Gürültücü komşu ile yaşamaya alışmayı başarmış kişiler var mı aranızda? psikolojik tavsiye bekliyorum.

Hataylıların yerlileri zaten arapça konuşuyor. Ve arapça kaba bir dil birazda yüksek sesle konuşma özellikleri var. Sizi ilgilendiren tek kısmı gürültü, kadının pisliği adamın tavrı evin kirası bilmem ne sizi ilgilendirmez o ev sahibiyle onun arasında. Bu tip insanlar değişmez, bizdede rus komşular var onlarda yüksek sesle konuşuyor. Bi yerden sonra kafa alışıyor, duymazdan gelmeye alıştım çok ciddi olmadığı sürece. Muhattap olup canımı sıkmıyorum
Konu içeriğinde daha çok şeyi yazmadım,kadının ve adamın pisliği ilgilendiriyor çünkü ; adam balkondan tükürüyor ,sigara paketlerini aşağı atıyor.Kadın çöpleri akıta akıta götürüyor ,bina girişi çöp damlaları içinde.Silmiyor.Ortak temizlik aidatını kabul etmiyor.Bu insanlar 50 yaşına çok yakın ve zerre olgunlaşır,medeniyet görmemişler.Gece yarısı ,3 de 4 te matkap çalıştırıyor ,yaşam alanım diyor.Ben de muhatap olmuyorum ama evimde en azından gece uyumak istiyorum.

Ben dil belirtmenizi de anladım. Araplar yüksek sesle konuşuyor yani dilleri çıkardıkları ses böyledir belki. Yalova'da yaşadım. Suudisi bol. Dolmuşa iki Arap binse dolmuşu tutuyodu sesleri. Yani diyodum hiç mi görmüyolar bizden iki insan yakınsa hangi ses tonunu kullanır şaşırırdım hep.

Evin ses yalıtımı da ekstra kötü olabilir gürültüleri vardır elbet de... Benim üst katta Ferdi Tayfur oturuyo bekar. Hep de arabesk açtığı bir radyosu olur yüksek ses. Alıştım ya. Her şeye okey ama Ibrahim Tatlıses duymaya dayanamıyorum. Bunu açma demek için kendimi çok tutmuşluğum var. Neyse ki taşınıyomuş.

Bende de çocuk var sürekli kızım koşma diyorum sabahtan akşama kadar. Ama çocuk bu burdan şuraya giderken 4 adımı bile koşuyo yani unutuyo kendini durduramıyo. Arada sesleniyorum ki odaya mesela koşmaaaa diye bari komşu duysun uyardığımı da ses etmiyo demesinler diyorum.

Siz tatsız şeyler de yaşadığınız için o sesleri hep duyacaksınız. Yani en kötü kadına şiddet yok bari filan gibi düşünebilirsiniz.

Neden bu kadar uzun yazdım bilemiyorum. Neyse iyi bayramlar.
Evet yüksek ötesi ,hatta balkondan konuşuyorken, biz eşimle bakışıyoruz, kendi aramızdaki konuşmaları duyamıyoruz ,o şekilde bağırıyor .Buraya yazan arkadaşlar olmuş ,yaşam sesi vs diye ama bunların yaptıkları yaşam sesi değil ,Barınaktan böyle yaşam sesi gelmez inanın.Bu sorunların kökü kültür ayrıcalığına,aile terbiyesine dayanıyor.50 yaşına gelmiş kişiler değiştiremeyiz .Bu dünyanın üstü varsa altı da var .Karmaya güveniyorum 🙏

Bazen öyle konular açıyorsunuz ki tüm çıkış yollarını kapatıyorsunuz, onu yapmam bunu yapmam. Mecbur katlanacaksınız o zaman, sabır dilemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. Yine de ben tehditlerini, gürültülerini kaydedip şikayet edin derim
Ben zaten konu açarken, benim durumumda olup,mecburen bu şekilde yaşayan ,psikolojik olarak buna adapte olmuş üyelere yönelik açtım.Çok teşekkür ederim sabır dilediğiniz için yine de.

Gurultucu komsulara artik ceza geliyor diye okudum gecenlerde 11.350 lira idi hatta, bilemiyorum etkisi olur mu ama Allah sabir versin demeye geldim sadece.

Hataylilar Arapca konusabilir bu arada cok normal, cogu Arap zaten.

