Hak mı bu?

sekseniki

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
61
8
288
Sakarya
Merhaba,
Bir derdim var ve sizlerle paylaşmak istiyorum…

Annem ben 2,5 yaşında iken ölmüş… Ruhu şad olsun çok iyi, becerikli bir insanmış. Ablamla ben küçük yaşta annesiz kalmışız. Annemin babası, yani dedem o günden sonra bizi arayıp soran tek insandı. Onu da 10 yaşımda iken kaybettim. Anneannemi ablamla biz onlara gittiğimiz zamanlar görebiliyorduk. Onlar (anneannem, büyük dayım, küçük dayım, teyzem) bizi ben 18 yaşıma gelene kadar hiç aramadılar. 18 yaşında da dayımın düğünü için kıyafet almışlar, onları almaya gelin diye aradılar. Aldıklarını da anneannem giyse yeridir. Nerde ucuz, basit kıyafet bulmuşlar onları getirmişler. Biz de ablamla annesizliğin verdiği yoksunlukla özgüvensiz büyüdük. Ezilip kakıldık. Ne deseler yaptık aldıklarını da giydik. Şimdiki aklım olsa o paçavraların yüzüne bakmam. Ezik büyüdük anlayacağınız…

Rahmetli dedemden tek katlı bir ev kaldı. Tapuda anneannemle ortakız. Şu an kirada. Kirasını da dayımlar alıyor. Anneannem ise varlıklı. Annemin hakkı bize geçmesin diye bütün mal varlığını çocuklarının(dayımların) üstüne yaptırmış. Bunu da anneannemin kız kardeşi büyük teyzemden öğrendim. Şu anda misafir gibi gidip misafir gibi dönüyoruz anneanneme. Bir şey demeye hakkımız yok anneannem sağ oldukça.

Eğer ortada annemin hakkı varsa “ölüm hak, miras helal”demişler. Rahmetli annemin hakkını sonuna kadar almayı düşünüyorum. Ama nasıl?

Siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba,
Bir derdim var ve sizlerle paylaşmak istiyorum…

Annem ben 2,5 yaşında iken ölmüş… Ruhu şad olsun çok iyi, becerikli bir insanmış. Ablamla ben küçük yaşta annesiz kalmışız. Annemin babası, yani dedem o günden sonra bizi arayıp soran tek insandı. Onu da 10 yaşımda iken kaybettim. Anneannemi ablamla biz onlara gittiğimiz zamanlar görebiliyorduk. Onlar (anneannem, büyük dayım, küçük dayım, teyzem) bizi ben 18 yaşıma gelene kadar hiç aramadılar. 18 yaşında da dayımın düğünü için kıyafet almışlar, onları almaya gelin diye aradılar. Aldıklarını da anneannem giyse yeridir. Nerde ucuz, basit kıyafet bulmuşlar onları getirmişler. Biz de ablamla annesizliğin verdiği yoksunlukla özgüvensiz büyüdük. Ezilip kakıldık. Ne deseler yaptık aldıklarını da giydik. Şimdiki aklım olsa o paçavraların yüzüne bakmam. Ezik büyüdük anlayacağınız…

Rahmetli dedemden tek katlı bir ev kaldı. Tapuda anneannemle ortakız. Şu an kirada. Kirasını da dayımlar alıyor. Anneannem ise varlıklı. Annemin hakkı bize geçmesin diye bütün mal varlığını çocuklarının(dayımların) üstüne yaptırmış. Bunu da anneannemin kız kardeşi büyük teyzemden öğrendim. Şu anda misafir gibi gidip misafir gibi dönüyoruz anneanneme. Bir şey demeye hakkımız yok anneannem sağ oldukça.

Eğer ortada annemin hakkı varsa “ölüm hak, miras helal”demişler. Rahmetli annemin hakkını sonuna kadar almayı düşünüyorum. Ama nasıl?

Siz olsanız ne yapardınız?

