Güven sorunu ne beter illetmiş meğer

belki sonra

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
331
348
103
Mrb.icimi acitan şeyleri ilk kez hiçbir ket vurmadan size anlatmak istiyorum.bu dert bana fazla geliyor artik taşiyamadigimi günbegün görüyorum.kocanin yaptiği evliliğimiz adına ölümcül hatanin (başka bir kadinla mesajlaşmasini telefonda sık sık konuşmalarini) bende actiğı yarayı iyileştiremiyorum birtürlü.çok şeyler yaşandi nihayetinde evliliğe son bir şans vermeye birlikte karar verdik.ama bende özellikle şimdilerde hep bir güvensizlik hali olmaya başladi. hep bir açığını arama modundayım.tekrar başladigimiz ilk günler bukadar takilmiyordum.ama şimdi resmen orda o olayda takildim kaldim hayatima devam edemiyorum. gün geçtikce daha çok hissetmeye başladim.bende çok çok olumsuz etkileri oluştu aklıma geldikçe resmen ağzimda bir burukluk bir acılık hissi oluyor nefesim kabariyor derin derin nefesler alarak sakinleşiyorum.sanirim fiziki yansimalari olmaya başladi vücudumda. Objektif olmak gerekirse onun bu durumu tetikleyen herhangi bir davranışi yok halihazirda
herseyi çok çok seffaf.telefonu hep ortada eve gelip gitme saatleri sorunsuz,nezaman ararsam arayayaim tlf hep acar, kuşku uyandiracak birsey yok ortada ama bunu ne ona ne kendime itiraf edemesem de ona güvenim kalmamiş benim.ne acı ve ne zormuş bununla yaşamak.evhamlarim yüzünden ruhumu hasta etmekten korkuyorum.hiç iyi değilim.bununla yaşamak tarif edilemez şekilde agirmiş meğer.Henuz tümbunlari hissettigimden onun haberi yok.iyi saklarim ızdiraplarimi..evet azçok tahmin ediyordum ama tahminimden daha kötü hislerle mucadele eder oldum.şimdi sizlere sormak istiyorum tum bu yaşadiklarimi ona anlatmalimiyim.kendi başima atlatamayabilirim bu süreci.gerekirse profesyonel yardim almayi düsunuyorum szice dra gitmek istedigimi ona söylemelimiyim.yoka hic haberi olmamali.böyle bi durum yaşaYipta atlatabilen varmi eşlerinizle iliskiniz bu sürecte nasil ilerledi.sizlere destek mi oldu yiksa bir süre sonra ruhsal dünyanizdaki anaforla mi vurdular sizi(sen zaten hastasin vs) nolur fikirlerinizi paylaşin sizce ona anlatmalimiyim.elbette iş buralara gekirse yollarimiz birdaha birleşmemek uzere ayrikacak bu ortak kararimiz zaten.ama hani bi erkek bu sekilde yaklasirmi duruma sonralari...fikirlerinize veya tecrübelerinize ihtiyacim var

Ya affetmeyeceksin, yeni sayfa açacaksın.
Ya yaptığının aynısını yapıp ödeşip rahatlayacaksın.
Ya da yok sayacaksın, olmamış sayıp hayatı kendine zehir etmeyeceksin.
Başka da bi seçenek yok.
Arada kalmak tüketir.

Doktora gitmek, yardim almak size kalmis. Cocuk varmi yokmu bilmiyorum.
Ama ben sahsen bir yasinda kizim olmasina ragmen o sansi vermezdim. Verince sonuc sizinki gibi oluyor cunki.

İlk etapta bir Dr a gidip konuşmanızda fayda olduğunu düşünüyorum. İlk etapta eşinize bunu söylememenizi tavsiye ediyorum. Dr ile görüştükten sonra tekrar durumunuzu analiz edin derim bence...

