Çocuk sesli ortamda uyumaya alışsın nda sorun olmasın diye düşünüyor olabilirler mesela ben öyleyim çünkü çocuğun evin normal zamanında olan sesten korkup uyanması istediğim bişey değil iki çocuğum da sesli ortamda uyur yadırgamaz ama biz müstakil evdeyiz ...Sadece merak ettiğim için soruyorum lütfen yanlış anlamayın
Bu söylediğiniz tarzda bir gürültüde yeni doğmuş bebek nasıl uyuyor
Yani sırf o bebek rahatsız olmasın diye diğer çocuğu uyarmış olmaları gerekmez mi
Yani gürültü sabahtan akşama mı devam ediyor , yoksa ara ara çığlıklar şeklinde mi
Bence çıkıp kibar bir dille rahatsız olduğunuz şeyleri söylerseniz daha iyi olur gibi
Şahsen çocuğum ağladığı için komşum yönetici aracılığı ile beni uyardığında çok bozulmuştum
Kendinin gelmesini tercih ederdim
Kendiniz muhattap olmak istemiyorsanız önceliğiniz hürültü zamanı siteye anında bildirmek. Gerekrirse gelip kendileride şahit olurlar.Merhabalar, akıl danışmak istediğim bir konu var.
Şimdi benim üst komşum 1-2 ay kadar önce doğum yaptı. Doğumundan beri de hemen her gün gelen çocuklu bir misafirleri var. Abla, elti, görümce 3lüsünden biri olduğunu düşünüyorum her gün gelip de saatlerce burada olduklarına göre.
Benim de 7 aylık bir bebeğim var. Bu üst komşunun misafirinin çocuğu yaramazlıkta çığır açmış bir çocuk. Sürekli hopluyor, zıplıyor koşturuyor. Bu sabahın 7sinde de olabiliyor, gecenin 11 inde de. Sürekli bağırıp çığlık atarak konuşuyor. İstediği bir şey olmayınca çılgınlar gibi zıplıyor. Sürekli bir şeyleri fırlatıyor. Açıkcası şu zamana kadar kimsenin çocuğu uyardığını duymadım, uyarsalar da dinlemiyordur belki bilemiycem. Ama ev sahibi ve misafirlerde gayet gürültücü insanlar oldukları için uyarıp uyarmamalarını duyarım diye düşünüyorum. Artık bu misafir çocuğu yüzünden çıldırıcak noktaya geldim. Çocuk o kadar çok bağırıp ağlıyorki, benim bebeğim de birkaç defa onun bu seslerinden korkup ağladı. Ayrıca uykusundan da kaç defa zıplayıp uyandı. Bazen ben bile korkuyorum.
Site içerisinde oturuyoruz. Normal koşullarda ses yalıtımı da gayet iyi. Daha kimse kimsenin gürültüsünden şikayetçi olmamıştır yani. Benim üst komşum taşındığı günden beri problemli. Şu zamana kadar sadece bir defa site yönetimine şikayet ettim. Onda da yalan söyleyip sıyrıldılar ama ses olayına da dikkat ettiler haklarını yemeyeyim.
Eşim de uyarmak falan istemiyor açıkcası. O benim kadar maruz kalmıyor bu duruma. Benim büyüttüğümü düşünüyor büyük ihtimalle. Şimdi ben bu durumda ne yapayım sizce?
Polise şikayet etsem polis ya gelmiyor ya da 1-2 saat sonra falan geliyor dalga geçer gibi. Yönetime söylesem çocuk gürültüsüne tahammül edemiyorum gibi yansıyacak ki dediğim gibi benim de küçük çocuğum var tabiki de normal durumlara göz yumacağım. Gidip uyarmaya kalksam kavgacı tipler olduğunu düşünüyorum. Çünkü yönetime şikayet ettiğim zaman yönetimde çalışan kızı da biraz azarlamışlar. Yani benle de kavga çıkarabilirler ki genel olarak toplumda yaşamayı bilmeyen tipler olduğu için dayak falan yeme ihtimalinden çekiniyorum.
Güvenlik yok, yönetimi de bir firma yapıyor. Yani artık kafam kaldırmıyor açıkcası. Tamam çocuk sesine tabiki göz yummak durumundayım ama bunlar normal sesler de değil yani. Daha önce ses kaydı da attım yönetime. O zaman onlarda durumu anlamışlardı. Hatta komşu bekçiymiş. Bu ön plana çıkararak tehditvari konuşmuş. Yazık yönetimle ilgilenen kız da naif birisi. Pek bir şey diyemiyor anladığım kadarıylaSitede güvenlik varmi ses olduğu zaman onlara soyleyin uyarsınlar eger yoksa kimse kusura bakmasinda 2 ay hergün misafirlerin sesine katlanmak zorunda değilsiniz. Yönetime tekrar şikayet edin, bazen gerçekten katlanılmaz oluyor sesler daha sonra en ufak sese sinirlenir hale geliyor insan. (Ses kaydı alıp yönetime dinletebilirsiniz)
Ben zaten kendimden çok komşuya üzülüyorum. Sürekli de bunu diyorum yazık o bebeğe diye. Bazen çocuğun gürültü patlaması yaptığından hemen sonra bebeğin de çığlıkla ağlaması geliyor. Muhtemelen o da korkuyordum.Sadece merak ettiğim için soruyorum lütfen yanlış anlamayın
Bu söylediğiniz tarzda bir gürültüde yeni doğmuş bebek nasıl uyuyor
Yani sırf o bebek rahatsız olmasın diye diğer çocuğu uyarmış olmaları gerekmez mi
Yani gürültü sabahtan akşama mı devam ediyor , yoksa ara ara çığlıklar şeklinde mi
Bence çıkıp kibar bir dille rahatsız olduğunuz şeyleri söylerseniz daha iyi olur gibi
Şahsen çocuğum ağladığı için komşum yönetici aracılığı ile beni uyardığında çok bozulmuştum
Kendinin gelmesini tercih ederdim
Ben de öyle düşünüyordum. Hatta ilk başlarda dedim giderler birkaç güne. Neticede küçücük bebekle aynı evde olmaz. Ama hiç öyle olmadı. Haftanın en az 5 günü yaşanıyor bu durum.Şu sıra siz de sese karşı hassas olabilirsiniz bence. Anlattığınız Bu raddede bir gürültüye yeni doğum yapmış lohusa komşu kadının da tahammül edebileceğini düşünmüyorum.
