Gurbetteyim çok bunladım lütfen derdimi paylaşmadan geçmeyin!

panaromik

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
9
0
6
Uşak
merhaba arkadaşlar
evlilikte daha bir yılımı bile doldurmadım ama çok bunaldım.gurbette olmam ı böyle düşünmeme yol açıyo ben mi abartıyorum lütfen derdime çare olun.
eşimle 7 senelik bir flört dönemimiz oldu.üniversitede tanıştık.herşey çok güzeldi.bu süre zarfında ailesiyle hiç tanışmadım.bu sene ağustos ayında evlendik.iş dolayısıyla eşimin memleketine geldik.ailemle aramda 10 saat mesafe var.annemlerle ilk ayrılığm üni de memleketimde okudum.haliyle çok zor geldi.
evlendiğimizin sabahı kayınvalidemler geldi.aslında adet sizin gelmeniz lazım diye.ben şok oldum bizim orada yeni evli çifte 1 2 ay kimse ne gider ne gelir.o zaman anladım ki olaylar yeni başlıyor.
sonra el öpmesi diye bizi kapı kapı köy köy gezdirdiler.işkence gibiydi.tanımadığım insanlarla saatlerce oturdum.çalışan bir bayanım.kimse anlayış göstermedi yeni bir iş ortamı evlilik yeni bir memleket ailemle ayrılığım ve bu adetler üst üste gelince boğulacak gibi oldum hala da öyleyim.
gecelerce ağladım eşim bana hiç hak vermedi adet diye türlü saçmalıklara katlandım.ailesi sürekli görüşmek istiyor bi bahaneyle arayıp sürekli plan yapıyorlar ve her yere topluca gidiyorlar amcalar dayılar vs.rutin aralıklarla birbirlerinde toplanıyorlar.5 gün k.v ye gitmesek özledim diye gözleri doluyor benim annem ne yapsın..sonra tutturdular amcalar bilmm kimler bize yemeğe gelmeliymiş eşime dedim ben ancak ikimize yemek yapıyorum daha yemek yapmaya yeni alışyorm 15 kişiye nasl yapym yok ayıpmış da ben yemek yapmyı ne zaman öğrenckmiş de yine kavga..dedim kim gelirse gelsin ama çaya gelsin..pasata börek yapabilirim..anlamadılar anlamadılar..
bunaldım iyice ailesi devamlı yemeğe çağırıyor başbaşa plan hiç yok zaten..biz yeni evliyiz ya..ben zaten işten gelip temizliğimi yemeğimi vs yi zor yapıyorum tam kitabımı kahvemi alıcm hooooooop bi plan..şuraya gidiyoruz..eşim böyle değildi evlendikten sonra arttı ailesne düşkünlüğü..annesi de gdince kıyamam oğluma aslan oğlum vs çocuk gibi seviyo..
bi de şunu sormak istiyorum kızlar eşim geçen dedi ki hep biz annemlere yemeğe gidiyoruz düşüncesizsin bi kere de sen çağır yemeğe dedi..babası demiş davet edilmeden gitmem diye..neler neler söyledi bana..e zaten topluca ayda 1 2 kere geliyolar..ayrıca ne sıklıkta çağırmam gerekir sizce çalışan bi bayan olarak.bu nasıl bir düşüncesizlik nasıl adettir anlamadım..bizim orada çalışan insana bırak normal zamanda yemek diye diretmeyi ramazanda bile derler sen çalışyosun alma diye..tamamen ters kafa yapıları..yetişme tarzı her gün ağlıyorum çok bunaldım..
allahtan tek başıma aileme gitmeme izin veriyo eşim de yarıyl tatinde gidip deşarj oldum..annemlerde geldi kaldı eşim onlara karşı da çok iyi ama bu durumlar çok boğuyo beni..bi de eşim anneleri gelince beni strese sokuyo çok çay olmamış onu getir bunu böyle yap die sürekli gerio mutfağa gelip..bütün sinirlerim alt üst tabi..evde tek başımıza çok iyiyiz ama aile girince işin içine herşey bozluo..
evlenirken de benim ailem yardım etti bize..onun ailesi bir tek düğünü yaptı..mobilya vs.hep biz borca girdik..sonra el öpemelerine giderkn altın takmam mı istenmedi hangisini anlatym ya..
kafanızı şişirdim kızlar..şimdi sizden allah rızasıiçin tarafsız yorum bekliorum ben mi gurbetin etkisiyle abartıyorum..
eşimi çok seviyorum ama aile işin içine grdikçe hep kavga ediyoruz..lütfen kızlar lütfen çokkkkkkkkkkkkk çokkk bunaldım..ağlamaktan bıktım artık..her gün biri gelicek mi ya da biz bi yere gidecek miyiz diye düşünmekten hiç bişeyden zevk alamaz hale geldim..
vakit ayırıp derdimi paylaşacaklara şimdiden teşekkürler..

