Anti-Aging Gzellk iin doal formller

Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma

eylul77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.322
33
Güzellik İçin Doğal Formüller


Kırışıklık önleyici reçete

Muz kırışıklıkları önlemek için mükemmel bir yoldur.



Muzun 1/4'ünü kem kıvamına gelene kadar iyice ezin. Tüm yüzünüze sürerek 15-20 dakika bekleyin, daha sonra ılık su ve ardından da soğuk suyla yıkayın. Nazik bir şekilde kurulayın.


Ev yapımı saç spreyi

Bir limonu doğrayın (eğer saçlarınız kuru ise portakal kullanın). İki bardak su ile kaynatın. Su yarı yarıya azalana kadar kaynatmaya devam edin. Soğutun ve sprey şişesine boşaltın. Buz dolabına koyun. Eğer çok sert olduysa biraz su ilave edebilirsiniz. Buz dolabı dışında iki haftaya kadar saklamak için bir çay kaşığı alkol ilave edin.


Kırışıklık giderici

Yeşil çekirdeksiz üzüm. Günümüzün en pahalı kremlerinin temel maddesi!



Tüm yapmanız gereken bir üzümü ikiye bölerek yüzünüze ve boynunuza sürmeniz. Kazayağı çizgilerinize ve ağız kenarlarındaki çizgilere sürdüğünüzden emin olun. Yirmi dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın ve kurulayın.



Her gün tekrar edin. Göreceksiniz uygulamaya başlamadan önceki o eski ve çirkin çizgilerinizi bulmak oldukça zor olacak!



Her gün en az sekiz bardak su içmeyi, vitamin A açısından zengin olan havuç, ıspanak ve kereviz gibi sebzeleri tüketmeyi unutmayın. Eğer yapabilirseniz her gece mutlaka 8 saat uyuyun.


Güneş lekelerinden kurtulmak için

Bu reçete güneş altında uzun süre kalma sonucu oluşan lekelenmeleri yok etmesi açısında da oldukça etkilidir..



Malzemeler:
Yumurta beyazı
Bal



İşlem:
Geniş bir kapta yumurtanın beyazını ve balı iyice çırpın. Yapışkan bir hal alana kadar çırpmaya devam edin. Yanık izinin olduğu bölgeye beş dakika uygulayın. Ardından yumuşak bir sabunla yıkayın. Bazen yüzü ılık suyla yıkamak cildin güneş yanığının yüzde oluşturduğu komplikasyonu tetiklememek için tavsiye edilebilir.


Parlak ve ışıltılı bir cilt için



Malzemeler:

Yulaf unu
Bal
Yoğurt
Yer fıstığı



İşlem:
Bir kapta yulaf unu ve balı iyice karıştırın. Koyu bir kıvam elde etmek için gerektiği kadar yulaf unu ilave edin. Yoğurt ve yer fıstığını da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Krem kıvamına gelince yüzünüzün her tarafına sürün, beş dakika bekletin. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


Yüz temizliği ve inatçı kirler için



Malzemeler:
Salatalık suyu
Süt



İşlem:
Salatalığın suyunu meyve sıkacağı ile çıkarın. Yüzünüzü temizlemeye yetecek bir miktar alın ve süt ile karıştırın. Temizleme pamuğu ile yüzünüzü güzelce silin. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın.


Yüzdeki fazla yağlar ve sivilcelerin büyümesini önlemek için



Malzemeler:
1/3 bardak kakao
3 çorba kaşığı krema
1/3 bardak olgun papaya
1/4 bardak bal
3 çorba kaşığı yulaf unu



İşlem:
Kakao ve kremayı bir kapta karıştırın. Olgun papayaları ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin. İyice karıştırdıktan sonra yulaf ununu ilave edin ve hamur kıvamına getirin. Yüzünüze uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın. Bu karışımı yüzünüze hergün uygulayabilirsiniz.


Yağlı ciltler için harika bir çözüm

Limon doğal bir temizleyici, üzüm cildi yumuşatıcı ve yumurta sıkılaştırıcı.



Malzemeler:
Üzüm
Limon
Yumurta beyazı



İşlem:
Üzüm suyunu bir kap içerisine sıkın. Limonu kesin ve suyunu aynı kap içerisinde karıştırın. Yumurtanın beyazını da ilave ederek iyice karıştırın. Yüzünüze sürerek 20 dakika bekletin. Yüzünüzde hafif bir kızarıklık hissederseniz merak etmeyin bu yumurtanın beyazından kaynaklanmaktadır. Yüzünüzü daha sonra sıcak suyla yıkayın.


Kuru ciltleri nemlendirme



Malzemeler:
Bal

Limon
Ayçiçek yağı



İşlem:
Limon suyunu bir kap içerisine sıkın. Daha sonra bal ve sıvı yağı ilave edin. 10 dakika süreyle yüzünüze uygulayınız ve ılık suyla yıkayın.


