• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guzellık Göreceli midir

Vallahi arkadaşlar acı gerçegi soylemek gerekirse aslında bilime göre beynin güzellik algısı göreceli filan değil. Belli bir simetriyi ve görüntüyü güzel olarak değerlendiriyor. Bununla beraber sosyal medyada güzellik algımızı etkiliyor.
Instagramın dayattıgı (minik kalkık burun, iri dudak, büyük renkli göz, uzun bacak, squatlı popo) güzellik dayatmasına da karşıyım 120 kilo olup kilomla çok mutluyum herkes sevdigi bedende mutlu olsun diye obeziteyi normalleştirenlere de.

guzel görür müsünüz kendinizi her halinizde @
Guzellık takntsı galıba ozellıkle belırlı yas gruplarında fazla oluyor gozlemledgım bu. Tek dert bu degıl hayatmzda ancak insan bu kendnı takıntılarla yiprandiriyor. Guzel goruyorsun kendini ama bi ertesi gun kotu goruyorsun. Tutarsız. Bazen kendıme karsı acımasız elestırıden alamıyorum hıslerımı. Sosyal mecraların guzellık anlayısı sizinde kendınızı begenmenızı etkılıyor mu. Zaten belli yasa geldıgımde gececek bunlar. bıde ben mi arızalıysam gercekten benden kucukler bıle bnden buyuk gorunuo :KK70: ınsan dıyo acaba sorun mu var. Kucukler dahı cocuk gozuyle bakıyor gorunus babında.
Görecelilik böyle bişey değil yalnız. Birine güzel gelen bir şeyin bir başkasına güzel gelmemesi demek. Güzellik algısının insandan insana farklılık göstermesi demek.

Kendimi her halimle beğenemiyorum açıkçası. Yani ne bileyim sivilcelerim varsa kocaman mesela, saçım yağlıysa, veya kendimi kötü hissettiğim bir kilodaysam örneğin, ay çok güzelim diyemiyorum. Ama sosyal medyadaki estetikle gelen güzellik kavramına göre de yaşamıyorum.

Estetiğe karşı değilim. Eğer beni iyi hissettirecekse yaptırırım. Kilo verince, sivilcem geçince mutlu olacaksam bunların üstüne giderim.

Ama sırf bir güruh tarafından güzel bulunup , yapılıyor diye, çok da ayılıp bayılmadığım bir şeyi yapmam.

Yani demem o ki, kendi kriterlerim var güzellikle ilgili. Ona göre hareket ediyorum rahatsız hissettiğimde.

Ancak temel bakım olmazsa olmazımdır. Tüysüz, lekesiz cilt, güzel vücut kokusu, sağlıklı saçlar gibi. Bunlar rutinimdir.
Gercekten doogru neredeyse aynı dusunuyorum dıs dünyadan etkılenmek harıcı. Benım gecmısten gelme sac problemim de var çözümü biraz imkansıza yakın kaçan. O nedenle de sanki dunyaanın bakımını da yapsam halen bakımsızmısım gibi his etmem de en büyük etkendır kendısı:). Yorumlarınızı beğenerek kendimi bularak okudum elinize sağlık :). Dogru bencede estetik girişimi de etkili oluyor ancak demeniz gibi dış dünya kriterlerideğil de kendi beğenilerimize göre hareket etmemiz en onemlısı :)

Kendimi çok beğenirim hatta nazar bile değdiririm kendime. Güzel ve sevimli bulunurum ayrıca. Maşallah diyeyim 🧿🧿🧿

Ama bu aralar iş yerimdeki sıkıntılar nedeniyle yaşlandığını hissediyorum. Eskisi gibi genç ve güzel değilim sanki. Bir de bir sivilcem çıkıyor saçım çok kötü oluyor hemen moralim bozuluyor kendimi çok çirkin hissediyorum, değişken yani.
Nazarladan korusun sizi herkesi hepimizi :) ne hos bir sey bu ancak belli belirsiz duygu durum degisikliklerinin de begenmemeye suuruklemesi çoğumuz da olabilen bir sey eminim guzelliginize. Bnmde gecmisten berı sac sorunum yok çözümü yok gıbı bır sey. En önemlisi her halimizi sevmek

