• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAFIF ve SAĞLIKLI DIYET YEMEKLERI

MEYVELİ YOĞURT

3yk yoğurt
6kuru kayısı
1,5 çay kaşığı pudra şekeri (isteğe göre )

Kayısıları 1su bardağı sıcak suda 5dk haşlıyoruz. Süzüyoruz ama suyunu dökmüyoruz çünkü sıcak sıcak içiyoruz bağırsaklarımızı yumuşatıyor :) ayırdığımız kaynama suyundan 1,5 yk alıp kayısılara ilave ediyoruz ve blendrdan geçirip püre yapıyoruz. Sonra pürenin soğumasını bekliyoruZ. Bu sırada püre soğurken sıcak kayısı suyumuzu içiyoruz.daha sonra püremize yoğurt ve pudra şekerini karıştırıp afiyetle yiyoruz :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

DIYET YoĞURT

100gr yarın yağlı yoğurt
1 çay kaşığı böğürtlen reçeli ( bence çilekte olabilir)
1 su bardağı meyveli müsli yada nesfit
1ceviz
1 kayısı

Soğuk yoğurdu derin bir kaba alıp reçeli ekliyoruz ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Başka bir kâseye nesfitten biraz döküyoruz üstüne biraz yoğurt gezdiriyoruz sonra tekrar nesfit tekrar yoğurt kaseniz dolana kadar bu işleme devam ediyoruz. En son kayısı ve ceviz ile süslüyoruz.bu bence kahvaltı yada aksam yemeği olabilir. Afiyet olsun :)

TOK TUTAN OMLET
3 yumurta
5mantar
Yarım tatlı kaşığı tereyağ
1yk doğranmış dereotu
1domates

Mantar ve domatesi doğruyoruz. Yağı kızdırıp mantarı ve domatesi ekliyoruz. Mantarlar pişmeye yakın çırpılmıs yumurta ve dereotunu ekliyoruz önlü arkalı pişiriyoruz. Afiyet olsun :)

KARNABAHAR SALATASı

200gr karnabahar
1havuç
5dal marul
1sivri biber
3kornişon turşu
Zeytinyağ nar eksişi tuz

Karnabahar çiçeklerinden ayrılır. Havuç soyulur ve karnabaharla 5 dk haşlanır. Diğer malzemelerde karıştırılır. Afiyet olsun :)

TARÇIN ÇAYI

5 adet çubuk yarın 2bardak su ile yaklaşık 10 kaynatılır. Ocağı söndürmeye yakın istenirse 2-3 adet karanfil atılır. Çayı fincana koyduktan sonra 1kac dilim limon ilave edilir. Gün içinde istediğiniz kadar içebilirsiniz. Gülben ergen ve demet Akalın'a zayıflamalarında yardımcı çaymış. Afiyet olsun :)

HAFIF ATIŞTIRMALIK

2havuç
2salatalık
1kase süzme yoğurt
Havuç ve salatalığı şeritler halinde kesiyoruz. Tabağın ortasına yoğurdu koyup havuç ve salatalığı bi havuç bi salatalık şeklinde sıralıyoruz güneş gibi. TV izlerken mükemmel atıstırmalık afiyet olsun :)

MEYVELİ YOĞURT

3yk yoğurt
6kuru kayısı
1,5 çay kaşığı pudra şekeri (isteğe göre )

Kayısıları 1su bardağı sıcak suda 5dk haşlıyoruz. Süzüyoruz ama suyunu dökmüyoruz çünkü sıcak sıcak içiyoruz bağırsaklarımızı yumuşatıyor :) ayırdığımız kaynama suyundan 1,5 yk alıp kayısılara ilave ediyoruz ve blendrdan geçirip püre yapıyoruz. Sonra pürenin soğumasını bekliyoruZ. Bu sırada püre soğurken sıcak kayısı suyumuzu içiyoruz.daha sonra püremize yoğurt ve pudra şekerini karıştırıp afiyetle yiyoruz :)

Bunu çok beğendim evimde bir sürü kuru kayısı var çok seviyorum kuru kayısıyı :))

Bunu çok beğendim evimde bir sürü kuru kayısı var çok seviyorum kuru kayısıyı :))

Bende dün aksam 1kase yoğurtla yaptım cok olsun diye :) gercekten mükemmel oluyor. Bu günde yarısını yedim :) mutlaka dene canım şimdiden afiyet olsun :)

Merhaba hayırlı olsun topginiz bi tarif de ben paylaşayım

Diyet kısır
1 küçük karnibahari ayiklayip çiçeklerini robotta cekiyoruz. Bulgur gibi olunca yagsiz bir tavada kokusu gidene kadar çeviriyoruz bulgurumuz hazir. Sonra 1 yk salca 1 yk biber salcasi ile yoguruyoruz baharatlari yeşillikleri ve 1 ck zeytinyagini ilave edip karisririyoruz. Afiyet olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba hayırlı olsun topginiz bi tarif de ben paylaşayım

Diyet kısır
1 küçük karnibahari ayiklayip çiçeklerini robotta cekiyoruz. Bulgur gibi olunca yagsiz bir tavada kokusu gidene kadar çeviriyoruz bulgurumuz hazir. Sonra 1 yk salca 1 yk biber salcasi ile yoguruyoruz baharatlari yeşillikleri ve 1 ck zeytinyagini ilave edip karisririyoruz. Afiyet olsun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok teşekkürler canım ilgin için :) tarifinde cok yaratıcı duruyor gercekten mutlaka denicem teşekkür ederim :) ben diyet yapmıyorum sadece sağlıklı besleniyorum oyüzden bu topiği actım

Kızlar uzun zaman sonra merhaba.yaptığınız güzel sağlıklı ve az kalorili yemekleri paylaşmak isteyen var mı :)

Back
X