Güzel düşünce tavsiyelerinize ihtiyacım var.

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.342
126
53
Merhaba arkadaşlar. Canımı sıkan bi konudan bahsetmek istiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Misafir agirlamak konusunda stres yaşıyorum. Şöyle normalde misafiri evimde agirlamayi seviyorum. Ama hazırlık yapması zor geliyor yani sürekli.ne yapıcam begenecekler mi memmun kalacaklar mı stresi sarıyo ama evime geldiklerinde de mutlu oluyorum. Eşimin akrabaları yarım saat önceden haber verip gelmek istediler ben de yarım satte ne ara yemek hazirliyim ya da ne ara çayın yanına biseyler yapiyim anlamıyorum ya esimde başıma kalkıyo misafiri kabul etmiyorsun diye hazırlığım olsa hemen gelsinler. Sizce ne yapmalıyım. Kendimi kötü hissediyorum

Merhaba arkadaşlar. Canımı sıkan bi konudan bahsetmek istiyorum. Ben 1 yıllık evliyim. Misafir agirlamak konusunda stres yaşıyorum. Şöyle normalde misafiri evimde agirlamayi seviyorum. Ama hazırlık yapması zor geliyor yani sürekli.ne yapıcam begenecekler mi memmun kalacaklar mı stresi sarıyo ama evime geldiklerinde de mutlu oluyorum. Eşimin akrabaları yarım saat önceden haber verip gelmek istediler ben de yarım satte ne ara yemek hazirliyim ya da ne ara çayın yanına biseyler yapiyim anlamıyorum ya esimde başıma kalkıyo misafiri kabul etmiyorsun diye hazırlığım olsa hemen gelsinler. Sizce ne yapmalıyım. Kendimi kötü hissediyorum
Marketten kurabiye alabilir,garnitür alıp yogurtlayıp salata yapmış bir de kek 3 çeşit ikram mis GB çay eşliğinde bitti gitti.

Buzluğa dondurulmuş börek atın a101de var tepsi börekleri veya küçük küçük börekler hemen fırında 10 dk da oluyor
Yanına da bir kek çırpın çaya yeter aslında zaten misafirliğe çaya gelen yanında tatlısını getirir diye düşünüyorum

Cnm ben yeni evlendigim sıra.market alışverişi yapinca varsa kıymadan köfte yapıp buzluğa patlıcan aldimsa karnıyarık atıp buzluğa yufka aynı şekilde börek yapıp buzluğa atardım yemekli gelenlere hop yanına bı pilav çorba salata 🥗 yeterdi çok pratik olurdu. yapıp atarken zahmetli oluyor ama sonra eline geliyor.birde öyle 30 dk önce gelene bakkalda bile satılan tuzlu kurabiyeden koy yeter yahu Cat kapı bende sevmem

Ayni sorunu sahsen bende yasiyorum. Misafiri aslinda severim ama cok stres yapiyorum ve bu durum beni cok yipratiyo. Sanirim fazla dusunuyoruz. Rahat olan insanlara bakiyorum hic ugrasmiyolar evde ne varsa onlerine koyuyolar oyle olmak lazim belkide

Bu arada, buzluga patatesli ispanakli kiymali borekler atabilir aninda cikarip pisirebilirsiniz, keki de hazir alin yanina da makarna salatasi, mis gibi. Buzlukta biriktirmek cok mantiklidir bizimki hep doludur mesela.

Yarım saat önce haber veren insana en fazla bir kek yapılır, çay yanına çerez çıkarılır ya da mısır patlatılır. Onlar da hazırlığı yok diye kınamaz zaten. Bence abartıyorsunuz.

Misafire hazırlık güzeldir tabi ama son dakikada haber vereni hazırlığım yok diye reddetmek hoş değildir. Geçerli bir mazeretiniz yoksa bunu yapmayın. Buzluğa atacağınız bir mozaik pasta, parfe ya da buzluk böreği bu bahsettiklerinizin hepsini çözer.