Sitede güvenlik vardır mutlaka. Ses olduğunda haber verin arasınlar siz muhatap olmayın. Polisi aramak bence abartı olur. Burada genelde güvenlik aranır devam ederse duvara vurulan bir iki ufak tık tık tık kâfi.
Valla doğru anladınız. Baya burada olduğu sürenin %80 i böyle geçiyor.yani bu misafir çocuğu sabahtan akşama kadar ya da orada olduğu süre boyunca saatlerce kesintisiz gürültü yapıyor olamaz, değil mi? doğru mu anladım?
saçma saatlerde yapılan gürültü için yönetime bildirebilirsiniz diye düşünüyorum eğer komşu ile muhatap olmak istemezseniz. sabahın 7'si, gecenin 11-12'si dikkat edilmesi gereken vakitlerdir. kaldı ki gündüz de dikkat edilmeli aslında ama bu gündüz olan gürültüyü şikayet etmek bazılarının gözünde haksız oluyor ondan diyorum.
Yöntem güzel kısasa kısas olmuşGürültü kadar ifrit olduğum bir durum yok.
Belli saatler dışında da gündüz de ben dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum, en azından bazı sesler için
Bizim yan komşu mesela, kaderin sillesini yemiş gibi şarkılar açıyor. Hepsi arabesk veya acıklı türkü. Gündüz vakti sürekli buna maruz kalıyoruz, gündüz diye sesimi çıkartamam diye düşünmüyorum. Tüm apartmanı intihar moduna getirmeye gerek yok. Hani öyle şarkılar ki evde rakı olsa açar efkarlanırsın
Çözümü metal rock da buldum. (Bu raddeye 2 kez insan gibi uyardıktan sonra geldim) Televizyonu duvara dayayıp en yüksek sesle rock açıyorum. En azından onlar da duymuyor dinledikleri damar şarkıları, bende duymuyorum onların şarkılarını. Hemen kapatıyorlar. Çünkü her yerde rock yankılanıyor. Ses sistemi sağolsun. Onlar kapatır kapatmaz bende kapatıyor diğer komşulara yazık diyr
Kısacası dinsizin hakkından imansız gelir.
Benim oğlum da gürültüye alışık ama normal gürültülere. Yani o uyurken biz yanında sohbet ederiz ,TV izleriz. Dışarıda falan da pek sorun olmuyor. Bu çocuk bir anda aşırı gürğltü yapınca ben bile irkiliyorum ve kesilmediği için de artık başım ağrıyor ses başladığı gibiÇocuk sesli ortamda uyumaya alışsın nda sorun olmasın diye düşünüyor olabilirler mesela ben öyleyim çünkü çocuğun evin normal zamanında olan sesten korkup uyanması istediğim bişey değil iki çocuğum da sesli ortamda uyur yadırgamaz ama biz müstakil evdeyiz ...
İnsan uyarılmadan düşünmeli birşeyleri
Keşke hemen duyarsızlaşabilsem yaaEvin bizzat içinde bulunan yeni doğum yapmış komşunuza daha çok üzüldüm ben bu gürültüye maruz kalıyor diye. Siz yöneticiye söylemişsiniz, eşiniz de çıkıp konuşmak taraftarı değil, polis abartılı gibi duruyor zaten, gürültüyü kaydedip yöneticiye atabilirsiniz, o da üst komşunuza atar belki. Aslında bunun bir çözümü yok ne yazık ki. Bilinçli insanlar olsalar zaten kimsenin uyarmasına gerek kalmadan kendileri gürültü yapmaz en başta. Üst komşu maduru olarak söylüyorum bir yerden sonra duyarsızlaşıyorsunuz
gece 2'de matkap sesi de olmaz yani. matkap gibi bir sesten etkilenen komşu da sadece siz olamazsınız emin olun. onun üstündeki, yanındaki vs muhakkak duyar. sorunlu insan çok, haklısınız. çok zor öyleleri ile uğraşmak. yönetime şikayet edin ya. normal olmayan her şeyi şikayet edin, varsın adınız sorunlu olsu tahammülsüz olsun, kime ne? matkap sesi nedir gece 2de ya.Valla doğru anladınız. Baya burada olduğu sürenin %80 i böyle geçiyor.
Bazen öyle bir raddeye geliyorki gündüzün onca sesini bastırıyor. Muhattap olmak pek istemiyorum taşındıkları dan beri gürültüyle ilgili değişik olaylar yaşadık. Gece 2 de matkap sesi mi dersiniz, işten dönünce site otoparkına düğün konvoyu gibi korna çala çala giren bir eş mi. Gerçekten herkes bilmiyor toplum içinde yaşamayı.
Yönetimi dışarıdan bir firma yapıyor o yüzden uygunsuz saatlerde ulaşamadığımız bile oluyor malesefKendiniz muhattap olmak istemiyorsanız önceliğiniz hürültü zamanı siteye anında bildirmek. Gerekrirse gelip kendileride şahit olurlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?