• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gusül abdestimden emin olamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

minikus0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
8
Puanlar
1
Herkese merhaba bugün gusül almadan 1 dakika önce deodorant sıkmıştım daha sonra gusül alırken deodorant sıktığım yerlerim kremsi bir yapım gibi oldu ve kayganlaştı. Bende duş jeli ile oralarımın hafif üstünden geçtim. Ama yinede biraz kayganlik hissi vardı. İçim içimi yiyor acaba gusül abdestim gecersiz mi oldu ? Ve sürekli gusüle 5 6 kere bazen daha fazla baştan başlıyorum almaya. En son alirkende boyle bir durum basima geldi lutfen yardımcı olun

Biz buna nasıl yardımcı olalım anlamadım ki
Gelip koltuk altınızı mı keseleyelim?
Bu bi hastalık ve tedavisi psikiyatr
Bilginiz varsa bilgi verin şeklinde dedim. Anladığım kadarıyla siteye insanlara yardimci olmak için değil aksi cevaplar vermek için kaybolmuşsunuz. Ve evet gel kesele hadi bekliyorum

Neden bu kadar stres yaptınız? Tekrar almanızı gerektirecek bir durum yok, sizinki takıntı olmuş, kendinizi boşuna yiyip bitiriyorsunuz. Dinimiz de böyle bir şey istemiyor emin olun, yıkandıysanız yeterli.

Herkese merhaba bugün gusül almadan 1 dakika önce deodorant sıkmıştım daha sonra gusül alırken deodorant sıktığım yerlerim kremsi bir yapım gibi oldu ve kayganlaştı. Bende duş jeli ile oralarımın hafif üstünden geçtim. Ama yinede biraz kayganlik hissi vardı. İçim içimi yiyor acaba gusül abdestim gecersiz mi oldu ? Ve sürekli gusüle 5 6 kere bazen daha fazla baştan başlıyorum almaya. En son alirkende boyle bir durum basima geldi lutfen yardımcı olun
Allah da vay minikus0 koltukaltini iyi yıkamadı, abdesti bozuldu bak sen şu işe diyordur...

5-6 kere baştan alıyorsanız psikiyatriden randevu alın, takıntı yapmışsınız.

Kesinlikle takıntı. Bir uzmandan lütfen yardım alın. Yoksa farklı takıntılarınızda gelişip başka hastalıklara sebep olabilir. Psikiyatriye gitmek kulak burun boğaza gitmek kadar doğal.

Allah da vay minikus0 koltukaltini iyi yıkamadı, abdesti bozuldu bak sen şu işe diyordur...

5-6 kere baştan alıyorsanız psikiyatriden randevu alın, takıntı yapmışsınız.
Önce kendin git insanlarla nasıl konuşulacağını öğren

Bazı duş jelleri de kayganlık hissi veriyor. Belki de o sebepledir. Elinize kalıntı geliyorsa sadece o yeri yıkayın. Baştan gusletmeye gerek yok. İçinizin rahat etmesi için Alo Fetva hattını arayın. Size daha detay da verirler. Buradaki yorumlara göre hareket etmeyin.

Tıpta adı okb ama halk arasında vesvese olarak biliniyor. Ve bu takıntılığı arttıran şey sürekli dinleyip yapmak. Önem vermezsen gider bi süre sonra. Ama sürekli oldu mu olmadı mı diye düşünürsen ve yaparsan gitmez daha da ilerler. Şöyle fıkıhi bir bilgi de vereyim. Hanefi mezhebine göre kişi abdestin olup olmadığına dair şüpheye düşse ve bu sık tekrarlanıyorsa ( ki sizinki de böyle) abdest azalarından birini yıkamayı gerçekten unutsa ve kişi yıkadım mı yıkamadım mı diye şüpheye düşse abdesti olmuştur. İslam kolaylık dinidir :) şuanda abdestten oluyor yarın konuştuğun kelimeler okuduğun kitaba kadar gitmemesi için dinleme derim

Bu tarz takıntılarınız sadece gusülde mi yoksa hayatınızın herhangi bir anında da yaşıyor musunuz ?
Belli zaman sonra size hayat çekilmez olur. Daha fazla ilerlemeden yardım almanızda fayda var.

Sürekli mi böylesiniz dini takıntılar yaratmayın kendinize

Dini konu açmak yasak.temizlik tankintiniz varsa oan göre konuyu değiştirebilirsiniz.

Deodorant zaten maddenin gaz halidir.ucucudur.siz müdahale bile etmeseniz uçar ve teninizde ayrılır
Eskiden bende duş jeli kullanırdım.onun verdiği kayganimsi hissi biliyorum.sanki ne kadar yikansa da geçmeyen his gibi.
Madem boyle kafaya takma durumunuz var.isterseniz jel kullanmayı bırakın.iciniz bı tık daha rahat eder diye söylüyorum

Gusle gelince,Allah'ım izniyle olmuştur zaten.onda.bi sıkıntı yok.elinizle üstünden geçmişsiniz.islanmis yani o bolge.no.problem.icinizi rahat tutun.
Son olarak bir hekim olarak tavsiyem mutlaka ama mutlaka destek alın.psikoterapi ya da ilaç tedavisi.ya da ikisi kombine

Ben de okb icin doktora gitmenizi tavsiye ediyorum. Fakat baska acilan okb konularina anlayis gosterip seninle neden dalga gecmis yorum yapanlar anlamadim. Kafalar bi dunya masallah.

Deodorant konusuna gelecek olursak. Vucudunda o kayganlik hissi kalsa bile, o madde su geciren bi madde. Su gecirmese deodorant siktiginda vucudundaki terler yine de cikmazdi kiyafetine.Ter cikiyo ama bakteriyi engelledigi icin koku olmuyo. Boyle dusun, icin rahat etsin. Ama yine de muhakkak doktora git bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X