Hafiza sorunu

Demir dusukse ben baska sebep aramaya hic gerek gormem.
Diyetisyenlik okuyorum, stajda bi hasta vardi kadin gucsuz, yari baygin gibiydi enerjisiz vs. Uykum geldi kadinin karsisinda o kadar yani. Sonra ileri dklarda belirttiki demir orani dusukmus. Dedim hah tutunabilecek bi tavsiye. Hemen demir vitaminizi tekrar olcturun, tabi once ilaclari duzenli alin dedim..3 hafta snra hala yani kadin, enerjisi tukenmis..bitkin.. " ilacini ictin mi" diye sordum " yok unutuyorum icmeyi". Eh bi ozelligide bu..unutkanlik.
Konsantrasyon eksikligine care olarak demir vitamini yaziyor doktor ve hasta icmiyor( untuyor demek istemiyorum cunku istese telefonuna alarm kurar, sabah kahvaltida kullanimi rutin haline getirir vs). Ilaci icmezsen carede bekleyemezsin..

Yukardaki hikayeden yola cikin, pesine dusun ve kendinize faydaniz dokunsun. Ilk is demir vitamininin takibine dusmek ve takviye almak.
bilgi için tekrar teşekkürler.
demiri en çok ve hızlıca neyden alabilirim sapsik58 sapsik58

Demir dusukse ben baska sebep aramaya hic gerek gormem.
Diyetisyenlik okuyorum, stajda bi hasta vardi kadin gucsuz, yari baygin gibiydi enerjisiz vs. Uykum geldi kadinin karsisinda o kadar yani. Sonra ileri dklarda belirttiki demir orani dusukmus. Dedim hah tutunabilecek bi tavsiye. Hemen demir vitaminizi tekrar olcturun, tabi once ilaclari duzenli alin dedim..3 hafta snra hala yani kadin, enerjisi tukenmis..bitkin.. " ilacini ictin mi" diye sordum " yok unutuyorum icmeyi". Eh bi ozelligide bu..unutkanlik.
Konsantrasyon eksikligine care olarak demir vitamini yaziyor doktor ve hasta icmiyor( untuyor demek istemiyorum cunku istese telefonuna alarm kurar, sabah kahvaltida kullanimi rutin haline getirir vs). Ilaci icmezsen carede bekleyemezsin..

Yukardaki hikayeden yola cikin, pesine dusun ve kendinize faydaniz dokunsun. Ilk is demir vitamininin takibine dusmek ve takviye almak.

Demir eksikligi icin bende ilac ictim ama biraktigim anda ayni devam ediyor :(

Evet ben varım sizin gibi.bence algida seçicilik gibi bişey.ben hatırlamak istemediğim şeyleri ya da gereksiz bulduğum kafamda yer edinsin istemediğim gereksiz bilgileri gerçekten de unutuyorum.niyeyse hiç onemsemedim de bu durumu.sadece bazen mekan olarak nerde olduğumu unutuyorum,saniyelik olarak kendimi başka yerde gibi hissediyor ya da hiç tanımıyor gibi hissediyorum.bu durumdan korkuyorum bazen

Secicilik degil iste malesef. Ben kafamda tutmak istemedim birsuru gereksiz hatiralar var ama aklimda tutmak istedihim seyleri tutamam.

Film kitap ismi ve içeriği unutulabilir.. Benim iyidir hafızam Allah'a şükür ama kitap film isimlerini oyuncuları unutabilirim.. Ama mesela Neşeli Günler gibi çok izlenen bir filmi unutuyorsanız o sorun olabilir..
Cok sukur o kadar degilim:rapci:

Evet kafa dolulugundan olabilir. Malesef herseyi ince ince dusunurum, oluruna birakmam genelde hicbiseyi, sorumluluk hep vardi ustumde hala fazlasiyla var. Depresyonda zaten var ... sanirim kronik depresyon hastasiyim hatta, bi ara vaktim oldugunda bu konu hakkinda ince arastirma yapicam kendim hakkimda:KK64:
Kansızlık,tiroid,b12 eksikliği unutkanlığa neden olur.

Demir eksikligi icin bende ilac ictim ama biraktigim anda ayni devam ediyor :KK43:
Cunku her ay adet oluyoruz. Kan kaybediyoruz yani demir vitamini kaybediyoruz. Kadinlarin birinci sirada eksikligi hep demirdir. Kirmizi eti eksik etme, brokkoli onde gelmek uzere bol bol yesillik ye.

Back
X