hagisi doğru

javelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
406
4
96
Diğer
kızlar ben genel bir konu açmak istiyorum
fikirler benim geçmişte yaşadıklarımla,şimdiki düşüncelerimle ve gelecekteki kararlarımla ilgili bir bakış açısı oluşturacak

kusura bakmayın,pc de sorun oldu..kaldığı yerden devam edeyim
bir bayan evleneceği zaman ve evlendikten sonra eşinin her dediğine evet der kabul ederse bu özgüven eksikliğimidir yoksa sevgimidir
kendi fikirlerini söyler ve taviz vermese geçimsiz,uyumsuzmudur

hani herşeyi alttan almak geçimli olmakmıdır,doğrusu bumudur
yoksa ben buyum deyip bildiğini yapmamıdır doğrusu

bence ikiside yanlış canım, ortayolu bulmak lazım
ama mesela bi konuda senin hayat görüşüne taban tabana zıt bişey istedi, o zaman tabii ki kesinlikle yapmamalısın kendi fikrini savunmalısın
bu durumda uyumsuz olan sen değil o olur, senin hayat görüşünün tam aksi bişey istediği için
hatta uyumsuz değil daha fazlası, psikolojik baskı yapan kişi olur

eğer eşinin her dediğine evet dersen bir süre sonra her istemediğin şeye de evet demeye başlarsın..bu sende yaralar açabilir..içine ata ata sorunlar yaşayabilirsin.sevgi bu değildir bence.sevgi koşulsuz kabul değildir...

kendi fikirlerini söyleyeceksin ben buyum mesajı vereceksin ama eşinin fikirlerini de dinleyeceksin ve ortak bir yol bulmaya çalışacaksın..asıl olması gereken bu ama bizler karşılklı inatlaşmaya gittiğimiz için olaylar çözülemeyebiliyor.evlilik savaşları ortaya çıkıyor..

seviyorum diye eşinin her dediğine evet diyen,kendi fikirlerini söylemekten aciz,düşünemeyen,düşündüğünü ifade edemeyen o ne derse kabul eden taraf olmayı seçersen adın ezilen kadın olur..

eğer eşinin her dediğine hayır deyip adam mantıklı şeyler söylese bile karşı çıkarsan,sırf iddialaşmak uğruna kendini ıspat uğruna kırıcı olursan adın huysuz kadın olur..

ve ben eminim erkekler bu iki tip kadından da hoşlanmaz..

en doğrusu karşılıklı dinlenilen,fikir alış-verişi yapılan,birbirine saygı duyulan bir evlilik oluşturabilmek..iki tarafta fedakarlık yapacak,yapmalı..hiçbir şey tek taraflı olmaz..zor ama imkansız değil :)

biririnden çok farklı iki cinsin bir arada yaşamayı yıllarca başarması bile bir mucize zaten :)

baya uzun olmuş yazım :)

Son düzenleme:
insan önce kendi olmalıdır bence, karakteri oturmuş insan kendi düşüncelerinin peşinden gider. uyumlu olmak adına kimseye taviz vermez. çünkü bence belli bir seviyesi olan insan, düşüncelerini karşısındakiyle paylaşırken bunu uyumsuz bir şekilde yapmak yerine, daha kibar ve karşısındakiyle uzlaşmacı pozisyonda yapar.

Kesinlikle her denilene "evet" demek yada "hayır" demek değildir evlilik.
Yeri geldiğinde her iki taraf istemeyerek de olsa evet diyebilmeli ya da hayır yanıtını verebilmeli.
Yoksa eşin her dediğine evet dersek nerede kalır bizim kişiliğimiz?
Eşler farklı dünyalardan , farklı kültürel yapılardan geldiğine göre
zaman zaman görüş ayrılıklarına düşeceklerdir.
Ama en doğrusu orta yolu bulmak.
Herkes bir noktada "Bu da benim düşüncem.Bu hayat birlikteliğinde ben de varım." diyebilmeli ki
evlilik ,evcilik oyununa dönüşmesin.

Son düzenleme:

Bir kere bir insanın her dediğine evet demek özgüven eksikliği değil, aşırı derecede kaybetme korkusudur.
O kişi artık kendinden geçmiş, yeter ki eşi mutlu olsun diye yaşamını şekillendirmiştir.(evlerden ırak...)

İkincisi kendi fikrini söylemek geçimsizlik değildir, insan normal hayatında bile bulunmak istemediği mekanlara gidebilir, sevmediği insanlarla görüşebilir.
Bunun adı ne taviz vermektir, ne de geçimsiz olmaktır...
Biraz anlayışlı olmaktan başka bir şey değildir.

Her şeyi alttan neden biri alsın ki?
Ya da ben buyum deyip kafasının dikine her şeyi yapsın?

Çok belirli sınırlarla çizilmiş çerçevede yaşamıyorsak herkes kendini +10 -10 esnekleştirebilir ya da sadece sevdiği insanlar için tamamen karşı çıktığa bir şeye o seviyor diye susabilir.
Yapar demiyorum bakın, susabilir...

Evlilik aslında mantığında oldukça sade bir olay.
Bunu bizler zorlaştırıyoruz.
O tencerede yemek ikiniz için pişiyor ve paylaşıyorsanız her şey paylaşılacak, yarı yarıya bitti gitti...
Bugün onun sevdiği yemek pişecek, ertesi gün sizinki.
Bir gün o sevmediği şeyi sizin için gözardı edecek, bir gün siz onunkini...
O sinirliyse siz susacaksınız, siz sinirliyken de o.

Son düzenleme:
Biz kadınlar evlilikten iliskiden ne anlıyoruz diye konum var...
Cocuklar,aile,iliskiler bölümünde...
Tam da bu sorduğun sorunun cevabı yazılanlar.
Bir bakmanı öneririm...
Link vermek yasak olduğu icin koyamiyorum.

bence insanın eşe dosta anaya babaya kardeşe gibi ayrı tavırları değilde net bi karakteri olmalı, kırmızı çizgileri olmalı, bu yorumumu eş konusuna indirgersem nedir mesela benim için kırmızı çizgi: eşim bana çalışmanı istemiyorum diyemez, bunu diyemeyeceğini bilir, ya da benim ondan isteyemeyeceğim şeyler vardır
ilişkileri evlilik noktasına indirgememek lazım bence, yani sevgiliyken nişanlıyken ya da evliliğin ilk aylarında nasılsan öyle davranırsan hem karşı taraf bocalamamış olur hemde sen çizgini korumuş olursun

erkekler hiç taviz vermiyolar kendilerinden ama biz kadınlar her duruma göre karakter değiştirmeye pek meraklıyız,artık evli kadınsın şu yapılmaz anne oldun bu yapılmaz vs, boşandın artık dulsun bla bla bla...
bunu annem bile yapıyo, bi komşumuzdan bahsederken "anne oldu hala çocuk gibi" diyebiliyo, gelde delirme

her dediğine ''evet'' demek karşılıklıdır bana göre.

sadece ben ''evet'' dersem bu ancak beni bitirir.

özgüven ile bana göre alakası yok.

alttan alıcaksın
her zaman değil
ve belli etmeden alttan alıcaksın

karşı tarafın hem gönlü olacak, hem de alttan almadın sanıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…