haftaya kıl dönmesi ameliyatı oluyorum kızlar korkuyorumm :(

Arkadaşlar epilatör ile bacak kıllarını alınca derinin altında kıl uzuyor. Bunla ilgil Avon un 40-TL satılan solüsyonunu aldım ama daha kullanmadım. Yorum yapamıyorum. Birde güzellik uzmanı demişti ki A vitamininden oluşan bir krem varmış. Kıl dönmesine engel oluyormuş. ismini kağıda yazıp vermişti. Kağıdı evde kaybettim. Bulayım buraya yazarım. Bu konuda bilgisi olanlar yazarlarsa sevinirim.

benimde son dönemde patlamıştı. evde boşalttık biz. bir top selpak gitti. 3 yıl saftirik bi doktor yüzünden arttıkça artmış. beli dönemler orası şişiyo inanılmaz ateş yapıyodu ve üstü yanık gibi kabuk bağlıyodu. doktorda bu zamana kadar çoktan patlaması gerekti derin çok sağlammış dedi. üzerine 2 kez daha oldu. ama farklı yerlerde onlar başlangıçtı o yüzden küçük dikişer var. hamilelikten sonra oluştu belki özele gitsem dikişsiz bile haledilirdi. ama geçen sefer ameliyatı yapan doktora çok güvendim bide hiç ameliyat dikiş acısı çekmediğim için. bende artık ağda kullanmıyorum. hiç sevmeme rağmen jilet kullanıyorum lazer kesin çözüm benim için sanırım deri kalın çünki tüğler ağdadan sonra çıkmıyo. kese mesede hikaye benim için. kösele gibi deri maşallah :)

sanada geçmiş olsun.

güldürdün beni şu halimde kösele gibi maşallah diyo :1: benim ki de 3,4 güne patlıyor ama yürüyemez hale geldikten sonra evet inanılmaz ateş yapıyor doktor bir daha ki apsen farklı bir yerden olucak çünkü o aşagıda yayılıyor haberin olsun diyince o anda ameliyatı kabul ettim. benim de dikiş olcak sağ tarafımda apse oluyo soldan saglıklı doku alıp kaydırcaz dedi yoksa dikiş gergin olur yürürken zorlanırmışım flap yöntemiymiş bunun adı da. her yöntemde tekrar riski var dedi. şimdi bile 3 buçuk atıyorum ameliyat korkusundann Allah ım bi daha başımıza vermesin bu illet lanet dönen kılları. biri beddua mı etti naptı totonda kılın dönsün inş diye bilmiyorum ki :)

güldürdün beni şu halimde kösele gibi maşallah diyo :1: benim ki de 3,4 güne patlıyor ama yürüyemez hale geldikten sonra evet inanılmaz ateş yapıyor doktor bir daha ki apsen farklı bir yerden olucak çünkü o aşagıda yayılıyor haberin olsun diyince o anda ameliyatı kabul ettim. benim de dikiş olcak sağ tarafımda apse oluyo soldan saglıklı doku alıp kaydırcaz dedi yoksa dikiş gergin olur yürürken zorlanırmışım flap yöntemiymiş bunun adı da. her yöntemde tekrar riski var dedi. şimdi bile 3 buçuk atıyorum ameliyat korkusundann Allah ım bi daha başımıza vermesin bu illet lanet dönen kılları. biri beddua mı etti naptı totonda kılın dönsün inş diye bilmiyorum ki :)

banada aynı yöntemi uyguladılar. zoronun z işaretini taşıyorum totomda :)). demek bende o yüzden ameliyattan sonra hiç acı çekmedim. orda bidaha olmadı çok şükür 4 yıl kadar oluyo. ama garantisi yokmuş. sanırım en iyi çözüm lazer epilasyon.
bende ameliyattan kaçış yolunu aradım biraz araştırınca allah korusun iç organlara falan zararını okudum o sırada tesadüf bi tanıdığında olmuş ve kadının omurga kemiğine sarılmaya başlamış doktorlar ameliyatı daada risk taşıyomuş onun falan diye duyunca ya allah dedim gittim doktora. inşallah geçer bizde burda okuruz. aynı yöntemle ameliyat olduğumuzdan söliyim bi kaç gün yaranın içinden hortum gibi bişey yerleştiricek ucunda akordiyon gibi bişi var. pis kan buraya toplanıyo.kan bitipte su gibi sıvı gelince iyileştin demektir geçmiş ola. özele gideceksen uyarıyım sende doktorunu uyar. hani bu dediğim yaranın içinden çıkan hortum var ya onun tam çıkış yerne adam akıllı dikiş atmazlarsa erciyes tepesine benzer bişi oluşuyo poponda. :)).