çok üzüldüm annanenizin yaptıgınaa
siz hiç üzülmeyin Allah soracak yaptıklarının hesabını..
insan olsa derki benim malım neyse kızım gitti çocuklarına kalsın onun yerine ama oşimdiden size kalacak malın hesabını yapıp dayılara devrediyor..
tabiki arayın hakkınızı.. ama avukata bi danışın derim şimdimi yoksa sonradanmı adım atmanız gerekir bilmiyorum ilerde muhtemelen annemiz bize sattı diyeceklerdir dayılarınız..
ikinciside eve ortakmışsınız annanene söyleyin evin kirasını 2ye bölsünler.. ne demek annenizin haliylede sizin hakkınız..
onca ayrıntıyı düşünen insanlara bunu demek müstehak bence..

anneanneniz size hak geçmesin diye dayılarınızın üstüne yapıyor sebep ? sizle yada rahmetli annenizle ile bi sorunumu var ?

anneanneniz size hak geçmesin diye dayılarınızın üstüne yapıyor sebep ? sizle yada rahmetli annenizle ile bi sorunumu var ?

Hayır hiçbir problemi yokmuş, ben çok küçükken kaybettiğim için hatırlamıyorum ama annem bakıp büyütmüş dayımı, teyzemi... Anneannem hatta annemin lafını bile açtırmaz, üzülüyor, tansiyonu çıkıyor diye... Kendisi de ara sıra lafı gelince anlatır "Rahmetli anneniz çok iyiydi." diye... Bizimle de bir problemi olmadı, biz zaten sessiz, sakin büyümüşüz.

Son düzenleme:
doğulumusunuz aslen hani genelde hepsi değil yanlış anlaşılmasın doğuda kız çocuğuna hak vermezler öyle bi sebepmi acaba ? siz ve ablanızda bayan olduğunuz için böyle bi sebep geldi aklıma

doğulumusunuz aslen hani genelde hepsi değil yanlış anlaşılmasın doğuda kız çocuğuna hak vermezler öyle bi sebepmi acaba ? siz ve ablanızda bayan olduğunuz için böyle bi sebep geldi aklıma

Hayır canım,
anne tarafımın da baba tarafımın da onların dedeleri de hepsi sakaryalı...

Biricik anneniz ve babanızın mekanı cennet olsun.
Bu konuda bilgim yok ama avukata danışabilirsiniz birşeyler yapabilirmiyiz diye.
Aldığınız bilgi sonucunda hakkınızı alabiyorsanız dava açın sonuna kadar isteyin.
Siz değil onlar YETİM veÖKSÜZLERİN haklarını aldıkları için UTANSINLAR.

Son düzenleme:
anladım :44: öncelikle haklarınızı bi avukattan öğrenin fakat karşı tarafa hemen bi çıkış yapmayın bence önce anneannenizle onunla konuşamıyorsanızda samimi olduğunuz (en azından konuşabildiğiniz ) dayınızın birine açık açık anlatın sıkıntınızı yanaşmaz ise haklarınızı bildiğinizi söylersiniz genelde aile içinde konuşulmadan hukuka başvurulduğunda ipler iyice geriliyo belki güzellikle hallolabilir diye düşünüyorum gerçi şuda var bunca zaman sizi neden hiç düşünen çıkmamış siz söylemeden yapılması gereken şeyler bunlar

anneannenizle ortak eviniz var...büyük ihtimal size kalacak o ev...öteki çocuklarınada birşey vermesi gerekir bu durumda...dayılarınızın zamanla kendi birikimleride olabilir sonuçta...yani teyzeniz sizi dolduruşa getirmiyordur inşallah...iyi araştırın bence...teyzeniz aldığı haktan memnun mu?kendi ne almış ötekiler ne almış..

Bu mesele miras hukukunun kapsamına giriyordur taminimce.Eğer benzer bir konumda eğitimliyseniz araştırın internetten, kanun metinlerinden. Değilseniz bir avukata danışın.

Ablanızla haliniz gözümün önüne geldi de içim parçalandı :58:Canlarım benim, keşke sizin küçüklüğünüzde tanısaydım da en güzelinden elbiseler alıp sizi mutlu edebilseydim. Annesiz kalan ve miras haklarının üzerine yatılmaya çalışılan iki kız kardeş hikayesi bizim ailemizde de var, şahsen tanımasam da hep duyardım yaşadıklarını. Allah yardımcınız olsun.

anladım :44: öncelikle haklarınızı bi avukattan öğrenin fakat karşı tarafa hemen bi çıkış yapmayın bence önce anneannenizle onunla konuşamıyorsanızda samimi olduğunuz (en azından konuşabildiğiniz ) dayınızın birine açık açık anlatın sıkıntınızı yanaşmaz ise haklarınızı bildiğinizi söylersiniz genelde aile içinde konuşulmadan hukuka başvurulduğunda ipler iyice geriliyo belki güzellikle hallolabilir diye düşünüyorum gerçi şuda var bunca zaman sizi neden hiç düşünen çıkmamış siz söylemeden yapılması gereken şeyler bunlar

Öncelikle ilgilendiğin ve derdime ortak olduğun için teşekkürler canım...

