• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gürcistan..

Selam kızlar..

Fikrinizi almak istediğim bir konu var.
Aslında yurt dışında öğretmenlik hep deneyimlemek istediğim ama cesaret edemediğim ve umutsuz
hissettiğim bir konuydu.
Bu yüzden erteliyordum..

İstanbul olmadıktan sonra, ailemle olmadıktan sonra bana her yer gurbet.

Madem gurbetteyim, üstelik kocaman bir 7 sene daha burada olmak zorundayım.
Burası dediğim Artvin Hopa.. Buraya yeni geldik.

Sınır kapısına 5 dk mesafede bir yerde yaşıyorum.
Eşim de orada görevli.

Göreve başlayalı 2 hafta oldu.
Alışmakta zorlanacak gibiyim.
Hem sevdim hem sevmedim, buraya ait değilim sanki.
Bir tuhaf ruh halim var.

Küçük ve pahalı bir yer.. Her istediğimi anında, kaliteli ve uygun fiyata bulamıyorum.
Adım atsam tanıdık. Sanki herkes beni tanıyor, tanıyacak hissi.
Bu hissi hiç sevmedim.

Hani bir iş gelse başına herkesin haberi olacak durumu.
Büyük şehre alışık benim için sevimli bir durum değil.

Aklıma şöyle bir fikir geldi ve araştırdım.
Gürcistan'a bu kadar yakınım madem, Gürcüce öğrenerek bu yıl sınava hazırlansam ve yurt dışı şansımı burada denesem. Yine Türk okullarında görev alacağım. Üstelik maaşım orda da işleyecek.
Her şey çok ucuz, geçim daha kolay deniyor.

Araba, ev almak falan..

Bir yandan her türlü pisliğin olduğu yermiş..
Kafam karışıyor.

Sonra diyorum pislik her yerde artık..
İnsanlar pisliğin kendisi olmuş.

Karışığım oldukça yani..

Sizce nasıl bir karar olur?

Merhaba 6. sayfada merak ettiklerimin cevabını buldum.

Yinede Gürcistan bana cazip gelmedi.Belkide kendi kişilik yapımdan bambaşka bir kültüre, ülkeye ,bambaşka insanlara alışmak kolay değil benim için.Kaba saba dediğin insanlar ya da sevmediğin iş ortamları Gürcistanda olmayacak mı? Kendi ülkemin insanlarıyla yaşamak bana daha cazip geliyor.

Tanıdık olmayacak daha büyük bir yerde daha rahat hissederim,maddi anlamda da borcumuzu daha çabuk bitiririz diyorsan ve bunlar senin için şu an daha önemliyse olabilir.

Daha yeni gittin.Soluklanmadan başka bir macera yorucu olmazmı?Hiç bilmediğin bir yer

Selam kızlar..

Aslında yurt dışında öğretmenlik hep deneyimlemek istediğim ama cesaret edemediğim ve umutsuz
hissettiğim bir konuydu.
Bu yüzden erteliyordum..

Eşim de orada görevli.

Bir tuhaf ruh halim var.

Küçük ve pahalı bir yer.. Her istediğimi anında, kaliteli ve uygun fiyata bulamıyorum.
Bu hissi hiç sevmedim.

Gürcistan'a bu kadar yakınım madem, Gürcüce öğrenerek bu yıl sınava hazırlansam ve yurt dışı şansımı burada denesem. Yine Türk okullarında görev alacağım. Üstelik maaşım orda da işleyecek.

Araba, ev almak falan..

Kafam karışıyor.

Karışığım oldukça yani..

