• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÜZELLİK TAKINTISI

gulbelalidir

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2023
180
303
23
30
Merhaba kızlar. Konuya nasıl gireyim bilemiyorum açıkçası. Kendimde 1-2 senedir farkettiğim bir şey var; güzellik takıntısı. Çevremde çok beğenilen biriyim, ben de kendimi çirkin bulmam ancak iş hayatımda, sosyal ortamlarda diğerlerine göre daha güzel bulunmak istiyorum. Sanki güzel olmazsam mutlu olamam, güzel bulunursam başka hiçbir şeyi dert etmemem gerekir gibi düşünüyorum. Amacım dikkat çekmek kesinlikle değil, hatta bazen görünmez olmak bile istiyorum, ortamlarda aşırılıklarım yoktur. Anlattıklarımı sadece içimde yaşarım. Küçüklükten kalma bir şey diye düşünüyorum, ya başkalarıyla karşılaştırılmak(güzellik olarak) ya da fazla eleştiriden kaynaklı diye düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabilirim sizce? Çünkü içten içe güzelliğin geçici olduğunu ve bunun çok sığ bir düşünce olduğunu biliyorum.

Güzelliğinizle ilgili çok fazla övgü almış olmalısınız ki aksini düşünemez olmuşsunuz :)
Bir kadın bakımlı olmalıdır, bakımlı olursa kendisini her an güzel görür.. Dışı gibi içini de süslemeli tabi ki.. Aynada gördüğünüz haliniz güzelse mutlusunuzdur.

Güzelliğinizle ilgili çok fazla övgü almış olmalısınız ki aksini düşünemez olmuşsunuz :)
Bir kadın bakımlı olmalıdır, bakımlı olursa kendisini her an güzel görür.. Dışı gibi içini de süslemeli tabi ki.. Aynada gördüğünüz haliniz güzelse mutlusunuzdur.
Bu olabilir. Bazen sadece saçımı toplayıp çıkmak istiyorum ama bu şekilde sevilip kabul edilmeyeceğimi düşünüyorum. Bana bunu düşündüren sebebi arıyorum aslında.

Çok saçma ya,cidden çok saçma.
Sizin mesajınız üzerine genele hitap edeyim: yahu arkadaşlar bunun altında büyük ihtimalle psikolojik bir şey yatıyor. Bunu küçümsemek, dalgaya almak ne kadar doğru gerçekten? Ben bunu yenebilmekten bahsediyorum lütfen yapıcı yorumlar yapalım.

Sizin mesajınız üzerine genele hitap edeyim: yahu arkadaşlar bunun altında büyük ihtimalle psikolojik bir şey yatıyor. Bunu küçümsemek, dalgaya almak ne kadar doğru gerçekten? Ben bunu yenebilmekten bahsediyorum lütfen yapıcı yorumlar yapalım.
Dalga geçmiyorum,belli ki bunun çözümünü size biz sunamayız.Tedavi görmeniz daha uygun olacaktır.

İyi bi duş alın, kendinize bi çay demleyin, ayna karşısına geçip sen dünya üzerindeki tek güzel değilsin, kendini bunlarla kandırmaktan vazgeç, güzellik dediğin şey görecelidir diyin.
Hatta daha sert olsun, sen güzel falan değilsin iki sivilce çıkarsa görürsün diyin.

Altında psikolojik bişey yattığını düşünüyorsanız buraya yazmak yerine tedaviye başlamak daha mantıklı değil mi? Burada seksen milyon çeşit kadın, kafa yapısı, bakış açısı var. Bir çoğumuz da psikolog ya da psikiyatrist değiliz. Gelecek cevaplar az çok belli yani.

Bendeki de benzer takıntı olabilir mi bilmiyorum ama evden çok güzel olduğumu düşünmeden çıkamıyorum. Geç kalsam bile aynada çok güzel olana kadar evden çıkmıyorum. Sor bakalım ne değişiyor diye kimse dönüp bakmıyor bile dayılar hariç 😆
Eskiden okulda güzellikle ilgili çok zorbalığa maruz kaldım bundan olabilir.

Ben ugrassam da güzel olamayacagimi bildigimden saatlerimi harcamiyorum baktim dışı düzeltemiyorum bari icimi düzelteyim dedim. Bunun icin kisisel gelisim kitaplari okudum maneviyata yöneldim törpülemek istedigim özelliklerim üzerinde çalısıyorum.Eskiden aynaya bakip burnum yamuk dislerim yamuk guzel degilim vs diye kendimi üzerdim fotihraflarda asla dislerimi göstererek gülmezdim simdi gülüyorum gerek yokmus kabullendikten sonrasi daha güzel 😇

Back
X