hadi bakalım burdan yakın :)

mutsuzamaumutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
249
44
68
Diğer
gerçekten nasıl davranmam gerektiğini şaşırdım.

kv geçen günlerde beni aradı bende kahvaltı hazırlıyordum eşim telefonu bana getirene kadar kapandı. eşim annesini geri aradı ne oldu anne diye abinlerin bebeği olacakmış dedi eşimde iyi hayırlı olsun ben şimdi abimi arar haber ederim dedi. yok aramayın bana kimseye söyleme dediler vs. bildiğinizi söylemeyin. !!

eşim beni neden aradığını sordu gelsinde çay içelim yüzünü görmüyom hiç oturalım diye aradım dedi. halbuki bir gün önce indim yanlarına oturduk :) bu konuda hiç bir şey yok gibi görünebilir ama bu bile beni sinir etmeye yetti bize söylüyo ee siz bildiğinizi söylemeyin bilmem ne.beni çağırmasındaki amaç da bunları anlatcak işte.iyi biz de eltiye söylemedik bişey zaten oturup kalkma yok denk gelir eve girip çıkarken görürsek o kadar.(eltim kv ben aile apartmanında duruyoruz altlı üstlü yani)

kv az öncede geldi. eltimlerde oturuyolardı bana seslenmeye gelmiş. bana diyor ki gel de oturalım bi hayırlı olsun dersin küs gibi hiç inip çıkmıyonuz böyle olur mu vs. dedi. bende bize bildiğinizi söyleme dedin biz bilmiyoruz ki dedim. ee şimdi gel hayırlı olsun de işte dedi. bende yok şimdi canım istemiyo inmicem dedim.eşimde çalışıyor şuan yarın eşimle birlikte ineriz dedim. yine bi kaç ısrar etti baktı ben kesin kararlıyım kendi indi artık.

eski konulardan belki hatırlayan olur kv nin karşısında boş bulunsam her an laf etmeye hazır ama kendimi geri çektim mi benden kıymetlisi yok. şimdi inseydim başıma gelecekleri biliyorum 4 ay oldular evleneli daha bir kere çay içmeye girdim evlerine oda 45 dk 1 saat oturmuşumdur. iğne üstünde oturuyo gibi hissediyorum kendimi hiç konuşmuyor elti bana tartışma yok ama sebep ne anlayamıyorum. bizde toplanıldı bir kaç kere diğer eltimler falan geldiğinde geliyor hoşgeldin diyorum hoşbuldum bile demiyor oturuyor tek kelime etmeden kalkıp gidiyor böyle yapan insana ben ne konuşabilirim öyle değil mi.kv ikimizi akşam çay içmeye çağırıyor bazen yine ben nasılsın diyorum iyiyim diyor sen nasılsın demiyor bende artık hal hatır bile etmiyorum.

asıl yardım almam gereken konuya geleyim hayırlı olsun demek mutlaka ki gerekli zaten bebek istiyorlardı hemen olsun diye allah verdi inşallah onlara bağışlar zerre kıskançlık yok içimde. ama böyle yapan bir insana ben nasıl evine gidip hayırlı olsun diyeceğim ne götürmem gerekir eli boş da gidilmez. gidilmez dediğim yerde bi alt kat :) eşime gelince o abisini arayıp hayırlı olsun dese bile yeter onun için çok önemsemez. ne yapmalı bilemedim ??

yapmacik ol bence canim umursamaz davran oncelikle bebek sizin yegeniniz esine de onlari cok cok sevdigini goster ama pek yuz vermiyor anlayamiyorum Allah bagislasin falan de cok sevindim de bebek icin/ sonra kaynananla mi gidersin bence onunla git esini de al yanina aksam cayina falan gidin tebrik edin hediyeyi dogunca verirsin altin mi olur kiyafet mi orasi size kalmis. konusurken ona bakarak konusma ama yuzun ona donuk olsun sana cevap vermiyorsa bilki kiskancindandir hic sallama onemli olan git vazifeni yapmis ol kimsenin agzina malzeme verme kaynanana da ben x eltimi de cok seviyorum falan de/ ev hanimiysan kendine belli bir ugras bul kursa git hic olmadi utuye temizlige ver kendini parka git ne biliim yap biseyler iste kimseye benle konusmadi falan diye yakinma salla konusmamasi daha iyi insallah senin de olur cocugun takma o nasil konusmuyorsa sen de konusma am abuyuklerin yaninda esinin yaninda seviyormus gibi guler yuzlu ol,

bence gorevini yap canim. En azindan bunu esine olan saygindan yapman gerekiyor. ( hediye olarakda cinsiyetini bilmiyorsaniz her iki cinsin kulana bilecegi bir elbize al)
O kiz/ kadin icinde diyecek bir sey bulamiyorum.

