guvensizlik ve gece gece aklıma gelen çözüm

Önceki evlilik karari aldigim sevgilimin beni aldattigini ogrenince bir süre psikolojim bozuldu. Duzeldim sonra. Sonra karşıma o çıktı . Ama oncekinin açtığı yaradan ötürü erkeklere güvensizlik oluştu. Şimdi aklıma bir çare geldi . Evlilik kararı aldigim kisinin bana sadakatini ölçmek için dedektiflik bürosuna basvurmayi düşündüm. Internetten baktim yaşadığım sehirde birkaç tane varmış ve evlilik öncesi araştırma da yapiyorlarmis, basvuran da cokmuş . üç buçuk aydır beraberiz evlilik maksadiyla başladık.vu yüzden biraz hızlı bi karar aldık. Yaza evlilik dusunuyorux ama aileler tanismadan ciddi bir adım atmadan ondan bu hususta emin olmak istiyorum.
Yanlış. Önceki sevgilinin yyaptığı bir şerefsizliğin faturasını başkasına kesmeye ne hakkın var ? Bende 3 yıldır biriyle beraberim. Benden önce 3-4 yıldır çıktığı ve delicesine aşık olduğu kız arkadaşı bunu en yakın arkadaşı ile aldatmış. Daha 1-2 günlük çıkıyorduk lafıma güvenmeyip bir güvensiz tavırlar sergilemişti. Saniyesinde basmıştım tekmeyi "hayatımda sorunlu tiplere yer yok, kimsenin yaralı geçmişi ile uğraşamam!" demiştim. O gün bugündür bana sonuna kadar güvenir, hatta kendinden bile çok güvenir. Acı bir olay yaşamışsın ama bunu o adamla birlikte geçmişte bırakmak zorndasın. Zira kimse senin sorunlarınla, yaralı geçmişinle, güvensizliklerinle uğraşmak zorunda değil. Çünkü herkes aynı değil, o şerefsiz yaptıysa her erkek yapar diye bir kaide mi var ? Herkes aynı mı bu hayatta ? Dedektiflik falan çok çirkin şeyler ve eğer ortaya çıkarsa neler olur tahmin edebiliyor musun ? Bence sen bu adamla evlenme, kendini toparla, hayata kaldığın yerden devam edebilecek güce ulaştığın zaman evlenirsin. Geçmişte yaşıyorsun ve yanlış hareket ediyorsun. Bu şekilde olmaz, evliliğini de mahvedersin benden söylemesi.

Lütfen dalga gecmeyiniz. Sevgilim baya yakışıklı belki bunun da etkisi olabilir. Ama inançlı ve evden işe işten eve bi çocuk . Ailem arastirdi sorup sorustu . Ayrıca tanisti ailemle. Herkes birbirini çok sevdi ama aldatilmak kabusim oldu. Onun sadakatinden emin olursam çok mutlu olacağım

Dalga geçmek değil de sen emin olduğunu düşünsen bile mutlu olabileceğini sanmıyorum. Hala eski huzursuzluğun devam ediyor bu gidişle edecek de.

Yaranı sarmadan ilişki yaşamaya başlamışsın. Bir de evlilik gibi ciddi bir karar vermişsin.
Burada çok okuyoruz "eşimin eski eşi aldattı diye bedelini bana ödetiyor psikolojik işkence ediyor" diyor kadınlar. Sen de sevdiğin adama mı çektirmek istiyorsun?

Evlenmeyi düşündüğün adamın peşine dedektif takmak ne demek?
O kişi bunu sana yapsa ne düşünürsün? Eğer cevabın " umurumda olmaz" ise bence sen hiç evlenme arkadaşım.

Çok film izlemişsiniz bence, adamı nasıl bir teste sokacaksın ki?
Yaş ufakken sanal ortamda fake adres açıp sevgilisini deneyenler vardı. Sizinkisi de öyle çocuksu. Yada arkadaşına aratıp sevgilisine deneyen ergenlerden ne farkın var?
İnsanları test ederek kesin aldatır yada aldatmaz diye sonuca da varamazsın. Şartlar değiştikçe olabilecek şeyler de değişiyor. Şimdi üç beş aylık ilişkide gözü başkasını görmez testlerini geçer ama yirmi sene sonra andropoza girer aldatır bilemezsin mesela.
Yada testi geçemediğini düşünürsün ama aslında sana ömür boyu sadık kalacak bir adamı kaybedersin.
Neden böyle oyunlara giresin ki?
Ben iki ayrı ilişkimde de aldatılmış insanım evet bir kaç sene güven sorunu yaşadım ama şimdi şüpheyle adama da kendime de dünyayı dar etmiyorum. Yapacaksa, ben tekrar aldatılmayı yaşayacaksam istediğim kadar dedektif tutayım, testler yapayım, sürekli şüpheyle gezeyim yine olur.
Ki en çok sana zarar. Yeni bir ilişkide daha güzel heyecanlar yaşayıp mutlu olmak varken, bu kadar şüpheyle bir şeyleri zorlamak seni yorar. Yazık kendine. Şüphe ve bu araştırmalar yorucudur.
Çok yanlış yaparsın.
Sevgilin aldatılsa senden daha başında şüphelense ve böyle dedektifler tutmaya, testler yapmaya çalışsa ne hissederdin bir de bunu düşün.