Cilde parlaklık kazandıran yüz bakım maskesi



Malzemeler:
Bal kabağı dilimi
Yumurta sarısı
Süt



İşlem:
Bir kap içerisinde rendelenmiş balkabağını, yumurta sarısını ve sütü iyice karıştırdıktan sonra yüzünüze sürerek 30 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.


Cildinizin parlak ve mükemmel olması için



Malzemeler:
Bal
Süt



İşlem:
Süt ve balı bir kap içerisinde iyice karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.


Vücudunuzun ve cildinizin canlanması için reçete



Malzemeler:
Nane yaprakları
Badem



İşlem:
Badem ve nane yapraklarını suyla birlikte ezerek karıştırın ve hamur haline getirin. Vücudunuza sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Daha sonra yıkayın.


Yüzdeki lekelenme ve ton farklarına karşı



Malzeme:
Havuç



İşlem:
Meyva sıkacağında havuç suyunu çıkartın. Yüzünüze ve yüzünüzdeki leke ve pigmentasyon olan bölgelere uygulayın. Berrak ve iyi bir ton da cilt için her gün uygulayın.


Koyu koltuk altları ve boyun için çare



Malzemeler:
Limon
Salatalık
Turmeric



İşlem:
Limon suyu ve salatalık suyunu karıştırın. Bir tutam turmeric ile karıştırın. Boynunuza ve koltuk altlarınıza uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.


Yüzdeki tüyler için



Malzemeler:
Yumurta beyazı
Şeker
Mısır unu



İşlem:
Yumurta beyazı, mısır unu ve şekeri karıştırın. Yapışkan bir hamur kıvamına geldikten sonra karışımı yüzünüze uygulayın. Kuruduktan sonra sıyırıp alın. Haftada üç veya dört kez uygulayın.


Yağlı ciltler için yağ ve siyah noktaların temizlenmesi, yağ salgısının kontrol altına alınması



Malzeme:
Elma



İşlem:
Elmaları ince dilimler halinde keserek yüzünüzü yumuşak bir şekilde ovalayın.


Esnek ciltlerin toparlanması ve kırışıklık tedavisi



Malzeme:
Olgun Muz



İşlem:

Muzun 1/4 kadarını krem kıvamına gelene kadar ezin. Tüm yüzünüze yayarak 15-20 dakika bekleyin. Sıcak suyla yıkadıktan sonra soğuk suyla yıkayın ve kurulayın.


Siğilleri doğal yolla yok etme



Malzeme:
Karnabahar



İşlem:
Karnabaharı iyice sıkarak suyunu çıkartın ve siğil düşene kadar hergün uygulayın.


Doğal cilt beyazlatma



Malzemeler:
Portakal kabuğu
Süt



İşlem:
Portakal kabuklarını güneş altında kurutun. Kurutma işlemine toz haline getirebileceğiniz kıvama gelene kadar devam edin. Toz haline getirdiğiniz portakal kabukları ile sütü karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın. 25 dakika bekledikten sonra yıkayın ve bunu hergün veya gün aşırı uygulayın.


Parlak ve canlı ve renkli bir cilt için



Malzemeler:
Domates suyu
Bal



İşlem:
Domates suyu ile balı karıştırın. Yapışkan kıvama gelince yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15 dakika sonra yıkayın.


Doğal yolla cildi nemlendirme



Malzemeler:
2 çay kaşığı domates suyu
4 çay kaşığı süt kesmiği



İşlem:
2 çay kaşığı domates suyu ile 4 çay kaşığı süt kesmiğini kremsi bir hal alana kadar karıştırın, yüzünüze uyguladıktan 20 dakika sonra ılık suyla yıkayın.


Yüzdeki lekeleri ve inatçı kirleri temizleme



Malzemeler:
Bir tutam bira mayası
2 çay kaşığı lahana suyu



İşlem:
Lahana yapraklarını kesin ve herhangi bir meyva sıkacağında suyunu çıkartın. 2 çay kaşığı suyu bir çimdik bira mayası ile karıştırın. Yüzünüzün tamamına sürdükten sonra 20 ila 30 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın.


Ciltteki renk farklılıklarını, ölü hücreleri yok etme, cilde doğal parlaklık kazandırma



Malzemeler:
1 çorba kaşığı arpa unu
1/2 çorba kaşığı ıhlamur suyu
1 çorba kaşığı bal



İşlem:
Bir çorba kaşığı arpa unu ile yarım çorba kaşığı ıhlamuru karıştırın. Ardından balı da ilave ederek yüzünüz ve boynunuza uyguladıktan 20 dakika sonra ılık suyla yıkayın. İyi bir sonuç elde etmek için hergün tekrarlayın.


Cildi yenileyerek genç ve parlak bir görünüm elde etme



Malzemeler:
Ananas suyu
Havuç suyu



İşlem:
Ananas suyu ve havuç suyunu karıştırın. Pamuklu bir bez yardımı ile yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra ılık suyla yıkayın. Bu işlemi istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz.


