• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Habersiz misafir

Eşinizi uyarın bundan sonra ani gelecek olan misafir için konuşacagı sözleri hazirlasin :)
Bu aksam evde degiliz
Işim uzayacak bu aksam eve geç gelirim
Yada baska bir misafirimiz var sizi yarın aksam agirlayalim ....gibi

En azindan hazirlikli olursunuz.bende hiç sevmem ani gelen misafiri çünkü bazi insanlar hem habersiz gelir hemde hersey dört dörtlük olsun ister

Günaydın arkadaşlar
Şimdi dertmi bu diyeceksiniz ama çok sinir oldum .Az once esim aradi iste kendisi aksama misafir var dedi.Nasil yani dedim çünkü çalışıyorum birde iki aile gelecekmiş.Kizdim bende tartıştık çünkü bunların hanımlarıyla bende tanışıyorum insan bir beni arar,yada ne biliyim çalıştığımı biliyorlar .Eşimde e napiyim bisey diyemedim diyor .Bari yarına davet etseydin dedim en azından bugün evi toparlarım yarında biseyler hazırlardım.Ya belki bana abartıyorsun diyeceksiniz ama bütün hafta çalıştım nasıl olsa haftasonu yaparım diyede evi üstten geçtim.Ayy ne hazırlasam bunlara çaya gelicez demişler nerden baksaniz bir 10 kişi var bunlar .Öyle işte .Cabuk ,pratik ne yapsam .Çaya demişler ama bizden yaşca büyüklerde bir aile .Kafam nasıl karışık.
abartmıyorsun
eşin düşüncesiz

marketten hazır börek ve hazır pasta alın bence. a101 de bi börek var diyette olmasam her gün yieyeceğim. kendiniz evde açmışsınız gibi. tepsi böreklerinden değil. daha küçük paçanga böreği tarzı...

Abartiyorsunuz ya alt tarafi cay.
Esiniz evi toplasin,siz ikram hazirlayin. İkram dedigim de cerez kek falan. Cayin yanina yemegin ustune kimse borek salata yemez

Günaydın arkadaşlar
Şimdi dertmi bu diyeceksiniz ama çok sinir oldum .Az once esim aradi iste kendisi aksama misafir var dedi.Nasil yani dedim çünkü çalışıyorum birde iki aile gelecekmiş.Kizdim bende tartıştık çünkü bunların hanımlarıyla bende tanışıyorum insan bir beni arar,yada ne biliyim çalıştığımı biliyorlar .Eşimde e napiyim bisey diyemedim diyor .Bari yarına davet etseydin dedim en azından bugün evi toparlarım yarında biseyler hazırlardım.Ya belki bana abartıyorsun diyeceksiniz ama bütün hafta çalıştım nasıl olsa haftasonu yaparım diyede evi üstten geçtim.Ayy ne hazırlasam bunlara çaya gelicez demişler nerden baksaniz bir 10 kişi var bunlar .Öyle işte .Cabuk ,pratik ne yapsam .Çaya demişler ama bizden yaşca büyüklerde bir aile .Kafam nasıl karışık.
Pizza söylersin. Eve gittiğinde sadece çay demle ve ortalığı toparlamaya çalış. Çalışıyorsun. Çok fazla şey beklemesinler.

Ev yemeği yapan yerlerden börek, kısır, patates salatası falan hazırlatabilirsin. Veya büyük marketlerin şarküteri bölümünde açık çeşit çeşit meze var onlardan al evde kaplara koy. Bir keresinde haftaiçi banada geldi çat kapı işten çıkıp koştur koştur böyle yapmıştım evde borcamlara koydum mezeleri kimse anlamadı :olamaz: Eve gidince hemen süpürge aç ortalığı topla. Yetişirsin.

Eşinizin size sormadan hareket etmesi olmamış bi de çalışıyormuşsunuz bu konuyu geniş zamanda uzun uzun konuşun bence size danışmadan misafir kabul etmesin
Ben çalışmıyorum evdeyim ama eşim asla bana sormadan kabul etmez ne bize gelecekleri ne de bizim gideceklerimizi planımız varmı ben bilmiyorum bi eşime sorayım der sağolsun ben tamam dersem plan yaparız
Çaya geliyorlarsa hiç kasmayın kendinizi hazır kuru pasta alın yanına ekler falan minik olanlardan (çok kurtarıcı oluyor ) eğerki vaktiniz kalırsa bi kek çırpın bi de makarna salatası oldu bitti işte

aksam caya geleceklerse cok bırsey yapmaya gerek yok aslında
kek börek ve kurabıye olsa yeterlı
yemek sonrası sıze caya geleceklerınden tok olacaklar zaten
gunduz caya gelecek olsalardı kısır börek ve kek yapabılırsınız derdım.