Anneannem, dayım diyorum ama, inan kan bağım olmayan el insanı daha yakın ve samimidir bana. Büyük dayımın benimle veya ablamla konuştuğunu hiç görmedim, küçükken biz gittiğimizde selam verir, hal hatır sorardık o da cevap verirdi, tabi o zamanlar -çocuk aklımızla - anlamıyorduk bunu, bize olan soğukluğunu. İlk olarak ablamın düğününe gelmediğinde ve çocuğunun sünnetine bizi çağırmadığında fark ettik bu durumu. Anneanneme veya teyzeme sorduğumuzda "size öyle geliyor" ya da çeşitli bahanelerle lafı değiştiriyorlar, küçük dayıma sorduğumuzda ise o da aynı"yok öyle bir şey" diyor.

anneannenizle ortak eviniz var...büyük ihtimal size kalacak o ev...öteki çocuklarınada birşey vermesi gerekir bu durumda...dayılarınızın zamanla kendi birikimleride olabilir sonuçta...yani teyzeniz sizi dolduruşa getirmiyordur inşallah...iyi araştırın bence...teyzeniz aldığı haktan memnun mu?kendi ne almış ötekiler ne almış..

Anneannemle ortak evimiz var, rahmetli dedemden kalan. Rahmetli annem nasıl ortaksa bu eve aynı şekilde iki dayım ve teyzem, anneannem de ortak, yani bize kalacak diye bir şey yok, yarın birgün anneannem gözlerini kapatacak olsa o evinde 1/4'üne ortağız ablamla ben. dayımların birikimleri falan da yok, anneannemin mal varlığı var onların üstlerinde, niye birikim yapıp sıkıntıya girsinler ki...(tatil beldesinde iki dükkan, 4 ev, arsa, şehir merkezinde de 3 müstakil ev ve arsalar- tabi bunlar benim ordan burdan duyduklarım, belki daha fazladır-) bana bunları anlatan büyük teyzem (anneannemin kızkardeşi), varis değil yani... kendi teyzem hakkını aldığı için memnun tabi.

anneanneniz eğer çok kötübir insan değilse sizin hakkınızı yemeyecektir, yani umarım yemez; ama bir avukatla görüşüp, ölüm halinde dava açın derim ben.hakkınızı alabilirsiniz gibime geliyor.

Biricik anneniz ve babanızın mekanı cennet olsun.
Bu konuda bilgim yok ama avukata danışabilirsiniz birşeyler yapabilirmiyiz diye.
Aldığınız bilgi sonucunda hakkınızı alabiyorsanız dava açın sonuna kadar isteyin.
Siz değil onlar YETİM veÖKSÜZLERİN haklarını aldıkları için UTANSINLAR.

Teşekkür ederim.
bundan 4 ay önce izmitte bu işlerde çok iyi olan bir avukatla görüştüm. avukat: "eğer anneanneniz bu mal varlıklarını dayılarınızın direk(3. kişiye vermeden) üstüne geçirdi ise bu durum bozulabilir, ancak bir başka kişiye satıp daha sonra dayılarınız üstlerine geçirdi ise yapılabilecek bir şey yok" dedi. şu anda anneannem sağ olduğu için kimseye bir şey soramıyorum. Onlar da kimseye bir şey anlatmıyorlar haliyle. Utanacak, utanmaktan anlayacak insanlar olsalardı rahmetli annemin hakkına konmayı düşünmezlerdi sanırım.

Bu mesele miras hukukunun kapsamına giriyordur taminimce.Eğer benzer bir konumda eğitimliyseniz araştırın internetten, kanun metinlerinden. Değilseniz bir avukata danışın.

