• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gusülüm kabul olmuyor korkusu

gokceo8

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
1
Merhaba arkadaşlar ben çok kötüyüm okb rahatsızlığım var yani takıntı gusülüm kabul olmuyor kötüsü yaşıyorum mesela burnumuza su çekiyoruz sanki ben o an burnuma su çekmiyorum sanki bunu bilerek yapıyorum buruna çekmek yerine sanki sümkürüyorum venamazımı kılamıyorum dşnğmden uzaklaşmaktan korkuyorum var mı buna benzer konular yaşayan

Merhaba arkadaşlar ben çok kötüyüm okb rahatsızlığım var yani takıntı gusülüm kabul olmuyor kötüsü yaşıyorum mesela burnumuza su çekiyoruz sanki ben o an burnuma su çekmiyorum sanki bunu bilerek yapıyorum buruna çekmek yerine sanki sümkürüyorum venamazımı kılamıyorum dşnğmden uzaklaşmaktan korkuyorum var mı buna benzer konular yaşayan
bunu doktorunla konuş, ilacınvar mı ?

Sanki böyle bi konu yine açılmıştı yaa 😒

Canım o sesi dinleme kendine telkin ver mesela burnuna su çekerken şimdi su çekiyorum şimdi sümkürdüm şeklinde söyle ve sonra dah karıştırma o sesi dinleme. Akıllısın aklı selimsin o sesi beslersen güçlenir. Besmele çek Allaha sığın o an ve tekrar tekrar girme duşa. ChatGPT bi destek alabilirsin hiç değilse fikir verir. Namazını da asla aksatma asıl şifa namaz İnan buna 🥰 o sesleri dinlemeden kıl hepimiz eksiğiz Allah meleklerine tamamlatır zaten öyle düşün o affedici merhametli sever ve korur 😘

Canım o sesi dinleme kendine telkin ver mesela burnuna su çekerken şimdi su çekiyorum şimdi sümkürdüm şeklinde söyle ve sonra dah karıştırma o sesi dinleme. Akıllısın aklı selimsin o sesi beslersen güçlenir. Besmele çek Allaha sığın o an ve tekrar tekrar girme duşa. ChatGPT bi destek alabilirsin hiç değilse fikir verir. Namazını da asla aksatma asıl şifa namaz İnan buna 🥰 o sesleri dinlemeden kıl hepimiz eksiğiz Allah meleklerine tamamlatır zaten öyle düşün o affedici merhametli sever ve korur 😘
Çok iyisiniz teşekkür ederim vakit ayırıp yazdınız 😔

İlacım var doktorumda ama yenemiyorum
Terapi alıyor musunuz? Psikolog + psikiyatrist şeklinde tedavisi oluyor
Okb var bende de ama farklı şekilde. Bireysel davranış terapisi ve EMDR ile iyi oldum ben

bu bir süreç kendini kameraya alabilirsin, yüksek sesle kendine bak burnumu yıkıyorum içime çektim diye söyleyebilirsin gibi gibi kendini ikna edici şeyler yap.
Bu beynindeki o nöron bağları arasında daha derin yollar oluşturur.

Terapi alıyor musunuz? Psikolog + psikiyatrist şeklinde tedavisi oluyor
Okb var bende de ama farklı şekilde. Bireysel davranış terapisi ve EMDR ile iyi oldum ben
Çok sevindim bende doktor tedavisindeyim

Ben islam dininin bu kadar katı olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan niyettir siz niyetinizde halis olun Rabbim sizi burnunuza suyu iyi çekemediniz diye cehenneminde yakmaz.

merhaba canım sen cok fazla vesvese haline getirmişsin durumunu bu kadar kafana takma en azından gusul almaya niyetleniyorsun sonucta ameller niyetlere göredir demiş peygamber efendimiz sav. sen acaba doğru aldımmı acaba kabul oldumu derken vesvese seni daha cok içine alır onu yenecek güç var sende buna inan. bu arada bu durumdan kurtulmak istiyorsan sabah akşam korunma duaları ile 7 ayetel kursi 7 felak 7 nas surelerini oku mutlaka ferahlayacaksın,tavsiye ederim..ilaçlara sarılmadan maneviyatımızı güclendirelim inşaAllah..

Hanefi mezhebine göre Burna ve ağza su vermek farz, ama abartmaya gerek yok. Mesela oruçluyken gusül alınca ağza ve burna su verme işini abartmayın diyor hocalar. Böyle geniz yakacak, öldürecek kadar su çekmeye gerek yok Dinimiz zor değil, biz zorlaştırıyoruz

Back
X