Geçen evli bir erkekten hoslanma konusu vardi orada cok sert mesajlarla konu sahibine yazmistiniz.
Aldatildiginizi düşünmüştüm ozmn okuduğum da.
Yanlız esinizi affedip baska kadina saldırmak mantikli mi sizce? Bunu, size karsi sadakat borcu olan esiniz yapti.
Ama affettikten sonra üzerine gitmekte sacma evet kabul etmek sindirmek zor ancak kabul edip sürekli yüzüne vurmakta bir seye yaramayacak.
Yardım alın diyorum ben yoksa çözülmez bir döngü olarak devam edecek. Esiniz yardim edemez size ne kdr Özür dilesede unutamiyorsunuz belli ki.

Güven ruh gibidir derler.
Şimdi eşinize bunu anlattığınızda yine yapacaktır ve bu sefer de “sizin hasta olduğunuzu ve kendi kafanızda kurduğunuzu” söyleyecektir. Sonuçta pişkin bir insan. Ve bir kere yapan sürekli de yapacaktır.
Bu hayatta yapılmayacak hatalar vardır. Başka kadınlarla konuşmasını; “yaptı bir hata” diye değerlendiremiyorum ben maalesef.

Siz eşinize affettim diyip devam etme kararı aldıysanız, bir daha bu konuyu gündeme getirmemeniz gerekir. Bu konuyu eşinizle konuşsaniz ne olacak ki?

Ya ayrilacaktiniz ya da devam etme kararı aldıysanız bir şekilde bunu atlatıp eski defterleri acmamalisiniz.

Arkadaşım nişanlıyken yakaladı, bu tarz mesajlaşma ve konuşma. Bana gelip anlattı, ayrılmayacağını biliyordum çünkü onda o cesareti göremedim, konuşun halledin boşluğa düşmüştür vb dedim ki iyi ki öyle demişim çünkü sonrasında hemen barıştılar ve barışma diyen başka bir kişiye düğün davetiyesi vermemek, selam vermenrk gibi şeyler yaptı. Sonuca gelince hala sürekli telefonunu kontrol ediyor, adam lavaboya gittiğinde gizlice bakıyor, asla arkadaşlarıyla tatil vb izin vermiyor, aradan üç yıl geçti ama hala bunun izleri var ilişkilerinde, tartışınca çıkarıp geliyor geçmişten bunu. Çocuk düşünmeme kararında bile etkisi olduğunu düşünüyorum ama evlilik düzen anlamında, maddiyatın idaresi, ortak kararlar, özel günlerin kutlanması anlamında sorunsuz, komple etkilemiyor yani.

Benim söylemek istedigim şey iste tam da buydu ama kimse anlamak istemedi.bende bir bakima sizin o çok normal gördügunüz hak yüzünden insanlar ne yikimlar yasiyor bilmoyorsunuz dedim ama kimse yaşamamaiş olacak ki hatta birde ben suçlu oldum.evet bana sadakat borcu olan eşim kabahat onun kabhati kesinlikle zaten,ama bu anlayiş cok saglikli.degil bakin bizler kadin olarak evet kardesim evli adama da aşik olunabilir dersek daha hayatinda hicbirsey yasamamais toy denebilcek kizlarimiz bunu normal bir hak gibi gormeye başlar dedim.niye herzman erkelerin ekmeklerine yağ surelim ki kadin dayanişmasi diye metinsiz bir anlaşma olsun mesela yüregimizde ,kafanizda kimlerle iliski kuramayacagimizi hemcinslerimizin canini yakmamamiz gerekttigini bilelim demek istedim.bunu ankatmaya calistim ama olmadi...ben o gun gercekten cok uzuldum.yazik genc kizlara ne ogütler veriliyor nekadar yanlis yonlendireler yapiliyor diye

Madem eşinizle tekrar deneme kararı aldınız benim tavsiyem onunla bu konuda konuşmamalısın ,ama mutlaka bir doktora psikiyatri ye git o sana daha güzel yön verip sağlıklı düşünmene neden olabilir bunu eşinin bilmesine hiç gerek yok bilirse sen zaten normal değilsin diye bir pişkinlik yaparsa daha çok yaralanabilirsin (tabiki biz eşini tanımadan sadece ihtimaller dahilinde yorum yapıyoruz)

Konunuzu bölmek istemiyorum ama o konuda kimse aferin esini bosver sen acil demediler ki.
Zaten konu sahibinin sonraki mesajida isten bir sure ayri kalıp, kisiyi unuttuğu yaşadığının ask değil hoslanti olduğu idi.

