Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

Migren ve ıslak saçlar hakkında bir makale...

Saçınızı Kurutmadan Dışarıya Çıkmayın!

Islak saçlar, migreni tetikleyebileceği gibi gribal enfeksiyon ve sinüzitlere de yol açabilir. Bunlar tedavi gerektiren, işgücü kaybına sebep olan hastalıklardır.
Gece banyodan sonra saçları kurutmadan uyumak da ıslak saçla sokağa çıkmak kadar tehlikeli. Memorial Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, ıslak saçın migreni tetikleyebileceğini söyledi.

Migren ağrıları, neredeyse 4 kadından birinde görülen, ataklar halinde ortaya çıkan, başın bir bölümünü etkileyen, zonklama ve bulantı yapabilen ağrılar.

Özkardeş, hastaların ataklar sırasında ışıktan, gürültüden ve kokulardan rahatsızlık duyabileceğini belirtti. “Her migren atağının -hasta farkında olmasa da- bir tetikleyicisi, başlatıcısı vardır.” diyen Özkardeş, “Saçı kurulamamak, ıslak saçla dolaşmak, nadir de olsa migren ağrılarını başlatabilir.

Böyle bir durumu tespit eden hastalar, banyodan sonra saçlarını iyice kurutmalı, banyo sonrası nemli saçlarla gezmemelidir. Ayrıca banyo yapmakla ilgili, diğer bir ağrı türü vardır ki, bunların bir kısmı hemen tıbbi inceleme ve tedavi gerektirir (Bath related headache-BRH).” şeklinde konuştu.

Uz. Dr. Abdullah Özkardeş, ıslak saçlarla, soğuk ve rüzgârlı havalarda gezmenin, uykuya dalmanın, klima karşısında bulunmanın veya hava akımının olduğu yerlerde oturmanın, yüz felci gibi ciddi sayılabilecek bir durumla da sonuçlanabileceğini ifade etti. Özkardeş şu uyarılarda bulundu:

Saçlarınızı banyodan sonra evde olsanız bile mutlaka kurulayın. Saçlarınız ıslak olarak acil sokağa çıkmanız gerekiyorsa baş, ense ve kulaklarınızı mutlaka bir bere ve atkı ile kapatın.

Kısaca kızlar, bu bakımları yaparken saçınıza bone veya strech film geçirip havlu ile sarın, günlük hayatta da saçlarınızı ıslak bırakmamaya özen gösterin...Eğer bunlara dikkat ederseniz ister sinuzit ister migren hastası olmuş olun, yaptığınız bakımlardan dolayı sorun yaşamazsınız...

canım verdiğin bilgiler için teşekkürler.Saç uzatalım derken sağlımızdan olmayalım.bilinçli bir şekilde yapmalıyız bakımları.senin de dediğin gibi.Emeğine sağlık........

Son düzenleme:
Saçının rengide boyuda süpermiş canım ben çok beğendimm :nazar::nazar: öyle yıpranmışta görünmüyorlar ayrıca ahh keşke benimde o boya bir gelebilse :26::26::26:

çok teşekkür ederim :71:, dün kestirmeseydim uçları felaketti. kuaför bile nolmuş böyle dedi.
şu anda uçlarında kırık yok pek. 1 ay boyunca hiç düzleştirici ya da maşa yapmıycam.
ilk bakımımı yapıcam yarım sabah. :93:

saçlarımın rengin şöyle oldu, Kalıcı dalga yaptırdım, o kullandıkları ilaç saçımın yarım ton kadar açılıp küllü bi hal almasına neden oldu. bu rengi çok sevdim, hep böyle olması için ne yapabilirim? papatya suyu iş görür mü acaba? :26:

Kızlar peki bu kürü her banyodan önce hazırlayıp şişeyemi koyuyorsunuz.Yoksa mesela toplu bir şekilde şişeyi doldursam ve haftada bir kullansam olur mu?

Kızlar peki bu kürü her banyodan önce hazırlayıp şişeyemi koyuyorsunuz.Yoksa mesela toplu bir şekilde şişeyi doldursam ve haftada bir kullansam olur mu?

bence toplu yapma. bende yapmıştım bi keresinde bozuldu .. kokusu o kdr kötü oluoki bozulunca tavsiye etmem :)
ben kendi adıma konuşayım, yapıcağım zaman kaynatıyorum fısfıslı şişeye koyuyorum.. her banyodan önce yapmıorum çünkü haftanın 5 günü yıkanıorum :61:

bence de her defasında taze olarak kullan. otlar durunca çok kötü kokuyor..

Sağol Slania, fısfıs için verdiğin öneriyi deneyeceğim bakıma başladığımda.

Sakin öyle yapma, mahvolur kür. :27: Üsenme kiz taze taze yap. :1: Haftada bir yapiliyor zaten. Zor bir tarif de degil. Zor olsa bile sonucuna deger dimi ama. :16:

Sağol Slania, fısfıs için verdiğin öneriyi deneyeceğim bakıma başladığımda.

Rica ederim canim... :71:

Kizlar ben albüme resim ekleyemiyorum. 7 subatta 2. kürümde resmini cektigim saclarimi simdiden koyayim dedim, mücize bir uzama olursa inandirici olsun diye. :1: Inanmayanlar olur mazallah, forumda karsilastik yani öyle bir durumla... :122: Uzama olsa da olmasa da koyacagim zaten resim, bendeki etkilerini görün diye. Bi saattir ugrasiyorum ekleyemedim resim, sizde de sorun cikiyor mu albüme resim koyarken?

Benim fısfısım bozuldu,galiba bişey tıkandı, şuan ara verdim zaten, yeni bir fısfıs bulmam ya da almam lazım.

Tıkanınca sıcak suya koy ama Slania'nın verdiği öneri daha mantıklı maşallah barcelino şişesi hiç tıkanmaz mesela...

canım verdiğin bilgiler için teşekkürler.Saç uzatalım derken sağlımızdan olmayalım.bilinçli bir şekilde yapmalıyız bakımları.senin de dediğin gibi.Emeğine sağlık........
Rica ederim tatlım...
çok teşekkür ederim :71:, dün kestirmeseydim uçları felaketti. kuaför bile nolmuş böyle dedi.
şu anda uçlarında kırık yok pek. 1 ay boyunca hiç düzleştirici ya da maşa yapmıycam.
ilk bakımımı yapıcam yarım sabah. :93:

saçlarımın rengin şöyle oldu, Kalıcı dalga yaptırdım, o kullandıkları ilaç saçımın yarım ton kadar açılıp küllü bi hal almasına neden oldu. bu rengi çok sevdim, hep böyle olması için ne yapabilirim? papatya suyu iş görür mü acaba? :26:

Papatya suyu dore yansımalarla açar saçı, bu şekilde açılmasını sağlayıp mor ton şampuanı(silver shampoo) ile yıkarsan istediğin gibi küllü olur...

Son düzenleme:
kızlar her kullanımdan sonra şişenin içini normal su ile doldurup fıslatın havaya
böylece fıs'ın ömrü daha uzun oluyor
diğer türlü birikme yapıyor tıkanıyor

kızlar her kullanımdan sonra şişenin içini normal su ile doldurup fıslatın havaya
böylece fıs'ın ömrü daha uzun oluyor
diğer türlü birikme yapıyor tıkanıyor

bi tek benim başıma gelmiyomuş bu fıs fıs tıkanması :))

3. kürümü yaptım :64:
Akan saçlarımı boyattırdım .Tam da orjinal rengimi bulmuşken ,umarım açılmaz :43: Birazdan kurutacağım:26: inş saçlarım açılmamıştır.

Back
X