banada aynı yöntemi uyguladılar. zoronun z işaretini taşıyorum totomda :)). demek bende o yüzden ameliyattan sonra hiç acı çekmedim. orda bidaha olmadı çok şükür 4 yıl kadar oluyo. ama garantisi yokmuş. sanırım en iyi çözüm lazer epilasyon.
bende ameliyattan kaçış yolunu aradım biraz araştırınca allah korusun iç organlara falan zararını okudum o sırada tesadüf bi tanıdığında olmuş ve kadının omurga kemiğine sarılmaya başlamış doktorlar ameliyatı daada risk taşıyomuş onun falan diye duyunca ya allah dedim gittim doktora. inşallah geçer bizde burda okuruz. aynı yöntemle ameliyat olduğumuzdan söliyim bi kaç gün yaranın içinden hortum gibi bişey yerleştiricek ucunda akordiyon gibi bişi var. pis kan buraya toplanıyo.kan bitipte su gibi sıvı gelince iyileştin demektir geçmiş ola. özele gideceksen uyarıyım sende doktorunu uyar. hani bu dediğim yaranın içinden çıkan hortum var ya onun tam çıkış yerne adam akıllı dikiş atmazlarsa erciyes tepesine benzer bişi oluşuyo poponda. :)).

o boruyla mı taburcu oldun canım tuvalete filan giderken sorun çıkarmıyo mu ben o kanı görünce inş bayılmam. bi de anesteziyi belinden iğneyle mi yaptılar canım çok acır gibi geliyo orası ya

belden uyuşturdular diye yazmıştın canım unutmuşum amaan kafamı kaldı bende :ssz:

bende oldum canım. üstelik senin gibi çok korkuyodum geçtim serumu evlilik için kan vericektim gözümden yaş geldi o denli.
dedim anestezi uzamanna beni uyutun yoksa yapamam. ikna ettim adamı. sonra ameliyathaneye girdim bi ağlamaki anlatamam. hıçkıra hıçkıra.
bide üstüne doktor gelip genel anestezi istiyomuşsun şöle böle riskleri var falan diye abartınca belden uyuşturmalarına ikna oldum.

belden bi iğne yaptılar o stresle pek farketmedim sakinleştiricide yaptılar. normalde o sakinleştiriciyle uykuya dalmam gerekmiş artık nekadar tedirginsem hiç uyumadım gözüm hep o ritim tansiyon tutan aletteydi. anestezi uzamanı bile benim bile uykum geldi falan dedi. sonra ben titremeye başladım oktor üşüyomusun diye sordu hayır dedim sanırım strestendi. ve bana bi sakinleştirici daha yapıldı yarım doz ve ben yine uyumadım. sarsılıyorum çekiştiriyolar beni falan dedim anestez uzmanına noldu başlamadılarmı kapatıyoar şimdi dikiyolar bitti sayılır dedi. yani hiç bişey anlamadım.

belden uyuşturulursan ameliyattan sonra bol kahve iç. ve sıvı tüket. ben ameliyat sonrasıda dikişlerim alınırkende hiç acı çekmedim 25 dikişim oldu.
ameliyatımada gelince 25 dikiş olma nedeni. uzun süre ameliyat olmadığım için o bölgedeki dokuları zarar görmüş oraı temizleyip daha ileri doğru açıp sağlam doku parçası alıp diğer yere monte etmişler. popo çatal kısmınıda biraz daa desteklemişler yeni dokylaki bidaha olmasın.

çok çabuk iyileştim. bende 3 yıldır vardı. saçma sapan bi doktora gidiyodum ameliyat demiyodu sonunda başka doktora gittim alel acele ameliyat dedi.