Sizin sıkıntınızı dedektif değil psikolog çözer. Güvenmeyi öğrenmelisiniz. Bugün dedektif tuttunuz adam temiz çıktı diyelim siz güvensizliğinizi yenmedikçe yarın öbür gün başka kuşkular saracak yine sizi. En doğrusu güvensizliği yenmektir.

Güvenmediginiz biriyle evlenmeyin, evlenmeyi düsünmeyin ve hatta sevgili bile olmayin... Hem Sevgiliniz bunu ögrenirse, aferin askim iyi yapmissin mi diyecek? Siz dedektif takip belki kendinizce emin olacaksiniz ama sevgiliniz ögrenince büyük ihtimal (hakli olarak) size tekmeyi basacak... Eeeee ne anladim ben bu isten...:ssz:

Bence bu islere gireceginize, evlenmek icin acele etmeyin. 3 aydir tanidiginiz insana guvenememeniz normal zaten, adamin karakterini bilmiyorsunuz ki? Acele etmeyin, iyice anlayin, taniyin ondan sonra kanaatiniz olumluysa evlenirsiniz kardes. Dedektif adamla muhabbet etmeyecek, vakit geciremeyecek ki, evet bu adamin karakteri de boyle boyle seklinde bir rapor yazacak kadar bilgisi olmayacak ki, bunu yapacabilecek kadar adama yakin olan kisi sizsiniz. Kendi isinizi baskasina parayla yaptirmayin derim :KK12:

Önceki evlilik karari aldigim sevgilimin beni aldattigini ogrenince bir süre psikolojim bozuldu. Duzeldim sonra. Sonra karşıma o çıktı . Ama oncekinin açtığı yaradan ötürü erkeklere güvensizlik oluştu. Şimdi aklıma bir çare geldi . Evlilik kararı aldigim kisinin bana sadakatini ölçmek için dedektiflik bürosuna basvurmayi düşündüm. Internetten baktim yaşadığım sehirde birkaç tane varmış ve evlilik öncesi araştırma da yapiyorlarmis, basvuran da cokmuş . üç buçuk aydır beraberiz evlilik maksadiyla başladık.vu yüzden biraz hızlı bi karar aldık. Yaza evlilik dusunuyorux ama aileler tanismadan ciddi bir adım atmadan ondan bu hususta emin olmak istiyorum.
bende senin durumundayım,ama herkes aynı değildir bence böyle bişey yapmadan biraz daha sabırlar ilişkini yaşa,herkesi aynı kefeye koyarsan baştan hata yaparsın cnm ayrıca o kişi aynını sana yapsa ne denli hoşuna giderdi bi düşün bakalım?

Iliskide en onemli sey guven duygusudur. Sevgiden bile onemlidir. Baktiniz ileride sizi aldatti, bosanirsiniz oluır biter. Turk kadinlari bosanmayi gozlerinde cok buyutuyorlar, o kadar abartilacak bir sey degil. Gunun birinde anne babanizi topraga verdiginizde anlayacaksiniz ne demek istedigimi. Ben yasadim oradan biliyorum. Insan anne/baba olum acisini bile atlattiktan sonra anliyor ki bosanmaymis, ayrilikmis bunlarin acisi bir hic. Cok büyütüyor hayatinda hic aci cekmemis, ölüm gormemis kadinlar bu tip seyleri.

Ha bu arada her erkek o durumda teklifin üstüne atlar lafina da katilmiyorum. 2 sene kadar bir mekanda garsonluk yaptım part-time olarak. Mekanin bar kismi da vardi. Yani alkol alinan bir mekandi. Yanina yaklasan kadinı alkollu haliyle ''Sevgilim var/Evliyim'' diye reddeden cok erkek gördüm. :)))
Bir de niye evlilikte bu kadar acele ediyorsunuz?

Son düzenleme:
Her konuda aynı şey...Aman yakışıklı,aman çok yakışıklı...
Adam olan aldatmıyor.Adam değilse en tipsiz olanı da aldatıyor.
Güven yok bir kere sizde.
Alelacele her sevgilinizle evlenmeye çalışıyorsunuz,bu daha büyük problem.