Kek yapın. Yanına da yufkadan börek. Bir de makarna salatası. Kendileri de tatlı vs getirirse ondan da koyarsınız. Yahut hic vakit bulamam derseniz sadece kek ve hazır kuru pasta.
Bana göre ikram bolluğu ve evin gıcır gıcır temizliği degil muhabbet ve hoş karşılanma önemli. Gelenler sizin çalıştığınızı biliyor zaten belki de aşırı ikram zahmetine girmeyin diye söylememiş olabilirler. Zira günümüzde ikram ve çeşit durumu da fazlasıyla abartıldi zaten.

Esini net dille uyar bir daha ki sefere..esimle konusayim size donerim..desin
Kafasina gore misafir kabul etmesin

Ikramliklara gelince pastaneden birseyler aliverin tamamdir.
1 saat erken cikin isten gerekirse evi supurun toz alin bitti

kocanızı aradılar madem kocanız buyursun hazırlasın..

tabiki elinize yapışmaz ikram hazırlamak ama belki eviniz müsait değil, belki gününüzde değilsiniz modunuz düşük..insanların biraz anlayışlı olması gerekir, eşiniz de size sorup öyle dönüş yapabilirdi onlara.

Annemede çok ani misafir gelirdi. Ararlar, yarım saate de gelirlerdi. Yufka alır tavada peynirli maydanozlu bi börek yapardı. Yanına bi kek, bide patates salatası, hazırda tatlı alırdı. Mis gibi çaylık hazırlardı 40-45 dakikada.

Pratiğiniz varsa 1 saatte ev dahil halledersiniz her şeyi merak etmeyin.

al benden de o kadar, haberim olunca en azından sabah cıkarken herseyı toplamaya çalışıyorum, ama bu durumda direk ev ne haldeydi diye düşünürüm, umarım erken çıkıp halledersiniz...

Arkadas lar sagolun elim çabuktur ikramda sıkıntı olmaz sadece bizden büyükler normalde yaşıtlarımız gelince daha rahatım.Hani hafifmi olur gibisinden şaşırdım.Benim derdim ev :rolleyes:valla bütün hafta cocuklarlarla nasıl çıkıyorsak öyle giriyoruz .Bazen yemek yapmaya bile halim kalmıyor bırakın ev toplamayı.Tek umudum bugün işten biraz erken çıkabilmek .

Kek yapın. Yanına da yufkadan börek. Bir de makarna salatası. Kendileri de tatlı vs getirirse ondan da koyarsınız. Yahut hic vakit bulamam derseniz sadece kek ve hazır kuru pasta.
Bana göre ikram bolluğu ve evin gıcır gıcır temizliği degil muhabbet ve hoş karşılanma önemli. Gelenler sizin çalıştığınızı biliyor zaten belki de aşırı ikram zahmetine girmeyin diye söylememiş olabilirler. Zira günümüzde ikram ve çeşit durumu da fazlasıyla abartıldi zaten.
Evet aynen katılıyorum size, bir değil iki değil, bir tabağa 5 çeşit hazırlanıyor, o kadar olmasada olur. Samimiyet muhabbet arka planda kaldı.

Arkadas lar sagolun elim çabuktur ikramda sıkıntı olmaz sadece bizden büyükler normalde yaşıtlarımız gelince daha rahatım.Hani hafifmi olur gibisinden şaşırdım.Benim derdim ev :rolleyes:valla bütün hafta cocuklarlarla nasıl çıkıyorsak öyle giriyoruz .Bazen yemek yapmaya bile halim kalmıyor bırakın ev toplamayı.Tek umudum bugün işten biraz erken çıkabilmek .
Aaa çocuklar da varsa o zaman hiç uğraşmayın. Alın kuru pasta yanına da kuruyemiş cayın yanına tamamdır. Evi ancak toparlarsınız zaten. Ben çocuk yok diye düşünerek yazmıştım.

Ne güzel işte, son anda haberli olduğu için bir şey hazırlamanız gerekmez, evi toplayın ve kuruyemiş, hazır pasta vs alın.
Yarın gelseler 2 gününüz gidecek hazırlıkla.

Muhtemelen fazla birşey hazırlamayın diye akşam çaya geleceğiz demişlerdir. Hazır su böreği, bulabilirseniz sarma, bir iki çeşit kurabiye çerez meyve bence yeter.

Önemli olan muhabbet ve güler yüz. Daha fazlasını beklemezler sanırım. bekleyen de bir daha gelmesin zaten. rahat olun.

Back
X