• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzel ve fit bir vücut için hücum :))

misstemel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2010
28
0
86
Eskişehir
Bismillahirrahmanirrahim

mrb arkadaşlar çoğunuz gibi bende fazla kilolarımdan şikayetciyim ve buna şu anda dur demek için burdayım...
Aslında bundan 6 ay kadar önce dukan diyetiyle çok zayıflamıştım tüm evrelerini tamamlayamadan evlendim.Evlendikten sonra o diyeti yapmam mümkün olmadı dolayısıyla verdiğim tüm kiloları geri aldım.
Tekrar zayıflamak göbeğimden kurtulmak eski kıyafetlerimi giymek istiyorum
10 kg kadar fazlam var
bu yolda benimle beraber yürümek isteyen azimli asla pes etmeyecek yol arkadaşları varsa kabul edilir

tartıldım...
tam tahmin ettiğim gbi 10 kg fazlam var
kahvaltımı yaptım ve soluğu burda aldım kimse birşeyler yazmamış ama olsun ben başarağımı biliyorum
sabaha kadar nasıl bir diyet yapmam gerektiğini düşündüm videolar izledim başarı hikayeleri okudum ve işin püf noktası derler ya işte onu buldum

1. zaten sağlıklı bir şekilde nasıl zayıflanır biliyormuşum uygulamadığım için bu hale gelmişim olay basit hrcadığın kalori aldığın kaloriden fazlaysa zayıflarsın fazla mı yedin fazla hareket edeceksin

2. zayıf olduğum günlerde bile beni memnun etmeyen bazı bölgelerim vardı başta göbek olmak üzere basenlerim ve sırtım
bu bölgedeki kaslarım zayıf olduğu için vucudum sıkı durmamakla beraber hem olduğumdan kilolu gösteriyor hemde kambur durmamı sağlıyormuş

3.şimdiye kadar sayısız diyet deneyimim oldu yaptığım hataları gözden geçirdim örnek verecek olursam: ekmek yemeyerek yaptığım bir diyet hüsranla sonuçlanmıştı mis gibi kokan etli pidenin cazibesine yenik düşmüş yedikçe yemiştim sonrasında nasıl olsa bozdum iki gün sonra tekrar başlarım demiştim ve o iki gün hiç gelmek bilmemişti
yasaklara karşı koysak da bir süre sonra kendimize engel olamıyoruz o yüzden şu yok bu yok demek yok yediğimiz öğünleri dengelemek gerekiyor

4.Bu benim kendi kuralım diyet yaptığımı kimseye belli etmek istemem sebepleri saymakla bitmez ama birkaçı şöyle
-etrafında diyet ve beslenme uzmanı(!) sayısı artar
-yediğin lokmaları sayanlar olur yemek yemeye zorlarlar seni
-sürekli kaç kg geldiğini kaç kg verdiğini sorarlar
-zayıf olan kıskanç vatandaşların garip bakışlarına maruz kalırsın yada ssenden çok çok fazla kilosu olan kişilerin seninle aynı kiloda ve aynı yaştaymış gibi yarış yapmasına sinirlerin bozulur
-sen iri yapılısın zaten yapın iri zayıflasan da pek farketmez
-bu da evlendikten sonra çıktı :) seni alan almış boşverrrrrr
-davetlere gidince bol ısrarlar neden yemedin neden az yedin neden sofradan erken kalktın şundan da ye.....
saygı gösteririm herkesin hayatına yediğime içtiğime karışılmasından hiç hoşlanmam karışanlara da çok sinirlenirim benim bedenim beni ilgilendirir sadece ama anlatamıyorsun işte....

5. bu da benim için geçerli birşey
bazı insanlar üzüntden yemeden içmeden kesilir benim tam tersi üzüldüysem kırıldıysam canım birşeye sıkıldıysa kendime hakim olamıyorum iştahımın önüne geçemiyorum. yani kilo alıyorum. Bu yüzden artık kendimi üzmeye sıkmaya hiç niyetim yok. Biraz bencil olmanın zamanı geldi diye düşünüyorum...

6.bakımmm
insanın kendine ne kadar değer verdiğini işte burdan anlayabiliriz
kendine bakan insan ben burdayım dercesine parlar
bembeyaz bakımlı dişler lekesiz ütülü kıyafetler tozsuz ayakkabılar bakımlı bir cilt ve tırnaklar
kimseyi rahatsız etmeyen parfüm kokusu
kıyafetleri üzerine göredir muhakkak pantalonun paçası asla yerleri süpürmez :)

idealimdir böyle düzenli ve özenli insanlar

7. su su su su
su olmadan hayat olmaz hepimiz biliriz vucudumuzdaki atıkları da yaktığımız yağları da su sayesinde atarız sağlığımıza faydaları saymakla bitmez diyet yaparken de su olmazsa olmazlardandır. içemem demeyin biraz sıkın dişinizi sonra canınız çikolatadan çok su isteyecek

madem start verdik zayıflamaya. ne istediğimizi biliyoruz.kuşandık kılıçlarımızı gazamız mübarek ola

sabah kahvaltım
1 kase maydanoz
1 yumurtanın beyazı
2 dlim kepekli tost ekmeği
biraz domates ve peynir
yeşilçay

gün içinde yada akşam Allah'tan bir mani olmazsa diğer öğünleri ve yapptığım sporları da yazarımm
şimdilik hoşça-kalın