Gurultucu komsulara artik ceza geliyor diye okudum gecenlerde 11.350 lira idi hatta, bilemiyorum etkisi olur mu ama Allah sabir versin demeye geldim sadece.

Hataylilar Arapca konusabilir bu arada cok normal, cogu Arap zaten.
Çok teşekkür ederim.Okudum ben de onu evet ama bu bahsi geçen şahısa maalesef polis etkili olmaz.Daha da beter olur eminim.Bu arada ,ben Hataylıların Arap olduğunu gerçekten bilmiyordum.Bu şekilde öğrenmiş oldum.Benim için insanca yaklaşım,empati,sağduyu ,medeni iletişim dili çok önemli .Karşımdaki kim olursa olsun ,nereli olursa olsun hiç önemli değil.

Çok teşekkür ederim.Okudum ben de onu evet ama bu bahsi geçen şahısa maalesef polis etkili olmaz.Daha da beter olur eminim.Bu arada ,ben Hataylıların Arap olduğunu gerçekten bilmiyordum.Bu şekilde öğrenmiş oldum.Benim için insanca yaklaşım,empati,sağduyu ,medeni iletişim dili çok önemli .Karşımdaki kim olursa olsun ,nereli olursa olsun hiç önemli değil.

Allah belalarını verir umarım. Hep de nahif insanların başına bela oluyor bu tipler. Siz de onlar gibi olsaydınız mecbur dikkat edeceklerdi dinsizin hakkından imansız gelir hesabı

Allah belalarını verir umarım. Hep de nahif insanların başına bela oluyor bu tipler. Siz de onlar gibi olsaydınız mecbur dikkat edeceklerdi dinsizin hakkından imansız gelir hesabı
Hiç bi zaman bela anmadım.Karmaya inanıyorum ama.Naif ,nezaketli,duyarlı insanların başına bunların geldiği doğru.Biz de onlar gibi olsaydık ,ya da onların üstlerinde kendileri gibi birileri yaşasaydı nasıl tepki verirlerdi bilemiyorum ama dinsizin hakkından imansız gelir sözü çok doğru katılıyorum.Nezaketli insanlar hep ezilir ve zayıf olarak adledilirler aslında alakası yok.

Hatay çok karma bir şehir ve bazı bölgelerinde araplar çoğunlukta. Bir üyenin yorumuna katılıyorum Hatay'da Arapçayı çok yüksek volüm konuşuyorlar. O şekilde alıştıklarından dolayı Türkçe konuşsalar bile ses yüksek oluyor.

Bunun dışında genelde kalabalık yaşarlar. Arkadaş, akraba vs. Her daim misafirlik olur ve çok severler. Bu sebepten gürültüye aşina oluyorlar. Hani onun üst kat ses yapsa çok sorun etmez.

Bir sıra arapların yoğun olduğu bir yerde bulunduk. Yatak odası pencerem yan evin balkonu ile bitişikti ve aynı komşunuz gibi sürekli telefonda konuşurdu. Veya başka balkonda kadınlar sohbet ediyorsa ne dediklerini anlamazdım ama sesler direk geliyordu. Onlar öyle alıştıkları için müdahale edemiyorsun ve bize artık normal geliyordu. Veya benim çocuk evi yıksa kimse gelip bir şey demez. Biz müsade etmiyorduk ama aksi olsa şikayetçi olmazlar. Benim oğlanın dirsek kırılmıştı 10 gün bağıra çağıra ağladı sadece hasta mı çocuk? Yazık ağlatma dediler.

Bazı şeyleri değiştirmeniz zor. Size garip gelen onlara gelmiyordur muhtemel. Siz veya onlar taşınmazsa çözüm bulamazsınız.

Hatay çok karma bir şehir ve bazı bölgelerinde araplar çoğunlukta. Bir üyenin yorumuna katılıyorum Hatay'da Arapçayı çok yüksek volüm konuşuyorlar. O şekilde alıştıklarından dolayı Türkçe konuşsalar bile ses yüksek oluyor.

Bunun dışında genelde kalabalık yaşarlar. Arkadaş, akraba vs. Her daim misafirlik olur ve çok severler. Bu sebepten gürültüye aşina oluyorlar. Hani onun üst kat ses yapsa çok sorun etmez.

