• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Guzguzeli'nin Doktorunun Verdiği Diyet Listesi

qulquzelii

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
99
4
298
Merhabalar.

80 kiloyla diyete başlıyorum doktor kontrolunde. Diyet listem elimde fakat anlamadığım şey var listemle ilgili.
Bilgili olan arkadşalar yorumlarını esirgemezse sevinirim, yanlış bişey yapmak da istemiyorum. Doktoruma ulaşamıyorum. İşte diyet listem

sabah 9:30

Açık sekersiz çay veya bitki çayı
2 dilim beyaz peynir
1 haslanmıs yumurta
3 ince dilim kepek ekmeği

ara öğün 12.00

1 porsiyon meyve
yarım su bardağı süt veya yoğurt

Öğle

3 servis kaşığı sebze yemeği
yarım kase yoğurt
yağsız salata
1 servis kaşığı makarna veya pilav
1 kase çorba
1 ince dilim ekmek

ara öğün 17:00

1 porsiyon meyve

Aksam 19:30

1 kase çorba
2 köfte büyüklüğünde et, balık veya tavuk eti
2 yemek kasığı sebze yemeği
yarım kase yoğurt
yağsız salata
2 ince dilim ekmek

ara öğün

1 porsiyon meyve

şimdi benim sormak şstediğim şu. kahvaltıda sorun yok. öğle yemeğinde
ve aksam yemeğindeki öğünler fazla geldi bana.

acaba öğle yemeğinde istersem sebze yemeği istersem pilav çorba mı yicem yoksa hepsini mi ?

aksam öğününde de aynı. çorba et salata istersem de çorba sebze yoğurt ekmek mi anlamadığım bu ?

biraz uzun oldu kusura bakmayın cevap verenlere şimdiden teşekkürler. Sağlıklı günler.

sana çok fazla geliyor , aslında çok fazla değil :)

yarım kase yoğurt
yağsız salata
1 kase çorba
1 ince dilim ekmek

istersen bunların hepsini yiyebilirsin, ya da istediklerini yersin. ben de 5-6 yıl önce doktor kontrolünde böyle bir diyet uygulamıştım. hem tok tutuyor, hem de kiloyu gayet rahat veriyorsun. mesela ben salatanın üzerine yoğurt koyardım. çorba her seferinde yemezdim gibi.. ama fazla diye düşünme :))

sana çok fazla geliyor , aslında çok fazla değil :)

yarım kase yoğurt
yağsız salata
1 kase çorba
1 ince dilim ekmek

istersen bunların hepsini yiyebilirsin, ya da istediklerini yersin. ben de 5-6 yıl önce doktor kontrolünde böyle bir diyet uygulamıştım. hem tok tutuyor, hem de kiloyu gayet rahat veriyorsun. mesela ben salatanın üzerine yoğurt koyardım. çorba her seferinde yemezdim gibi.. ama fazla diye düşünme :))

sonunda bir cevap veren çıktı ya :) çok teşekkür ederim cevabın için inşallah işe yarar.

cnm çorba yerine pilav pilav yemezsen çorba içe bilirsin dr. bana verdiği listede oyle ıdı sordum oda pilav yersen çorba yeme çorba yersen pilav yeme demıstı he bırde yada ekmeği çıkar pilav ve çorba yiyebilirsin demişti

Merhabalar.

80 kiloyla diyete başlıyorum doktor kontrolunde. Diyet listem elimde fakat anlamadığım şey var listemle ilgili.
Bilgili olan arkadşalar yorumlarını esirgemezse sevinirim, yanlış bişey yapmak da istemiyorum. Doktoruma ulaşamıyorum. İşte diyet listem

2 dilim beyaz peynir
1 haslanmıs yumurta

ara öğün 12.00

1 porsiyon meyve

Öğle

yarım kase yoğurt
yağsız salata
1 kase çorba
1 ince dilim ekmek

1 porsiyon meyve

1 kase çorba
yarım kase yoğurt
yağsız salata
2 ince dilim ekmek

ara öğün

1 porsiyon meyve

acaba öğle yemeğinde istersem sebze yemeği istersem pilav çorba mı yicem yoksa hepsini mi ?

