• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guvenligimiz kalmadi. Yok, sifir, zilch.

Galiba yazimi okumadiniz. Akrabalarim var Fransanin cesitli sehirlerinde ve Paris'te.
Onlardan haber alamadim gecenin bu saatinde.
Cevap: Su anda sokaga cikmayin deniyor mu deniyor. Guvende degilsiniz.
Sizin daha iyi bilmeniz lazim

Yok kalsin, siz tangoya devam edin.

Empati.
EMPATI...?

(cekirge sesleri)
yani bu kadar anlamsız bi mesaj yazılabilirdi onuda yazmışsınız zaten......
gecenin bu saatinde ve geri kalan tüm saatlerimde tango yapıyorum huzur bulamayan tango yesin pardon tango yapsın hey Allahım ya...........

siz neden bahsediyosunuz takmışsınız güvende diiliz sokakta ağlayarak dolaşıyoruz yav biz evde güvenle oturamıyoruz?
napalım çözüm üretelim diyorum siz gidin tango yapın olur canım yaparım istersen sanada öğretirim sokaktan geçerken tango yaparak geçersin belki kendini güvende hissedersin....

Turkiye de yasanan sehit haberlerine,kadin cinayetlerine,teror olaylarina Turkiyede yasayan Turklerin sizden daha az uzuldugune nasil kanaat getirdiniz?
Nasil bi genelleme bu??

CUNKU BIZIM BASIMIZI KOYUP AGLaYACAK BIR TURK OMUZUMUZ YOK
PAYLASIM YOK BURADA YAPAYALNIZIZ
turkcem mi yetmiyor yoksa insanlarin algisinda bir problem mi var. Yoksa uzaylilarla mi konusuyorum burada.

CUNKU BIZIM BASIMIZI KOYUP AGLaYACAK BIR TURK OMUZUMUZ YOK
PAYLASIM YOK BURADA YAPAYALNIZIZ
turkcem mi yetmiyor yoksa insanlarin algisinda bir problem mi var. Yoksa uzaylilarla mi konusuyorum burada.
Uzaylilarla konusmuyorsunuz,algimizda da bir problem yok fakat sizin bu yazis tarziniz ve saldirgan uslubunuzla burada bir omuz bulabileceginizi sanmiyorum.

serzeniste bulunmak trajikomik olmak...

Wow cok impress oldum anlayisliliginza.
Sizin empati anlayisiniz colde bir damla sudan daha kit hanfendiler.
Boyle devam edin.
serzeniste bulunmak trajikomik olmak...

Wow cok impress oldum anlayisliliginza.
Sizin empati anlayisiniz colde bir damla sudan daha kit hanfendiler.
Boyle devam edin.
Benim empati duygumu, soyal zekamı, hümanistliğimi vs özelliklerimi sorgulayabilecek bir kimse değilsiniz bu 1.

2. olarak, dünyadaki herhangi bir canlının katline derinden üzülen bir insan olarak, ortadoğuda ülkemizde dahil olmak üzere hergün yaşanan lanet terör olayına sadece avrupada ve büyük mega kentlerimizde olan saldırılardan örnek vermeniz, sizin ne denli 'empati' yoksunu olduğunuzun birincil göstergesidir, benim değil!

3.sü ise dünyada bir savaşın var olduğuna Paris saldırısı ile kanaat getirdiyseniz, az biraz dünya gündemini takip edin derim ama siz bu fazla 'empati'nizle ölüverirsiniz acıdan, mazallah!

Sonuncu ise, avrupada yaşıyor olmanız, yabancı dilde sözcüklerle, nidalarla bana cevap verme hakkını size hiçbir şekilde vermez.
Önce dilinizi düzeltin, sonra gurbetçiliğinizden yakının derler adama!
Ha bu arada dil bilmediğimden değil, anadilimiz Türkçe olduğundan.

Son düzenleme:
Ben de pariste yaşıyorum. Dibimizde oldu olaylar. .
Allah sonumuzu hayır etsin.. Türkiye ,Fransa ,Amerika,Suriye ..vs.. farketmez.insan insandır benim için. Yazık günah.. Ne insanlık kaldı ne vicdan ne de merhamet..

Size buyuk gecmis olsun. Gercekten cok korkunc bir olay. Dikkatli olun lutfen!

Ben de pariste yaşıyorum. Dibimizde oldu olaylar. .
Allah sonumuzu hayır etsin.. Türkiye ,Fransa ,Amerika,Suriye ..vs.. farketmez.insan insandır benim için. Yazık günah.. Ne insanlık kaldı ne vicdan ne de merhamet..

Arkadaslarim yarin ise gitmekten korkuyorlar. Siz de mumkunse metro kullanmayin. Mumkunse diyorum ama olmuyor toplu tasimaya muhtaciz her durumda.

Gurbette yasamayan anlamaz gercekten. Misal bir Turk yere tukurur. Butun Turkler sokaga tukurur diye genellenir. Olumsuz en ufak olayda bakislar davranislar tutumlar degisir hemen..
Keske sadece basit bir genelleme olayi olsa. Her olayda bir bakiyorum bir arkadas kaybediyorum. Belki de onlarin uzak durmasi iyi ancak benim nasil bir insan oldugumu bilen, zorluklari paylastigimiz beraber aglayip guldugumuz insanlar beni aramaz oluyorlar, sosyal medyadan siliyorlar, gormezden geliyorlar. Is cevresinde 180 derece donus var, suphe var, neredeyse bizi kriminal ilan edecekler. Yukselen bir irkcilik aldi basini gidiyor.
Durum fena, cok fena.