Bir sıra arapların yoğun olduğu bir yerde bulunduk. Yatak odası pencerem yan evin balkonu ile bitişikti ve aynı komşunuz gibi sürekli telefonda konuşurdu. Veya başka balkonda kadınlar sohbet ediyorsa ne dediklerini anlamazdım ama sesler direk geliyordu. Onlar öyle alıştıkları için müdahale edemiyorsun ve bize artık normal geliyordu. Veya benim çocuk evi yıksa kimse gelip bir şey demez. Biz müsade etmiyorduk ama aksi olsa şikayetçi olmazlar. Benim oğlanın dirsek kırılmıştı 10 gün bağıra çağıra ağladı sadece hasta mı çocuk? Yazık ağlatma dediler.

Bazı şeyleri değiştirmeniz zor. Size garip gelen onlara gelmiyordur muhtemel. Siz veya onlar taşınmazsa çözüm bulamazsınız.
Evet çok haklısınız ,yaşam tarzları bu şekil anladığım kadarıyla.Bizde de çıkıyordur,yaşam sesi herkeste olur belirli ölçülerde.Hatta hafta sonları tahammül eder insan ,nasıl olsa sadece hafta sonu oluyor vs diye ama 7/24 olunca çok yıpratıcı oluyor.Biz mesela çocukluğumuzdan beri ,saat 9 olunca sesi kesmeyi,başkalarına rahatsızlık vermemeyi öğrenerek büyüdük ve çocuklarımızı büyütürsen de aynı uyarıları yaptık.Kültürel farklılıklar çok .Onların normali başka ,olması gereken başka.Son cümlenizin altına da imzamı atarım.Umarım yeterli maddi gücü buluruz bu anlamda 🙏🍀

Evet çok haklısınız ,yaşam tarzları bu şekil anladığım kadarıyla.Bizde de çıkıyordur,yaşam sesi herkeste olur belirli ölçülerde.Hatta hafta sonları tahammül eder insan ,nasıl olsa sadece hafta sonu oluyor vs diye ama 7/24 olunca çok yıpratıcı oluyor.Biz mesela çocukluğumuzdan beri ,saat 9 olunca sesi kesmeyi,başkalarına rahatsızlık vermemeyi öğrenerek büyüdük ve çocuklarımızı büyütürsen de aynı uyarıları yaptık.Kültürel farklılıklar çok .Onların normali başka ,olması gereken başka.Son cümlenizin altına da imzamı atarım.Umarım yeterli maddi gücü buluruz bu anlamda 🙏🍀
İnşallah 🙏 siz anlatınca abes olmasına rağmen garip gelmedi bana. Oranın insanı çabuk parlar bu sebepten kavga çıkabilir. Mesela şu an doğudayım burda erkekleri daha agresif ama karşıda bayan varsa genelde kabalık etmezler. Erkeksen kavga çıkabilir, silahlar konuşabilir.

Çoğunlukla trafikte gerginlik çıksa ve arabada bayan varsa o inmişse ortam durulur. Her yörenin kendine has alışkanlıkları var.

Baktınız olmuyor kahveye davet edin çok severler. O şekilde iletişim kurun. Davet etmeyi ve davet edilmeyi severler. Yöresel yemek vs. Yedirmeyi severler. Bir acı kahve ikram edip güzelce izah ederseniz bence çözülür. Tamamen bitmez ama hafifler. Veya güzel bir acı kahve çektirin, yanına çikolata. Kavgaya gider gibi değilde uzlaşmak için gidin kapısına. " Merhaba birbirimizi anlamadığımız için gerginlik oldu. Hatay'lı tanıdıklardan sizin kültürü dinleme fırsatım oldu. Sizin normaliniz bana, benim normalim size garip geliyor olabilir. Orta yolu bulup, güzelce komşuluk edebiliriz" minvalinde konuşun.

Bazen hayat ya bu deveyi güttürüyor, ya bu diyardan gönderiyor malesef.

İnşallah 🙏 siz anlatınca abes olmasına rağmen garip gelmedi bana. Oranın insanı çabuk parlar bu sebepten kavga çıkabilir. Mesela şu an doğudayım burda erkekleri daha agresif ama karşıda bayan varsa genelde kabalık etmezler. Erkeksen kavga çıkabilir, silahlar konuşabilir.

Çoğunlukla trafikte gerginlik çıksa ve arabada bayan varsa o inmişse ortam durulur. Her yörenin kendine has alışkanlıkları var.

