belkide insanlara tahammulunuz bitmistir
hamilelik psikoloji bozmamiatir belki ama hormonlarin icerde horon teptigi bir gercek
Kimseye tahammülüm yok bu aralar . Kalp kırmak istemiyorsam uzaklasiririm .kırasım varsa da sessizce yaparım, karşımdaki kişi yavaşça rahatsız olur ,sindire sindire ,hiç anlamadan :))
Baştan beri böyle iseniz kişiliğiniz olabilir ama bu sıralar oluyorsa dönemsel bir şey bence. Bazen bana da oluyor insanlara gıcık oluyorum, ne yapsalar batıyor bazen de bir bakmışsın polyanna. Geçer inş. Bu durumdan rahatsız olmanız bile geçeceğine delalet. ..
Hamilelik ,beraberinde farklı bir psikoloji getiriyor .ben 3 hamilelik yaşadım, 3ünde de adam kesecek kıvamdaydım:) yakın arkadaşlarım dışında pek kimseyle görüşmüyordum.İnan ben de hep uzak durmaya çalışıyorum..
Doğum iznindeyim mesela, kayınvalidem bi yerlere çağırmasın diye dua ediyorum, çağırdığındaysa farklı bahaneler üretip gitmiyorum çünkü gerçekten kafam almıyor almıyor almıyor.. Ama bu durum son 1-2 aydır var, öncesinde öyle değildim. Ben de öyleyim işte sivri sivri konuşuveriyorum, yapmamak lazım sonra çok üzülüyorum
Işte ben tam olarak en sonda yazdığınız şeyi yaptım. Soyutladım. Ben çünkü takıntılıyım,icim içimi yer,gereken cevabi versem de tatmin olamam.Bazen de vermem kirmamak için bu defa kendimi yerim. Bazen insan kendi ic dünyasında kaybolabiliyor.
Her zaman mı böyleydiniz?
Birseyler mi yaşandı canınızı sıkacak? Maddi kayip,dost kazığı denilen sey,ayrılık,hastalık?
Meditasyon deneseniz, yoga gibi mesela? Ya da hiç farketmez başka sizi rahatlatacak bi yol. Üzerinizde stres var ama hormon ama yaşadığınız şeyler, demekki bunu atmaya ihtiyacınız var. İnsanlardan çıkarmak yerine diğer yolları arayın
Niye hamilelikten kaynaklanabileceğini düşünmüyorsunuz? Regl döneminde bile hepimizin içinden canavar çıkıyor. Aynı hormonlar hamileliktede gayet etkili oluyor. Hatta lohusalıkta bile..
Hamilelik ,beraberinde farklı bir psikoloji getiriyor .ben 3 hamilelik yaşadım, 3ünde de adam kesecek kıvamdaydım:) yakın arkadaşlarım dışında pek kimseyle görüşmüyordum.
Şu kayinvalidelerin gelinleri sepet gibi koluna takip gezdirmek istemesinden nefret ediyorum .bahaneye gerek yok ,en başından öyle ortamları sevmediğini ve sana böyle tekliflerle gelmemesini söyle, hem o kırılmasın hem sen ..ben kayınvalideme söyledim, biraz zor oldu fakat kabullendi sonunda .bu sebepten taciz etmiyor artık beni ..ıstemedigin hicbir şeyi yapma .yapmak zorunda değilsin ..
B12 aliyormusun takviye olarak
Valla anlattıkların bana göre pek küçük şeyler değil ..kadın sadece k.çını gezdirme derdinde ..bir de gelin gösterme .. bu kadar verici olma ,azıcık da ondan iste..herşeyin bir karşılığı olduğunu düşünenlerden değilim ama bazı şeylerin kesinlikle karşılığı olmalı..kısaca şu dönemde isteklerinin karşılığını alamayacağını net bir dille yada dolaylı olarak belirt..Bıraksan ben de adam kesebilirim
Benim kayınvalidem her günn kendine gezilecek yer yaratır.. Birilerini arar “müsaitsen bugün size gelelim” der. Var olan gün-toplantılarını zaten söylemiyorum. İstemediğim şeyi asla yapmam ama karşımdaki insan fazla iyi ve kibar olunca reddetmesi de benim için zor oluyor :)
Mesela önceden umursamazdım ama şimdi şimdi düşünükçe içten içe zoruma gidiyor; bebek mobilyaları yerleştikten sonra mobilyaları silmek, bebeğin elbiselerini tek tek yıkayıp ütülemek-yerleştirmek vs derken 1-2 haft annemle ikimizin canı çıktı. Eve kadın alıyorum haftada 1 ama kadına güvenip yaptıramadım, kendim yapmak istedim. Bu kadar işin yapıldığını bilmesine rağmen bi kere olsun “ben de yardım edeyim” demedi. Üstüne bi de “siz yerleşin bi ara gelip gezelim” dedi. Notmalde Vallahi umursamam bile ana bu küçük şeyler bile bana bi batar oldu yaa.. Halbuki ne var bunda di mi? Ne kadar saçma bi şeye takılmışım! Ama böyle oldum işte, neden bilmiyorum..
Benimde bu tarz anlattığın gibi bir arkadaşım vardı ve ona ben iyi davrandıkça agrasif huysuz davranıyordu cok idare ettim en sonunda hayatımdan çıkardım ve şuan cok huzurluyum insanları kendinden sogutursun etrafında kimse kalmaz benimde bir sürü sorunum var ama yapamıyorum insanlara karşı merhametliyim ve çok itici buluyorum o tarz insanları kendine gel Bnce en kısa zamanda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?