Hafif düzeyde engelli kardeşim için bilgisi olan

giresun25

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
714
128
123
Merhabalar
Benim 27 yaşında hafif düzeyde zihinsel engeli olan kardeşim var. Lise 1. sınıfta epilepsi yüzünden okuldan aldık ondan bu yana evde kendisi 3 aylık engelli maaş alıyor. Kimse onunla doğru düzgün arkadaşlık kurmak bile istemiyor annem çok üzülüyor bende :( Ben rehabilitasyon haricinde başka bir durumdan yararlanmak istiyorum ne yapabilirim bana yol gösterecek biri var mı?

okula devam imkanı var mı

yani özel eğitim okullarının yaş sınırını bilmiyorum

neden okuldan aldınız ki

yani herhangi bir sıkıntısı olmasa dahi 27 yaşındaki bireyin sosyalleşebilmesi için özel çaba göstermesi gerekir

kurs etkinlik aile katılımlı aktiviteler var mı belediyenizde özellikle araştırın

bu arada arkadaşlık kursun derken de kötü insanlarla karşılaşmasın

maazallah maddi manevi sömürülmesin

el becerini genişletebilir boya gibi süs gibi şeyler yapabilirsiniz boncuktan kolye gibi şeyler yapabilirsiniz yürüyüş yapabilirsiniz

Merhabalar
Benim 27 yaşında hafif düzeyde zihinsel engeli olan kardeşim var. Lise 1. sınıfta epilepsi yüzünden okuldan aldık ondan bu yana evde kendisi 3 aylık engelli maaş alıyor. Kimse onunla doğru düzgün arkadaşlık kurmak bile istemiyor annem çok üzülüyor bende :KK43: Ben rehabilitasyon haricinde başka bir durumdan yararlanmak istiyorum ne yapabilirim bana yol gösterecek biri var mı?
Keşke demeyi sevmem ama keşke okuldan almasaydınız. Yaşadığınız yer büyük şehirse eğer iş uygulama okulları var. Oraya yönlendirebilirim sizi.

Bulunduğunuz yerin belediye hizmetlerini arayıp sorsanız, çeşitli faaliyetler düzenleyebiliyorlar, engelli merkezleri vs.

okula devam imkanı var mı

yani özel eğitim okullarının yaş sınırını bilmiyorum

neden okuldan aldınız ki

yani herhangi bir sıkıntısı olmasa dahi 27 yaşındaki bireyin sosyalleşebilmesi için özel çaba göstermesi gerekir

kurs etkinlik aile katılımlı aktiviteler var mı belediyenizde özellikle araştırın

bu arada arkadaşlık kursun derken de kötü insanlarla karşılaşmasın

maazallah maddi manevi sömürülmesin
Epilepsi geçirmesinden dolayı aldık çok fazla geçirmeye başladı neredeyse her hafta tedaviye başladı belediyemizde hiçbir iş yok hiçbir etkinliklerinde yok şuan birde pandemi olduğu için tamamen eve kapandi

Kocaeli Çayırova
hmm milli eğitime gidip bir sorun isterseniz. İş uygulama okulu var mı diye? ORada yaş sınırı yok ve çok güzel işler yapıyorlar. Mesela izmirde vardı bir tane, ikea kalemlerini yaptırıyordu öğrencilerine. Geç kalmayın sormak için, kontenjan dolabilir.

Merhabalar
Benim 27 yaşında hafif düzeyde zihinsel engeli olan kardeşim var. Lise 1. sınıfta epilepsi yüzünden okuldan aldık ondan bu yana evde kendisi 3 aylık engelli maaş alıyor. Kimse onunla doğru düzgün arkadaşlık kurmak bile istemiyor annem çok üzülüyor bende :KK43: Ben rehabilitasyon haricinde başka bir durumdan yararlanmak istiyorum ne yapabilirim bana yol gösterecek biri var mı?
Şuan pandrmi süresinde sosyalleşebilirmi bilmiyorum. Ama keisnlikle evde boş durmasın, ona yapabileceği bi hobi bulun. Kafasını dağıtsın, üzerine çok gitmeyin :) Allah şifa versin

Bende küçük bir ildeyim jimlastık klubu var acık olacakmış pandemide onlara sınır yokmuş. Spor salonu da acıkmış o tarz yerlerde hafif spor falan yapsa diye aklıma geldi.

hmm milli eğitime gidip bir sorun isterseniz. İş uygulama okulu var mı diye? ORada yaş sınırı yok ve çok güzel işler yapıyorlar. Mesela izmirde vardı bir tane, ikea kalemlerini yaptırıyordu öğrencilerine. Geç kalmayın sormak için, kontenjan dolabilir.
Özel eğitim liseleri için yaş sınırı vardır.
Ama halk eğitim ve Mesleki eğitim kurslarından yararlanabilir.
Engelliler için kurs açabiliyorlar.

Sosyal hizmetlerle iletişime geçebilirsiniz. Birçok çalışmaları var bu konuda. Çocuk sevgi evlerinin yanında engeliler için gündüz etkinlikler yapabilecekleri kurumlar var. Birbirleriyle arkadaş oluyor, vakit geçiriyorlar. Tavsiye ederim.

Back
X