haddini bilmeyen 1. derece akraba sürüsü

Çok şükür ben çekirdek ailemle dağın başında yaşıyorum. Dert yok tasa yok. Allah sağlığımızı almasın elimizden.

Ama önceden akrabalara yakın, kaynanaya yakınken sürekli bi sorun olurdu. O stres bana yeter de artardı.

Çağırırlar gitmezsin küserler. Gidersin bi lafını cımbızla çeker dedikodunu yaparlar. Duyarsın gider hesap sorarsın çirkef diye adını çıkarırlar. Aramazsın aramıyo derler. Gitmezsin gelmiyo yabani derler. En sonunda terkettim hepsini kurtuldum. Sukur Allahım.

Az insan cok huzur. İsterse babamın oglu olsun. Yakınlık beklenti demektir. Beklentiler üzer.

Zaten dağ başında çekirdek aileyle kalmak istediğiniz 1. dereceden akrabalar. Yani anne baba ve çocuklar
2. dereceden akrabalar da dedeler,torunlar ve kardeşler.
Sizin bu sevmediginiz tayfa 3. Dereceden akrabalarınız.
Çok yakın olmasanız da olur.
Benim de sevmediğim akrabalar vardı. Gitmeye gitmeye,aramaya sormaya, geldiklerinde evde olmaya olmaya benimle aralarını kesmiştim. Tavsiye ederim.
Siz her söylediklerine cevap verir,her telefonlarını açar, sık sık ziyaret ederseniz araya mesafe sokmaniz zor olur.
Gitmeye gitmeye unuttur kendini. Başarabilirsin.
Aradıklarında inatla açmamakla başla.
Bol sans

Ben de bi sok oldum bu hadsiz ler terbiyesizler anaya babaya mi yaziliyor diye, neyse ki dereceler karismis.

Ya ben cok he he ciyim galiba, bir de muhabbeti sevmedi isem aninda keserim, bahane bile bulmam, birkac gun sonra belki musait degildim yazarim. O yuzden sanirim bana pek saran olmuyor. Ornegin bu mukabele konusunda he bakayim deyip gecseniz olabilir daha stressiz olursunuz.

sizinde hayatınızda olur olmadık sorulmayan konulara dahi herşeye kendi fikrini söyleyip kendi kendine tavır takınan 1. derece akrabalarınız varmı?

korona var diye misafirliğe gitmiyorum. ANLAYIŞ 0 LAF MİLYON tane
işe gitmek zorunda olan eşimle ayrı odada yaşıyormuymuşum ayrı odada yaşamıyosam bende dışardaymışım zaten. sanane hadsiz. herkese karşı böyle bi karaktersiz. bıktım bıktım.
işe mecburi çıkanla keyfi misafirlik yapan aynı şeymi ?

dağ başına çıkıp tek yaşamak istiyorum.

başka bir taneside ramazan mukabelesini bir uygulama üzerinden okucakmış. teklif etti sende katıl ben okucam diye buraya kadar sağolsun.
bende "teşekkür ederim ama kendim okucam hem hızlanırım hem alışkanlık kazanırım inşaalah" dedim.
CEVAP: evde okunmuyorki siz okuyabiliryomusunuz bravvvoo uygulamayı indir yükle kendinde istersen ayrı başlarsın

bu nasıl hadsizlik..
tam diyorum Allah rızası için insanları seveyim. sabredeyim ama zaten evde patlamışım birde böyle saçmalıklarla uğraşıyorum.insanları hiç özlemedim.

dağ başına çıkıp çekirdek minik ailemle yaşamak istiyorum. haksızmıym?
Akraba akrep maalesef bazıları hariç..

