Guzellık Göreceli midir

corekotlu

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2020
523
177
23
25
guzel görür müsünüz kendinizi her halinizde @
Guzellık takntsı galıba ozellıkle belırlı yas gruplarında fazla oluyor gozlemledgım bu. Tek dert bu degıl hayatmzda ancak insan bu kendnı takıntılarla yiprandiriyor. Guzel goruyorsun kendini ama bi ertesi gun kotu goruyorsun. Tutarsız. Bazen kendıme karsı acımasız elestırıden alamıyorum hıslerımı. Sosyal mecraların guzellık anlayısı sizinde kendınızı begenmenızı etkılıyor mu. Zaten belli yasa geldıgımde gececek bunlar. bıde ben mi arızalıysam gercekten benden kucukler bıle bnden buyuk gorunuo ınsan dıyo acaba sorun mu var. Kucukler dahı cocuk gozuyle bakıyor gorunus babında.

Kendimi her halimle beğenemiyorum açıkçası. Yani ne bileyim sivilcelerim varsa kocaman mesela, saçım yağlıysa, veya kendimi kötü hissettiğim bir kilodaysam örneğin, ay çok güzelim diyemiyorum. Ama sosyal medyadaki estetikle gelen güzellik kavramına göre de yaşamıyorum.

Estetiğe karşı değilim. Eğer beni iyi hissettirecekse yaptırırım. Kilo verince, sivilcem geçince mutlu olacaksam bunların üstüne giderim.

Ama sırf bir güruh tarafından güzel bulunup , yapılıyor diye, çok da ayılıp bayılmadığım bir şeyi yapmam.

Yani demem o ki, kendi kriterlerim var güzellikle ilgili. Ona göre hareket ediyorum rahatsız hissettiğimde.

Ancak temel bakım olmazsa olmazımdır. Tüysüz, lekesiz cilt, güzel vücut kokusu, sağlıklı saçlar gibi. Bunlar rutinimdir.

Güzellik elbette göreceli.Ama insanin kendini güzel görüp görmemesi kendine yaptigi bakım ile ilgili diye düsünüyorum. Kendimi dusumu almıs kisisel bakımları yapıp evde dahi olsa giyinip tarzıma göre makyajımı yaptıysam harika hissederim.Acıkcası toplumun güzellik kavramının göreceli kısmına takılmıyorum.Bakımlı insan kendini begendiginde zaten herkes alıyor enerjiyi begeniyor..

Ben kendimi hep çok beğendim
Sosyal mecralarin güzellik anlayışı beni etkilemiyor ama herkeisn beni beğendiğini söylemesi bende biraz şey yaptı

Yaşlanmamaliyim!!! Düşüncesi

Gorecelidir.yani ben mesela deniz akkayayi begenmiyorum ama erkek bi arkadasim bayilir.

Bana da hep cocuk gözüyle baktılar görünüş babında. Bu ara karnım şiş o babda bakmıyolar.

Ama kendimi beğenirim tabi. Maşallah bana.

Herkes kendini begensin. Aksi çok zor.

Kendimi çok beğenirim hatta nazar bile değdiririm kendime. Güzel ve sevimli bulunurum ayrıca. Maşallah diyeyim

Ama bu aralar iş yerimdeki sıkıntılar nedeniyle yaşlandığını hissediyorum. Eskisi gibi genç ve güzel değilim sanki. Bir de bir sivilcem çıkıyor saçım çok kötü oluyor hemen moralim bozuluyor kendimi çok çirkin hissediyorum, değişken yani.

ben 31 yaşındayım ve bir süredir olaya şu şekilde bakıyorum
En güzel gözler net gören gözlerdir
En güzel kulaklar iyi duyan kulaklardır
En güzel bacaklar beni ayakta tutan bacaklardır.

Boyum, yüz hatlarım, göz saç rengim gibi unsurlar benim seçmediğim genetik olarak bana aktarılan şeyler. Tabiki ergenlik zamanlarında güzel olmadığımı düşündüğüm zamanlar oldu. Ama şu an olayın o kalıplardan çok daha öte olduğunu düşünüyorum. Ama bahsettiğib güzellik anlayışına göre kendimi çok güzel bulmuyorum. Yine de kendimi seviyorum

Güzellik bana göre de göreceli bir kavram
Ayrıca bende kendimi güzel yada tatlı bulurum. Falan Filan 'ın da dedigi gibi güzel hissetmek kendimize yaptığımız bakımla da ilgili diye düşünüyorum kendimi bakımsız hissettiğim zaman güzel de hissetmem

Göreceli oldugum bir konuda telefonun ön ve arka kamerası neden farklı cıkar insan ikisinde anlamıyorum yav.

Hahaha aynen öyle etrafımdaki insanlara soruyorum bu ben miyim böyle mi gözüküyorum diye fotoğraf konusunda takıntılıyım biraz
Ben soramıyorum da :dd
Burun ameliyatı sonrası fark ettim ben..burun deliklerimdeki asimetrikligi selfiede göremiyorken telefonun arka kamerasindan cekip doktora gönderdiğimde revizyon icin 2 gün sonraya gün vermisti

Doğumdan önce çok bakımlıydım kendimi çok beğeniyordum şimdi çok bakımsızım kendimi hiç beğenmiyorum ama dışarı çıkarken makyaj falan yaparım yine eski havam yok bence. Hele şu emzirme sütyeni İle en güzel kıyafeti giysen iğrenç duruyor. Bebiş 6 aylık olsun da hemen diyete başlıcam. Bence göreceli yani

Size katiliyorum bazi kadinlar o kadar guzelki su gibi.herkes tarafindan begeniliyordur

Çok da göreceli değil bence. Slav ırkı kadinlarini çirkin bulan var midir mesela. Ama onlara benzemiyorum diye güzel olmadığım anlamına da gelmiyor. Önceden güzellik takıntım vardı artık bakımlı , temiz ve sağlıklı olduğum sürece gerisini önemsemiyorum. İyi hissediyorsam dışarı da muhtemelen iyi bir enerji veriyorum, muhtemelen güzel bulunuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…