Güzel kısırın olmaZsa olmazı nedir?

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Misafirlerim gelecek ama benim kısırım çok güzel olmuyo. Sizce ne eklemeli ne yapmalı ki lezzetli olsun?

bulguruna baharatlarını ekle,ben tuz,kırmızı ve pul biber,nane ve biraz da limon tuzu koyuyorum.sonra sadece ıslatacak kadar kaynar su koy,karıştır.üzerine de 1 çay bardağı tekrar kaynar su koy ve üstünü ört.yarım saat sonra soğan,sarımsak ve salçayla güzelce yoğur.yağ,limon suyu,nar ekşisi ve sumak da koyabilirsin.sonra hazırlamış olduğun malzemeleri(havuç rendesi,kıvırcık,domates.salatalık ve başka istediğin malzeme varsa koy)hafifçe ovalayarak karıştır.mardinli bir arkadaşımdan öğrenmiştim.herkes yaptığım kısırı bayılarak yer:34:

Su ve bulgur dengesi en önemlisi
biber salçasının kalitesi , sonradan sulandıracak malzeme eklememek de önemli
Ben zeytinyağında soğanları hafif çevirip biber salçalasını ekleyip salça eriyince suyu ekliyorum kaynayıncada bulguru ekliyorum
sonra baharat az yetin yağı daha,limon birazcık nar ekşisi ve yeşillik...
domatesi eklemiyorum veya az ekliyorum turşu ekleyeceksem önce elimle sıkıp suyunu akıtıyorum

Son düzenleme:
Baharat ve limon çok önemli bana göre. Egem'in tarifini sevdim.
Mesela ben de salatalık ve turşu seviyorum kısırın içinde.
Bir de salçası güzel olarak. Kuru kısır sevmem , koyu kırmızı kısır seviyorum. Yağı da önemli . Damağa yapışmamalı.
Bir de marul koyuyorum ben bazen. Taze nane de koyabilirsin .
Of canım çekti beeeeee . Ay harbiden , dur avcumu yalayıp mememe süreyim , şişmesin :1:

Son düzenleme:
bulguruna baharatlarını ekle,ben tuz,kırmızı ve pul biber,nane ve biraz da limon tuzu koyuyorum.sonra sadece ıslatacak kadar kaynar su koy,karıştır.üzerine de 1 çay bardağı tekrar kaynar su koy ve üstünü ört.yarım saat sonra soğan,sarımsak ve salçayla güzelce yoğur.yağ,limon suyu,nar ekşisi ve sumak da koyabilirsin.sonra hazırlamış olduğun malzemeleri(havuç rendesi,kıvırcık,domates.salatalık ve başka istediğin malzeme varsa koy)hafifçe ovalayarak karıştır.mardinli bir arkadaşımdan öğrenmiştim.herkes yaptığım kısırı bayılarak yer:34:

yoğurunca hamur olmuyormu ben bu tarifi denemedim ama merak ediyorum

Ben eskiden sogani, yagi, salcayi cig koyardim. Ama artik bunlari kavuruyorum. Yine kk'da bir konuda okumustum. Soganlari kavurarak yaptigim kisiri cok daha fazla begendim. Istersen deneyebilirsin. Ama salcasi cok pismeyecek, sonra tadi kaciyormus.

Bir de domatesi, salataligi sakin kisira ekleme derim, sonra durdukca ozellikle domatesler porsuyor, kisirin tadi degisiyor. Domatesi, salataligi dograyip kenara koy, herkes tabagina ekleyip karistirsin. Ben marulu bile kenara koyup sonradan tabagima eklerim hatta.

Çiğ köfte usülüymüş deneyecem teşekkür ederim

ben de kısırı bir türlü tutturamazdım taki bu tarife kadar.....
ben içine kıvırcık da katıyorum.. çok güzel oluyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen , ben de marul yazmışım ama kıvırcık olcak o :1:

Egem, bir de ben taze nane katıyorum azcık. Sen nane derken, baharatından mı bahsettin normalinden mi ?

tazesini de kullanıyorum,kurusunu da.bir de dereotu çok yakışıyor.

Küçük küçük dilimlenmiş kornişon turşusu yoksa içinde,o kısır kısır değildir :27:

tazesini de kullanıyorum,kurusunu da.bir de dereotu çok yakışıyor.

I-ıııhhhhhh dereotunu kimse bana yediremez :45:

Ama naneye bayılırım. Ben bir de kekik kullanmasını çok severim ama kısırda denemedim. :26:

Bende kendi kısır tarifini vereyim bulguru bardak hesabı yaparım kişi başı bir çay bardağı katarım bulguru sıcak su ile ıslatıp biraz dinlemeye bırAkıyorum daha sonra içine biber ve domates salçasını ve soğanını katıp yoguruyorum daha sonra küçük küçük doğradıgım marul,maydanoz,yeşil soğan ve yeşil naneyi katarak harmanlıyorum,daha sonra içine küçük küçük doğrAdıgım domates ve salatalıkları katarak harmanlıyorum.Baharat olarak kırmızı biber,karabiber,kamyon,kuru nane ve. Sumaktır eşki olarakda nar ekşisi ve limon ikisini bir katıyorum yağ olarakda zeytinyağını tercih ediyorum.

Ama naneye bayılırım. Ben bir de kekik kullanmasını çok severim ama kısırda denemedim. :26:

ben de kekiği çok sevmem.nasıl olur bilemeyeceğim.:1:

Kekik tadını bozuyor canım bana göre bir komşumuzda yemiştim ama en fazla 2 kaşık alabildim Kekik tavuk ve et yemeklerinde güzel oluyor.

Malzemeleri bol ve kaliteli olucak. Öncü acı biber salçası ve doğanay nar ekşisini çok beğeniyorum. Domates salçası da katılabilir. Tat köy salçası var onu beğendim bir de.

Bir de suyunu ben biraz fazla koyuyorum tane tane olmasın biraz daha hamur seviyorum. elle yoğurmak lazım kesinlikle.

Baharat olarak da tuz, acı ve tatlı kırmızı toz biber, isot, sumak. Rengi böyle kopkoyu olmalı kısırın. Turuncu gördüm mü yiyemiyorum.

Bol bol yeşillik istediğin gibi artık.

Yanına da acılı şalgam suyum. Benim akşam yemeğim :))

dipnot: antepli adanalı falan değilim göçmenim :)))))

Son düzenleme:
Kekik tadını bozuyor canım bana göre bir komşumuzda yemiştim ama en fazla 2 kaşık alabildim Kekik tavuk ve et yemeklerinde güzel oluyor.

Evet bilemedim . Et yemekleri , tavuk vs on numara da.
Ben mesela sade makarna yapacaksam eğer, kekik ve nane katıyorum çok az. Öyle yoğun değil.
Üstüne kaşar rendesi süper oluyor. Of yaaaaa canım çekti. Konu sahibi, bir tabak gönderiyorsun hepimize...

Egem'im , herkesin damak tadı demek ki bu işte. Bir kere diyet olsun diye dereotu almıştım kendime , kıtır kıtır yerim diye. Aslında sevmememe rağmen. İyi geliyormuş.
Öldürcektim kendimi. Daha çok soğudum :1:

Back
X