Mutfak Püf Noktaları güveç tenceresi hakkında!

ikoncan85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
2.071
14
158
40
merhaba arkadaşlar ben yeni bir güveç tenceresi aldım,geçen gün ikinci defa kullandım kurufasulye yaptım fakat gelen misafirlerim yemeğin güveç koktuğunu söylediler tabi ben çok üzüldüm ama güveçte piştiği için bunun normal olacağını söyledim acaba benmi yanılıyorum güveç tenc.fırınlanan olanlardan yani bana sadece yıkayıp kullanın denildi bende öle yptım acaba bu kokunun ol
ması normalmi sizce? yada zamanla geçermi cevap verirseniz çok sevinirim kızlar:)):42:

fırınlanan ve fırınlanmayan güveçleri ilk alındığında kull içine bolca sıvıyağ koyarak yağlamak,sonra fazla olan yağı süzüp ocakta yağ yanıncaya kadar bekletmek gerektiğini biliyorum. ama kendim denemedim hiç.bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım.

annemde yıllarca kullandı ama koku yoktu.
sanırım seninki yeni diye koku yapmıştır.
gelenlerde amma hassas burun varmış:1:

sıklıkla güveç kullanırım, annemlerde boy boy güveçlerimiz var ve her yeni alınan güveci margarinle güzelce içini dışını yağlayıp fırınlarız.
Güveçte pişen yemek kendisini belli eder ama kötü koku olmaz. Fakat bu yaz annem bana bir güveç almış bende kokudan rahatsızlık duydum. İlk defa böyle bir şey başıma geldi, yemek pişirirken hoş olmayan bir koku çıkıyordu ve ben o yemeği yiyemiyordum. Hamilelikle alakalı olabilir diye düşündüm ama diğer iki güvecimde bir sorun yaşamıyordum. Dayanamadım ve güveci anneme gönderdim. Neden bilemiyorum ama bazı tencerelerin çamuruyla alakalı olabilir diye düşünüyorum. İsterseniz birde margarileyip fırınlandıktan sonra kullanmayı deneyin. Ama misafirleriniz de ayıp etmiş ne olursa olsun bu şekilde konuşmamalı ve ev sahibini mahcup etmemeliydiler.

Bende ilk aldığım zaman kapağıda dahil her yerini (sadece içini tabi)margarinle yağlayın ve fırında yakın dediler öyle yapmıştım hiç sorun yok

Back
X