Cildi sakinleştirme ve stresden uzaklaştırma



Malzemeler:
Süt kesmiği
Salatalık



İşlem:
Salatalığın suyunu çıkarttıktan sonra kesmik ile karıştırın ve yüzünüze uygulayarak 30 dakika bekletin. Suyla yıkayın. Bu işlemi istediğiniz sıklıkta ve özellikle stres dolu bir günün ardından uygulamanız size oldukça faydalı olacaktır.


Beyaz ve açık renk ciltler için



Malzemeler:
Hindistan cevizi suyu
Ananas suyu



İşlem:
Hazır malzemeleri değil doğal malzemeleri kullanın. Hindistan cevizi suyu ile ananas suyunu karıştırın, makyaj malzemesi yardımı ile yüzünüze uygulayın. Karışımın cildiniz tarafından emilimini ve kurumasını sağlamak için 20 dakika yüzünüzde tutun. Suyla yıkayın ve kurulayın.


Ciltteki lekeler ve ölü hücreleri giderme



Malzemeler:
1/2 çay kaşığı süt tozu
1/4 çay kaşığı yumurta akı
1/2 çay kaşığı limon suyu



İşlem:
Yarım çay kaşığı süt tozu, çeyrek çay kaşığı yumurta beyazı ve yarım çay kaşığı limon suyunu kremsi bir durum alana kadar karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza bolca sürerek 20 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayın ve kurulayın.


Kuru cildi doğal yolla nemlendirme



Malzemeler:
Yumurta sarısı
Zeytin yağı
Limon suyu



İşlem:
Yumurta sarısı, limon suyu ve zeytin yağını iyice karıştırarak kremsi bir hal alınca yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 10 dakika beklettikten sonra su ile yıkayın. Bu karışımı istediğiniz sıklıkta kullanabilirsiniz.


Sivilceye neden olan yağlı cildi büyük oranda temizlemek



Malzemeler:
Yulaf ezmesi
Yumurta beyazı



İşlem:
Yumurta beyazı ile yulaf ezmesini kremsi bir hal alana kadar karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza bolca uygulayın. 20 dakika yüzünüzde tuttuktan sonra su ile yıkayın. Yapabildiğiniz ölçüde sık yapın ve yatmadan önce yapın
 
Kabak: Bir adet kabağı soymadan pişirin. Soğuduktan sonra alın ve soğutun. ıçine 1 tatlı kaşığı zeytin yağı katın. Bu karışımı ezin ve yüzünüze sürün. 20 dakika sonra ılık su ile temizleyin. Canlı bir cilt elde edeceksiniz.

Patates: Rendeleyin ve içine bir çay kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yarım çay bardağı da pastorize olmayan süt ilave edin. Bu karışımı maske olarak yüzünüze sürün. Bunun en büyük özelliği yaz boyunca günlerce cildinizde yer eden kahverengi güneş lekelerini yok etmesi.

Maydanoz: Bir bahçeden maydanuzu kökleriyle birlikte alın. Üç-dört kök maydanozun köklerini yaprakları ile birlikte beş dakika 1 bardak suda (çeşme suyu değil hazır aldığınız bu ile) kaynatın ve soğumaya bırakın. ıçine çeyrek limonun suyunu sıkın. Cildiniz için güzel bir besleyici.. Bu su ile günde iki kez (sabah akşam) cildinizi bir pamuk yardımı ile silin. Elde ettiğiniz karışımla sabah akşam silin.

Bezelye: Bebek gibi bir ten için bezelyeden yararlanın. Bezelyede B1 ve C vitaminlerinin haricinde protein, lif ve folik asit bulunuyor. Bir avuç tane bezelyeyi iyece ezin. ıçine üzüm pekmezi katıp bulamaç yapın. Bir yumurtanın akını ekleyin. Bir iki damla zeytinyağı bir tutam yulaf unuyla birlikte yine karıştırın. Bu maske cildi besler, canlandırır.

Elma: Elma maskesini sakin ihmal etmeyin. Deriye çok yararlı. En önemli özelliği hem normal hem de kuru ciltler için iyi gelmesi. Bir orta boy elmayı rendeden geçirin. Bir kaşık bal koyun. Bu maskeyi on dakika sonra silin. Elmayı sütte de pişirebilir, sadece (soğuduktan sonra) sütlü lapa haline gelen haliyle de sürebilirsiniz.

Zencefil: yağlı cilt için: 1 çay bardağı zeytinyağı içine bir çay kaşığı zencefil ilave edin. burada iki saat bekletin. Yüzünüze parmağınızla bu sıvıyı sürün. . (Gözlerinize ve altlarına sürmeyin) Bir saat sonra pamukla temizleyin. Ardından sabunlu su ile yıkayıp yağların gitmesini sağlayın. Uygulamadan sonra pırıl pırıl bir cilde sahip olacaksanız.

Yağlar: Lavanta yağı, biberiye yağı ve gülyağı da kırışık ciltler çok fayda sağlıyor. düzgünleştirir. Tabi yağların saflık derecesi ve katkısız olması da önemli..
 
X