Gurbette yasamayan anlamaz gercekten. Misal bir Turk yere tukurur. Butun Turkler sokaga tukurur diye genellenir. Olumsuz en ufak olayda bakislar davranislar tutumlar degisir hemen..
bu genelleme bızım ulkemızde de var avrupada olmus cokmu orda turklerı sevmıyorlarsa,türkiyede de dogu dan bı ınsanı gordulermı terorıst,kürt sanan ınsanlar var yada dogu ınsanına farklı dusuncelerle genelleyerek bakan ınsanımız var

bu genelleme bızım ulkemızde de var avrupada olmus cokmu orda turklerı sevmıyorlarsa,türkiyede de dogu dan bı ınsanı gordulermı terorıst,kürt sanan ınsanlar var yada dogu ınsanına farklı dusuncelerle genelleyerek bakan ınsanımız var
Cok dogru dediginiz. Dogu da da Turklere yapiyorlar. Her yerde nefrete ve doldurusa gelen o kadar cok insan var ki. O kadar cok farkliligimiz var ki. Bu degiskenligi ayrimcilik yapmak yerine kutlayacak bir medeni seviyeye gelememisiz ne yazik ki.
Bizim en buyuk hazinemiz cok milletten olusan ulusumuzdur. Ama (yukaridaki en sacma nedenlerle polemiklere girenlerde goruldugu gibi) birbirimizi anlamakta, empati yapmakta, avutmakta, birbirimizle kenetlenmekte, ortak deger yargilari olusturmakta ve beraber haraket etemkete sifirin altinda seyreden bir ulusuz.

Gurbetci vatandaslar kendinize lutfen iyi bakin, gidisati anlamak icin sag tarafta yazilan yazilara bakmaniz yeterli.

https://www.youtube.com/ watch?v=p7t_GWXmgFk

(boslugu silin)

Sayin TC vatandaslarim bizim icimizde bulundugumuz durumu asla anlayamazsiniz, eger cikip gurbette tacize maruz kalmadiysaniz, caninizdan korkmadiysaniz, ayirimcilga ugramamissaniz. Anlayamazsiniz.

Bacım bu memlekette bir günde 301 vatandaş öldü ama bak bugün SOMA faciası hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorulduğunda "Ya evet Türkiye SOMALİ'ye girmeli " diyen insanlar var ;( 7 kocalı Hürmüz evlendirme programı sunuyor millet kadını başımıza namus bekçisi tayin ediyor. Gerisini sen düşün...

Bacım bu memlekette bir günde 301 vatandaş öldü ama bak bugün SOMA faciası hakkında ne düşünüyorsunuz diye sorulduğunda "Ya evet Türkiye SOMALİ'ye girmeli " diyen insanlar var ;( 7 kocalı Hürmüz evlendirme programı sunuyor millet kadını başımıza namus bekçisi tayin ediyor. Gerisini sen düşün...

Bu duyarsizlik beni kahrediyor bacim! O TV lerin devrelerini yakacak insanalari kis uykusundan uyandiracak bir hareket lazim.

Çok itici bir yazı bir kere, had bildirir gibi, herkese bir azarlama

Türkiyede ki suriyelilerden biri yazmış gibi hissettim okuyunca

Nihilist duyarsizliginizi oldugu gibi iade ediyorum.
Sizin gibi dusununlerle asla karsilasmayi istemiyorum, sizin gibilerle ayni havayi solumayi da istemiyorum.
Bu empati yoksunlugunuzla ve fanatik tarafliliginizla kalin.

Has nicktir ne yazmış sen ne cevap veriyorsun ne alaka nihilizmle, evet alkış bu kelimeyi biliyomuşsun

buram buram vatan özlemi çekenlerin neden turkıyeye tasınmadıklarını bilmiyorum hazır siz varken sebebini söyler misiniz

Ee kurulu duzenleri varsa zor olur heralde. Herkes rahata kolay alisir ve agzinda bir vatan turkusu yasar gider :) neden donsunler zaten. Kazandigi bile buraya gelince 1 iken 3 oluyor..benim asil merak ettigim teror Avrupaya sicrayinca mi korkar olmuslar. Biz ne yapalim buarada?
Tesadufen bir yerden bile gecerken hain bir saldiriya kurban gidebilirsin..ustelik ihtimaller belki yurtdisindakinin kac kati..

Vatandaslar haber almaniz icin bu kanali tavsiye ederim.
150 kisi olmus ve hic kimse yuklenmemis sorumlulugu.

Ayrıca duyarsız olduğumuzu kim söyledi, sizden daha çok ağlıyorum daha çok üzülüyorum gözyaşlarım sokakları suladı bla bla, terazisi mi var bunun kim daha çok üzüldü ağladı?

Ben Avrupayı geç Türkiyenin en dibinde Batman'da yaşıyorum eşim polis memuru, binerek metro falan zaten yokta sokakta 500 metrelik yol bile yürüsek ayak sesi takip ediyoruz arkamızı kolluyoruz, ne yapabiliriz

" Buram buram vatan hasreti cekenlerin neden Turkiyeye tasinmadigini soylermisiniz"Bu nasil bir soru yahu ? Belki calistigi isyeri gonderiyor,belki mesleginde yikselmek icin gidiyor,belki devlet gorevlendirdi calismaya gidiyor.Belki belki belki.....onlarca sebep olabilir.Bunu sorgulamak nedir yani ? Bir yorumda daha sorulmus.Neden sorgilama yapiliyor yani bu konuda?Ozlemini cekiyosan gitme arkadas imasi ??

Burada yazdigi bazi yorumlara da katilmiyorum ama belli ki su anda asiri hassas.Bu kadar zor degil 2 telkin yorumu ..biz napalim biz bunu hep yasiyoruz kiyasina girmek.Simdi mi korktun heaa? demek ne demek?

Back
X