Bir de ben ''evlilik maksadiyla basladik'' geyigini anlamiyorum. Ayiplamak icin demiyorum gercekten anlamiyorum. Insan hic tanimadigi biriyle nasil evlilik hayali kurabilir? Adam katil de olabilir tecavüzcü de, terörist de.
Bir de daha 10 dakika once tanidigi kadina evlilik teklifi eden bir erkege ben de guvenmem acikcasi. Yani adam evlenmek icin evleniyormus gibi gelir. Insan evlenmek icin evlendigi insana sadik da olmaz, iyi koca da olmaz.
Konu sahibi arkadasim bence ilk once birbirinizi taniyin su evlilik isini rafa kaldirin. Sonra birbirinize guvenirseniz evlilik hazirliklarina baslarsiniz. :)))

Bir de ben ''evlilik maksadiyla basladik'' geyigini anlamiyorum. Ayiplamak icin demiyorum gercekten anlamiyorum. Insan hic tanimadigi biriyle nasil evlilik hayali kurabilir? Adam katil de olabilir tecavüzcü de, terörist de.
Bir de daha 10 dakika once tanidigi kadina evlilik teklifi eden bir erkege ben de guvenmem acikcasi. Yani adam evlenmek icin evleniyormus gibi gelir. Insan evlenmek icin evlendigi insana sadik da olmaz, iyi koca da olmaz.
Konu sahibi arkadasim bence ilk once birbirinizi taniyin su evlilik isini rafa kaldirin. Sonra birbirinize guvenirseniz evlilik hazirliklarina baslarsiniz. :)))

10 konudan 8'inde bu muhabbet oluyor zaten.Geçen 18 yaşında bir kızımız yazmış.''2 haftadır tanışıyoruz,ciddi düşünüyoruz.''diye...:KK57: Sanki biz hayatımıza giren insanları laf olsun,vakit geçsin diye alıyoruz hayatımıza.

Bu kadar insan aynı yorumu yapıyor ama bazı insanların bir şeyleri anlaması için illa yaşaması,tecrübe etmesi gerekiyor.:KK51:

Senin psikolojin bozuk. Dedektif tutana da kadar psikiyatra git bence tatlim

Güvenmediğin adamla evlilik hayali nasıl kuruyorsun onu anlamadım. Bence dedektife boşa para vereceğine bir doktora görün.

Lütfen dalga gecmeyiniz. Sevgilim baya yakışıklı belki bunun da etkisi olabilir. Ama inançlı ve evden işe işten eve bi çocuk . Ailem arastirdi sorup sorustu . Ayrıca tanisti ailemle. Herkes birbirini çok sevdi ama aldatilmak kabusim oldu. Onun sadakatinden emin olursam çok mutlu olacağım

diyelimki ddektif tuttunuz adım adım takip etti size bildirdi... peki sevgiliniz dışarda görüşmez buluşmaz da evine giderse ne olacak? evin içini haliyle dedektif göremeyecek.... ve siz o evin kime ait olduğunu soramayacaksınız sevgilize.... veya diyelimki sordunuz, bi arkadaşım akrabam dostum vs diyebilir.... aldatan kişi yalan da söyler canım... ne demişler minareyi çalan kılıfını hazırlar.. dedektif çözüm değil... gerçekten güvenip gönlünüzü serin tutmanıın yollarını bulun...

Yahu yapmayın.
Kendimi adamın yerine koydum da, çok feci.
Bence de bir psikolojik destek almanız çok mantıklı.

Yalnız o değil de cidden ülkemizdeki dedektifleri çok merak ettim.
Bir 007 olmadığı kesin ama nasıl yapıyorlar acaba işlerini. :KK23:

bi ara tv de böyle bir program vardı, josepf isminde bir dedektif aldatan erkekleri yakalıyor ve teşhir ediyordu... dizi film değil gerçekti yani.. çok evlilik yıkıldı boşanmalar oldu ayrılanlar kavgalar mahkemeler... sonra kaldırıldı yayından...
ordan hatırladığım kadarıyla, dedektif peşine takılıyor, saniye saniye takip ediyor uzaktan... nereye girdi nerden çıktı adım adım yazıyor.. fotoğraflarını çekiyor her anın.... girip çıktığı evlerin kimlere ait olduğunu araştırıyor.. baya sıkı çalışılıyor yani. çok hayret etmiştim o zamanlar...

Dedektife verdigin parayla kac tane elbise alirsin haberin varmi?
Bence hic evlenme. Evlilik stress.
Takip etmeyede gerek kalmaz bence evet sen vazgec evlenmekten ve bursuru elbise al. Ve birsuru cikolata.
Arabada onemli.
O kadr cikolatayi tasimak kolay olmuycaktir.

Uyku manyagiyim..
superdi..elbise fikrine bayıldım :))))))) çikolata kilo yapar :))

Back
X