Merhabalar
Benim 27 yaşında hafif düzeyde zihinsel engeli olan kardeşim var. Lise 1. sınıfta epilepsi yüzünden okuldan aldık ondan bu yana evde kendisi 3 aylık engelli maaş alıyor. Kimse onunla doğru düzgün arkadaşlık kurmak bile istemiyor annem çok üzülüyor bende Ben rehabilitasyon haricinde başka bir durumdan yararlanmak istiyorum ne yapabilirim bana yol gösterecek biri var mı?
Merhabalar
Benim 27 yaşında hafif düzeyde zihinsel engeli olan kardeşim var. Lise 1. sınıfta epilepsi yüzünden okuldan aldık ondan bu yana evde kendisi 3 aylık engelli maaş alıyor. Kimse onunla doğru düzgün arkadaşlık kurmak bile istemiyor annem çok üzülüyor bende Ben rehabilitasyon haricinde başka bir durumdan yararlanmak istiyorum ne yapabilirim bana yol gösterecek biri var mı?
Epilepsi geçirmesinden dolayı aldık çok fazla geçirmeye başladı neredeyse her hafta tedaviye başladı belediyemizde hiçbir iş yok hiçbir etkinliklerinde yok şuan birde pandemi olduğu için tamamen eve kapandi
Çok fazla geçirmeye başladı neredeyse her hafta ve ölümlerden döndü oyuzden Cerrahpaşa da tedavisi yapıldı doktor hicbirsekilde uzulmemesi gerekiyor dedi
hmm milli eğitime gidip bir sorun isterseniz. İş uygulama okulu var mı diye? ORada yaş sınırı yok ve çok güzel işler yapıyorlar. Mesela izmirde vardı bir tane, ikea kalemlerini yaptırıyordu öğrencilerine. Geç kalmayın sormak için, kontenjan dolabilir.
Merhabalar
Şuan pandrmi süresinde sosyalleşebilirmi bilmiyorum. Ama keisnlikle evde boş durmasın, ona yapabileceği bi hobi bulun. Kafasını dağıtsın, üzerine çok gitmeyin :) Allah şifa versin
Bende küçük bir ildeyim jimlastık klubu var acık olacakmış pandemide onlara sınır yokmuş. Spor salonu da acıkmış o tarz yerlerde hafif spor falan yapsa diye aklıma geldi.
hmm milli eğitime gidip bir sorun isterseniz. İş uygulama okulu var mı diye? ORada yaş sınırı yok ve çok güzel işler yapıyorlar. Mesela izmirde vardı bir tane, ikea kalemlerini yaptırıyordu öğrencilerine. Geç kalmayın sormak için, kontenjan dolabilir.
Sosyal hizmetlerle iletişime geçebilirsiniz. Birçok çalışmaları var bu konuda. Çocuk sevgi evlerinin yanında engeliler için gündüz etkinlikler yapabilecekleri kurumlar var. Birbirleriyle arkadaş oluyor, vakit geçiriyorlar. Tavsiye ederim.