Habersiz bir başkasının paletini açmak ne kadar dogru

Bazı yorumlarda görümceyi nasıl haklı gösterebiliriz diye özel bir çabaya girilmiş sanki. Kural basit, merakından çatlasan da patlasan da başkası adına gelmiş bir paketi açmazsın, açamazsın. Hele hele bunun üzerinden ortalık karistirma ya da şaka yapma hakkını kendinde goremezsin. Şüphelendiğin bir durum oluştuysa çekersin abini/kardeşini ne oluyor diye sorarsın en fazla. Mesafeni koy bence de konu sahibi, gerek yok onca sıkıntı arasinda bu insanların kahrını çekmeye.
Bazı arkadaslar oraya gıttıyse açar bişey olmaz gıbı yorumlarda bulundu ama acılmaz
Kaldıkı esımın ismi yazıyor hem pakette hem faturada
İş yerıne yollama imkanı yoktu kendusıın anlıyorum o konuda onu
Ne olursa olsun acıp bide abısıne camur atıp onun üzerınden bana geyık yapmamalıydı
Esıme soylemwm gerwkırdı ama soylemedım
Kızmaktan zıyadr uzulur ıncınır adam
Bebımde kardesım benı kocamı aldaracak potabsıyelde gorup geyık yapsa ben bıle uzulurum

Terbiyesiz, seviyesiz.
Hadi açtın kutuyu, hemen o şekilde mesaj atmak nedir.
Olabildiğince mesafeli olun, yüz vermeyin.
Zaten ağzının payını vermişsiniz. Çokta iyi etmişsiniz.

Terbiyesiz, seviyesiz.
Hadi açtın kutuyu, hemen o şekilde mesaj atmak nedir.
Olabildiğince mesafeli olun, yüz vermeyin.
Zaten ağzının payını vermişsiniz. Çokta iyi etmişsiniz.
Paket vs bahane ama abısıne camur atıyor resmen sırf benı sevmıyor dıye
Engelledım kendısını
Esımede bagsetmedım akdım kolyeyı bır guzel taktım

Paket vs bahane ama abısıne camur atıyor resmen sırf benı sevmıyor dıye
Engelledım kendısını
Esımede bagsetmedım akdım kolyeyı bır guzel taktım
Zaten en çok o kısım dikkatimi çekti. Hadi gelini sinir etmek istiyorsun da sen kendi abine nasıl böyle bir iftira atmaya çalışırsın.
Değişik insan ya. Ortada hiçbir şey yokken, insan abisi için karısını aldatıyor gibi bir söz söyler mi.

Zaten en çok o kısım dikkatimi çekti. Hadi gelini sinir etmek istiyorsun da sen kendi abine nasıl böyle bir iftira atmaya çalışırsın.
Değişik insan ya. Ortada hiçbir şey yokken, insan abisi için karısını aldatıyor gibi bir söz söyler mi.
Bide devamli kikir kikir smile attı
Empatı yap degıl mı ben gülüyomuyum yani

Paketin üstünde eşinizin ismimi yaziyor? Eğer, yazmiyorsa acmasi normal...
Size sacma mesaj atmasi ve süprizi bozmasi cok çocukça ama bence genel olarak takmayin bu kişiyi. Siz engelledikce vs. Devam edecek çünkü...

Ben şahsen... heee abin beni boynuzluyor dur sana kargoyla kina gönderim derdim peşine smiley eklerdim

Hiç bir hatanız yok.
Bunların tek sebebi kıskançlık.
O patavatsız görümcenizden uzak durmanızı tavsiye ederim.
Düşman başına bile diyemeyeceğim bir tip anladığım kadarıyla.
Kendi çöplüğünde debelensin boşverin.

Ben olsam görüşmek istemediğimi açık açık söylerdim. Kendi kardeşim de olabilirdi bu kişi. Terbiyesiz insanlara tahammül edemiyorum.