Ben ortada cok buyuk bir sorun goremedim ...

Herkesin kisilik yapisi farklidir,
eltinizi de oyle kabul edin .

Bir aksam esinizle tatli alip aksam oturmasina gidin...

eltimi eşimde dahil aileden seven yok aslında ama açık açık konuşmuyoruz herkes uzak ona karşı diğer kaynım ve eltimde dahil.üniversite son sınıftayım atamam olursa öğretmen çıkıcam inşallah bu sene o yüzden bebek hemen düşünmüyoruz ama onların adına sevindim gerçekten.allah her isteyene versin. o benim düğünde doğru düzgün oynamadı hep ortalığı karıştırmıştı o zaman nişanlıydı ben onun düğünde ortalığı çoşturdum düğün bizim biz oynıcaz dedim hiç burun kıvırmadım teyzelerin hepsi beni takdir ettiklerini söylediler onun yaptığı gibi yaparsın sende diye düşündük ama yaşından olgun davrandın falan dediler bende oda bize alışır fark eder hatasını önemli değil falan demiştim ama hala böyle olduğunu gördükçe bende ona karşı tavrımı belli etmek,sevmediğimi açık açık söylemek istiyorum :) hata etmeyeyim senin dediğin gibi yapayım iyisi.

Ben ortada cok buyuk bir sorun goremedim ...

Herkesin kisilik yapisi farklidir,
eltinizi de oyle kabul edin .

Bir aksam esinizle tatli alip aksam oturmasina gidin...

böyle bir kaç satırla anlatılır şeyler değil ki. kişiliğiyse kabul ama değil işte böyle değişik tavırlar onunkisi.
zaten şuan ki sorunumda onun neden böyle davrandığı değil kv hem bildiğinizi söylemeyin deyip hemde şimdi gelip bi hayırlı olsun de diye laf söylemesi zaten bize bildiğinizi söylemeyin demese biz şimdiye arar tebrik ederdik.

artık yarın gider tebrik ederiz.

canım bence ilk paragraflarda takıldığın şeyler çok gereksiz inan düşündüğüne değmez, kv sevinmiş demekki, söylemiş ama onu tebihledikleri içinde sakın bildiğinizi belli etmeyin demiş bunda bişey yok bence
tebrik konusuna gelince bence tebriğe gitmemen yanlış anlaşılır bişey götürmen gerekmez, keşke kv le bi 5 dk uğrasaydın, zaten aranızda gerilim varken tek başına gitmen daha zor olacak
bence benzer bi fırsat olursa git tebriğini et, bi bahaneyle kalk 5 dk sonra, kimsenin ağzına laf vermemiş olursun

yok kv genel huyu öyle mesela bana bişey söyler aman eşine söyleme kimse bilmesin sonra eşimin yanında o lafı eder hani söylemicektik aa sen söylemedin mi der bana ee söyleme dedin aramızda kalsın dedin derim bu sefer eşim bakar bana neden söylemedin gibisine. ya o öyle bi lafı eder aman kimseye söyleme aman duymasınlar bana kimseye söyleme dediler der. madem o tutsun içinde 3 5 gün :)

tebriğe gitmeme de gelince zaten ben tek başıma inip çıktığım için hep bi sürü laf duydum burdaki arkadaşlarla da paylaşmıştım ve genel kanaat eşim bile benim kadar sık inip çıkmazken ben neden inip çıkıp kendimi laf duyarak hasta ediyorum oldu ve bu yüzden eşim yokken inmek laf işitmek istemedim çünkü lafı ediyorlar sonra eşine söyleme sakın diyorlar eşimin duymayacağı şeyleri bana da söylemesinler ben kimden ne saklayayım eşim o benim onlarında oğlu kardeşi :)

Siz ailenin huyunu almışsınız artık kime nasıl davranmanız gerektiğini çözmüşsünüz.
Bir akşam eşinizi alır tebrik eder vazifenizi yaparsınız.
Tatlı yada pasta götürebilirsiniz.

eskiden çocuk olacak diye tebriğe mi gidilirdi yahu ayıptı ayıp. birinin çocuğu olurdu da öyle haberimizolurdu hamile olduğundan
büyüklerin lafı geldi de aklıma

ama şu da var eşinle falan akşam tebriğe gitmenizi garipsedim :)
hani sen eltini gördüğünde tebrik edersin, dua edersin falan. eşin de abisiyle konuşurken tebrik eder tamam da özel özel bunun için akşam oturmasına gitmek (yaptığım ve gördüğüm birşey olmadığından herhalde) garip geldi bana..
hal böyle olunca hediyeye de gerek yok bence.

