Nişan yapmak saçma mı

Evi küçük olan ve misafiri çok olanlar için gayet mantıklı gösterişle alakası yok yani bu tepki çok saçma olmuş
peki istemeye neden hep cümbür cemaat gidilmeli? Kiz evi kücükse, kendini ve kisi sayisini ona göre ayarlamayi ne zaman ögrenecek bu insanciklar?

Bunu dediğime inanamıyorum ama, nişan töreni saçma evet ama bir aile tanışması-isteme şart o sana ve ailene gösterdiği saygıdır.

Nişan töreni bence de saçma. Fake ev işinin yanısıra bence şu yeni nesil beyaz elbiseli, better together yazan tak’lı nişanlar komple saçma. Ben anam babam usulü evde vitrin önü nişan pozumuzu paylaştım gayet instada 😂

Bana göre de ideal olan evde isteme-söz-nişan paketi, sonra nikah ve yakın arkadaşlarla eğlence. Bitti gitti. Bana kalsa bunlara bile üşenir sadece E devletten medeni durum değiştirmeli olsun isterdim süreç. Ordan da sms gidecek diğer tarafa sizinle evlendiğini iddia ediyor onaylıyor musunuz diye, bitti gitti böyle bir projem var 😂 o kadar nefret ederim tantanadan.

peki istemeye neden hep cümbür cemaat gidilmeli? Kiz evi kücükse, kendini ve kisi sayisini ona göre ayarlamayi ne zaman ögrenecek bu insanciklar?
cümbür cemaat meşalalelerle filan gitmek son dönemde ektsra bir şey oldu, biz böyle birşey bilmiyoruz eskiden yoktu.

eskiden -ya da en azından bizde
"isteme" olayı tamamen aile içinde olan bir durumdu. isteme için kimse çağrılmıyordu. sadece ailede büyükbaba filan varsa onlar aile büyüğü olduğu için gelirdi.

isteme ayrı söz nişan ayrı olacaksa onlar sonra ve çağırmalı oluyordu çünkü (bizde çoook eskiden "tatlı" idi bunun adı, şerbet içilirmiş çok eskilerde) davet ediliyordu (nişana davetiye bile oluyordu, hala oluyor mu bilmiyorum), istemeye davet edilmiyordu kimse.

esasen şimdi isteme söz nişan ne varsa hepsi birlikte yapıldığı için kalabalık oluyor. bir de ne biliyim ben 5 kişi gelir diye beklenip 25 kişi gelen görmedim görmüyorum. herkes biliyor kim kaç kişi gelir, gelecek. bu işleri konuşup ayarlamayan kimmiş ki? evinde yapacak olana da ikramlık yapalım mı yardım lazım mı vs. biz dışarıdan bile soruyoruz konuşuyoruz. konuşuyor herkes yani.

isteme ayrı
söz nişan takılı tören (adı neyse) ayrı yapılıyor buna rağmen istemeye de çok sayıda ve hele hele anlaşmadan kalabalık olacak denmeden çok kişi gidiyorsa o değişikmiş, benim etrafımda bunları ayrı ayrı yapan yok. yapılan da sayı bilinerek yapılıyor.

mesela nişanı kalabalık yapma durumu şundan olabiliyor
düğünü erkek tarafında yapacak oluyorlar
e nişan kız tarafının malum

kızın konu komşusu mahalleden arkadaşı, iş arkadaşı, osu busu kalkıp erkek tarafındaki -hele başka şehirse ve uzaksa- düğüne gidemiyor

kızın tarafı için yapılıyor yani bizde nişan, eğer yapılıyorsa.

benim yakın bir arkdaşım yaptı mesela düğün İstanbuldaydı, nişan 600 km mesafede oldu, kına zaten istemiyordu, nişanı kendi tarafında küçük bir yer tutup yaptı. kızın akrabası, iş arkadaşı, herkes oraya geldi. ama kız kına yapacaktır yok efendim bekarlığa veda yapacaktır. nişanı ayrıca bir yerde yapmaz mesela. bu kız hiçbirini yapmadığı için nişan yaptı.

Nişan yapmadım isteme arkasından düğüne gecıldı . ama yapana da sacmalamıs diyemem .
bi aileler tanışmalı bi eş dost görüşmeli en azından görücü usulü evlılıklerın nişandan başka tanışma dönemi olmuyor . Nişanlılık süresinde birbirlerini tanıyorlar. şimdi tutumlu aileler hâlâ varlar ,adı konmalı konmazsa kızımızla gezemez oturamaz diyenler . Yapana da yapmayana da nie yaptın yada nie yapmadın denilecek bi konu değil minimal olarak yapılabilir çok yakın akrabalarla ufak bi kutlama gibi

Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.

Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor

Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni

Sizin düşünceleriniz nedir?
Bence de saçma kız isteme nişan düğün hepsi saçmalık.Zaten elalem için onca hazırlık yapilmasi falan.. Birine âşık olmak bedava, ama bunu kanıtlamak için dünyanın parasını döküyorsun. Direkt nikah en güzeli😸🌸

İstmede yüzük taktik, bikac aya hazirligimizi yapıp gittik nikah yaptık, mis gibi tertemiz hallettik, ben ugrasamam öyle söz, nişan, kına, zart zurtt benlik işler değil zaten, kalabalık mevzuları kafam hiç almıyor 😂
Aynı kafadayız herşeyi geçtim hepsi para bunların ya. Ve ufak ufak kocaman bütçeler oluyolar

sizin aileleriniz tanıştığında evlilik kararınız hakkında konuşulmadı, insanlar sizin evllilik niyeti taşıdığınızdan, evlilik hazırlığı içinde olduğunuzdan , birbirinize evlilik sözü verdiğinizden haberi olmadı mı?
Nişan töreni derken gözünüzde büyütüyorsunuz , öyle organizasyonlar , istemeler , ikramlar , altınlar , davetler , yasal bir nişan için bunların hiçbirine gerek yok. nişan asıl olarak tarafların birbirine evlilik sözü vermesi bu konuda aile ve yakınlarının bilgilendirilmesidir. Siz bunları yaptıysanız nişan yaptınız demektir.
Size şu örneği vermek istiyorum , kişi öldüğünde eğer nişanlı ise , sağ kalan nişanlının, ölüme neden olan kişilerden ve bazen sigortadan tazminat halkı vardır, çünkü evlilik sözü verdiğinizi ve topluma açıkladığınız kişinin kaybı büyük bir maddı ve manevi kayıp olarak değerlendirilir. Siz diyorsanız biz evlenme kararı aldık, bunu ailelere bildirdik ve evlenme sözü verdik,( törene falan gerek olmadan ) nişanlı olduğunuz için tazminat alma hakkınız olur. ( tabiki Allah korusun, herkes uzun ve sağlıklı yaşadın)

Yani kişiler kimsesiz degilse evlenmek istediklerini ailelerine bildirirler. Aksi halde buna "kaçmak" deniyor zaten. 😀Konu sahibinin bahsettigi tören kismi, ailelere bildirmemek degildir.

Kimden oluyor bu beklentiler ailelerden mi?
Zorunluluk demeyelim bizdeki gibi kız tarafı bunu erkek tarafı bunu yapar yok ama düğün hediyesi için liste vs paylaşan çok ya da aileler düğün masraflarına destek sağlayabilir bizde de ailelerin destek olması çok kalmadı çevremde bu aralar evlenen kim varsa kendi yapıyor. Bizde nasıl altın varsa onlarda da hesaba para atma var. Ayrıca ailelerde çocuklarına para biriktirme alışkanlığı var trust fon vs. Sadece bizde destek olunmuyor maddi olarak

Kızlar ben 1;5 sene önce nişan attım kararımdan memnunum. Bazen düşüncelere dalıyorum da şu anki kafamla bana nişan yapmak çok saçma gelmeye başladı.

Sebepleri:
1. mesela yurtdışındaki çiftlerde de hiç yok direk evlilik teklifi birkaç ay sonra düğün
2. Nişan bozulunca (başıma da geldiği için) bid sonraki ilişkilerinde söylemek zorunda hissediyorsun sağdan soldan duymasın diye ama sevgili olsan söylemene gerek olmuyor

Nişan yapmanın avantajı ise benim kendi başıma gelen durum açısından ele alırsam nişandan önce iyiydi nişandan sonra adam 180 derece değişti gerçek yüzünü gördüm o açıdan nişan yapmak iyi oldu ama sonra yaşadığım psikolojik yıkım ve akrabalar insanlar vs vs çok yordu beni

Sizin düşünceleriniz nedir?
Nişan saçma evet yani başkalarına saygım var ama şöyle,

Benim isteme evde oldu rahmetli anneannemin evinde .. 70-80 kişi vardı. Sağolsun annem bolca et felan yapmıştı 🥹❤️🙏🏼

Evde kadınlar akşama doğru halaylar sohbetler etti yüzükler takıldıktan sonra. Erkeklerde hemen aşağıda kahve vardı oraya indiler çok güzeldi bence.. doğal ortam hemde bütce yoksa makul bir durum.

Nişan yapanlar ise , evde isteme sonrasında güzel biryerdr aile yemeği ayarlayabilir yada böyle ufak biryer tutulup aile içerisinde eğlenilebilir ufak olma şartıyla kendi elinizle süsleyebilirsniz felan. Ama gerek yok çünkü isteme sonrası nikah sonra kına sonra düğün felan derken e çeyiz vesayre derken bunların hepsi bütceyle alakalı masraflar ve gerilime de sebeb verebiliyor bazen. Ben yapmadım dediğim gibi ama yapanlara ömür boyu mutluluklar diliyorum sadece not düşmek isterim;

Hayat kısa , ne altın için ne de düğün salonu için ne dikilecek gelinlik ne de hazır gelinlik için, ne bu ucuz ne bu pahalı olaylarına girmeyin. Mutluluk bunlardan ibaret değil.

4 duvar arasında mutlu olmanız sağlıklı olmanız herşeyden önemli. Calışın cabalayın maaşınızı koruyun kollayın yeter ! Sadece kendiniz için.. önce biz sonra başkaları demeyi bilin , kıymetinizi bilin yeterli... birbirnize örtü olmayı bilin hepsi bu✌️

Back
X