Baktınız olmuyor kahveye davet edin çok severler. O şekilde iletişim kurun. Davet etmeyi ve davet edilmeyi severler. Yöresel yemek vs. Yedirmeyi severler. Bir acı kahve ikram edip güzelce izah ederseniz bence çözülür. Tamamen bitmez ama hafifler. Veya güzel bir acı kahve çektirin, yanına çikolata. Kavgaya gider gibi değilde uzlaşmak için gidin kapısına. " Merhaba birbirimizi anlamadığımız için gerginlik oldu. Hatay'lı tanıdıklardan sizin kültürü dinleme fırsatım oldu. Sizin normaliniz bana, benim normalim size garip geliyor olabilir. Orta yolu bulup, güzelce komşuluk edebiliriz" minvalinde konuşun.

Bazen hayat ya bu deveyi güttürüyor, ya bu diyardan gönderiyor malesef.
Elinize sağlık ,ne güzel yazmışsınız. Deneyimleriniz de üstelik bu yörenin insanıyla.Davet edip ,edilmek konusu en başta olsaydı dediğiniz gibi olabilirdi evet.Artık olmaz ,2 yıl geçti ve gerginlikler oldu.Adam ölmüş anneme küfür ettikten sonra balkondan bağıra bağıra ,kapılarına asla gitmem ,hiç bir zaman gitmedim de zaten.Tanıştıktan sonra ,kapıda ,yolda karşılaştığımızda ,çok nezaketli bir şekilde söyledim.Hatta oğlum onlara sürekli eşya geliyor bir yerlerden, onların taşımada bile yardım etmişti .Nezaketli uyarılar sonucu ,örneğin 1 hafta kadar farkedip ,sonra tekrar fabrika ayarlarına dönüyorlar.Yani gidip gelme olsaydı tam manada değişme olacağını sanmıyorum.Eşim de naif ve efendi bir adam.Anlaşamazdı zaten üstteki adamla.Eve çağırdıkları insanlar da kendileri gibi konuşuyor ,hareket ediyor .Bütün özellerini biliyoruz mesela, balkondan hepsi duyuluyor TV sesi açsak da.Yine de bu konuyu açmamdan dolayı mutlu oldum ve sizlerden bilgilendim çoğu şey hakkında.İnsan değiştiremeyeceği şeyi kabullenmek zorunda.Cok teşekkürler değerli yorumlar için 🌸🤗

Valla ben 7 8 sene en çok gürültü yaptığı seneler bunlar tabi 10 sene oturdum çünkü evimde.Taşindigimizin 2 senesinden itibaren aşırı ses yapan mahlukatlan evimi satarak kurtuldum.Son 5 senedi cehennem azabı gibiydi ve benim kızım şuan 8 yaşında.
Onun dogumuyla başladı.1 senedir kirada oturuyorum.Çok mutluyum.Bu pisliğin yüzünden panik atak oldum.3 senedir antideprasan kullanıyordum.Evime girmek bile istemiyordum. 1 aydır antidepsani bıraktım çok şükür sağlığım düzeldi.Anlatsam buralara sığmaz .Bunlar yüzünden sağlığımdan oldum.1 yıl oldu yeni yeni toparlaniyorum çok şükür.

Ciddi mana da elimiz belaya girecekti evi değerinin altında sattık .Sırf başımız belaya girmesin diye.Şuan kiradayim maddi olarak çok zarara girdik fakat mutluyuz huzurluyuz Allaha çok şükür.
Ben Allaha havale ettim o versin cezasını.Yalnız şuan beklemedeyim kendi oturacağım evi aldıktan sonra o kadının üstünü almak istiyorum kiraya vermek için ilahi adalet o zaman tecelli edecek işte.Kiracıyı çok özenli bir şekilde aynı aynı kendi gibi birine kiraya vereceğim.Netice de çivi çiviyi söker.

Ciddi mana da elimiz belaya girecekti evi değerinin altında sattık .Sırf başımız belaya girmesin diye.Şuan kiradayim maddi olarak çok zarara girdik fakat mutluyuz huzurluyuz Allaha çok şükür.
Ben Allaha havale ettim o versin cezasını.Yalnız şuan beklemedeyim kendi oturacağım evi aldıktan sonra o kadının üstünü almak istiyorum kiraya vermek için ilahi adalet o zaman tecelli edecek işte.Kiracıyı çok özenli bir şekilde aynı aynı kendi gibi birine kiraya vereceğim.Netice de çivi çiviyi söker.
Bence uğraşmayın ,hiç böyle toplara girmeyin.Zaten ilahi adalet ,karma mevcut 🙏 Bu türlerle yaşayan insanlar olarak birbirimizi anlıyoruz.Ben gerçekten Allah a havale ettim.İnsan dediğimiz canlı empatisiz ve aile terbiyesiz ise en korkulacak canlıdır.Nerde kaldı o eski İstanbul beyefendileri, hanımefendileri?? O kadar çok isterdim ki öyle "insan" ların olduğu bir yerde yaşamayı.Siz kurtulmuşsunuz artık,darısı başımıza 🙏🍀 Allah a havale edin gitsin.