Oyle yapanlara oyhhhh neymıssınızzz sızene arkadas dıyorumm. Gorusmek ıstemıyorum bu kadar neyını anlamıyorsunuz vırusude kapacaksam esımden kaparım sızden degıl derdım ben olsam. Ikıncısınıde neden evde okunmuyormua gosterıs yapma otur evınde oku bak nasıl okunuyor de yada agzının ustune kurekle vur bıdaha vur hıc tahammulum yok boyle ınsanlara delırıyorum

sizinde hayatınızda olur olmadık sorulmayan konulara dahi herşeye kendi fikrini söyleyip kendi kendine tavır takınan 1. derece akrabalarınız varmı?

işe gitmek zorunda olan eşimle ayrı odada yaşıyormuymuşum ayrı odada yaşamıyosam bende dışardaymışım zaten. sanane hadsiz. herkese karşı böyle bi karaktersiz. bıktım bıktım.

başka bir taneside ramazan mukabelesini bir uygulama üzerinden okucakmış. teklif etti sende katıl ben okucam diye buraya kadar sağolsun.
bende "teşekkür ederim ama kendim okucam hem hızlanırım hem alışkanlık kazanırım inşaalah" dedim.
CEVAP: evde okunmuyorki siz okuyabiliryomusunuz bravvvoo uygulamayı indir yükle kendinde istersen ayrı başlarsın

bu nasıl hadsizlik..
tam diyorum Allah rızası için insanları seveyim. sabredeyim ama zaten evde patlamışım birde böyle saçmalıklarla uğraşıyorum.insanları hiç özlemedim.

Dağ başında yaşamaya gerek yok büyük şehirler dağ başı gibi zaten, komşu komşunun umrunda değil, ama kasaba köy sakıncalı binbir türlü dedikodu ve yakın ilişki ve mahalle baskısı mevcut

Haklısınız ama bunu genellemek lazım. Böyle bir akım başladı sosyal medyada paylaşıyorlar görüyorum İnsanlar kötüdür, kitaplar en iyi dostlardır gibi yazıları. İnsan nefreti oluşturmamak lazım, insan sevgisi olsun yüreğimizde, her insan bir değildir.

bu nasıl hadsizlik..

Sizinle akraba olmak çok zor gerek. Her şeyi hadsizlik olarak nitelendiriyorsunuz sanırım. Merak ettim ailenizden birisi nasılsın diye sorunca, ayyy hadsize bak sanane nasılım falan diyor musunuz

Zaten dağ başında çekirdek aileyle kalmak istediğiniz 1. dereceden akrabalar. Yani anne baba ve çocuklar
2. dereceden akrabalar da dedeler,torunlar ve kardeşler.
Sizin bu sevmediginiz tayfa 3. Dereceden akrabalarınız.
Çok yakın olmasanız da olur.
Benim de sevmediğim akrabalar vardı. Gitmeye gitmeye,aramaya sormaya, geldiklerinde evde olmaya olmaya benimle aralarını kesmiştim. Tavsiye ederim.
Siz her söylediklerine cevap verir,her telefonlarını açar, sık sık ziyaret ederseniz araya mesafe sokmaniz zor olur.
Gitmeye gitmeye unuttur kendini. Başarabilirsin.
Aradıklarında inatla açmamakla başla.
Bol sans

Ayrı şehirdeyim. Evlendim geldim başka şehre. En son aradığımda hayatımı ona göre düzene sokmamı istedi resmen. Aylar sonra mesaj attı yine ona göre ayarlancaktı herşey. Bu seferde gittiğinden beri aramıyosun oldu birsürü saydırmış. Şu korona günlerinde evde sabırla durmaya çalışırken moralim aşırı derecede bozuldu. Kavga etmek değil niyetim yaptıklarını onu niye sevmediğimi söylesemde kabul etmicek hiçbirini. Şu an bi yürüyüş iyi giderdi :(

Sizinle akraba olmak çok zor gerek. Her şeyi hadsizlik olarak nitelendiriyorsunuz sanırım. Merak ettim ailenizden birisi nasılsın diye sorunca, ayyy hadsize bak sanane nasılım falan diyor musunuz

Bu kastettiğim insanın nasıl biri olduğunu nerden biliyorsunuz?? Karşılıklı olsa birşeyler canıma minnet. 25 yıllık yengem evine 25 kere adım atmamışımdır. Ama eltisine anneme her hafta gelir en az3er çeşitt iki öğün karnını doyırmazsan suratı gör. Kuru kek yaparsan küçümsemeyi gör sonra gel beni eleştir.

Sadece 2 şeyi yazdım buraya. Daha milyon destan var yaptıkları..

Back
X