Güzel olmak vs çirkin olmak

zwich

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2020
9
2
1
29
Merhaba herkese

Aklıma takılan bir konu var.Ben artık güzel olmadığımı düşünmeye başladım.Zaman zaman kendimi beğenirdim fakat özellikle son zamanlarda da farkettim ki aslında pek güzel değilmişim.

Bunu tetikleyen bir şey daha oldu.Birilerinin aracı olması vesilesiyle bir kişiyle tanıştırılacaktım fotoğraflar atıldı sonra da görüşmek için sözleştik geleceklerdi fakat daha sonra karşı taraftan hiç ses çıkmadı üzerinden 3 hafta geçti artık olumsuz olduğunda kanaat getirdik.

Evet herkes herkesi beğenmek zorunda değil fakat ben artık birini karşılıklı beğenmek ve yuva kurmak istiyorum.Mesleğim de var.

Çok güzel biri olsaydım bu ana kadar kapımı çalanlar olurdu diye düşünüyorum.Görücü usulü hala var mesela ama beni soran yok.Bazen diyorum ki estetik furyasına mı katılayım sonra da vazgeçiyorum.
Yaşım 25 evet çok geç değil ama bazen yalnız kalırım diye tedirgin oluyorum.

Güzellik ve evliliği nasıl bağdaştirdin? O kadar alakasız ki...
biraz özgüvenli ol kendine karşı zira dünyanın estetiğini de yapsan memnun olmazsın...ama gerçek bir ozguven edinmen lazım
mış gibisi olani değil,buna yoğunlaş hic zaman kaybetmeden

Son düzenleme:
Bu işlerin güzellikle alakası olduğuna hiiiiiç inanmıyorum. Tamamen enerji, kısmet ve şans meselesi.
Çirkinim çirkinim dedikçe de daha negatif bir enerji yaydığımıza inanıyorum.
Bazen insan kendine daha az güzel geliyor psikolojik olarak ama beğenilmiyorum diye düşünüp modunuzu daha aşağı çekmeyin derim ben.

Kimisi güzeldir kimisi zekidir kimisi yeteneklidir herkesin iyi olduğu bir nokta vardır.
Evli olmak güzel olmakla doğru orantılı olsaydı yukarda saydığım tüm özellikleri barından A+ insan olan benim bekar değil de 7 Kocalı Hürmüz olmam gerekirdi demek ki güzellikle, evli olmak alakasız.
Hadi eyvallah

Yaa aklıma yıllar önce yaşadığımız bir olay geldi, kızlarla hala anlatır güleriz. Köyde toplu iftar yemeği verilecekti biz de kız grubuyla gittik ama köy yeri diye eşofmanla gittik pek özenmedik. İçimizden biri öteden beri kokoş bir hatundu, süslenip püslenip gelmişti :)) fazla kilosu vardı ortalama güzellikteydi (grupta daha güzel ve fit kızlar vardı) ama salına salına yürümesi güzel giyinmesi vs yaydığı aura o kadar hoştu ki ufacık oğlan çocuklarından biri hayran hayran izledi sonra gitti yanına (kızın yarı boyunda olunca iyice başını yukarı kaldırıp bakıyodu bi de 😄) “çık gizelsiniz mınken gibisiniz” dedi aynı bu yazdığım tonda :D çocuklar yalan söylemez sahte komplimanlar yapmazlar, genel geçer kurallara göre daha zayıf kaşı gözü daha yerinde olan güzel bulunmalıyken grupta en güzel bulunan hatun bahsettiğim arkadaş oldu çünkü kendine gösterdiği özen özgüveni dışarıdan belli oluyordu.

İlk olarak şunu belirteyim ki karakter olmadan güzellik hiçbir şey. Dünyanın en ahlaksız adamı brad pitt olsa naparsın di mi? yemişim tipini dersin. İkinci olarak eğer ki bu konuda bir özgüvensizliğiniz varsa sırf kendinizi daha iyi hissetmek için kişisel bakımınıza zaman ayırabilirsiniz. bakımda böyle bir konu açılmıştı bakımlı olalım tarzında oraya bakabilirsiniz. özgüven +1 güzellik katar insana :)

Biz evliler hepimiz çogzel olduğumuz için evlenebildik zaten. Bekarkene benim kapımda doktorlar mühendisler sıra olurdu. Tiplerine bakmadım. Çünkü erkeğin güzeli değil iyi mesleği olanı makbuldür, en az bi pratisyen doktor neyim olmalı. Ama kadın öyle mi? Kadın dediğin güzel olacak. Gerisini at çöpe gitsin.

Geçen dost dediğimiz birinin nikahına gittik, erkek tarafıydık bu arada🤗 ben nikah bitene kadar bu çocuk bu kıza nasıl baktı dedim tabii içimden, meğer eşimde aynı şeyi düşünmüş ve eve gelince x y’ye nasıl bakmış yaa dedi. Yadırgamak küçümsemek değil bu, yani demek istediğim evlilik güzel yada çirkin olmak ile alakalı değil. Bazen sadece karakter güzelliği yeter, ki bence önemli olan da budur😌

Bence her şeyden önce zihniyet değiştirmelisin konu sahibesi

Amacın ille de evlenmekse evlenirsin tabi

Ama aşk sevgi böyle pazardan armut alır gibi alınan bir şey değil. Daha 25 yaşındasın. Raftan tuvalet kağıdı seçer gibi eş seçen biriyle evlenmek yerine aşkı sevgiyi tatmak olsun amacın sonrası zaten geliyor. Bence görücü işleri için yaşın küçük zaten, sosyalleş arkadaşlarına takıl çevrenden senin de beğendiğin biri olur mutlaka. Şu seçilmelik mal zihniyetinden çık önce, karşılıklı hoşlanacağın biri olsun.

Geçen dost dediğimiz birinin nikahına gittik, erkek tarafıydık bu arada🤗 ben nikah bitene kadar bu çocuk bu kıza nasıl baktı dedim tabii içimden, meğer eşimde aynı şeyi düşünmüş ve eve gelince x y’ye nasıl bakmış yaa dedi. Yadırgamak küçümsemek değil bu, yani demek istediğim evlilik güzel yada çirkin olmak ile alakalı değil. Bazen sadece karakter güzelliği yeter, ki bence önemli olan da budur😌
Çok özür diliyorum ama örnek ve iç ses biraz sıvayıcı olduğundan bitiriş cümlesindeki vurgu ortadan kaybolmuş. 😢

Back
X