- 28 Haziran 2022
- 495
- 433
- 23
- 36
- Konu Sahibi ucanhayaller
-
Oooo daha büyük sıkıntı yedi kaçtı diyorlarBen bir kere bi misafirliğe gitmiştim ama kisa bir misafirlik planlamiştim cokta bayildiğim bir yer degildi. Yemek saati olmamasina rağmen (evlerinin duzenini bilmiyorum gerci) sofra hazirlanmaya başladi ben kalkmak istedim doğal olarak ama bir israr kiyamet illa yiyecekmişim salmiyorlar. Bu duruma agresif yaklaşmadim oturdum yemek yedik artik yemekler bitti sofrada sohbet kismina geçildi filan bir turlu kimse kalkmiyor. Artik dedim gidecegim gitmem gerek. Yiyip kaçmak ne ayipmiş yine soylenmeye başlamislardi hayatimin şokunu yasayip ustune kavga etmiştim.
Yemek yiyip cok oturmadan kalkinca da bazilarina sıkıntı oluyor sanirim
Oooo daha büyük sıkıntı yedi kaçtı diyorlar
Ya işte insandan insana değişiyor ,ben şahsen çok severim yiyip kaçan misafir ahshalflladkhagshBen bir kere bi misafirliğe gitmiştim ama kisa bir misafirlik planlamiştim cokta bayildiğim bir yer degildi. Yemek saati olmamasina rağmen (evlerinin duzenini bilmiyorum gerci) sofra hazirlanmaya başladi ben kalkmak istedim doğal olarak ama bir israr kiyamet illa yiyecekmişim salmiyorlar. Bu duruma agresif yaklaşmadim oturdum yemek yedik artik yemekler bitti sofrada sohbet kismina geçildi filan bir turlu kimse kalkmiyor. Artik dedim gidecegim gitmem gerek. Yiyip kaçmak ne ayipmiş yine soylenmeye başlamislardi hayatimin şokunu yasayip ustune kavga etmiştim.
Yemek yiyip cok oturmadan kalkinca da bazilarina sıkıntı oluyor sanirim
Kendinden taviz verme bence, ailem yıllarca kafamı didklemiş anormalsin diye. Birkaç yıldır aslında gayet normal olduğu imu keşfettim onlarla görüşmeyi kesince… hiç hiç takmayacaksın. Sen memnunsan, kimseye de zarar vermiyorsan normaldir. Ayrıca tuhaf kelimesini bir yargı olarak değil nötr uyarıcı olarak algıla, tuhaf olmak iyi geya kötü değil. Desinler geçsinlerKariyerim için bir sınava hazırlanıyorum. Bu süreçte de sosyal hayatım olabildiğince minimuma düştü. Bir iki gün önceden haber edilmediyip aynı gün plan yapılıp arandığımda katılmıyorum. Mesela iftardan bir kaç saat önce hadi bize gelin iftara diye aradılar. Ailem tamam dedi. Ben gidemeyeceğimi söylediğimde hem kendi ailem hem de karşı taraf çok abarttığımı konuşmuş. Sistemli planlı olmayı seviyorum. Böyle değişik değişik çok örnek oluyor. Bir daveti katılamayacağımı söylediğimde ardından nir sürü şöyle böyle denilmesinden sıkıldım. Yoğun olduğum bilindiği halde plansız davetleri onu da geçtim gitmeyince binbir nasihayleri beni bayıyor. Böyle durumlarda siz ne yapıyorsunuz
İnsanın başkalarına olduğu kadar kendisine de saygısının olabileceği ve bu doğrultuda da yaptığı planları gerçekleştirmek isteyeceğini kabul etmek istemiyorlar. Gelemeyeceğini nedeniyle birlikte açıklasanda ısrarlı şekilde tekrar etmek sonra yine kabul görmeyince triplenmeye başlıyorlar. İlaa bana yalan söyle davranışı yaptıkları. Bana açıkça gelemeyeceğini söyleyen kimseye darılmam da zorlamam da. Öncesinde haber vermek de mutlaka adetimdir. İnsan yorgun olabilir, keyfi olmaz, ya da sırf canı bir yere çıkmak istemediği günü olur daveti kabul etmez. Teklifine icra edemeyeceğimiz insanlar hakaret etmişiz gibi triplere giriyor bende bunu anlamıyorum. Başka bir gün plan yapılır alınacak kırılacak bir şey yok aslındaBir postta da yazdım buraya yine yazayım. Siz hayatınızı bu toplumda geçiriyorsunuz. İskandinav ulkesinde yasasaniz ok. zaten ailenin davranışı zorbaca. Yani evrensel kurallara göre sizin yaptığınız doğru.
Bu toplumda işler değişik, bir insanın prensiplerinin olması kabul pek görmüyor. Yapis, yapış ilişkiler var. O yüzden yalan söylemek diye bir çözüm bulunmuş. Arada sırada gördüğünüz hayatınızda birincil öneme sahip biri değilse yalan soyleyeceksiniz, hayatınızda önemi varsa sınır cizeceksiniz. Aa gelmeyi çok isterim ama halsizlik var, covid miyim acaba deyin? Gözümde arpacık çıktı, totom kaşınıyor vs vs
Kibarca gelemeyeceğimizi söylesek de reddedilmiş hissi yaşıyorlar sanırm. Plan bana sorulmadan yapılmış sonuçta müsait olmama ihtimalimiz var. Müsait olmayabileceğimizi de düşünmeliler aslındaKişisel bir durum bu tamamen.
Düzenli bir insan değilim ama gün içinde ne yapacağımı en azından bir gece önceden belirlerim. Yine de esnetebileceğim bir durum varsa(yemeği her türlü yiyeceksem ve istediğim saatte oradan kalkabileceksem)ve karşı tarafı seviyorsam giderim. Yoksa teşekkür ederim başka zaman önceden planlayalım bugün uygun değilim derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?