canım aynı sıkıntıları bende yaşadım anlarım seni .. 7 senelik evliyım bende gurbetten geldim denizliden bursaya ünide tanıştık eşimle ve altlı üstlü oturduk kvyle hergun ağladım :(

hepsine de eyvallah dedim eşimde ses çıkarmadı hiçbirzman kendide rahatsız oluyodu ama bişey dıyemıyodu şimdi kendi evime taşındım 1 sokak öteye ve mesafeli davranmaya başladım artık çalışıyorumda 5 senedir. yok işim var temizliğim var kızın dersleri falan var diye diye biraz cektım kendimi onlarda artık fazla bişey demiyolar

mesafeli davranmaya bak baştan nasıl alıştırısan öle gider

teşekkür ederim cnm vakit ayırıp okudğn için..ama bizim evlerimiz de yakın değil çok fazla..ona rağmen böyle napcm hiç bilmiyorum..niye böyle illa kötü gelin mi olmak lazım rahat etmek için:(

arkadaşım bütün erkekler evlenince böyle oluyo 2 bucuk yıllık evliyim ve daha yeni yeni düzeltebildim eşimi
çalıştıgım dönem de oldu istekler yine aynıydı
en sonunda s.kt.r ol git dedi 2 gün eve gelmedim en sonunda kendi aldı getirdi
4 ay küs kaldık kv lerle
eşimi çok değiştirmeye çalıstım o 1 dediyse ben 2 dedim
sonrasında bi gün kv aradı gittim
içimde ne var ne yok s öyledim akşam eşim geldi
hadi kalk gidiyoruz evimize dedim bizi yemege kalıcaz diye bekliyolar
o küslügün ardından yemege kalır mıyım
yolda eşim sordu ne konuştun diye hepsini anlattım
sen bunların hepsini söyledin mi dedi evet dedim
sakın ha sakın bana bundan sonra baskı yaparsan yemin ederim kötü olur dedim
bi kez taviz versem devamı gelicek biliyorum
gecen kandilde eşim aradı gündüz nbr napıyosun temizlik yapıyorum akşama da yemek yapıyorum dedim
yemege annemlere gidicez dedi ben çaya gideriz diye düşünmüştüm dedim
hayır yemekte ordayız dedi benim tepem bi attı ne diyosun sen emir verdiinin farkında mısın
artık yok öyle gidicez yapıcaz edicez bana sorucaksın bana anladın mı ben de müsaitsem gidicez senin demenle olmuyo öyle dedim
ben sana hiç gitmeyelim mi diyorum çay içmeye gidelim diyorum sonra sustu tmm çaya gideriz diyo
ben böyle olmak ister miydim içimden canavar çıkıyo sanki o anda
o gidicez deyince yemin ederim kanım çekiliyo kendimi kaybediyorum

ben ki evim ayrı oldugu halde haftada 3 gün onlarda kalırdım pazar günleri kahvaltıya bi giderdik gece 2 de dönerdik eve
zaten gittigmizde 2 saat oturmak olmazdı ya kalıcaz ya da 5 saat oturcaz akşam yemegine giderdik mesela 7 de saat 11 olurdu hadi cnm kalkalım derdim saat 1 olsun öyle
annesini babasını yatırcaz pışpışlicak öyle :47:

kendimi kaybettim yine arkadaşım eski günlerim geldi aklıma
lütfen daha fazla taviz verme bi süre sonra noluyo biliyo musun hastalık dert sıkıntı biyerlerden çıkıyo kendi canın saglıgın herşeyden önemli
eşinle konuş önce olmadı mı kayınvalidenle konus ben calışan insanım sizinle bişiler yapmak istiyorum fakat inanın eve kendimi zor atıyorum anlayış gösterin de
eger yine aynı devam ederse daha sert ol

