haddini bilmeyen 1. derece akraba sürüsü

Birinci derece dediğinize göre anne ve babanızdan bahsediyorsunuz.

Ben olsam anne babamı ve kardeşlerimi idare etmeye çalışırdım. Gerisinin müdahalesini önleyecek bir cevap verebilirdim ama.
yengelerim malesef dayı eşi. hep iç içe olunca 1. derece gibi geldi bana

Benim ailemdede vardı böyle densizler herşeye burnunu sokanlar, ben muhatap olmayı kestim. Kafam rahat. Ama eşimin annesi hepsini solda 0 bırakır. Herşeyin içinde, her konuda fikir sahibi, herşeyi o bilir. Eşimin hatırına susuyorum. Eşim olmasa arada onunlada diğer çok bilmişler gibi muhatap olmazdım.
Rabbim ıslah etsin. düzelir inşaalah karışmayı bırakır. Rabbim sabrınızıda versin

Valla bende bu sorunu çözemedim bu tür şeyleri annemlere anlattığımda abartıyorsun, büyütüyorsun diyorlar. Ne bileyim bende çok sinir oluyorum böyle şeylere. Dertte yanamıyoruz anlamadım. Görüşmeyi kes gitsin.

sizinde hayatınızda olur olmadık sorulmayan konulara dahi herşeye kendi fikrini söyleyip kendi kendine tavır takınan 1. derece akrabalarınız varmı?

korona var diye misafirliğe gitmiyorum. ANLAYIŞ 0 LAF MİLYON tane
işe gitmek zorunda olan eşimle ayrı odada yaşıyormuymuşum ayrı odada yaşamıyosam bende dışardaymışım zaten. sanane hadsiz. herkese karşı böyle bi karaktersiz. bıktım bıktım.
işe mecburi çıkanla keyfi misafirlik yapan aynı şeymi ?

dağ başına çıkıp tek yaşamak istiyorum.

başka bir taneside ramazan mukabelesini bir uygulama üzerinden okucakmış. teklif etti sende katıl ben okucam diye buraya kadar sağolsun.
bende "teşekkür ederim ama kendim okucam hem hızlanırım hem alışkanlık kazanırım inşaalah" dedim.
CEVAP: evde okunmuyorki siz okuyabiliryomusunuz bravvvoo uygulamayı indir yükle kendinde istersen ayrı başlarsın

bu nasıl hadsizlik..
tam diyorum Allah rızası için insanları seveyim. sabredeyim ama zaten evde patlamışım birde böyle saçmalıklarla uğraşıyorum.insanları hiç özlemedim.

dağ başına çıkıp çekirdek minik ailemle yaşamak istiyorum. haksızmıym?
Çok haklısınız. Bu cahillikle biz bu hastalığı nasıl atlatacağız bilmem. Böyle insanları çok duyuyorum malesef ve duydukça bu günlerin biteceğine dair umutlarım tükeniyor.

İyi evimizde çalışan insan var diye sokağa inip asfaltları yalayalım sonuçta dışarıyla teması olan biri var önlem almaya gerek yok

sizinde hayatınızda olur olmadık sorulmayan konulara dahi herşeye kendi fikrini söyleyip kendi kendine tavır takınan 1. derece akrabalarınız varmı?

korona var diye misafirliğe gitmiyorum. ANLAYIŞ 0 LAF MİLYON tane
işe gitmek zorunda olan eşimle ayrı odada yaşıyormuymuşum ayrı odada yaşamıyosam bende dışardaymışım zaten. sanane hadsiz. herkese karşı böyle bi karaktersiz. bıktım bıktım.
işe mecburi çıkanla keyfi misafirlik yapan aynı şeymi ?

dağ başına çıkıp tek yaşamak istiyorum.

başka bir taneside ramazan mukabelesini bir uygulama üzerinden okucakmış. teklif etti sende katıl ben okucam diye buraya kadar sağolsun.
bende "teşekkür ederim ama kendim okucam hem hızlanırım hem alışkanlık kazanırım inşaalah" dedim.
CEVAP: evde okunmuyorki siz okuyabiliryomusunuz bravvvoo uygulamayı indir yükle kendinde istersen ayrı başlarsın

bu nasıl hadsizlik..
tam diyorum Allah rızası için insanları seveyim. sabredeyim ama zaten evde patlamışım birde böyle saçmalıklarla uğraşıyorum.insanları hiç özlemedim.