E
Paketin üstünde eşinizin ismimi yaziyor? Eğer, yazmiyorsa acmasi normal...
Size sacma mesaj atmasi ve süprizi bozmasi cok çocukça ama bence genel olarak takmayin bu kişiyi. Siz engelledikce vs. Devam edecek çünkü...

Ben şahsen... heee abin beni boynuzluyor dur sana kargoyla kina gönderim derdim peşine smiley eklerdim
Evet iki adet ti birde
Hem faturada hemde kargolandıgı pakette ismi vardı
Konu o degıl ki
Bir insan birini sevmiyor diye abısıne nasıl camur atar

Yani öyle olsa bile bir başkasının paketi açılmamalı
Belki adam kendine don aldı :)
İnsanlar artık sınırlarını bilmiyor, kardeşi bırakın eşinize ait bir paketi bile izinsiz açmanız eskiden ayıp sayılırdı, ki bunca yıllık evliyim gelen kargo paketinin içinde ne olduğunu bilmeme rağmen eşimin adına gelen paketleri açar mısın mune demedikçe açmam, o da bana gelenleri asla açmaz.

E

Evet iki adet ti birde
Hem faturada hemde kargolandıgı pakette ismi vardı
Konu o degıl ki
Bir insan birini sevmiyor diye abısıne nasıl camur atar

Bazilari yaşının insani değil. Bence bu insani fazla takma...
Sana zarar.
O şuanda seni sinirlendirdigi icin keyif yapiyordur kesin...

İnsanlar artık sınırlarını bilmiyor, kardeşi bırakın eşinize ait bir paketi bile izinsiz açmanız eskiden ayıp sayılırdı, ki bunca yıllık evliyim gelen kargo paketinin içinde ne olduğunu bilmeme rağmen eşimin adına gelen paketleri açar mısın mune demedikçe açmam, o da bana gelenleri asla açmaz.
Evet bende bundan bahsedıyorum
Birde resmen seni boynuzluyor korktu senden paketı buraya gonderdı dedı
Yani hem iftira , hem insanların ozelıne mudale var
Oraya gelmişse gelmiş , babasının evi sonucta
Hadı actın baktın içinde kart var
Caktıtma en azından en azından bu kadar tefbiyesizsın onu belli etme degıl mi

Bazilari yaşının insani değil. Bence bu insani fazla takma...
Sana zarar.
O şuanda seni sinirlendirdigi icin keyif yapiyordur kesin...
Brnce esıme soyleyıp , esımı doldurup onun üstğbe salmamı bekledi
Het zaman ki gıbı aglayıp zırlayacaktı ve suclu ben olacaktım
Cok sınırlendım ama esıme yansıtmadım
Haliyle planları yattı

Kendisine gerekli cevabi verin, mesafe koyun gorusmeyin. Bu meseleyide esinize soylemesenizde hafizanizdan silinmesin gun gelir yeri gelir vurursunuz hepsinin yuzune..

Evet bende bundan bahsedıyorum
Birde resmen seni boynuzluyor korktu senden paketı buraya gonderdı dedı
Yani hem iftira , hem insanların ozelıne mudale var
Oraya gelmişse gelmiş , babasının evi sonucta
Hadı actın baktın içinde kart var
Caktıtma en azından en azından bu kadar tefbiyesizsın onu belli etme degıl mi
Haklısınız, yetiştiğim kültüre göre başkasına ait paketlere, mektuplara, hatta notlara bile açılıp bakılmaz, kargo adresi olarak kayınpederinizin adresini gösterebilirsiniz, paket oraya gitti diye açma hakları yok, kolye yerine eşiniz sizin için çok özel ve yalnızca ikinizin görmesi gereken bir sipariş vermiş olabilirdi.
Belki abartılı bir tanımlama olacak ama bana ait bir paketin kurcalanması çamaşır dolabımı kurcalamakla eşdeğer, onu yapan çamaşırlarımı da kurcalar çünkü.

Back
X