Ablanızla haliniz gözümün önüne geldi de içim parçalandı :58:Canlarım benim, keşke sizin küçüklüğünüzde tanısaydım da en güzelinden elbiseler alıp sizi mutlu edebilseydim. Annesiz kalan ve miras haklarının üzerine yatılmaya çalışılan iki kız kardeş hikayesi bizim ailemizde de var, şahsen tanımasam da hep duyardım yaşadıklarını. Allah yardımcınız olsun.

sağ olasın, derdime ortak olup, fikrini paylaştığınve iyi niyetin için.

iyi bir üniversiteden iyi bir derece ile mezun oldum ve şu anda harika bir işim var. evliyim eşimle bir evimiz, arabamız var. Kolay olmadı tabi bunlar, buralara gelinceye kadar ne sıkıntılar çektim bir ben, bir de Allah bilir. Ama, inanki yaşam standartlarım, o benim rahmetli annemin hakkının üstüne konmayı düşünen anneannem, dayılarım ve teyzemin üstünde. belki maddi açıdan imkanları bizden çok çok iyi ama asosyal, eğlenmeyi, gezmeyi, yemeyi bilmeyen insanlar.Allah(c.c.) reva görmüyor sanırım.

sağ olasın, derdime ortak olup, fikrini paylaştığınve iyi niyetin için.

iyi bir üniversiteden iyi bir derece ile mezun oldum ve şu anda harika bir işim var. evliyim eşimle bir evimiz, arabamız var. Kolay olmadı tabi bunlar, buralara gelinceye kadar ne sıkıntılar çektim bir ben, bir de Allah bilir. Ama, inanki yaşam standartlarım, o benim rahmetli annemin hakkının üstüne konmayı düşünen anneannem, dayılarım ve teyzemin üstünde. belki maddi açıdan imkanları bizden çok çok iyi ama asosyal, eğlenmeyi, gezmeyi, yemeyi bilmeyen insanlar.Allah(c.c.) reva görmüyor sanırım.

İstediğiniz kadar durumunuz iyi olsun, bence de hakkınızın peşine düşün. Alın, bir garibana hibe edin, bir hayır kurumuna verin. Bu dünyadaki adaleti biraz da olsa bizim sağlamaya çalışmamız gerek diye düşünüyorum.

bİR DE, para mal mülk sahibi olmak başka birşeydir, onu harcama kültürü apayrı bir şeydir. Çocuklar duymasında bir cümle duymuştum çok hoşuma gitmişti:
Paran çok olablir ama yaşama kültürün yoksa o parayla her yıl arabanın markasını ve modelini yükseltmekten başka harcama yolu bilmezsin diyordu.

Öncelikle ilgilendiğin ve derdime ortak olduğun için teşekkürler canım...

Anneannem, dayım diyorum ama, inan kan bağım olmayan el insanı daha yakın ve samimidir bana. Büyük dayımın benimle veya ablamla konuştuğunu hiç görmedim, küçükken biz gittiğimizde selam verir, hal hatır sorardık o da cevap verirdi, tabi o zamanlar -çocuk aklımızla - anlamıyorduk bunu, bize olan soğukluğunu. İlk olarak ablamın düğününe gelmediğinde ve çocuğunun sünnetine bizi çağırmadığında fark ettik bu durumu. Anneanneme veya teyzeme sorduğumuzda "size öyle geliyor" ya da çeşitli bahanelerle lafı değiştiriyorlar, küçük dayıma sorduğumuzda ise o da aynı"yok öyle bir şey" diyor.

rica ederim canım ..benim dayımda annemle babamın evlenmesini istemediği için annemle evlendikten sonra hiç konuşmamış benimde yüzüme bi bayramda bile bakmaz elini öpmeyim diye başka odada oturur annemle sorunun olabilirde benim ne suçum var yeğeninim yahu :47: sende üzülme boşver allaha havale et.. size olan soğukluğunu tabi hakkınızı değil ! avukat dayılarının üstüne nasıl geçirildiğinide bulabilir isterse bi rica etsen canım anneannenlerin kaç yıl önce bunları akıl edipte başka birine satıp sonra dayılarının üstüne geçirdiğini hiç düşünmüyorum ben hem çok masraflı notere önce satış yaptığın kişi için vericeksin çünkü gerçekten satmıyosun sen karşılıcaksın mecbur sonra tekrar dayıların (artık kaç kişilerse her biri kendi adına evden aldıkları pay için tek tek notere para vericekler hiç yanaşmamışlardır böle masraflara

Back
X