Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum:) Kendi görüşüm de şöyle ki; güzellik ve çirkinliği sadece fiziksel açıdan değerlendirirsek; birkaç durumu atlamış oluruz. Benim için,
kasti olarak kötülük yapabilen,
merhamet bilmeyen,
doymak bilmeyen,
aç gözlü,
yavan,
sığ,
menfaatçi,
bencil,
samimiyetsiz
ve aptal
insanlar çirkindir.
Ha ilk görüşte kaşı gözü, kolu bacağı dikkat çekse de bir insanın, ağzını açınca ya da hal
ve tavırlarında bu saydıklarımdan birini hissedince çirkinleşmeye başlar gözümde... Zaten bu çirkin insanlardır etini, kemiğini, cinsiyetini kullananlar. Gerçekten güzel bir insanın güzelliği mütevaziliğinde başlar; değil bunu koz olarak kullanmak... Gözünün tok, kalbinin temiz, yüzünün güzel olduğunu düşünürüm gerçekten güzel bir insanın. Geri kalanlarda da problem yok; devir teknoloji ve tıp bilimin her anlamda geliştiği bir devir. Bir insanı estetikle dünya güzeli yapabilirsiniz. Ama hiçbir kötülük iyiliğe tenezzül etmez, kötüleri iyi yapmak imkansızdan bir adım öncedir. Güzel olup kötü olan bir insan için de endişelenmeye gerek yoktur, o bilakis dişiliğini kullanmak istemiş olabilir, hayatındaki tüm kapıları bu şekilde açtırmış olabilir. Ve dolayısıyla etrafında da kendi gibi sahte, menfaatçi ve özde çirkin insanlar, dolayısıyla kötülükler mevcuttur.
Sorun güzel olup da iyi kalpli olanlarda başlıyor:) Hem güzel, hem fedakar, hem dürüst insanlardır işte sizin anlattığınız grup. Hani şu arkadaşlarından sürekli kazık yiyen, melek dahi olsa insanlara yaranamayan, sürekli yapmadığı veya yanlış anlaşılmak istendiği durumlar üzerinde dedikodusu yapılan, güzel olduğu için kötülük gören insanlar..
Her bir insanın kendine ait ayrı bir özelliği varken, herkesin ısrarla birbirine benzemeye çalıştığı bir zamanda yaşıyoruz. Dolayısıyla insanlar sıradanlaşıyor, ilişkiler sıradanlaşıyor, aşklar, sevgiler sıradanlaşıyor. O olmazsa öbürü olur zihniyeti maalesef bu devirde ortaya çıktı. Çünkü herkes birbirine benziyor, herkes kendi menfaatini gözetiyor ve kimsenin giden için yas tutmaya vakti yok; zaman güzelliğin aleyhinde işliyor. Böyle böyle de tüm güzellikler kirleniyor.
Umarım bu yazdıklarımı okuyan güzel hatunlar, içlerindeki o merhameti, temizliği, fedakarlıklarını, candanlıklarını hiç kaybetmezler... Ne silikonlar, ne boyalar, ne kremler, ne de ben bunlara karşıyım, nasılsa doğal güzelim ayakları...

Güzelliğin en etkili merhemi zihninizde, kalbinizde, samimiyetinizde...
Sevgilerimle