aksam öğününde de aynı. çorba et salata istersem de çorba sebze yoğurt ekmek mi anlamadığım bu ?

biraz uzun oldu kusura bakmayın cevap verenlere şimdiden teşekkürler. Sağlıklı günler.

bütün diyetisyeneler böyle veriyo galiba bana da böyle bi liste vermişti

sonunda bir cevap veren çıktı ya :) çok teşekkür ederim cevabın için inşallah işe yarar.

rica ederim.. işe yarayacak kesinlikle diye düşünüp istikrarlı uygularsan işe yarar :) bu arada bnm doktorumun verdiği bir kitapçık vardı.. mesela orada 1 dilim ekmek = 2 yk pilav, ya da 1 dilim ekmek= 3 yk makarna ya eşit gibi listeler vardı. Böylece kendine göre seçenekler hazırlayabiliyorsun. Sana sadece bu listeyi mi verdi cnm?

rica ederim.. işe yarayacak kesinlikle diye düşünüp istikrarlı uygularsan işe yarar :) bu arada bnm doktorumun verdiği bir kitapçık vardı.. mesela orada 1 dilim ekmek = 2 yk pilav, ya da 1 dilim ekmek= 3 yk makarna ya eşit gibi listeler vardı. Böylece kendine göre seçenekler hazırlayabiliyorsun. Sana sadece bu listeyi mi verdi cnm?

evet sadece bu listeyi verdi. ek olarak verdiği birşey yok.

annem de gitmişti ona verilen listede böyleydi bir kişi yazmış fotokobiyle çoğaltıyorlar galiba:))banada fazla gelmişti ki zaten annem bunu uygulamadı kafasına göre yaptı o daha mantıklı:))

bence açlık durumunuza göre yiceklerinizi seçebilirsiniz diye düşünüyorum zira ben öle yapıyorum:))))))

2 tane diyetisyene gittim aşağı yukarı aynı listeyi verdi. ben bu diyeti harfiyen uyguladım ama hiç kilo veremedim. diyetisyenlere 1000 lira falan ödedim. cüzdanım hafifledi.

Merhabalar.

2 dilim beyaz peynir
1 haslanmıs yumurta

ara öğün 12.00

1 porsiyon meyve

Öğle

yarım kase yoğurt
yağsız salata
1 kase çorba
1 ince dilim ekmek

1 porsiyon meyve

1 kase çorba
yarım kase yoğurt
yağsız salata
2 ince dilim ekmek

ara öğün

1 porsiyon meyve

günde 6 dilim ekmek var arkadaşım 6 dilim ekmekle nasıl zayıflanır bence ekmeği hiç tüketme yada sadece kahvaltıda 1 dilim ye.

Bence ekmeğı sakın tamamen kesme ama azalt sabahları bır dılım kepek ekmegı aksamlarıda bır dılım wasa ekmegı tuket yeterlı olur bence her ogun tuketmen gerekmıyor

Bu dr.lar boşuna okumadi arkadaslar bende diyetisyene gittim 2 ayda buna benzeyen diyetle 10 kilo kadar verdim sporlada birlestirincede 42 bedenden 38.5 bedene düstum hemde listemde günde 3+3+3 =9 dilim ekmekle ama pilav makarna yoktu onlari yersen ekmegi az yememi söyledi bir ögün et haslama yada ızgara bir ögün sebze ama pişirmeye dikkat etmek lazim bugun star melekte bir adam vardi 6 ayda 32 kilo vermis bu tip bir diyetle yiyerek zayiflamak en iyisi bencekilo veremeyenlerde bir sorun olmali
Forumda #diyetisyenden başarılı geçen 1 ay # paylaşimimdan listeme ulaşabiirsiniz

Back
X