Baştan koymadığınız tavrı sonradan koyarsanız daha çoook ağlarsınız. Üstelik ağlamalarınız da gördüğüm kadarı ile işe yaramıyor. Ya eşinizle konuşup orta yol bulmasını ve dengeyi korumasını sağlayacaksınız ya da böyle ağlamaya devam edeceksiniz.. bunun malesef başka bir yolu yok.

bu işler böyle kardeş... aile gelin alınca seni tam tekmil hatun sanıyorlar. ben yaşamadım bunları çok şükür ama kayınpederin ikram ettiğim baklavayı benim açtığımı sanması beni şoka sokmuştu :S daha bir yıllık evliyim, üniversite mezunuyum, annem de şehirde yetişmiş emekli öğretmen hamur açmayı biz nerede görelim ki :SSS vay arkadaş beklentiler yüksek herhalde demiştim :)) burada mühim olan eşinin tavrı... bir konuş bakalım kendisiyle, evliliğin becerinin kaynaşmanın zaman isteyen şeyler olduğunu söyle. zamanla yoluna koyarsın endişelenme...

erkeklerin evlendikten sonra aile düşkünlüğü başlıyor genelde çağırdıklarında veya plan yaptıklarında bahaneler sun karşılarına çalışıyormussun zaten ''yoruluyorum dınlenmek ıstıyorum temizlik yapıcam bugün suraya söz verdik'' gibi akşamları eşinle planlar yap başbaşa... eşinde gitmek istemesin yani :))
ara sıra caya falan cağır ama sakın eşine ailesiyle ilgili şikayette bulunmamanı öneririm çünkü sen söledikçe onlar daha bi kıymetleniyorlar...

çok haklısın ağlamnın işe yaramadığını ben de bilyorum ama akıo kendinden nasl anlatsm size burada kimsem yok yapayalnız gibiym duygusal yönden bi çöküş oluymş gurbette onu anladım:( bi de bu olaylar olunca:( küçüklükten beri öyle yetişmişiz aman kimse kırılmasın tatsızlık olmasın öyle kızıyorum ki kendime..

Ay ne kadar da zor bi durum
Bu yaşadıklarına üzülmekte sinirlenmekte haklısın gurbetle falan alakası yok canım
Sen tavrını baştan koymalısın
Bunu yeni evliyken yapmalısın
Çünkü bişeylere alıştırırsan insanlara, sonrasında bundan vazgeçirmek seni daha da yıpratır
Olan sana olur
Ben şahsen çalışmadığım halde misafirin kalabalığına ve sevmediğime katlanamıyorum
Çalışsam hiç misafir almaz kimseyle görüşmezdim heralde
Eşinin ailesi çok düşüncesiz belli, kültür farkının ne demek olduğunu iyi biliyorum
Ama o ev senin, kuralları sen koymalısın
Allah yardımcın olsun
Böyle bi hayatı tercih etmektense, ya gereken tavrı koy ya da boşan diyorum
Yoksa ömür boyu böyle yaşamak çok zor olur...

bu anlattıklarının gurbetle hiç alakası yokki
yani adamlar seni öyle bir sıkmış ki gurbette misin yoksa başka yerdemi sen bile anlayamamaışsın
bende gurbetteyim her iki tarafa uzagız, şu anlattıklarından sonra halime sukrettim
siz ipleri baştan ellerine vermişsiniz
bu saatten sonra tavır koysanız ne derece etkili olur bilemem...
yanı başındaki kocan sana anlayış göstermiyorsa dışardaki adam hele hiç anlayışlı olmaz..

