• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guvenligimiz kalmadi. Yok, sifir, zilch.

Yinemipilav

goo.gl/WzqFMX
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
3.098
3.249
63
Her an nerede nasil olecegimizi bilemiyoruz. Londra'ya gittigimde korkumdan metroya binemiyorum. Her an diken ustundeyim Turkiye metropolllerinde bir sey olacak diye. Ev sahibim Amerika'daki, Israildeki ailelerini dusunmekten onlar icin endsiseenmekten depresyona girdi. Arkadaslarim, yakinlarim Paris'te, Istanbul'da, Ankara'da, baslarina bir sey gelecek diye elimiz agzimizda yasamaktan biktik!BIKTIK DIYORUM BIKTIK!
Yetti gayri bu sinir harbi. Ustelik biz vergisini veren, kendisini isine feda eden biz uyum saglamis Turk asilli Avrupa vatandaslari hertur IRKCI tacize, diskrimasyona, saldiriya maruz kaliyoruz. Normal insanlarin bizden uzaklastigini, bize ne gozle baktigini bilmek, vatanindan uzakta, yapayalniz, NASIL BIR SEY BILIYOR MUSUNUZ?
Bu yasadigimiz dunya savasi degil de nedir?
Nasil bir ruh halinde oldugumu anlatmak icin kelimeler yetmez.
Galiba aglayacagim.

Türkiyede ki suriyelilerden biri yazmış gibi hissettim okuyunca

Nihilist duyarsizliginizi oldugu gibi iade ediyorum.
Sizin gibi dusununlerle asla karsilasmayi istemiyorum, sizin gibilerle ayni havayi solumayi da istemiyorum.
Bu empati yoksunlugunuzla ve fanatik tarafliliginizla kalin.

bende katillerle , çocuk tacizcileriyle , masumlara işkence edenlerle , hırsızlarla,soyguncularla bi arada yaşamak istemiyorum ama bu bizim sınavımız sizinde sınavınız bu hayattaki üzgünüm keşke olmasalar ama bende her dışarı çıktıgımda evime dönebilecekmiyim başıma bi iş gelcekmi diye düşünüyorum canınız fena sıkılmış bi kaç gün nette gezinmeseniz tv izlemeseniz doğada zaman geçirseniz iyi gelir bu kadar bunalmazsınız

Türkiye'de yaşamadığınız için garipsiyorsunuz tabi durumu.
Biz o kadar alıştık alıştırıldık ki bu duruma...

Hergün şehit, patlama, kadın cinayetleri, tecavüz haberlerini sanki spor sayfası gibi okuyan bir topluma, metroya binme korkusunu, birey dışlamasını mı anlatmak istiyorsunuz?
Deveye hendek atlamak daha kolay olabilir, söyleyeyim...

Gurbette yasamayan anlamaz gercekten. Misal bir Turk yere tukurur. Butun Turkler sokaga tukurur diye genellenir. Olumsuz en ufak olayda bakislar davranislar tutumlar degisir hemen..
Dönün, tutan mı var?
Oraya gitmenizin, ya da orada doğmanızın elbette haklı gerekçeleri vardır.
Size vatanınızda ulaşamadığınız sosyo ekonomik, kültürel vb üstünlükler sağlandığı için gurbette değil misiniz?
Bu kadar şikayetçiyseniz, dönün ülkemize.
Hep beraber sürünelim.
Ne yardan ne serden sizin durum.

Ne demek Turkiyede yasamiyorum. Ben iki ulke arasinda yasiyorum.
YA da oluyorum.
Her gun olup olup diriliyorum.
Her sehit hberiyle sizden daha cok agliyorum. Bogazimdan lokma gecmiyor.
Bugun ofisten donerken yollari gozyaslarimla sulayarak geldim.
Karanlik ve yagmurlu oldugu icin kimse gormedi.
Ama ben gittigim yollari goremiyordum.
Hayir anlamiyorsunuz. Sizin duyarliliginiz bitirilmis vallahi gercekten artik derin duygusal bir sey kalmamis.
Biz gurbette sizin oldugunuzden daha fazla oluyoruz. Her o haber geldiginde. Bir metre altina daha giriyoruz.
Kendimize ozgu karanlik bir cehennemin icine.

peki bunları aşacak bi yol mu arıyosunuz? yoksa kendinizi değiştirmek farklı bakış açıları kazanmak falan? yoksa sadece içinizimi döktünüz

Ne demek Turkiyede yasamiyorum. Ben iki ulke arasinda yasiyorum.
YA da oluyorum.
Her gun olup olup diriliyorum.
Her sehit hberiyle sizden daha cok agliyorum. Bogazimdan lokma gecmiyor.
Bugun ofisten donerken yollari gozyaslarimla sulayarak geldim.
Karanlik ve yagmurlu oldugu icin kimse gormedi.
Ama ben gittigim yollari goremiyordum.
Hayir anlamiyorsunuz. Sizin duyarliliginiz bitirilmis vallahi gercekten artik derin duygusal bir sey kalmamis.
Biz gurbette sizin oldugunuzden daha fazla oluyoruz. Her o haber geldiginde. Bir metre altina daha giriyoruz.
Kendimize ozgu karanlik bir cehennemin icine.