Canim ilk once kocani alirlar biz gurcu bayan calistiriyoruz orda erkekler calismiyor pek is yok hep bayanlar calisiyor.genelliklede turkiyede ama buranin erkeklerinede hastalar dikkatli ol derim .gercekten orda yasanti cok ucuz 30 binliraya iki katli villa almis bizim calisan bayan, araba desen sekiz binliralik muhtesem araba hemde iyi marka ama pek guvenilir degiller biraz karisik bi millet

eger bahsettigin yer batum ise hic bulasma derim.. bende yakinim oraya ne zaman gitsek dolandirmaya calistilar bizi.. hatta dolandirdilar..

birde zaten batum cok fakir bi yer.. oradaki doktorlar ogretmenler rizeye cay toplamaya geliyor.. is zaten cok kisitli..
tiflisten bahsediyorsan bildigim kadariyla uzak baya artvine..

yine dil ogren bi zarar gelmez ama ordan is kapisi cok zor

Denemelisin
Hem sana iyi gelecektir diye düşünüyorum.
Farklı bir durum, farklı insanlar, farklı kültür eğlenceli ve kafa dağıtmalık..

Şimdiden kolaylıklar dilerim nomunomuchua nomunomuchua

Yaşam ucuz evler arabaların fiyatlarına ağzın acık kalır çok zorlanmazsın
Ama dili zor alfabeden dolayı inş hayırlısı olur canım

Kardeş beni insanların hayallerine,ideallerine mok atan biri olarak görme ama sizin yapmak istedikleriniz idealden çok çırpınış gibi gözüküyor konularına bakınca. Sanki bir an parlayıp bir saat sonra vazgeçecekmişsiniz gibi bilemiyorum. Kırılma ne olur :KK37:

Bizi afedersiniz ama b.k içine sokarken beni tamamen planların dışında tutan bir adam için öyle bir endişem yok.
Elbette bu düşündüklerimi onunla da paylaşıyorum ama fikrini çok önemsemiyorum.
Hani ben çok istesem kararlı olsam, hayır dese dinleyecek durumda değilim.

Onu tam olarak hiç bir zaman affetmeyeceğim sanırım. Bence böyle bir affa da gerek yok.
Belki iyi ihtimalle tertemiz bir sayfa açıp hayatımızdan bu kötü borçlar silindiğinde, hayal ettiğim yaşamın içinde
olduğumda affedebilirim..

Çıkış bulacağım.. Allah büyük.
Maaşları düşük değil mi?

Aslında seni biraz anlayabiliyorum nomu.Asıl isteğin şu borçtan biran önce kurtulmak ve normal sıradan bir hayata dönmek gibi geliyor.Onun için çıkış yolları arıyorsun.

Eşini hiçbir zaman affetmeyeceksin bence ben üstünden 12 sene geçtiği halde affetmedim.

Benimki üstelik sizinki kadar ciddi bir borç değildi de.Ucuz fiyatlı arabamız gitti.Canımız gideceğine malımız gitsin eşim,çocuğum ,yuvam daha önemli yeniden yaparız herşeyi dedim.Yeniden araba aldım.Geçiçi bir rahatlık verdi.

Hayata kaldığımız yerden devam ettik.Ama ben onu başımın üstünde taşıyordum çok çok değer veriyordum.Babamdan sonra en çok güvendiğim insandı.Gözümden düştü.Ona olan hayranlığım saygım azaldı.Güvenimi bir daha kazanamadı.Mesele para meselesi değildi daha çok para kazanayım derken arkamdan iş çevirmesi çocuk gibi sorumsuz hareket etmesi güvenimi yerle bir etmesiydi.

Sonra çok pişman oldu ama giden gidiyor işte.Sende benim gibi bırakmadın o zaman seviyorum dedim bir hata yapmış dedim ama şu an aynı şey olsa çocuğuma rağmen bırakırdım.Güven bir evliliğin temeliymiş.Sevgide yetmiyormuş.

Bu arada sizin üzerinizde çok ciddi bir borç olmalı.Ayda 4700 ü duyunca şok oldum.Ben daha az zannediyordum.Eşin bu borcu tek başına ödeyemez.Sende mecburen katkıda bulunuyorsun.Kaç yıl daha borcunuz var?Kahramanmış gibi kendini daha çok fedakarlığın içine sokma.Sen yapmadın bu borcu bedelini sen ödeyesin.