Ay ne kadar da zor bi durum
Bu yaşadıklarına üzülmekte sinirlenmekte haklısın gurbetle falan alakası yok canım
Sen tavrını baştan koymalısın
Bunu yeni evliyken yapmalısın
Çünkü bişeylere alıştırırsan insanlara, sonrasında bundan vazgeçirmek seni daha da yıpratır
Olan sana olur
Ben şahsen çalışmadığım halde misafirin kalabalığına ve sevmediğime katlanamıyorum
Çalışsam hiç misafir almaz kimseyle görüşmezdim heralde
Eşinin ailesi çok düşüncesiz belli, kültür farkının ne demek olduğunu iyi biliyorum
Ama o ev senin, kuralları sen koymalısın
Allah yardımcın olsun
Böyle bi hayatı tercih etmektense, ya gereken tavrı koy ya da boşan diyorum
Yoksa ömür boyu böyle yaşamak çok zor olur...

aynen katılıyorum. kesınlıkle tavrını koymalısın. nasıl başlarsa oyle gıder...bune boyle yahu...insan evlı olduğunu anlamaz be

ben aynı ben cok zor seni ben kadar kimse anlayamaz eşimin ailesi anlayışsız eşimde anlayışsız tüm akb burda benim kimsem yok gece 3 e kadar oturur ben 7,30 kalk işe git

Adetlerini,yaşam tarzlarını bilmediğin bir aileye gelin gitmişsin.
Kültür farkının alasıyla karşılaşmışsın.
Sende de hata var aslında.Sende ve tabii ailende...
Ama olan olmuş.

Bundan sonra 3 yol var.
1-Resti çekip mesafe koyarsın.
2-Başka şehre taşınırsınız.
3-Boşanırsın.

Bizde yeni evli sayiliriz bi kac ay kv mlerle ayni sehirde kaldik aramadan sormadan cat kapi gelirlerdi bana sormadan plan yapilip dayilara vs gidilir benide zorla sürüklerlerdi.
Esim le ayni siz gibi normalde cok iyiydik isin icine aile girdimi anlasamiyorduk.
Neyse ki baska sehire tasindik ve söyleye söyleye, kavga ede ede degistirdim esimi cok sükür gerci hala ailesini savunur ama benim artik katlanamayacagimi bildigi icin alttan alir.
Artik ben istiyorsam giderim istemiyorsam gitmem bazen cok zorlasada taviz vermiyorum bi taviz versem devami gelicek cünkü biliyorum ve artik kv kirilicak yok su kirilicak aman demiyorum müsait degilsem istemiorsam, hosuma gitmeyen bisey olursa, yada herhangi bisey acik acik bunu onlara da söylüyorum.
Alttan aldikca daha acimasiz oluyorlar cünkü sende taviz vermemelisin istemiyorsan esine söyle esin anlamiyorsa da digerlerine söyle...
Isteklerini, istemediklerini söyle nasil herkese hayir diyebiliyorsak bu es ailesi icin de gecerli sonucda hayat benim kararlari ben veririm ...

Baştan tavrınızı koyun derim ben.

Her çağırdıklarında gitmek zorunda değilsiniz, demekki siz gittikçe onlarda sürekli gelmek istiyorlar.

Eğer çok istiyorsa eşin gitsin, seni haftada 3-4 kere oraya sürüklemeye hakkı yok.

Güzelce söyle eşine, ben evimde olmak istiyorum, dinlenmek istiyorum, gitmek istemiyorum de.

Ben bu sık sık çağırma işini de anlamıyorum, aynısını benim kayınvalidem de yaptı zamanında, bende dedim ki senin bizi çağırmana gerek yok, biz özlersek, görmek istersek, müsait olursak, bir planımız olmazsa yada gelmemiz gereken bir durum olursa zaten geliriz.