Ben soramıyorum da :dd
Burun ameliyatı sonrası fark ettim ben..burun deliklerimdeki asimetrikligi selfiede göremiyorken telefonun arka kamerasindan cekip doktora gönderdiğimde revizyon icin 2 gün sonraya gün vermisti😁🤦🏻‍♀️
Gülerek okudum ama yanlış anlamayın bu aynı ben sanki :D henüz burnum için gitmedim ama deviasyon ve kemik var yuzume buyuk duruyor. CEVremde yaptırmam gerektıgı konusunda cesaret vermeye calısanlar var. Korkuyorum istemiyorum ama olsan guzelsın diyorlar olursam guzelmısım..:/

Görecelilik böyle bişey değil yalnız. Birine güzel gelen bir şeyin bir başkasına güzel gelmemesi demek. Güzellik algısının insandan insana farklılık göstermesi demek.
SAg olun yorumunuz için inceliginiz için :) elinize sağlık ve elbet cümle anlamı o ancak başlığı öyle açmak vee icerigi kendi duyygularıma göre yazmak istedim :)

Bi de benim geecmisteen gelen saclarımla ilgili problemim de var bu da sağlıyor bunu. :) s
Genetik dökülme bende de var, ne yapsam günü kurtarmaktan ibaret. Zaten tombiş yüzlüyüm, cansız saçlar nahoş duruyor. Ama bunca olumlu şey kısmet etmiş yaradan, kafama istediğim kadar kıl koymadı diye de canımı sıkacak değilim 😂 malzeme bu kardeşim neysek oyuz 😂

Vallahi arkadaşlar acı gerçegi soylemek gerekirse aslında bilime göre beynin güzellik algısı göreceli filan değil. Belli bir simetriyi ve görüntüyü güzel olarak değerlendiriyor. Bununla beraber sosyal medyada güzellik algımızı etkiliyor.
Instagramın dayattıgı (minik kalkık burun, iri dudak, büyük renkli göz, uzun bacak, squatlı popo) güzellik dayatmasına da karşıyım 120 kilo olup kilomla çok mutluyum herkes sevdigi bedende mutlu olsun diye obeziteyi normalleştirenlere de.
E sen de haklısın gibi duruyor şimdi :D bu simetri konusunu da okumustum. Biliyor musun fazla asimetrik bi insanımdır. Bu yüzden bu konuyu okuyunca incinmiştim içten 😂.. amma dogru yani duzeltilmesi gerekilen bi durum varsa halledilmeli sağlık konusunda cunku ben böyle iyiyim derken saygıdıgınız etkenlerden bazısı sağlığa zarar verebiliyor dediğiniz kriterler olarak.

Genetik dökülme bende de var, ne yapsam günü kurtarmaktan ibaret. Zaten tombiş yüzlüyüm, cansız saçlar nahoş duruyor. Ama bunca olumlu şey kısmet etmiş yaradan, kafama istediğim kadar kıl koymadı diye de canımı sıkacak değilim 😂 malzeme bu kardeşim neysek oyuz 😂
Ya ne hos konustun:D bana kirpik de konmadı galiba :D kıl yetmezliği çekmeye basladım. Ama dogru ya bi kıl için hayata kıl olmaya degmez. Ancak bi suredir kelliğime yüzümün asimetrisine boyumun yerden bitme olmasına takığım:D

Ya ne hos konustun:D bana kirpik de konmadı galiba :D kıl yetmezliği çekmeye basladım. Ama dogru ya bi kıl için hayata kıl olmaya degmez. Ancak bi suredir kelliğime yüzümün asimetrisine boyumun yerden bitme olmasına takığım:D
Yaa sorma Rusya’da yaşıyorsun da kısa boylu olman göze batacak 😂 bu arada 38 yaşına geldim kirpiklerim de yıprandı yıllar içinde. Eskiden ne kadar uzun kirpikler böyle derlerdi, çok beğenirdi herkes. Hayatın gerçekleri bunlar maalesef