dağ başına çıkıp çekirdek minik ailemle yaşamak istiyorum. haksızmıym?
Buraya yazdıklarınızı o insanların yüzüne söylediğinizde rahat edeceksiniz emin olun

kontor cimriliğinden telefon kullanmıyolarki :):):) whatsapptan car car yazıyolar.
Daha iyi :) Cevap aynı. Hiç değiştirmeyin ona soru sormayın. İyi misin, işler nasıl, şunu yaptınız mı yok , soru sormak yok. Siz de kısa cevap ardından işim var diyor kapatıyorsunuz. Hatta bildirimlerini sessize alın

Rabbim ıslah etsin. düzelir inşaalah karışmayı bırakır. Rabbim sabrınızıda versin
Vallahi delirtecek beni neredeyse. Hamile olduğumu kimse bilmesin dedim, önceden bi düşüğüm var zaten. Herkese yaydı, en son WhatsAppta paylaşmış bebeğin ultrason videosunu. Yanlışlıkla yaptım dedi. Bugün gitmiş torunum ve ben diye bişey paylaşmış saçma sapan. Daha doğmayan bebekle ilgili benden çok hayal kuruyor, az kaldı dellenmeme.

"Fikrini sorduk mu?" lafını çok severim ben. Ondan sonra bi açıklama geliyor "Ben şöyle düşünmüşdüm sana iyilik yaramıyor" filan gibisinden, "İyiliğini istedik mi?" diyorsun böyle bi kalıyorlar. Çohzel oluyor. :KK45:

Sonra şöyle diyorsun mesela "Sana ne?"
Sonra şu da güzel "Hayatın çok mu sıkıcı?"
Şu da fena değil "Kolonyayı az kullan az"

Sıkıntı şundan kaynaklanıyor, kendileri sınır bilmiyor ama siz de ayıp olur vs diye tüm gereksiz sorulara zamanında cevap verdiyseniz, devamını getirmişlerdir . Ben 11 yaşındayken şort giydim diye teyzem ve dayım sürekli laf soka soka beni tiksindirmişlerdi. Annem size ne, çocuk benim çocuğum demişti. Sonraki yıllarda sürekli kendi aralarında biri bir şey anlattığında, sıkıntısı olduğunda suratlarını eğip “ vallahi böyle olmazdı, eğer şunları şunları yapmasaydın” tarzı yorumları duyunca, kendimle alakalı hiç bir soruya cevap vermemeye, konuşurlarken sessiz kalmaya başladım. Görüştüğümüzde çok samimiyiz ama sorulara yine cevap vermiyorum, anneme de izin vermiyorum ve çok şükür kafam rahat. Siz bilgi paylaştıkça, sizin paylaştıklarınız başkaları tarafından konu haline gelir. Mesela sizin eşinizin dışarı çıkıp gelmesi, aynı evde karantina olayına hiç yorum yapamazlar. Siz zorunda plduğunuz için eşinizi kabul edeceksiniz ama ek kendinizi tehlikeye atmak zorunda değilsiniz.

Çok haklısınız hemde çok , benim ailemde herkes birbirine karşı saygılıdır herşeyi ben bilirimcilik yapmazlar ki okumuş kültürlü insanlar genelde .. eşimin ailesi için aynı şeyi söyleyemiycem hem görgüsüz ve cahiller ama herşeyi onlar bilir en iyi onlar anlar herseyden sormasan bile bulaşırlar , yanlarında birşey konuşmasan da onlar sorarlar ve aptalca fikirlerini belirtirler ..
hepsi mi aynı olur ya çok mu merak ediyoruz sanki sizin düşüncelerinizi diyemiyosun

Dibine kadar haklısınız.Hâd, hudut, sınır bilmez insanlar.Onlara hiçbişeyken herşeyi üzerlerine vazife ediniyorlar.

Back
X