Gusül

gokceo8

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2025
8
0
1
26
gusül abdesti aşırken hep bir takıntım vardı şimdiki takıntım da gusül esnasında ya bilerek idrar yaptıysam isteyerek yaptıysam artık gusül almaya korkuyorum dinden uzaklaşmaktan korkuyorum

Elinden geleni yaptın bitti allah kabul etsin deyip geçeceksin kardeşim. İnancın varsa buna şeytan vesvesesi denir, psikolojik olarak da obsesif kompülsif bozukluk denir. Başka konularda böyle takıntıların var mı?

Var evet dini açıdan çok zorlanıyorum

Bu vesveseler balon gibidir kafaya taktıkça büyür. Ben de saatlerce duştan çıkamazdım kendi kendime aştım zaman aldı. Ama şöyle düşündüm ben bunu büyüttükçe ve hep acaba öyle mi oldu böyle mi oldu diyip başa sarmaktansa bunu yaptım bitti diyip vesveselerimden uzaklaştım.

Gusul esnasında idrar yapsan noşur yapılmaz diye bi kural yokki yapmadan iyide yapsan nolur dini açıdan tecrübeli biriyim epey okudum medrese falan hiç bir gılıh kitabında idrar yaparsan guslun olmaz diye bi kural yok canım takma kafaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…