• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hafif maddi hasarli kazada manevi tazminat

narkisos2002

Guru
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
152
168
303
İstanbul
Merhabalar birkaç ay önce bir aracın tamponuna çarptım sadece hafif maddi hasar oluştu araba değeri yüksek bir araba.şimdi karşı taraf arabanın değer kaybı için dava açmış buraya kadar sorun yok bunu zaten sigorta karşılıyor ancak tamponuns çarptığım için moralini ve psikolojisinin bozulduğunu idda eden kişi benden 3000 tl manevi tazminat talep ediyor soktayim yaralanma vs yok üstelik adam kendışı avukat sonuç ne olur mahkeme böyle birseyi kabul eder mi

Merhabalar birkaç ay önce bir aracın tamponuna çarptım sadece hafif maddi hasar oluştu araba değeri yüksek bir araba.şimdi karşı taraf arabanın değer kaybı için dava açmış buraya kadar sorun yok bunu zaten sigorta karşılıyor ancak tamponuns çarptığım için moralini ve psikolojisinin bozulduğunu idda eden kişi benden 3000 tl manevi tazminat talep ediyor soktayim yaralanma vs yok üstelik adam kendışı avukat sonuç ne olur mahkeme böyle birseyi kabul eder mi

Anladığım kadarıyla kazada karşı taraf yaralanmamış, yaralanmadıysa manevi tazminat talebi reddedilir. Ayrıca değer kaybı bakımından dava sadece size karşı açılmışsa, davanın sigorta şirketine ihbarını isteyin mahkemeden.

Dava hem bana hemde sigorta şirketine açılmış .yaralanma yok. sıkışık trafikte arabanın arkasına vurma durumundan ibaret bir kaza

Yaralanma yok diye yazmışsınız en başta zaten, gözümden kaçmış, o zaman manevi tazminat talebi reddedilir. Siz duruşmaları takip ediyorsanız ya duruşmada şifahen ya da dilekçe vererek yaralanma olmadığından manevi tazminat şartları oluşmadığından talebi reddedilmeli diye beyanda bulunabilirsiniz içiniz rahat edecekse.

Back
X