- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
- Konu Sahibi naneli_limon
Misafirlerim gelecek ama benim kısırım çok güzel olmuyo. Sizce ne eklemeli ne yapmalı ki lezzetli olsun?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bulguruna baharatlarını ekle,ben tuz,kırmızı ve pul biber,nane ve biraz da limon tuzu koyuyorum.sonra sadece ıslatacak kadar kaynar su koy,karıştır.üzerine de 1 çay bardağı tekrar kaynar su koy ve üstünü ört.yarım saat sonra soğan,sarımsak ve salçayla güzelce yoğur.yağ,limon suyu,nar ekşisi ve sumak da koyabilirsin.sonra hazırlamış olduğun malzemeleri(havuç rendesi,kıvırcık,domates.salatalık ve başka istediğin malzeme varsa koy)hafifçe ovalayarak karıştır.mardinli bir arkadaşımdan öğrenmiştim.herkes yaptığım kısırı bayılarak yer![]()
bulguruna baharatlarını ekle,ben tuz,kırmızı ve pul biber,nane ve biraz da limon tuzu koyuyorum.sonra sadece ıslatacak kadar kaynar su koy,karıştır.üzerine de 1 çay bardağı tekrar kaynar su koy ve üstünü ört.yarım saat sonra soğan,sarımsak ve salçayla güzelce yoğur.yağ,limon suyu,nar ekşisi ve sumak da koyabilirsin.sonra hazırlamış olduğun malzemeleri(havuç rendesi,kıvırcık,domates.salatalık ve başka istediğin malzeme varsa koy)hafifçe ovalayarak karıştır.mardinli bir arkadaşımdan öğrenmiştim.herkes yaptığım kısırı bayılarak yer![]()
Misafirlerim gelecek ama benim kısırım çok güzel olmuyo. Sizce ne eklemeli ne yapmalı ki lezzetli olsun?
yoğurunca hamur olmuyormu ben bu tarifi denemedim ama merak ediyorum
Çiğ köfte usülüymüş deneyecem teşekkür ederim
ben de kısırı bir türlü tutturamazdım taki bu tarife kadar..http://www.hamaratanne.com/kisir-tarifi.html
ben içine kıvırcık da katıyorum.. çok güzel oluyor..
Aynen , ben de marul yazmışım ama kıvırcık olcak o![]()
Egem, bir de ben taze nane katıyorum azcık. Sen nane derken, baharatından mı bahsettin normalinden mi ?
tazesini de kullanıyorum,kurusunu da.bir de dereotu çok yakışıyor.
I-ıııhhhhhh dereotunu kimse bana yediremez
Ama naneye bayılırım. Ben bir de kekik kullanmasını çok severim ama kısırda denemedim. :26:
Kekik tadını bozuyor canım bana göre bir komşumuzda yemiştim ama en fazla 2 kaşık alabildim Kekik tavuk ve et yemeklerinde güzel oluyor.I-ıııhhhhhh dereotunu kimse bana yediremez
Ama naneye bayılırım. Ben bir de kekik kullanmasını çok severim ama kısırda denemedim. :26:
Kekik tadını bozuyor canım bana göre bir komşumuzda yemiştim ama en fazla 2 kaşık alabildim Kekik tavuk ve et yemeklerinde güzel oluyor.