Bana gore hata insanlar icindir. Yani kizim / kardesim gelip ben suna asik oldum dese dövecek halimiz yokki unutmasi gerektiğini söylerim ve asla yargilamam.
Cbku asik olacaginiz kisiyi secemezsiniz bakin bu bir duygu. Esinize suan kiziyorsunuz ama neden birakamiyorsunuz seviyorsunuz dimi elinizde değil.
Birde biri gelip benim esime asik oluyorsa ,esimden birsey goremezse zaten unutmak zorunda.
Belki soylemeyen bir suru platonik aski var o kizin tek yaptığı duygularini burada açıklamak oldu. O da platonikti. Simdi ben esimin platoniklerini mi cikip ariycam , sadakat borcu bana karsi ve koruması gereken kiside esimdir.
Mesela o dediginiz sessiz anlaşma benim partnerime olan saygimdan icimde var.
Herkesi kendi istediğimiz doğrular icine sokamayiz, soksak şunlar olmazdı zaten.

Eşinize kızgın ve kırgınsınız tamam ama kendinizi niye cezalandırıyorsunuz ki?
Adamın ruhu duymuyor siz kendinize eziyet ediyorsunuz. Kendi kendinize iyileşemeyecekseniz yardım alın. Onun yaptığı hatanın bedelini siz ödemeyin.

Eşinizle konuşmayın doktordan destek alın madem afettiniz yolunuza devam edin ben senin yerin olsaydım şöyle yapardım böyle yapardım diyemem neyle imtihan olursak alnımıza ne yazıldıysa onu yaşarız size tavsiyem doktordan destek ve unutmak bir daha olursa zaten ne yapacağınıza karar verirsiniz

Her haltı yiyen, seni aldatan adam.
Sonra altından kalkmaya çalışan sen. Uğraşan sen. Bu duygularla boğuşan sen. Eşin normal hayatına dönmüştür çoktan.

Çok büyük duyguların altında kalıyorsunuz hanımlar bunu kendinize yapmayın. Kocan yine yapacak bunu. Çünkü sen varken başka kadına kayacak, yazacak, mesajlaşacak potansiyel varmış. Yani kocan seni, evliliğini hiçe sayarak bunu yaptı. Şimdi bunun yükü neden sende? Yine yapacak. Kocan sen hayatındayken bunu yaptı sana...
ALLAH' ım kimseyi sınamasın bununla. Aklımın ve kalbimin sınırları almıyor :-(

Kolay degildir illaki zor bir surec siz esinize bir sans vermissiniz suan icin herangi bi sorun yoksa bi yardim almanizi oneririm

Bence anlat ne b.. yedigini daha iyi anlasin
Terapi cok iyi olur nasil davranman gerektigini ogrenirsin
Ama madem bu kadar seffaf kesinlikle bu sansi hakediyor

Kimseyi yargılamak haddim değil.Yuva yıkamk hele çocuk varken çok zor ama

aldatılmanın arkasından affetme ve devam etme durumu kadının tükenişinin

başlangıcı.Sonrasında gelen acabalar, akla gelen ince ayrıntılar insanı yemeye başlar.

Bir bakmışsın ki tükenmişsin.

Sevgililik döneminde eşime bi yalan söylemiştim. 18 yaşındaydım tabi o zaman. Çok aptalca ama bir şeyi saklamıştım. Üstelik çok önem verdiği bi durumda değildi. Ama inanır mısınız yalan söylediğimi öğrendiğinde sinirden burnu kanadı adamın şakır şakır. Ben bir öfkenin, üzüntünün ve hayal kırıklığının insan bedenine ne tür zararlar verebileceğini o gün anladım.

Velhasılkelam, mutlaka destek alın. Kendinizi dinlemenize yardımcı olur psikoloğunuz. Belkide düzelmenizin yolu ilişkinizi bitirmek olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…