- Konu Sahibi naneli_limon
konu yine bdvlik değil.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Misafirlerim gelecek ama benim kısırım çok güzel olmuyo. Sizce ne eklemeli ne yapmalı ki lezzetli olsun?
I-ıııhhhhhh dereotunu kimse bana yediremez
Ama naneye bayılırım. Ben bir de kekik kullanmasını çok severim ama kısırda denemedim. :26:
Bu arada kısıra asla kekik konulmaz.
Arkadaşın dediği gibi deneme zaten canım.![]()
bulguruna baharatlarını ekle,ben tuz,kırmızı ve pul biber,nane ve biraz da limon tuzu koyuyorum.sonra sadece ıslatacak kadar kaynar su koy,karıştır.üzerine de 1 çay bardağı tekrar kaynar su koy ve üstünü ört.yarım saat sonra soğan,sarımsak ve salçayla güzelce yoğur.yağ,limon suyu,nar ekşisi ve sumak da koyabilirsin.sonra hazırlamış olduğun malzemeleri(havuç rendesi,kıvırcık,domates.salatalık ve başka istediğin malzeme varsa koy)hafifçe ovalayarak karıştır.mardinli bir arkadaşımdan öğrenmiştim.herkes yaptığım kısırı bayılarak yer![]()
ablacim sen bunu nekadar bulgur olsusune yapiyosun
kızlar bende bügün kısır yaptım ama benim ki biraz hamur gibi oldu.1 buçuk su bardağına 1 buçuk su bardağı su koydum.ben biraz daha tane tane olsun istiyorum.acaba suyu daha da az mı koymak gerekiyor
Evet suyu çok katmışsın,azalt ,salçanın kalitesi önemli ve az koymamak lazım birde mutlaka zeytin yağlı olması gerek,ayçiçekle pek tat vermiyor ,soğanla salça sarı rengi alınca ocaktan alınır, az yağlıda tat vermez , bulgurda kaliteli olmalı bazısı lezzetsiz dikkat etmek lazım yani ,malzemenin kalitesi lezzeti belirliyor, domates kırmızı olsun ,