Hem göreceli hem değil.
Yeni bir öğretmen geldi okulumuza mesela
İlk günden beri herkesin dikkatini çekti özellikle kadınların😂
Cidden çok güzel kadin.
Saçı başı yüzü fiziği.
Bu kadına birinin güzel değil deme ihtimali aşırı zayıf.
Ozendim ayıp olar mı :D. Bazen ozeniyorum mu kıskanıyorum mu anlamıyorum ki :D. Vip diyorum öylelerine. En ön sıra vip hd kalite. Tabi hayatını bilemeyiz ama :D hey gidi hayat kimine karpuz yedirdin kimine kelek. Herseye sükür ya bizim dert sandıgımız hayat başkasına rahatlık gelir. Ama yine de özeniyorum :D gizlemiyorum da

Yaa sorma Rusya’da yaşıyorsun da kısa boylu olman göze batacak 😂 bu arada 38 yaşına geldim kirpiklerim de yıprandı yıllar içinde. Eskiden ne kadar uzun kirpikler böyle derlerdi, çok beğenirdi herkes. Hayatın gerçekleri bunlar maalesef
Bana kimse büyüyünce böyle oluyo demedi kiiiiiiiiiiiii 😂 ben sandım ooo misler gibi acıcaz öyle kalıcaz doğru bikere robot değiliz yaşamın izlerini tasıyan güzel canlılarız herseye sükür. Her halinle guzel olduguna eminim :). Hahaha sorma kıyafetlerin içinde de kayboluyorum :D vahim

Güzellik görecelidir evet. Ama ben güzellikten ziyade aura ile cok ilgilenirim. Karsımda bi icim su dedigim, begendigim, dibimin düstügü kadına sürekli bakarsam baka baka doymus ve o güzellik bi yerden sonra bana sıradan gelir. Ama kalıcı olan sey auradır. Enerjisel aura cok etkiler beni.

Güzellik bana göre de göreceli bir kavram 🤷🏻‍♀️
Ayrıca bende kendimi güzel yada tatlı bulurum. Falan Filan Falan Filan 'ın da dedigi gibi güzel hissetmek kendimize yaptığımız bakımla da ilgili diye düşünüyorum ☺️ kendimi bakımsız hissettiğim zaman güzel de hissetmem 🙄
Bakın simdi sayenizde sebebi anladım :D bakım konusunda eksikliğim demek kı. Saclarımla ılgılı duzelmeyecek bi sorunum var. Ne kadar bakım yapsam sacım yüzünden kelim diye bakımsız gorunuyorum. O yüzden bende bosverdim:D. Sanırım buyuk neden bulundu hahahahah elinize sağlık :D

Gülerek okudum ama yanlış anlamayın bu aynı ben sanki :KK70: henüz burnum için gitmedim ama deviasyon ve kemik var yuzume buyuk duruyor. CEVremde yaptırmam gerektıgı konusunda cesaret vermeye calısanlar var. Korkuyorum istemiyorum ama olsan guzelsın diyorlar olursam guzelmısım..:/
Gül gül yarasın komik zaten😄 burnun büyük durması olayını cenenin geride oldugu faktorunun etkilemesi diye bir durum var.Alında geride olabiliyor.Birde cevresel cesaret degilde kendin o cesareti icinde hissetmelisin.Bana olmadan once de güzeldin simdide diyorlar mesela.Ama ben asla olmadan once begenmiyordum slfjdkg.

Güzellik görecelidir evet. Ama ben güzellikten ziyade aura ile cok ilgilenirim. Karsımda bi icim su dedigim, begendigim, dibimin düstügü kadına sürekli bakarsam baka baka doymus ve o güzellik bi yerden sonra bana sıradan gelir. Ama kalıcı olan sey auradır. Enerjisel aura cok etkiler beni.
Bu da dogru. Aurası düsük kisilerle dunya guzeli olsa da olmaz buna da katılıyorum aura ve uyusmak onemli. Bu aura da keendiliginden olusan bi sey galiba

Back
X