Ne o öyle uzaktan kumanda gibi gel, git, ye, iç... hiç gelemem.

arkadaşım bütün erkekler evlenince böyle oluyo 2 bucuk yıllık evliyim ve daha yeni yeni düzeltebildim eşimi
çalıştıgım dönem de oldu istekler yine aynıydı
en sonunda s.kt.r ol git dedi 2 gün eve gelmedim en sonunda kendi aldı getirdi
4 ay küs kaldık kv lerle
eşimi çok değiştirmeye çalıstım o 1 dediyse ben 2 dedim
sonrasında bi gün kv aradı gittim
içimde ne var ne yok s öyledim akşam eşim geldi
hadi kalk gidiyoruz evimize dedim bizi yemege kalıcaz diye bekliyolar
o küslügün ardından yemege kalır mıyım
yolda eşim sordu ne konuştun diye hepsini anlattım
sen bunların hepsini söyledin mi dedi evet dedim
sakın ha sakın bana bundan sonra baskı yaparsan yemin ederim kötü olur dedim
bi kez taviz versem devamı gelicek biliyorum
gecen kandilde eşim aradı gündüz nbr napıyosun temizlik yapıyorum akşama da yemek yapıyorum dedim
yemege annemlere gidicez dedi ben çaya gideriz diye düşünmüştüm dedim
hayır yemekte ordayız dedi benim tepem bi attı ne diyosun sen emir verdiinin farkında mısın
artık yok öyle gidicez yapıcaz edicez bana sorucaksın bana anladın mı ben de müsaitsem gidicez senin demenle olmuyo öyle dedim
ben sana hiç gitmeyelim mi diyorum çay içmeye gidelim diyorum sonra sustu tmm çaya gideriz diyo
ben böyle olmak ister miydim içimden canavar çıkıyo sanki o anda
o gidicez deyince yemin ederim kanım çekiliyo kendimi kaybediyorum

ben ki evim ayrı oldugu halde haftada 3 gün onlarda kalırdım pazar günleri kahvaltıya bi giderdik gece 2 de dönerdik eve
zaten gittigmizde 2 saat oturmak olmazdı ya kalıcaz ya da 5 saat oturcaz akşam yemegine giderdik mesela 7 de saat 11 olurdu hadi cnm kalkalım derdim saat 1 olsun öyle
annesini babasını yatırcaz pışpışlicak öyle :47:

kendimi kaybettim yine arkadaşım eski günlerim geldi aklıma
lütfen daha fazla taviz verme bi süre sonra noluyo biliyo musun hastalık dert sıkıntı biyerlerden çıkıyo kendi canın saglıgın herşeyden önemli
eşinle konuş önce olmadı mı kayınvalidenle konus ben calışan insanım sizinle bişiler yapmak istiyorum fakat inanın eve kendimi zor atıyorum anlayış gösterin de
eger yine aynı devam ederse daha sert ol

aslansın kız bayıldım sana ve tavırlarına . bravo valla adamı nasılda yola getirmişsin. süppersin

Canım bende gurbete gıtcek gelın adayı olarak yorumumu yapmak ıstedım.
Icımden gecenlerı yazcam lutfen darılma. Ben kayınvalıdemlerın sehrıne gıtmıcem. Erkek arkadasım aılesınden farklı bır sehırde memur. Aralarında 7 saat mesafe var benım aılemede 10 saat yanı ıkı tarafada uzak sayılabılcek mesafede oturcaz. Kayınvalıdemle pek muhabbetım olmasa da kayınbabamı severım. Ama ben kayınvalıdeme gıttıgımde beraber gezelım ısterım. Herkesle tanısayım kaynasayım ısterım. Cunku benım aılem cevremde oyle. Bende calısan bayanım ama her aksam bızım evde mısafır olur sanırım alıstım ben bu tempoya bazen aılemle yanlız oluruz cok sıkılırım. Bunlar yetısme tarzından kaynaklanıyo buyuk ıhtımal. Sen aılenle beraberken yanlızlıgı sevıyosan sımdı boyle bır aıleye gelın olmak bunyenı sarsmıs olabılır.