Haklısınız, kalmadı.
Siz o sokaklarda ağlayarak yürüyebilirken, bizler korku içinde koşarak geçiyoruz.
Sapkın biri canımıza, bedenimize kastetmesin diye.
Sizin haberlerde okuyup 'bizden daha çok ağladığınız' şeyi birebir yaşıyoruz, bulunduğumuz şehirlere, semte,konu komşumuza şehitlerimizin al bayraklı tabutları geldiğinde.
Yolda yürüken işkenceye maruz kalmış bir hayvan gördüğümüzde, haykırıyoruz dünyaya 'vicdan' diye.
Peşimize takılan, mendil satan, dilenen 3-4 yaşındaki bebek yaştaki çocuklarla eriyor, bitiyoruz.
Yüz vermediği için, kendinde gencecik kızlarımızı vahşice öldürme hakkını gören canlılarla aynı yerde nefes alıyoruz biz.
Evinize girmiş bir hırsıza bile zarar vermeniz suç, biliyor musunuz?
Sayılabilecek çok daha fazla şey var ama eğer yazarsam hayata küsersiniz vallahi billahi.

Kısaca, duyarsız değiliz, hele de vicdansız hiç değiliz.
Ülkemizde yaşayan insanlara, bunlardan bahsetmek ve serzenişte bulunmak biraz trajikomik bir durum oluyor, onu belirtmek istedim.
Biz her gün bir savaşın içerisindeyiz ve sadece terör değil.
Yaşam savaşı, herkesin, her şeyin kastettiği hem de..

peki bunları aşacak bi yol mu arıyosunuz? yoksa kendinizi değiştirmek farklı bakış açıları kazanmak falan? yoksa sadece içinizimi döktünüz

Farkli (!) bakis acilari
Ne farkli bakis acisi yahu. GUVENLIGIMIZ KALMADI HERYER GERGIN HER YER SAVAS OLDU DIYORUM.

Farkli (!) bakis acilari
Ne farkli bakis acisi yahu. GUVENLIGIMIZ KALMADI HERYER GERGIN HER YER SAVAS OLDU DIYORUM.
evet bunun milletçek dünyacak farkındayız çözüm?????
burda kk olarak uluslararası anlaşma mı yapalım????

Ben pariste yasiyorum cokmu guvendeyim?

Galiba yazimi okumadiniz. Akrabalarim var Fransanin cesitli sehirlerinde ve Paris'te.
Onlardan haber alamadim gecenin bu saatinde.
Cevap: Su anda sokaga cikmayin deniyor mu deniyor. Guvende degilsiniz.
Sizin daha iyi bilmeniz lazim

evet bunun milletçek dünyacak farkındayız çözüm?????
burda kk olarak uluslararası anlaşma mı yapalım????

Yok kalsin, siz tangoya devam edin.

Empati.
EMPATI...?

(cekirge sesleri)

serzeniste bulunmak trajikomik olmak...

Wow cok impress oldum anlayisliliginza.
Sizin empati anlayisiniz colde bir damla sudan daha kit hanfendiler.
Boyle devam edin.

Galiba yazimi okumadiniz. Akrabalarim var Fransanin cesitli sehirlerinde ve Paris'te.
Onlardan haber alamadim gecenin bu saatinde.
Cevap: Su anda sokaga cikmayin deniyor mu deniyor. Guvende degilsiniz.
Sizin daha iyi bilmeniz lazim

Yok kalsin, siz tangoya devam edin.

Empati.
EMPATI...?

(cekirge sesleri)
Yukardaki cevaplara dedim, sokakda yurumeye korkuyolarmisda, bu her yerde boyle. Bugun pariste maca giden insanlar ölüyorsa, hic bi yerde can guvenligimiz yok demektir. Ben her gun metroya tirene biniyorum, napiyim

Ben de pariste yaşıyorum. Dibimizde oldu olaylar. .
Allah sonumuzu hayır etsin.. Türkiye ,Fransa ,Amerika,Suriye ..vs.. farketmez.insan insandır benim için. Yazık günah.. Ne insanlık kaldı ne vicdan ne de merhamet..

Back
X