Hoşgeldinn arkadaşım... :) bnm de zayıflamam gerek şuan hedefim bir 18 kilo vermek bunun 12 kilosunu vermiştim ama malesef geri aldım ve başladığım yere geri döndüm :( neyse olan oldu artık bugün ve bundan sonrası önemli..ben de bugün yeniden başladımmm destek için her zaman hazırım :)

Hoşgeldinn arkadaşım... :) bnm de zayıflamam gerek şuan hedefim bir 18 kilo vermek bunun 12 kilosunu vermiştim ama malesef geri aldım ve başladığım yere geri döndüm :( neyse olan oldu artık bugün ve bundan sonrası önemli..ben de bugün yeniden başladımmm destek için her zaman hazırım :)

hoşbuldum :) bende 10 kilo aldım ama olsun almasını da vermesini de bilirim evelallah. Rabbim sağlığımıza birşey vermesin yeter ki

Bismillahirrahmanirrahim

mrb arkadaşlar çoğunuz gibi bende fazla kilolarımdan şikayetciyim ve buna şu anda dur demek için burdayım...
Aslında bundan 6 ay kadar önce dukan diyetiyle çok zayıflamıştım tüm evrelerini tamamlayamadan evlendim.Evlendikten sonra o diyeti yapmam mümkün olmadı dolayısıyla verdiğim tüm kiloları geri aldım.
Tekrar zayıflamak göbeğimden kurtulmak eski kıyafetlerimi giymek istiyorum
10 kg kadar fazlam var
bu yolda benimle beraber yürümek isteyen azimli asla pes etmeyecek yol arkadaşları varsa kabul edilir

Kaç kiloyla başlıyorsun misstemel. Ben eskiden ekmek yemeyi unuturdum sofrada. Ekmeksiz yerim sebze yemeklerini yanında pilav makarna hiçbirşey aramıyorum. Salata ve yemek olsun bana kaşık kaşık yerim :1: ne olduysa bu yaz oldu iştahım kabardı 6 kilo aldım. Aldıklarımı geri vericem. 1 kilosunu düşebildim daha. Çok özenli diyet yapmıyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum bende

Son düzenleme:
Sağol papadiya. Ben artık ekmeği,şekeri,pirinci kesiyorum. Sabah kalkar kalkmaz ılık su akşam yediden sonra hiçbirşey yemiyorum. Sen zayıflamak için ne yapıyorsun

Kaç kiloyla başlıyorsun misstemel. Ben eskiden ekmek yemeyi unuturdum sofrada. Ekmeksiz yerim sebze yemeklerini yanında pilav makarna hiçbirşey aramıyorum. Salata ve yemek olsun bana kaşık kaşık yerim :1: ne olduysa bu yaz oldu iştahım kabardı 6 kilo aldım. Aldıklarımı geri vericem. 1 kilosunu düşebildim daha. Çok özenli diyet yapmıyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum bende

65 kiloyla başladım canım ekmek yemek önemli aslında diyetisyene gittiğim zaman bana muhakkak ekmek yememi söylemişti sabah 2 öğlen 1 akşam 1 ara öğünlerde galeta toplamda 5 ekmek hakkım vardı diyetisyene gitmedim kendi bilgilerimle diyet yapıyorum tam 2 kg gitmiş 63 kiloyum yani şuan

dün yediklerimin tamamı
biraz düzensiz oldu aslında ama ilk gün canım olur o kadar

sabah
2 dilim ekmek maydanoz domates
1 yumurtanın beyazı
1 fincan adaçayı

ara
yoğurt 1 elma

ara biraz uzun sürdü acıktım 10 tane kadar leblebi yedim baktım kimse yemek yemiycek evde
biraz daha gecikirsem geç kalacak 5 dk sonra yemek yedim

2 kaşık nohut yemeği
2 kaşık pilav
birkaç kaşık salata (yağlıydı )
1 büyük kaşık yoğurt

arada yine yoğurt yemiş olabilirim ama tam emin değilim :)

yatmadan 1 kocaman bardak tarçınlı süt

gün içinde 6 dk karın hareketi yaptım
1.5 lt kadar su içtim
2 fincan yeşilçay
1 fincan beyaz çay

sabah tartıldım 2 kg gitmiş :)
çok fazla sevinmedim 63 ü görmek beni heyecanlandırmadı sadece doğru yolda olduğumu kanıtladı
asıl sevinç 50 li rakamları görmek daha önce 55 kilo olduğum için o kiloyu yakalamaya çalışıyorum
tartı beni çok şaşırtıyor 2 gündür dijital olmasına rağmen hep tam rakamlar gösteriyor :)

bugün sabah yediklerim
2 dilim kepek ekmeği arasına beyaz peynir domates maydanoz
adaçayı

arada elma yemeyi düşünüyorum

öğlen 2 kaşık makarna,salata, yeşil fasulye ve tabiki yoğurt

arada 10 ad leblebi

akşam yoğurtlu meyve salatası düşüncelerim böyle belki değişiklik olabiir gün içinde

suyu dün az içtim bugün çok çok içmeliyim
spor dün az yaptı bugün karnımın acısından duramamalıyım
şimdi gitmem lazım ev işleri beni bekler günlklerinize uğrayamadım :( gerçekten vaktim olmadı vakit bulur bulmaz uğruycam söz :40:

Back
X