende ilerisinden korkuyorum işte. Zamanla kimseleri istemezse diye. Benim ailemden başka kimsem yokki. Anlayışlı olması lazım. Komşuları felan vazgeçtim gelmesinler sorun değilde, ailem önemli tabi. Sağolasın desteğine:16:

Back
X