Mutfak Püf Noktaları Güveç hakkında...

nemida

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
1.301
8
116
İstanbul
Güveç aldım ara sıra kullanıyorum. Aldığım yerdeki adam yakmanıza gerek yok dedi içi siyahtı zaten, ama yıkarken o içindeki siyahlık hep süngere bulaştı bende içine tereyağı sürüp ocakta 1 saat yaktım. 5-6 Defa kullandım ama hala yıkarken içine süngeri sürdüğümde sünger siyah siyah oluyor. Acaba bu normal mi? ne yapmam lazım?

nemidacım yıka ,istersen ısla biraz sonra tekrar yıka.

bak güveç tenceresi benim en çok kullandığım tenceredir,kullanmayı pratik hale getirirsen çokta kullanışlıdır.
tüm tavuğu yıkıyorum,istege göre baharat ve salçayla soslayıp kaba tüm şekilde yerleştiriyorum,üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve su koyuyorum,1 saat 20 dk. kadar fırında pişicek,kaptada en az yarım saat dinlensin,güveç kabı soğumaz,pişirmeye devam eder.inan lokum gibi oluyor.
bunu kuşbaşıyla,bağetle,kalçalı butla,sebzeylede deneyebilirsin çok işine yarayacaktır.

nemidacım yıka ,istersen ısla biraz sonra tekrar yıka.

bak güveç tenceresi benim en çok kullandığım tenceredir,kullanmayı pratik hale getirirsen çokta kullanışlıdır.
tüm tavuğu yıkıyorum,istege göre baharat ve salçayla soslayıp kaba tüm şekilde yerleştiriyorum,üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve su koyuyorum,1 saat 20 dk. kadar fırında pişicek,kaptada en az yarım saat dinlensin,güveç kabı soğumaz,pişirmeye devam eder.inan lokum gibi oluyor.
bunu kuşbaşıyla,bağetle,kalçalı butla,sebzeylede deneyebilirsin çok işine yarayacaktır.

Evet canım bende aynı senin yaptığın gibi domates patates kuşbaşı tavuk eti hindi eti pişiriyorum müthiş birşey. İlk başta bana biraz dokundu ağır geldi gibi oldu ama şimdi alıştım. Neredeyse her yemekte kullanabilirim o kadar sevdim.
Peki senin güvecinde yıkarken süngerde o siyahlık oluyor mu?

1-2 Gün suda beklettiğim bile oldu ama normali tam olarak nedir bilemediğim için tereddütte kalıyorum

güzelim ısla sonra sıvı cifle yıka.

bak tavuğu kimyon,karabiber,kırmızı biber,iki diş sarımsak az salça ve az yağla ovuştur,tüm olarak tancereye yerleştir.üzerine az sıvı yağ kapağını kapa dediğim gibi pişir dinlensin servis yap,inan bu tencerenin verdiği lezzeti hiçbir kap vermiyor,birde soğuma olayı yok öğlenden yap açma kapağını akşama koy sofraya bildiğin fırın kebap.ben haftada birkez yapıyorum.söylemesi ayıp antepliyizde tam bize göre oluyor yani.

canım çok sağol, bu söylediğin tarifi de yapıcam. Ben tavuğun direk üstüne koyuyordum salçayı baharatı böyle bulayınca herhalde bin katı daha lezzetli olacak kimyon da hiç aklıma gelmemişti cokacimcoookcokacimcoook

nemida kimyon birçok et yemeğinin ve çorbanın en yakışanıdır.bak çorbalara naneli veya tozbiberli yağ yakıyoruz ya onun içine yarım çay kaşağı kimyon ekle gör lezzeti.güneyde baharatlar korkmadan kullanılır yemeklerin lezzetinin bir sebebide budur.

hiimm yarın güveç allayım allan nasip ederseeee sonrada cokacimcoook

biraz margarin sürüp güneşte birgün bekletilir ama yazın olur o şimdi güne bulmaz biraz zor :=)

bende bir güveç aldım 2 kere kullandım artık kullanmıyorum. Piştikten sonra çok is kokuyor yemekler, fırınladım evde ama ekmek fırınlarına verin içini yağlayıp orada fırınlasınlar dediler. Bakalım bir gün deneyeçeğim

Bende güveçte patates yemeği yapmıştım tadı çok ağır oluştu beğenmedim nedense.
Kayınvalidem patatesi, mısırı bile güveçte haşlar, her yemeği güveçte yapar.

selam,

güvecimi yıkadıktan sonra is kalmadı ama tencerenin dibinde metal noktalar farkettim. henüz yağlayıp fırınlamadım, metal noktalar ne olabilir. bilen varsa yazarsa çoook sevinirim.

Son düzenleme:
bende de güveç var ama denemedim henüz...burayı okuduktan sonra heveslendim..aklıma takılan şu:yemekleri ocağın üstünde mi pişiriyoruz yoksa fırının içinde mi?...:44:

Back
X