canım aynı sıkıntıları bende yaşadım anlarım seni .. 7 senelik evliyım bende gurbetten geldim denizliden bursaya ünide tanıştık eşimle ve altlı üstlü oturduk kvyle hergun ağladım :(

hepsine de eyvallah dedim eşimde ses çıkarmadı hiçbirzman kendide rahatsız oluyodu ama bişey dıyemıyodu şimdi kendi evime taşındım 1 sokak öteye ve mesafeli davranmaya başladım artık çalışıyorumda 5 senedir. yok işim var temizliğim var kızın dersleri falan var diye diye biraz cektım kendimi onlarda artık fazla bişey demiyolar

mesafeli davranmaya bak baştan nasıl alıştırısan öle gider

Bende aynı binada oturuyorum. Eşimin ailesiyle aramız fena değil çok şükür:nazar: ara sıra tatsızlıklar olsada. fakat oturduğumuz sokağı hiç sevmiyorum. Mahallenin tüm çocukları bizim sokakta, evde sesten gürültüden durulmuyor. kadınlar dersen hep sokaktalar. Ne bileyim alışamadım bir türlü:19:
Eşime yeni bir ev alalım, cadde üstünde diyorum. İmkanımız var çok şükür:nazar: oda bana alıp kiraya verelim diyor. Bende aldıktan sonra oturalım diyorum. Oturduğumuz ev ailesinin, babamdan kirasını alamam, ev alacaksam yatırım olsun diyor:25: bir türlü anlaşamadık bu konuda, siz nasıl ikna ettiniz:29:

Aynı evlendiğim ilk yıllarımı anlatıyorsun. Birgün doğumgünüm var eşim haber vermiş hepsi geldi, 15 kişi bir de yemekli ben yemek yapmayı bilmiyorum tabi eşim yaptı yemekleri ben de yardım ettim neyse geldiler çocuklar da var ev curcuna mutfaktan hiç çıkamadım ki zaten, bir pasta üfledim gerisi yok ama nasıl sinirliyim hediye getiren de yok, ki ben eltilerime almıştım, bir ara eşim mutfağa geldi bulaşıkları yerleştiriyorum sinirlenmişim çarptım makinenin kapağını bu ne ya kendi d.günümde hizmetçi oldum dedim bir daha asla d.günü istemiyorum dedim o günden beri hiç kutlamadım. Bence arkadaşlarınızla plan yapabilirsiniz o ortamı severse kendisi ailesine hayır demeye başlayacaktır. Ona sürpriz yapmış gibi bir tatil ayarlayabilirsin maddi durumunuza göre. Yani onlardan önce sen plan yapmalısın ki senin dediğin olsun. Eşin seni 1 çevirir 2 çevirir 3. de kabul eder diye düşündüm. Benim bu durumum 2 yıl sürmüştü 2 yıldan sonra akıllandım. Onunla yalnız olduğunuz zamanlarda hep seveceği aktiviteler yapmaya çalış.

Canım bende gurbete gıtcek gelın adayı olarak yorumumu yapmak ıstedım.
Icımden gecenlerı yazcam lutfen darılma. Ben kayınvalıdemlerın sehrıne gıtmıcem. Erkek arkadasım aılesınden farklı bır sehırde memur. Aralarında 7 saat mesafe var benım aılemede 10 saat yanı ıkı tarafada uzak sayılabılcek mesafede oturcaz. Kayınvalıdemle pek muhabbetım olmasa da kayınbabamı severım. Ama ben kayınvalıdeme gıttıgımde beraber gezelım ısterım. Herkesle tanısayım kaynasayım ısterım. Cunku benım aılem cevremde oyle. Bende calısan bayanım ama her aksam bızım evde mısafır olur sanırım alıstım ben bu tempoya bazen aılemle yanlız oluruz cok sıkılırım. Bunlar yetısme tarzından kaynaklanıyo buyuk ıhtımal. Sen aılenle beraberken yanlızlıgı sevıyosan sımdı boyle bır aıleye gelın olmak bunyenı sarsmıs olabılır.

Yetişme tarzından kaynaklanıyor olabilir ama biraz da tarz meselesi mesela benim kv 50 nin üstünde o yaşta kadınlarla oturup ne konuşabilirim ki sıkılırım.

Back
X