Özellikle tebrik edilmez halime kalmışsın hayırlı olsun darısı başıma der gibi..
yüzyüze denk geldiğinde (aynı bınadasınız illa bi denk geliyosunuzdur) bi göz aydınlığı verirsin çocuk doğunca da çeyreğini alır takarsın okadar..
merasime gerek yok

gerçekten bende mi bi hata var onlarda mı var anlamadım düşünüyorum kendimii sakinleştiriyorum ama dayanamıyorum.

daha dün kayınvalidem tamam artık haberiniz var hayırlı olsun deyin dedi bugün öğlen kapıya geldi merdivenleri siliver yasin okutcaz aşağıda dedi ! millete bile haber edilmiş bana da dil ucuyla sende buyur gel diyo. ya vallaha delircem ben 5 senedir bu ailenin içindeyim huyunu suyunu bilirdim kayınvalidem böyle değildi ama değişti vallaha değişti.

ne merdiven sildim nede indim zaten bana da merdiveni sil dedi ya bende neden dedim bi an boşlukla öyle söylüyor yasin okutucaz diye. bizden başka herkes duymuş yani. 3 gün okutacaklarmış. eşimde yarın in millet laf çıkarır dedi bende tamam dedim.

sizce bu olaylar normal mi ben mi artık abartıyorum. kendimi sorguluyorum ama arkadaş çevremde aile içerisinde hep sevilirim aksiliğim sivriliğim yoktur tartışma çıkacak olsa alttan alırım olayları büyütmem ama bu yaptıklarına tepkimi belli etmek istiyorum. ama genel kanaat
benim haksız olduğum yönünde olursa bende değiştireyim harekelerimi.

inanır mısın 1 aydır hiç denk gelmiyoruz postacı gelsin tüm zilleri çalıyor kv çıkıyor ben çıkıyorum o kafasını uzatıp bakmıyor durum böyle bile olunca denk gelmiyoruz.

ay kusura bakmayın ama görmemişin çocugu olmuş gibi olmuş sizin eltinin çocugu daha ortada çocuk yok ne yasini okutuyolar anlamadım..

bu ne yaygara maşallah diyorum..sanki bebek doğduda yasin okutuyolar çok komiğime gitti...

boşverin ya gerçekten hiç kendinizi sıkmayın kim ne yapıyorsa yapsın..merdivende karşılaşrsanız söylersiniz hayırlı olsun diye.

çok şükür ya benim gibi düşünen biri :) daha düne kadar güya gizliyorlardı kimseye söylenmiyodu bugün cümle alem gelmiş yasine benimde bildiğim bişey değil bu arkadaşlarımdan hamile kalanlar var ama yasin okutanı duymadım.kv gelcek birazdan yada arayacak neden gelmedin diye trip atacak ne diyeceğim bilmiyorum. el gibi son anda haber ediyosun desem mi acaba sonuçta yasin okutulacaksa bellidir bir kaç gün öncesinden .

hayret ya gerçekten çok şaşırdım bebeğimiz olacak diye herkesi başlarınamı topladılar ilginçmiş gerçekten

ben hayatımda ilk defa böyle birşey duyuyorum canım..tamam ne güzel dua ediyorlar ama ne bu böyle mevlüt gibi olmuş

senin kayınvalidede hep sana söyleniyor heralde,bi zahmet 2 gün önceden böyle böyle yapıcaz diyiverseymiş..birde sana merdiven sildirmeye kalkıyor..ay ben senin yerinde olsam bende gitmezdim çağırılmadıgım yere niye gidiyimki..

madem öyle biri sende bir karşılaşmada ayak üstü deyiverirsin .hiç takma özel olarak ayagına gitme.teper böylelerine bu tipten davranışlar.

Allahım yaa nasıl bir kaderdir bizimkisi.normalde hayatına bile sokmayacağın kişilerle akraba olmak en kötüsü elti olmak :79:

Son düzenleme:
Allahım yaa nasıl bir kaderdir bizimkisi.normalde hayatına bile sokmayacağın kişilerle akraba olmak en kötüsü elti olmak :79:

gerçekten öyle benimde eşim çok kullanıyo o lafı :) ne yapalım abimin eşi oldu katlancaz diyor kendi kendine :) oda her şeyin farkındayken bende dırdır etcek birini bulamadığım için patlama noktasına geliyorum.

inşallah kv sorar neden gelmedin diye bende içimdekileri döküveririm daha ben ona bu zamana kadar neden bu böyle dememiştim ilk olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…