Son düzenleme:
Canim ilk once kocani alirlar biz gurcu bayan calistiriyoruz orda erkekler calismiyor pek is yok hep bayanlar calisiyor.genelliklede turkiyede ama buranin erkeklerinede hastalar dikkatli ol derim .gercekten orda yasanti cok ucuz 30 binliraya iki katli villa almis bizim calisan bayan, araba desen sekiz binliralik muhtesem araba hemde iyi marka ama pek guvenilir degiller biraz karisik bi millet

Açıkçası bu konularda koca adam olsun da aldırtmasın kendini diye düşünürüm.
Yapacak olanın içinde vardır zaten bir sebep bulur yapar.
Bunu Gürcü kadınlara mal edemem.

Öyle çok hasta olunacak bir eşim de yok bana göre :D

Kardeş beni insanların hayallerine,ideallerine mok atan biri olarak görme ama sizin yapmak istedikleriniz idealden çok çırpınış gibi gözüküyor konularına bakınca. Sanki bir an parlayıp bir saat sonra vazgeçecekmişsiniz gibi bilemiyorum. Kırılma ne olur :KK37:

:) Tamam kırılmadım.

Yaa zaten tabi ki bulunduğum zor durumdan kurtulmak adına düşüncelerin içine girdiğim oluyor ama her konum da öyle değil ki.. Çocuk kitabı yazarlığı gayet de hayalim, bir anlık isteyip bir saat sonra vazgeçtiğim bir fikir değil.

Yurt dışı öğretmenliği de istediğim bir deneyim uzun yıllardır.
Zorda kalıp düşünmedim. Haa tabi ki istediğim ülke bir Belçika varken Gürcistan değildi.
Ama şuan Gürcistan düşünme nedenim daha uzağa gidemeyecek oluşum.
Şartlar bunu istediği için artıları da olduğu için olabilir diyorum.

Ama yıllardır Gürcistan aşkıyla yanıp tutuşmuyorum.
Hani bir öğretmen ben gittim kötü bir deneyimdi dese vazgeçerim bundan evet.

Ama hakkında hiç bir fikrim yok, bu yüzden bilen olur diye açtım konuyu.
Tam hayalim bu değil ama hayalime yakın bir konu diye.

Maaşları düşük değil mi?

Ben Orada Türk okullarında görev alacağım ve kendi ülkem tarafından görevlendirilmiş öğretmen olacağım.
Maaşı geçen yıl 1600 dolar gibi belirlenmiş. Bu orada geçinmek için verilen maaş tabi.
Bu yurt dışı görevinin artısı kendi ülkendeki maaşın da işlemesi.

Aslında seni biraz anlayabiliyorum nomu.Asıl isteğin şu borçtan biran önce kurtulmak ve normal sıradan bir hayata dönmek gibi geliyor.Onun için çıkış yolları arıyorsun.

Eşini hiçbir zaman affetmeyeceksin bence ben üstünden 12 sene geçtiği halde affetmedim.

Benimki üstelik sizinki kadar ciddi bir borç değildi de.Ucuz fiyatlı arabamız gitti.Canımız gideceğine malımız gitsin eşim,çocuğum ,yuvam daha önemli yeniden yaparız herşeyi dedim.Yeniden araba aldım.Geçiçi bir rahatlık verdi.

Hayata kaldığımız yerden devam ettik.Ama ben onu başımın üstünde taşıyordum çok çok değer veriyordum.Babamdan sonra en çok güvendiğim insandı.Gözümden düştü.Ona olan hayranlığım saygım azaldı.Güvenimi bir daha kazanamadı.Mesele para meselesi değildi daha çok para kazanayım derken arkamdan iş çevirmesi çocuk gibi sorumsuz hareket etmesi güvenimi yerle bir etmesiydi.

Sonra çok pişman oldu ama giden gidiyor işte.Sende benim gibi bırakmadın o zaman seviyorum dedim bir hata yapmış dedim ama şu an aynı şey olsa çocuğuma rağmen bırakırdım.Güven bir evliliğin temeliymiş.Sevgide yetmiyormuş.

