Hak eden hakketigini buluyor mu

İste bende ondan korkuyorum intikamsa alamıyorum ama böyle olması çok adaletsiz çok üzülüyorum

Adaletli olsa ama olmuyor. Çok korkuyorum artik ya

Neyden korktuğunuzu tam anlayamadım, haksızlığa karşı tepki göstermekten mi yoksa insanların cezasız kalmalarından mı korkuyorsunuz?

Derin bir konu ...
*Kimin neyi hakettiği göreceli olarak değişebilir,
*Birinin haketmediğini düşündüğü bişey yaşaması, onun haksızlığa uğramadığı anlamına gelmez ama
onu yaşaması daha sonra başına gelebilecek büyük bir haksızlığa karşı tecrübe edinmesini ve/veya
bu haksızlığı yaşayarak hayatındaki olasılıklar silsilesini değiştirerek sonuçta çok iyi bir şeye de kavuşturabilir
*O zaman biri size haksızlık ederken o anda zarar gördüğünüzü düşünseniz de aslında yukardaki sebeplerden veya farklı sebeplerden aslında sizin yararınıza birşey yaptıysa o zaman sizin beklediğiniz gibi bir sonuç yaşamayabilir
*Beni öldürmeyen şey güçlendirir demiş ya Nietzsche ,
Çok güçlü olacaksınız bir gün ve o gün geldiğinde ruhani anlamda yeterli olgunluğa ulaştığınızda o zaman size haksızlık yapanlar gözünüzün önünde yaptığını yaşayacak,

*Bir de negatif negatifi çeker durumu var başınıza ne gelirse gelsin,-ama gerçekten ne gelirse gelsin- pozitif kalacak şekilde beyninizi ruhunuzu eğitmeye çalışmanız gerek çünkü düz bi hayat mümkün değil

Ya herşeyi olduğu gibi kabul edip devam etmelisiniz
Ya da kabul edemiyorsanız adaleti siz sağlamalısınız
ya da duruma göre her ikisini de...

Hem edilgen (pasif)olup hem şikayet ederseniz ruhunuz eksilir psikolojiniz çöker ve "siz" olmazsanız haklının haksızın adaletin hiçbişeyin önemi kalmaz.

Aynaya bakın, kendinizi hayatınızı başınıza gelen iyi kötü haklı haksız sizi bugün siz yapan herşeyi sevin..Gülümseyin..

Yürekten dilerim ki enerjiniz yükselsin ve her doğru adımınızın karşılığını en kısa zamanda alın..

Neyden korktuğunuzu tam anlayamadım, haksızlığa karşı tepki göstermekten mi yoksa insanların cezasız kalmalarından mı korkuyorsunuz?
insanların cezasız kalmasından korkuyorum birde 2016 çok zor geçti 2017de çok zor geçiyor genel olarak korkuyoeum

sabret bence rabbim cezalarını veriyor
haksızlığa ugradıgında sende hakkını sonuna kadar savun ezdirme kendini

Katılıyorum. Tamam öbür dünyası da var hayatta devam ediyor ama keşke gözümüz görse bu dünyada kısa vadede.

Kendimi bildim bileli acı çekiyorum elimi neye atsam elimde kurur kime arkadaş desem sırtımda bir izi kalıyor yıllardır hepsini Allaha havale ediyorum hiçte üzüldüklerini ni görmedim üstüne sanki ben sucluymusum gibi benim başıma gelmeyen kalmaz bide o kadar haksızlık yapan insanlar bizim hakkımız diyor hayır bunları diyen insanlar beni öldürmeye çalışan insanlar hayır güler misin ağlar misin ? Ölme eşeğim yaz gelecek oldu yıllardır hiç bir şey yok olanda bana oldu üstüne bide benim belalı veriyor Allah o yüzden diyecek bir şey yok bence en iyisi boşver yoluna bak .

7 24 onu görmüyorsun ya.belkide dertlerini saklamakta ustadır.ama buda ruha zarar verir.kimsenin sana zarar vermesine izin verme.boşver milleti.zarar verenlerden uzaklaş.

İnanır mısın aynı şeyleri düşünmekten çok yoruldum Allahın adaleti var diyerek umut bağlamaya çalışıyorum kendime. Sıkma canını sabır demekten başka yapabileceğimiz bir şey yok elbet çektiren de çekicek üzen de üzülücek

Kimin ne haketteğine insanlar karar veremez diye düşünüyorum ben açıkçası. Sorun neyse direkt onu yazın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…