Bizim de gürültücü üst komşumuz vardı, kavga ederken yeni küfürler öğreniyordum ben de. Ama genel olarak umursamaz biriyim, uykumu da bozmuyorlardı, takmazdım hiç. Kavga ederken Küçük çocukları ağlardı, o çocuğa üzülürdüm sadece.

Bizim de gürültücü üst komşumuz vardı, kavga ederken yeni küfürler öğreniyordum ben de. Ama genel olarak umursamaz biriyim, uykumu da bozmuyorlardı, takmazdım hiç. Kavga ederken Küçük çocukları ağlardı, o çocuğa üzülürdüm sadece.
Bizimkiler Allah var hiç kavga etmiyor ,yaşam tarzları normal değil.Umursamaz ve ben merkezliler.Olamadı şöyle bir idolü olduğum kişiler gibi komşularımız 😇😇 Mesela Zülfü Livaneli,Erol Evgin saygı ,kalite ,asalet ,bilgi,donanım akıyor üstlerinden💫💫💫 Bizim şansımıza düşenler böyle 🫣

Merhaba🌸herkese iyi bayramlar.,burda ve diğer platformlarda çok gürültücü komşu konusu okudum.Önerilen cezai çözümleri ,neler yapılması gerektiğini,hatta taşının ,ben taşındım diyenleri de.İki yıldır bu anlatılan tarzı insanlar yaşıyor üzerimizde.Hataylı olduklarını söylüyorlar ama Arapça da konuşuyorlar balkonda bağıra bağıra.3 tane çocukları var ,biri liseye ,biri ortaokula ,diğeri de ana sınıfına gidiyor.en küçük kız ,diğerleri erkek.Ortaokula giden çocuk gece 12 lerde duvara top vurdurmak suretiyle saatlerce oynuyor ve koşturuyor.Anne çok fazla eşya çekiyor,sabah bir başlıyor çekmeye ,gece yarılarına kadar ,hobisi adeta.Baba kişisi balkonda saatlerce hoparlör açık sohbet ediyor bağıra bağıra saatlerce.Ve bunlar her gün böyle yaşıyor...Nezaketle defalarca söyledik ,inanın bazı insanların aile terbiyeletinde nezaket barınmıyor. Adam balkona çıkıp küfürlü konuşuyor,çok yalan söylüyor.Defalarca yakaladım.Git dubleks tut ,burası benim yaşam alanım dedi.Ev sahibini buldum ,konuştum.O da şikayetçi, kirayı çok geç yatırıyormuş, aylarca geciktirmiş ki çok uygun oturuyorlar. Bazı aylarda ,ben evi boyadım ,ihtiyaç vardı vs deyip kirayı yatırmıyormuş.Dava açıcam demiş ev sahibi,al mahkemenin yolu bilmem nerede deyip, tehdit savurmuş, bizim hakkımızda da tehdit savurdu ,küfür etti ölmüş anacığıma😔,sırf nezaketen aylarca uyardıktan sonra iki kere gece yarısı sopayla duvara iki kez vurduk diye...Onlar 7/24 öyle yaşıyor.Adam belalı ,kadın çok pis ve umarsız bir insan.Polisi çağırsak bu adam pusu kurar bekler bizi eminim ki öyle dedi balkondan.Taşınmak için maddi durum yetersiz.Bölgemizde oturulacak evlerin en minimumu 35 den başlıyor.Biz daha uygun oturuyoruz ve ev sahibimizle çok iyiyiz 🙏 Bizim gibi böyle gürültü sorunuyla yaşamak mecburiyetinde olan kişiler ,kendini psikolojik olarak nasıl alıştırdı? Neler yapabiliriz ? Çünkü bu tip insanlar değişmiyor ve bi şekilde böyle yaşamak zorundayız..Yorumlar için şimdiden teşekkürler.
Zabitayi cagirdiniz mi bunun belirli bir cezasi var diye biliyorum

Back
X