Güzel bir cevap için yardım istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1907

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
276
234
303
İzmir
Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Önce konuyla bağlantılı olduğu için biraz kendimden bahsedeyim. Benim çocuğum yok, evleneli biraz oldu ama henüz düşünmüyoruz. Ben iyi bir üniversiteden mezunum, rahat bir işim var. Yani çocuğum olsa çokta sorun olmaz; kamudayım zaten.

Birde eltim var. Eğitimi yok, ev hanımı. Bir kaç kısa süreli iş denemesi oldu kendisinin ama hiç biri pek işe yaramadı; artık evde.

Şimdi sorun şu. Biz eltimle fazla görüşmeyiz; mesafeliyiz. Ancak kendisini ne zaman görsem sürekli çocuğundan ve onu ne kadar iyi yetiştirdiğinden bahsediyor. Çalışan annelerin çocuklarının kötü olacağından bahsediyor hep. Yok anne baba sözü dinlemezmiş, yok şımarık olurmuş felan...

Ben aslında böyle şeylere pek takılmam. Densizlik der geçerim.Ancak insan böyle düşünse dahi çalışan birinin yanında nezaketen bu kadar dile getirmez demi..
Artık bu tavırları canımı sıkmaya başladı. Lütfen ne yapabileceğim, nasıl cevap verebileceğim konusunda bana yardım edin...

Önce konuyla bağlantılı olduğu için biraz kendimden bahsedeyim. Benim çocuğum yok, evleneli biraz oldu ama henüz düşünmüyoruz. Ben iyi bir üniversiteden mezunum, rahat bir işim var. Yani çocuğum olsa çokta sorun olmaz; kamudayım zaten.

Birde eltim var. Eğitimi yok, ev hanımı. Bir kaç kısa süreli iş denemesi oldu kendisinin ama hiç biri pek işe yaramadı; artık evde.

Şimdi sorun şu. Biz eltimle fazla görüşmeyiz; mesafeliyiz. Ancak kendisini ne zaman görsem sürekli çocuğundan ve onu ne kadar iyi yetiştirdiğinden bahsediyor. Çalışan annelerin çocuklarının kötü olacağından bahsediyor hep. Yok anne baba sözü dinlemezmiş, yok şımarık olurmuş felan...

Ben aslında böyle şeylere pek takılmam. Densizlik der geçerim.Ancak insan böyle düşünse dahi çalışan birinin yanında nezaketen bu kadar dile getirmez demi..
Artık bu tavırları canımı sıkmaya başladı. Lütfen ne yapabileceğim, nasıl cevap verebileceğim konusunda bana yardım edin...

vallaben çalışan bir annenin çocuğu olarak büyüdüm terbiyesiz olmadım çok şükür ki ağzı var dili yok derlerdi benim için.ama sönük bir çocukluk yaşadım inkar edemem.çok ağladım ben bizim zamanımızda bakıcı olayıda zordu.ilkokul 2 ye giderken evde yapayalnızdım.her iki durumunda artıları ve eksileri var.maddi yönden rahattım her istediğim alınıyordu annem elinden geldiğince benimle ilgileniyordu diğer kardeşlerimde var tabi o nedenle az zaman kalıodu ama kaliteli diyebilirim sevgisini hissediyordum.ama tebeşir tozu içip eve çağırttığım bile olmuştur annemi çocuk aklı işte.öte yandan annem evde olsa onunla anıların daha çok olurdu belki kendimi daha iyi ifade ederdim sessiz olmazdım.korkardım hep ötekilerin anneleri vardı hep onlar haklı olurdu:) yani her iki taraflıda artı ve eksiler var.bunu anlatmaya çalışabilirsin.yada yerinde olsam umursamam ablamın dediği gibi derdim heralde benim çocuğuma terbiyeli değil kendi ayakları üzerinde duran desinler isterim diyebilirsin.

olayin calisip calismakla ilgisi yok kötü ebeveynlik var iyi ebeveynlik deyin gitsin....boyle insanlara direk konusacaksin baska türlüsünden anlamazlar.

"Aaaaaa nerden duydun bunu tv deki kadın programlarından mı ? Eskilerin kadın çalışmasın, erkekle eşit haklara sahip olmasın, evine, eşine destek olmasın diye uydurduğu sözler bunlar, psikoloji kitaplarında okumadın mı hiç? Bir nevi züğürt avuntusu. Çocuğun ilk eğitimini anne verir, bu da annenin eğitimli ve sosyal olması ile ilgilidir" de :1:

Sen kızdığını belli ettikçe, o mutlu olacak. Ona ne cevap verirsen ver, ama kızdığını belli etme. Hatta pis pis sırıt ki o uyuz olsun.

"Aaaaaa nerden duydun bunu tv deki kadın programlarından mı ? Eskilerin kadın çalışmasın, erkekle eşit haklara sahip olmasın, evine, eşine destek olmasın diye uydurduğu sözler bunlar, psikoloji kitaplarında okumadın mı hiç? Bir nevi züğürt avuntusu. Çocuğun ilk eğitimini anne verir, bu da annenin eğitimli ve sosyal olması ile ilgilidir" de :1:

Başka ne denir :46::46::46::46::46::46:

kaale almayın tabiki. hiçbişey demeyin. o zaten sizin dikkatinizi çekmek için böyle konuşuyordur. en iyi cevap adam yerine koymamak ve cevap vermemektir bence. yapması çok zor bişi evet aslında o da var.