Yarım saat çok erken yaaaa asla kabul etmem yami geliceklerede uyarırım bana gelirken 1-2 gün önceden haber verin diyeee bilerek söylerim sizde söyleyinn bilsinler bidaha yapamasınlar, bazılarını uyarmak gerekiyor.

Yada kabul ederim Yarım saatte yemek bekleyen insan olamaz benceee , çay kahve bi kurupasta bitti gitti

Bu arada yemek olmasada çayada gelseler yine erken haber versinler, sonra ayy gelinde hazırcı hemen hazır alıp önümüze koydu derler😂😂

Ben çat kapı misafiri daha çok seviyorum 😁 tembel işi oluyor. Var olanı koyup sohbetine bakıyorsun bitti gitti 😁

Evde market kurabiyeleri den bulundurabilirsiniz. Paket açılmayınca uzun süre gidiyor. Buzluğa börek atabilirsiniz.
Kısır yapmak on/on beş dakika sürer her zaman alternatif olarak düşünebilirsiniz.
Her gelene 7/8 çeşit çıkartmak zorunda değilsiniz 3 çeşit olsun. Birisi hazır ikisi sizden yeterli bence.

Cnm ben yeni evlendigim sıra.market alışverişi yapinca varsa kıymadan köfte yapıp buzluğa patlıcan aldimsa karnıyarık atıp buzluğa yufka aynı şekilde börek yapıp buzluğa atardım yemekli gelenlere hop yanına bı pilav çorba salata 🥗 yeterdi çok pratik olurdu. yapıp atarken zahmetli oluyor ama sonra eline geliyor.birde öyle 30 dk önce gelene bakkalda bile satılan tuzlu kurabiyeden koy yeter yahu Cat kapı bende sevmem
Bende ilk zamanlar aniden misafir gelir diye buzluga borek corek kofte atiyordum ama misafir gelemeden aksama ne pisirsem diye dusunup aa buzlukta kofte vardi aa borek vardi diye diye butun hazirladiklarimi yiyorduk buzlukta birsey kalmayinca da catkapi misafir geliyordu hissetmisler gibi :KK53: birseyler hazirlayip buzluga atinca aklim orda kaliyor benim hdsfgjk

Buzluğa kurabiye poğaça falan yapıp koyabilirsiniz ama kusura bakmasınlar yarım saat önce de haber edilmez

Bende ilk zamanlar aniden misafir gelir diye buzluga borek corek kofte atiyordum ama misafir gelemeden aksama ne pisirsem diye dusunup aa buzlukta kofte vardi aa borek vardi diye diye butun hazirladiklarimi yiyorduk buzlukta birsey kalmayinca da catkapi misafir geliyordu hissetmisler gibi :KK53: birseyler hazirlayip buzluga atinca aklim orda kaliyor benim hdsfgjk
Olsun en güzeli kendin hazır yersin musafirde bulduğunu 😬 şimdi buzluğa atmayı bırak günlük yemeğimi yapabilirsem ne ala😄

Boş vaktinizde yapıp buzluğu atarsanız misafir geldiğinde rahat edersiniz. Yarım saat önce geleceğini haber veren misafir umduğunu değil bulduğunu yiyecek artık. Genelde böyle bir sorun yaşıyorsunuz ama anladığım kadarıyla. Buzluğa börek yapıp atarsanız kolaylık olur. Ben mercimek salatası sevdiğim için sık yapıyorum, haşlayıp buzluğa atıyorum. 10 dakika sürmez mercimeği çıkarıp salata yapmanız. Kek de yapabilirsiniz veya hemen fırına atarsınız. Sulu yemek içinse düdüklü tencere kullanın çok pratik oluyor. Refikanın kitabı var düdüklü tencere yemek tarifleri üzerine.

Buzlukta daima kalem böreği ( sigara böreği ) mantı ve mozaik pasta bulunduruyorum çay demlenene dek halloluyor tavsiye ederim bunları ş.k marketten hazır alıyorum en uygun fiyat orda aklınızda bulunsun

Back
X