güveci kullanmadan evvel ne yapmalıyım

gulceayyuzlum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.670
1.271
333
abim ev hediyesi olarak bana bir güveç almış, çokda hoş bişe kullanmak istiyorum fakat dağılmasından korkuyorum. yağlanması hususunda çelişkili şeyler okudum içinizde ne yapmam gerektiğini bilen bi arkadaşlar vardır?
hangi yağla yağlanmalı ocakdamı yoksa fırındamı ısıtılmalı yada kaç dakika ısıtılmalı?

benimde var ben kullancam zaman 20 dk çiçek yağını içinde kızdırdım ocakta sonra onu döktüm ve kullandım hiçbirşey olmadı.sizde öyle deneyin

abim ev hediyesi olarak bana bir güveç almış, çokda hoş bişe kullanmak istiyorum fakat dağılmasından korkuyorum. yağlanması hususunda çelişkili şeyler okudum içinizde ne yapmam gerektiğini bilen bi arkadaşlar vardır?
hangi yağla yağlanmalı ocakdamı yoksa fırındamı ısıtılmalı yada kaç dakika ısıtılmalı?

canım bızde guvecı yerınden almıstık izmir melemenden ılk kullanımda onu bır güzel iç yagıyla yakıcaksınız ama bu normal fırında degıl ekmek yapılan odun atesı varya yuksesk ates olucak onda bır guzel saatlerce yanıyor sonraA O GUVEÇ koyu kahve rengı alıyor daha sonra yıllarca kullan kırılmadıgı taktırde yemeklerıde harıka oluyorrr:))))
:kkk::kkk:

iç yağla güzel yağla, yakındaki bi pideciye ver.yaksın senin için..hiç bişi olmaz..ben 5 yıldır kullanıyorumm..hiç bişi olmadı.

canım bızde guvecı yerınden almıstık izmir melemenden ılk kullanımda onu bır güzel iç yagıyla yakıcaksınız ama bu normal fırında degıl ekmek yapılan odun atesı varya yuksesk ates olucak onda bır guzel saatlerce yanıyor sonraA O GUVEÇ koyu kahve rengı alıyor daha sonra yıllarca kullan kırılmadıgı taktırde yemeklerıde harıka oluyorrr:))))
En Büyük KKEn Büyük KK
Konuyu açalım çokta olmuş:)güveci ANCA yapabildim 2yapmamda Çatladı daha doğrusu pişerken ses gelmişti yıkılınca olurunda 5,6cm uzunluğunda çatlak oluşmuş acaba işi bittimi yoksa sorun olmazmı ne dersiniz

iç yağla güzel yağla, yakındaki bi pideciye ver.yaksın senin için..hiç bişi olmaz..ben 5 yıldır kullanıyorumm..hiç bişi olmadı.
Merhaba bişey sorcam benim güvecin altı çatladı5,6cm uzunluğunda normalmi oysaki fırındada yaktırmıştım:KK43:

Güveç kullanan bayanlar yardımcı olabilirseler sevinirim acaba çatlayan toprak güveç kullanılmaya devam edilebilirmi?

ben hani simli gibi olanlar var ya onlardan alıp kullandım :) ne yağladım ne de bişi :)

Back
X