Biran ben yazdım sandım:1:

o boruyla mı taburcu oldun canım tuvalete filan giderken sorun çıkarmıyo mu ben o kanı görünce inş bayılmam. bi de anesteziyi belinden iğneyle mi yaptılar canım çok acır gibi geliyo orası ya

normalde iğneden çok korkaarım o belden yapılan iğnede standartlara göre kalınmış. ama inanırmısın hiç hissetmedim. elime damar yolu açtılar kapağını düşürünce hemşire başladı elimden kan boşalmaya ben üstüme falan bende ipler koptu ağlamaya falan başladım sabit dur dedi biri ve iğneyi ben otururken yaptı. hiç hissetmedim diyebilirim. öyle ameiyat sonrası bel ağrımda olmadı ama sonrasında kahve ve bol sıvı almayı sakın ihmal etme baya kafein manyağı oluyo insan. ama bu sayede ağrı çekmiyo.

normalde iğneden çok korkaarım o belden yapılan iğnede standartlara göre kalınmış. ama inanırmısın hiç hissetmedim. elime damar yolu açtılar kapağını düşürünce hemşire başladı elimden kan boşalmaya ben üstüme falan bende ipler koptu ağlamaya falan başladım sabit dur dedi biri ve iğneyi ben otururken yaptı. hiç hissetmedim diyebilirim. öyle ameiyat sonrası bel ağrımda olmadı ama sonrasında kahve ve bol sıvı almayı sakın ihmal etme baya kafein manyağı oluyo insan. ama bu sayede ağrı çekmiyo.

Ne kadar güzel ya. Ben cahiline denk geldim 5 6 kere soktu iğneyi yapamadı. Sonra başka anestezi uzmanı geldi o tek tek anlattı nasıl durmam gerektiğini falan onun yaptığı hemen oldu. Ameliyat sonrası günlerce uyuyamadım sızladı hep iğne yerleri. Şimdi sürekli bel tutulmalarım var fizik tedavi diyor doktorum. İnşallah asya da işinin ehli kişiye denk gelir bu konuda. Stajerler mahvediyor insanı. Omuriliğe vuruyor sonuçta yanlış bir hareketinde sakat bile kalınabilir.:25:

Kahvedir koladır hepsini aldırmışlardı anesteziden dolayı ama ben içmedim hiç. Baş ağrım da olmadı ameliyat bölgemde ağrıda. Ama bel ağrım çoktu
Neden içmedim onu da söyleyim bacakların açılmazsa sonda takarız dediler korktum hiç bişey yemedim 3 saat sonrada tamamen açıldı zaten :)

Son düzenleme:
pazartesi ameliyat oldum kızlar. 30 dk lık ameliyat bir buçuk saat sürdü çok derindeymiş. genel anestezi yaptılar uyudum. sonrasında 1 kez çok kanamam oldu ama sonra tekrarlamadı şükür 4 gün hastanede kaldım dün taburcu oldum diyeceğim o ki ameliyattan korkmayın :emir_bebek: tek sorun oturamamak bi de orayı doku kaydırdıkları için hissedememek inş bir an önce düzelicem. hepinize de çook teşekkür ederim verdiğinişz bilgiler için canlarım benim :16:

pazartesi ameliyat oldum kızlar. 30 dk lık ameliyat bir buçuk saat sürdü çok derindeymiş. genel anestezi yaptılar uyudum. sonrasında 1 kez çok kanamam oldu ama sonra tekrarlamadı şükür 4 gün hastanede kaldım dün taburcu oldum diyeceğim o ki ameliyattan korkmayın :emir_bebek: tek sorun oturamamak bi de orayı doku kaydırdıkları için hissedememek inş bir an önce düzelicem. hepinize de çook teşekkür ederim verdiğinişz bilgiler için canlarım benim :16:

geçmiş olsun. bidahada tekrarlamasın inşallah

Merak ediyordum seni çok geçmiş olsun canım

Bu lanet kıl dönmesi kızların da başına geliyor mu:( ben de oldum ameliyat çok zor:(

Back
X