hacdan gelen amca yüzük verdi bende aldim, yanlis nerede?

xxxCanKizxxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
998
87
118
mrb arkadaslar,

ablalarim size birsey sormak istiyorum...kendimi cok salaf saf hissediyorum suan...

bugün isten cikdiktan sonra yolda bir arkadasimi gördüm...cok samimiyizdir be birlikte yürüdük sonra vedalastik ama markette tesadüfen yine gördük birbirmizi...neyse ki ödemeyi yaparken kasadaki yasli amcayla (bakkalin sahibi) arkadasim konusuyordu hacdan gelmis amca. Babam da market dükkan sahiblerini cok iyi tanir (meslegi geregi)...etrafdada taniniyorum...neyse bu amca yüzük getirdi ikitane bi arkadasima bide bana "alin size hac hediyesi" dedi tam da uydu yüzükler bunlar son tamd auydu demekki sizin nasibinizmis dedi. ben önce kabul etmedim tonton aksacli dedenin hediyesini ama ssanirim arkadasimdan secmemek icin bana da getirdi ve terslemis gbi oluyorum diye kabul ettim tsk ederek...

of simdi kendimi cok kötü hissediyorum anneme de anlattim o da neden aldin salak dedi...bende ama anne ayip olcakdi dedim oda "erkekden bisey alinmaz hele taki asla!" dedi...arkadasin alirsa alsin sen alma dedi...

simdi kendimi cok kötü hissediyorum...bi yandan insanlari kirmamak icin yaptiklarim...tabiii durum baskasydi annemin zannettiginden ama iste...:44:

ben bunda bir yanlışlık göremedim hacdan gelenler takı,tesbih ,eşarp getirirler çevrelerine dağıtırlar
bir genç tektaş vermemiş hacı amca yüzük vermiş hediye olarak

Son düzenleme:
20lik 30luk 40lık biri olsa neyse de, tonton dede diyorsunuz. üstelik durduk yere değil, hacca gidip gelmiş diye veriyor. anneniz de siz de yanlış düşünmüşsünüz, art niyet ya da ters bir durum yok. allah kabul etsin amcanın ziyaretini.

Dedeye genç erkek muamelsi neden yapmış ki anneniz anlayamadım.
Bence burada yanlış birşey yok ki.
Anneniz biraz paranoya yapmış

İyide bunda yanlış birşey yokki,hacca gidenler hediye olarak yüzük,kolye,basörtüsü,tesbih gibi ürünleri getirirler hediye olarak geçen senede benim de tanıdıgım bir amca hem bana hem de anneme yüzük ve kolye hediye etmişti şimdi bu olayın nesini yanlış anlıyalım

Bunda yanlis birsey yok. Ben de olsam seve seve alir, tesekkurumu ederdim amcaya. Ne kadar nazik hareketler bunlar. Annen bazi degerlerini ya bilmiyor ya da kaybetmis galiba.

Niye hemen sapikliga vurmus isi anlamadim. Sorun amcada degil, o guzel bir davranis sergilemis. Sorun, bunun bile altinda kotu niyet arayan annende bence.

bunun neresinde yanlışlık var anlamadım.kusura bakmayın anneniz biraz abartmış.dediğinize göre yaşlı ton ton bir dedeymiş.genç bir erkek olsa hadi neyse.hacdan getirdiği yüzüğü vermiş dede görenler duyanlar bunda ark niyet arayacağını sanmıyorum.

Aman gören de altın alyans verdi sanacak
Annen yüzüğü altın sandı galiba
Alt tarafı hacda gelen yüzük ne var bunda :2:
Adam temiz kalple vermiştir art niyet arayıp kalbinizi bozmayın bence
Hacıdan gelenler yüzük tesbih hurma eşarp namazlık gibi hediyelikler getirir.Bu çok doğal.
Doğal olmayan hacıdan yüzük kabul edilmez anlayışı bana göre

amca böyle düşünüleceğini bilse verırmıydı hiç yüzük falan

iyilik yapmak istemiş bu şüpheyı hak etmemiş bence

Adamcağız size özel tektaş almamış ya, adettendir hacca gidenlerin dönüşte çevresine bu tarz şeyler dağıtmaları, hatta birsürü dağıtacakları için yurtdışından seçerek almazlar bu tarz ufak hediyeleri gitmeden önce Türkiyeden toptan alırlar. Yani yanlış anlamanız gereken bir durum değil, sadece o an orda denk geldiğiniz için verilen ufak bir ikram.

annene hayret ettim.

yaşlı bir adam hac hediyesi olarak bir yüzük vermiş.senin de dediğin gibi arkadaşından ayırmamak için iyi niyetli düşünüp sana da vermiş.

hakkında art niyetli düşünülmesini hiç hakketmiyor.

annenin bir de sana salak demesi zannedersin genç bir erkek tek taş yüzük verdi.

adam elini mi okşadı denetme bahanesiyle naptı.günaha giriyorsunuz bence böyle.tedbirli olmakla insan olmayı karıştırmayalım

genç erkegin yuzugunu kabul etmek evlenmek demekdir zaten
e bu adam seni kari almayacagina gore annen sonuna kadar haksiz .. annelik duygusuyla seni korumaya çali$iyor olabilir ama bu kadarida biraz abarti ..

anne ne soyle evlenmeyi du$undugumde yuzukden once senle tani$tirrim korkma anne de :))

ba$ka bi anlami falan mi varki bizim bilmedigimiz
gecen gun bi kom$um oteki arkada$in verdigi biçagi eline almadi , biçak Masaya kondu sonra kom$u aldi , kesici alet direk elden alinmazmi$
sebebinide sordum oyle derler dedi yani kocakri uydurmasi :))
sizdede buna benzer bi durum mu varki
anne yuzuge bizim gozumuzle bakmiyor olabilir

Yazık amcacık hediye veriyim demiş ne var bunda? Bu hep olur yani hacdan gelenler bir çok hediye getirir ve en yaygını da yüzüktür. Anneniz bunu nasıl bilemez.

Burda ne kötülük olabilir ki yaşı kaç olursa olsun hacdan gelen biri hediyeler dağıtır ne var bunda.Niyetler kötü olmasın illa altında birşey ararsak herşeyde buluruz.

bende yanlis bise dusunmuyorum..ne var yuzuk getirilir hediye verilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…