Bu arada sizin üzerinizde çok ciddi bir borç olmalı.Ayda 4700 ü duyunca şok oldum.Ben daha az zannediyordum.Eşin bu borcu tek başına ödeyemez.Sende mecburen katkıda bulunuyorsun.Kaç yıl daha borcunuz var?Kahramanmış gibi kendini daha çok fedakarlığın içine sokma.Sen yapmadın bu borcu bedelini sen ödeyesin.

2 buçuk yıl kadar daha sürecek..
Tabi çok ciddi..
Öyle affetmesi kolay bir konu değil.
Ama arkamı dönüp gitmek de kolay gelmedi işte..

Gurcistan hakkinda hic fikrim yok ama buyuksehirden kucuk yere gelip de su herkes tarafindan taninacakmisim hissi nedir cok iyi biliyorum.
Gercekten inanilnaz rahatsiz edici.:63:
Yalniz zamanla alisiyor insan.
Bu sefer de manyak gibi sen herkesi taniyorum havasina giriyorsun.:KK76:
Yolda yururken ben bunu taniyorum ama nerden acaba diye bir his oluyor surekli:işsiz:
Cocuk falan da yok anladigim kadariyla, ulkeyi bilmesem de denenebilir diye dusunuyorumm
Bol sans:eğlence:

Gurcistan hakkinda hic fikrim yok ama buyuksehirden kucuk yere gelip de su herkes tarafindan taninacakmisim hissi nedir cok iyi biliyorum.
Gercekten inanilnaz rahatsiz edici.:63:
Yalniz zamanla alisiyor insan.
Bu sefer de manyak gibi sen herkesi taniyorum havasina giriyorsun.:KK76:
Yolda yururken ben bunu taniyorum ama nerden acaba diye bir his oluyor surekli:işsiz:
Cocuk falan da yok anladigim kadariyla, ulkeyi bilmesem de denenebilir diye dusunuyorumm
Bol sans:eğlence:

Yok evet.
Teşekkür ederim. Hayırlısı olsun..

A canım demek tayin istediniz..
Şaşırdım istanbul düşünüyordun.
Hakkında hayırlısı olsun.
İstiyorsan pislik var diye düşünme dedigin gibi pislik olmayan yer kalmadı.
Ama benim yaşamak isteyeceğim bir ülke değil Gürcistan. Girip çıkmayı mi düşünüyorsun orayı tam anlamadım da.
İmkanları kısıtlı bir ülke olarak duyuyorum, burayı aratacaksa hiç gerek yok diye düşünüyorum.

A canım demek tayin istediniz..
Şaşırdım istanbul düşünüyordun.
Hakkında hayırlısı olsun.
İstiyorsan pislik var diye düşünme dedigin gibi pislik olmayan yer kalmadı.
Ama benim yaşamak isteyeceğim bir ülke değil Gürcistan. Girip çıkmayı mi düşünüyorsun orayı tam anlamadım da.
İmkanları kısıtlı bir ülke olarak duyuyorum, burayı aratacaksa hiç gerek yok diye düşünüyorum.

Şark görevi geldi canım..
İmkanları orada yaşayanlar için kısıtlı, çünkü oranın vatandaşı az kazanıyor mesela.
Ama ben oranın vatandaşı olarak kazanmayacağım.
Ama oradaki uygun fiyata göre yaşayabileceğim avantajı bu.

Açıkçası bu konularda koca adam olsun da aldırtmasın kendini diye düşünürüm.
Yapacak olanın içinde vardır zaten bir sebep bulur yapar.
Bunu Gürcü kadınlara mal edemem.

Öyle çok hasta olunacak bir eşim de yok bana göre :KK70:

:) Tamam kırılmadım.

