haklısınız belki de en iyisi bu yine aynı şekilde üzülmemek içinYenme .
En iyisi bu .
Eğer eskidi gibi olursan yine aynilarini yasarsin sil bastan .
Guven problemim yok. Herkese supheyle bakmiyorum. Yalniz insanlari daha cabuk cozebiliyorum. Tamamen guvenmeden once sadece gozlemle.
evet o yaşanılan hayal kırıklıkları uzun bir süre geçmiyor tekrar yaşamaktan ve üzülmekten çekiniyor insan o yüzden her seferinde ince eleyip sık dokumaya yelteniyor ama kestiremiyor olacakları o yüzden en güzeli Allah a iyi insanlarla ve sizde olumsuzluklara neden olacak insanları varsa uzak etmesi için kalpten dilemek t.ederim güzel dilekletiniz için size de aynı güzellikleri dilerimtam olarak kazık diyemesem de bir şeyler yaşadım ben de. hala var.. yakın zamanda da bir şeyler olacakmış gibi geliyor, ya da oldu da ortaya çıkacak.. dilerim yanılırım.
ama varsa da birileri, açıkça ortaya çıksın, sileyim gitsin, kurtulayım.. tek istediğim çevreme zarar vermesin.
ben de Allah'tan yardım diliyorum artık.. nereden ne geleceğini kestiremediğimden.. çözümlemek benim için de zor. ilerleme kaydetsem de bazı konularda beklediğim gibi olmamış, tam becerememişim. anlamadığım şeyler var gibi hala.. neye kime inanıcam, inanmıcam kestiremiyorum şu sıralar, kafam çorba oldu...
insanlar sevmiyorsa birini uğraşmasın, gitsin. ben uğraşmam. o kadar gereksiz geliyor ki. samimiyetsizlik bol...
Allah iyilerle karşılaştırsın, zararlılardan uzak etsin dilerim.
çok uzun zaman olmadı ve karakter olarak bu tarz şeyleri aklım unutmama izin vermiyor halen güncelliğini koruyor zaman alıyor unutmam bir de üst üste yaşayınca aceba nerede yanlış yapıyorum demekten kendimi alamıyorum .en önemlisi de bunların tecrübe olarak ileride beni daha güçlü ve tecrübeli biri yapacak olması artık böyle düşünmem gerektiğini anladım.daha temkinliyim çevremdeki insanlara karşı böyle olmak daha doğru dediğiniz gibi %100 güven olmuyor.ilerisi için benimde düzgün giden ve mutlu olabileceğim,güvene dayalı bir ilişkim olur dilerimsanırım ayrılıgın da yedigin kazıklar da cok taze... zamanla atlatırsın dert etme.
ayrıca kimseye %100 guvenmene gerek yok zaten. boyle olman daha iyi...
ama bil ki insan iliskilerine korkuyla süpheyle yaklasmanın yine sana zararı var.
ha kazık yememissin ama hep paronoya yapar gibi yasamıssın ve yalnız kalmıssın, ha aldatılmıs uzulmussun... ikisinde de hayattan tat alamıyorsun ki o zaman ne farkı kalıyor?
insanlara hemen inanma, her zaman mesafeni koru, bu demek degil ki soguk davranacaksın, icinden geldigi gibi davran ve hatta cok samimi olabilirsiniz guven verebilir ama her sırrını herkese anlatmana gerek yok. hayatında inandıgın guvendigin 1-2 kisi olsa yeter.
arkadaslarını derecelendirmeyi bilmelisin. samimi olmanız illa dostun oldugu/olacagı anlamına gelmiyor. yasadıgınız her sorun sizi birbirinize baglayan iliskinizi daha da derinlestiren aşamalar olarak dusun.
gelelim su sevgili olaylarına, senin gibi konustugum zamanları biliyorum. ama su an karsılıklı guven temeline dayalı o kadar duzgun bir iliskim var ki... bu yazdıgını unutacak hatta iyi ki gecmiste boyle seyler yaşamışım da bu yasta hayal kırıklıgına ugramamısım yol yakınken kimin ne oldugunu gormusum dedigin zamanlar olacak.
o karsındaki insanı cözme olayı da yasanmıslıkla alakalı biraz. eger ilk bakısta anlayamıyorsan kazık yiye yiye kimin ne amacla yaklastıgını sozunun dogrulugunu vs zamanla anlamayı ogreniyorsun. biraz düşe kalka yürümek gibi. canın acıyor başlarda ama sonra dim dik yuruyorsun...
affettikçe ruhen rahatladığımı hissedebiliyorum bir tek aldatıldığım zaman bunu yapamamıştım her ne kadar Allaha havale etsem de yine de üstümden atamamıştım ama bunu zamana bıraktım şimdi çok daha rahatlamış hissediyorum .şüpheyle yaklaştığında da artık hayat çekilmez oluyor en çok zararı istemeden kendine veriyorsun kendini başkalrına karşı korumak uğruna. sınırlarımı zorlayacağım bunu kendim için yapacağımBen buldum çözümü canım :) aynı durumdaydım bilmiyorum senin için ne derece uygun olur ama dini açıdan,psikolojik affetmenin doğru olduğuna inandırdım kendimi. Düşündüm ömür böyle geçmez, beşer şaşar dedim herkesi affettim he sevgi saçmıyorum tabi ama düşünüp düşünüp haketmeyen insanlara zulmetmemiş oluyorum. Af sınırlarını zorla tam güven, güvenini sarsarsa o kaybeder sen endişelenme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?