"Ben en iyiyim,ondan daha yüksegim" havanizi farketmis olacak ki oyle davraniyor!!!

çok güldüm :) çok güzel yazmışsınız tam böyle bir cevap istiyo haklısın

"Ben en iyiyim,ondan daha yüksegim" havanizi farketmis olacak ki oyle davraniyor!!!

öyle bir havam olduğunu mu düşündünüz öyle olsaydı her karşılaştığımız da böyle davranan birine ne de olsa aileden biri diye bu kadar susmazdım

kaale almayın tabiki. hiçbişey demeyin. o zaten sizin dikkatinizi çekmek için böyle konuşuyordur. en iyi cevap adam yerine koymamak ve cevap vermemektir bence. yapması çok zor bişi evet aslında o da var.

idela olanı çok güzel söylemişsiniz ama artık hep susmakta inanın zorlanıyorum

Bence Bi Çocuğun Terbiyeli Olup Olmamasını Laf Dinleyip Dinlememesini
Annenin çalışıp çalışmamasına bağlamamak gerek
Çocukla geçirilen "Kaliteli Zaman"dır önemli olan...

aşağılık kompleksi olan kişiler onun gibi yapar zaten..... sen aldırma dahi. sen buna cevap versen, bu konuyu kapatabilsen, yeni bir malzeme bulur.. çalışmayanlar kocasına daha iyi bakıyor der, felan...
benim iki çocuğum var. kreşe gidiyorlar. benim çocuklarım diğerlerinden daha nazlı. ben her şeylerine yeterim evde (yemeklerine, sularına, oyunlarına, çişlerine). ev hanımlarından daha çok yemek yaparım. ev hanımlarından daha çok ilgilenirim. onlardan çok çok efendidir. ama kreşlerinin rolü de çok büyük, onların emekleri çok. özlerler anneyi tabi, kreşleri ev gibi. pahalı ama verilen paradan fazlası emekleri var, ev gibi. böyle bir kreşe koyup vijdanımı rahatlatıyorum sanırım. oğlum eve gelmek bile istemiyor çok zaman. (mesela çiğnemeden yutan bir çocuğum vardı, onlar değiştirdi çok çiğneyip yutturmayı öğretmişler. çoğu anne düşünmez bunu)
yani çalışan annelerin çocuklarının tek dez avantajı anne özlemi. onu da ev işlerini başkasına yaptırarak kapatabilirsin. çocuklar annenin iş yapmasını hiç sevmezler...

onun çevresinde öyle örnekler vardır benim çevremde hiç öyle çocuk yok de çalışan anne bilinçli annedir çocuguna hayattan cok şey katar de ve duyma onuuu:36:

bence eltinizin söyledikleri sizi hiç üzmesin.eltiniz bu şekilde konuştuğunda alaycı bir gülümseme ile karşılık verebilirsiniz mesela.bu şekilde onu daha da sinir etmiş olursunuz.kadın resmen kıskançlığından böyle söylüyo.sizin de çocuğunuz olduktan sonra zaman gösterecektir zaten kimin çocuğunun daha terbiyeli,kültürlü olacağını.

ama size tavsiyem onunla ağız tartışmasına girmeden kibar bi şekilde onu konuştuğuna pişman etmeniz.annenin çocuğuyla fazlaca boş boş vakit geçirmesinin hiç bir öneminin olmadığını,çocukla kaliteli vakit geçirmenin çocuğun piskolojisi ve ahlak gelişimi için daha önemli olduğunu söyleyebilirsiniz.

fazla okumayan biri mi? tahsili nasıl? eğer düşündüğüm gibiyse üzüülmeyin. benim eltim de böyle biri ve bana yaptığını anlatsam ağzınız açık kalır. şuan gözümde değeri 0 ve görüşmüyorum kendisiyle... kendi kaybetti...ne yazık ki...

kendinizi çok da zorunlu hissetmeyin ona. çok rahatsız oluyorsanız, görmezden gelemiyorsanız araya mesafe koyun. görüşme sıklığını azaltın olsun bitsin.

Hep bahsediyosun da merak ettim kaç tane çalışan anne çocuğu gördün ki diye sorabilirsin (ama içinden) çocuğun akıllı usluluğunun annenin çalışmasıyla ne alakası var "bana göre" de çalışan anne çocukları daha akıllı uslu oluyor çünkü anneyi belli zamanlarda görebiliyor onda da kaliteli zaman geçirmeye çalışıyorlar...he senin elticüüün ev hanımı olup güzelce yetiştiyorsa sen de onu takdir et...ne kadar sinir olsan da güzel sözler çıksın ağzından...sana bu yakışır bence...o zaten kendini senden aşağı görüyo anlaşılan sen onu kendi seviyene çıkart (yazımı tersten okumanız lazım sanırım:)

nezaket?
var mı öyle bir şey?
canım kimse nazik olma peşinde değil günümüzde herkes daha ağır lafı sokup galip gelme(!) peşinde.
öyle olmayana "aa ne nazik kadın" demiyorlar ezik,kendini savumayan olarak görüyorlar.sonra vur abalıya.bence sen de ona laf sok ama sinirle değil gülerek,şakayla.

Sizi kıskandığı ve komplekse girdiği kesin basit düşünen biri kaale almayın cidden hayatta bunlardan çok var. :37:

Back
X