Yaa zaten tabi ki bulunduğum zor durumdan kurtulmak adına düşüncelerin içine girdiğim oluyor ama her konum da öyle değil ki.. Çocuk kitabı yazarlığı gayet de hayalim, bir anlık isteyip bir saat sonra vazgeçtiğim bir fikir değil.

Yurt dışı öğretmenliği de istediğim bir deneyim uzun yıllardır.
Zorda kalıp düşünmedim. Haa tabi ki istediğim ülke bir Belçika varken Gürcistan değildi.
Ama şuan Gürcistan düşünme nedenim daha uzağa gidemeyecek oluşum.
Şartlar bunu istediği için artıları da olduğu için olabilir diyorum.

Ama yıllardır Gürcistan aşkıyla yanıp tutuşmuyorum.
Hani bir öğretmen ben gittim kötü bir deneyimdi dese vazgeçerim bundan evet.

Ama hakkında hiç bir fikrim yok, bu yüzden bilen olur diye açtım konuyu.
Tam hayalim bu değil ama hayalime yakın bir konu diye.

Ben Orada Türk okullarında görev alacağım ve kendi ülkem tarafından görevlendirilmiş öğretmen olacağım.
Maaşı geçen yıl 1600 dolar gibi belirlenmiş. Bu orada geçinmek için verilen maaş tabi.
Bu yurt dışı görevinin artısı kendi ülkendeki maaşın da işlemesi.

2 buçuk yıl kadar daha sürecek..
Tabi çok ciddi..
Öyle affetmesi kolay bir konu değil.
Ama arkamı dönüp gitmek de kolay gelmedi işte..
Öyleyse iyiymiş hakkında hayırlısı olsun ama dili çok zormuş.

Gürcistan gürcülerinin yanında kaldım 15-16 yaşlarındayken hatta onlardan epey gürcüce de öğrenmiştim ama konuşmayınca sonra unuttum tabi yani dili öyle zor değil soru cümleleri falan imayla yapılıyo rusçadaki gibi. Genel olarak iyi insanlar ve bildiğim kadarıyla gelip gitmesi de öyle zor değil ve çok ucuz bir memleket diye biliyorum, gene olarak birebir olmasa da kültürleri bize yakın sınıra yakın bi yer bulursan ayda 100 dolara çok rahat geçinirsin doktor maaşlarının 30-40 dolar olarak hatırlıyorum.

Selam kızlar..

hissettiğim bir konuydu.
Bu yüzden erteliyordum..

Eşim de orada görevli.

Bir tuhaf ruh halim var.

Bu hissi hiç sevmedim.

Araba, ev almak falan..

Kafam karışıyor.

Karışığım oldukça yani..

Yurtdışı sınavı çok kolay değil öncelikle bunu bilin. Sınavdan iyi bir puan alınca sıraya koyacaklar hemen göndermeyecekler. Hangi branştan ne kadar ihtiyaç var hiç belli olmaz, Gürcistandan başka hayal edecek bir yer bulamadınız mı?

Yurtdışı sınavı çok kolay değil öncelikle bunu bilin. Sınavdan iyi bir puan alınca sıraya koyacaklar hemen göndermeyecekler. Hangi branştan ne kadar ihtiyaç var hiç belli olmaz, Gürcistandan başka hayal edecek bir yer bulamadınız mı?

Sınıfçı kontenjanları daha fazla dil bilene öncelik var bunu biliyorum.
Kolay demedim zaten denenebilir diye düşündüm.

Hayalim Gürcistan değil. Ben şuan oraya yakınım ve eşimin görev yeri değişemez.
Ayrılık da olmadan ona en yakın yer burası olduğu için burası yani. :)

Sınıfçı kontenjanları daha fazla dil bilene öncelik var bunu biliyorum.
Kolay demedim zaten denenebilir diye düşündüm.

Hayalim Gürcistan değil. Ben şuan oraya yakınım ve eşimin görev yeri değişemez.
Ayrılık da olmadan ona en yakın yer burası olduğu için burası yani. :)
Bir taşla 3 kuş.

Back
X